bravecto η αμπούλα?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γνώριζε ότι είχε demodex, γιατί μου το είπε. Απλά δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ανέφερε η @Μάρθα & Σίλβα , ότι δηλαδή το είδε μετά τη γέννα.
Πάντως η θεραπεία που μου πρότεινε δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του κτηνιάτρου, όταν πήγα να το δει...
Δεν ξέρω βρε @Tri... γνώριζες ότι η μάνα τον κουταβιών είχε demodex και επέμενες να πάρεις το κουτάβι??

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
@spyv, Δεν το γνωρίζω δυστυχώς αυτό. Ξέρω μόνο ότι και το αδερφάκι του, επειδή το είδα, είχε το ίδιο.
@haviharakennel, Μου το παρουσίασε σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Λίγο ο ενθουσιασμός μου για το κουτάβι, λίγο η ασχετοσύνη μου πάνω στο θέμα, με οδήγησαν στην αγορά του κουταβιού.
Όπως και να έχει, αυτό έγινε, δεν αλλάζει τώρα. Το σημαντικό είναι ότι το σκυλάκι μου χαίρει πλέον άκρας υγείας και ότι έμαθα από το πάθημά μου. :)

Last edited:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αμφίβολος εκτροφέας που έχει παρουσία σε εκθέσεις????
Πως κάποιος μπορεί να ξεχωρισει ενα σωστό και ηθικό εκτροφέα ειδικά οταν δεν εχει καμια εμπειρία από το χώρο της κυνοφιλία?

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
...και ότι πήρες το κουτάβι σου από αμφίβολο "εκτροφέα"...
Αυτό το κατάλαβα από την καλή και την ανάποδη, όταν πήγα το σκυλάκι στον κτηνίατρο για εξετάσεις. Απλά ίσως ήταν κάτι που έτυχε μόνο σε μένα, ο καιρός θα δείξει.
Αλλά όπως προείπα, το σκυλάκι να είναι καλά.

• Like
Reactions: mareco

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν μπορεί... Ο εκτροφέας οφείλει να γνωρίζει ομως... Και η οδηγία είναι οτι τα σκυλιά με demodex δεν αναπαράγονται, οτιδήποτε διαφορετικό απο αυτό δεν είναι ηθικό και σωστό...

Η παρουσία σε εκθέσεις έχει να λέει στην περίπτωση που ανέφερα πιο πάνω, να μην γνωριζε ούτε ο εκτροφέας την υπαρξη του παράσιτου... ομως ο θεματοθέτης λέει οτι το ήξερε και οτι ήταν εντοπισμένο στην τοκετοομάδα... Αυτό τον καθιστά αμφίβολο...

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
@Μάρθα & Σίλβα, το ήξερε αφού γεννήθηκε. Συγκεκριμένα, όταν πήγα να δω τα κουτάβια, που τότε ήταν περίπου 4 μηνών, μου ανέφερε ότι πάσχουν από demodex, αλλά πως είναι κάτι που περνάει εύκολα. Στην πράξη, βέβαια, αποδείχτηκε το αντίθετο..
Τελοσπάντων, εύχομαι να ήταν κάτι που έτυχε μόνο σε μένα και να μην αντιμετωπίσει κανείς τέτοιο πρόβλημα.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αρα λοιπον όντως μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα εμφανισε το παράσιτο... Τώρα πρέπει να αποσύρει την μάνα από την αναπαραγωγή... με αυτό το σενάριο, ετσι αποσύρω και εγώ το "αμφίβολος" χαχα

Είναι κάτι που δεν είναι σοβαρό, αυτό είναι αλήθεια, εξαρτάται φυσικά απο την έκταση που έχει, αν είναι εντοπισμένη δεμοδήκωση ή γενικευμένη... Εμείς είχαμε εντοπισμένη, γύρω από το μάτι, σαν το Ροκυ ηταν το κορίτσι μου... Κάνει πολύ καιρό να επανέλθει το τρίχωμα είναι η αλήθεια...

Για να σου δώσω κουράγιο πάντως, εμεις απο τοτε που το νικήσαμε δεν έχει κάνει επανεμφανιση. Οποτε χαλάρωσε και απόλαυσε το σκυλούνι σου!!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μαρθα σε καμια περίπτωση δεν υποστηριζω τον εκτροφέα... Απλά λεω οτι οταν μπαινει ενα νεο μέλος και ζητάει βοήθεια για να παρει σκυλο του λεμε α. να επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ και β. οτι ενας εκτροφέας εχει παρουσια στις εκθέσεις....

Οπότε πως μπορεί κάποιος που ΔΕΝ εχει εμπειρία να αξιολογήσει εναν εκτροφέα που και απο τον ΚΟΕ τον βρήκε και εχει παρουσια στις εκθέσεις? (αυτο πάει για το αμφίβολος εκτροφέας)

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
@Μάρθα & Σίλβα, στην περίπτωσή μου ήταν γενικευμένη. Αλλά μέσα στις πρώτες 40 ημέρες είδαμε φοβερά αποτελέσματα, μετά από θεραπεία Bravecto+Synulox. Το τρίχωμα έχει επανέλθει πλέον σε μεγάλο βαθμό. Αυτή τη στιγμή, του χορηγώ Vetoskin και το κάνω μπάνιο δύο φορές την εβδομάδα με Malaseb για να γίνει λούτρινο. :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Επί του θέματος, το Bravecto έχω ακούσει ότι όντως κάνει θαύματα στη δεμοδήκωση. Ιδανική λύση μάλλον και για αδέσποτα τα οποία δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο κάθε λίγο και λιγάκι και ούτε μπορείς να τους παρέχεις συστηματικά και άλλα σκευάσματα.
Το ότι προκάλεσε εμετούς δεν το χω ξανακούσει - λογικό πάντως μου ακούγεται αφού είπαμε ότι σκοτώνει τα πάντα εκ των έσω, άρα είναι ...χημικό τούμπανο.

(Για το θέμα του εκτροφέα μάλλον πρέπει να ανοιχτεί άλλο νήμα...)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μα ο τρόπος αποκτησης δεν αλλάζει δεν αμφισβητεί κανείς αυτό το πράγμα...
Απλά λέω οτι οπως σε ολα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοι, οι πάρα πολύ καλοι, οι μετριοι κλπ...
Καποιος χωρίς εμειρία δεν μπορεί σε αυτό συμφωνησα ήδη... Γι'αυτό και υπάρχουν κανόνες στην εκτροφή για να διαφυλάττουν την φυλή, αλλά από αυτούς επωφελείται και ο "πελάτης"...
και τέλος με την πληροφορία που έδωσε ο/η tri οτι το ήξερε αφού γεννήθηκε απέσυρα το αμφίβολος...

B-R

Member
15 Μαρτίου 2016
6
0
Αν το σκυλάκι έχει υπερβολική τρίχα βλέπε καυκασιο κτλ μόνο με το bravecto σωθήκαμε. Ούτε ένας ψίλος. Με όλες τις αμπουλες είχαμε θέμα δεν πιανανε. Τώρα αν το σκυλάκι είναι μικρόσωμο ή χωρίς πολύ τρίχα κ η αμπουλα μια χαρά είναι.Αν κ έχω καταλήξει ότι το καλοκαίρι που κάνουν πάρτι τα τσιμπουρια κ οι ψύλλοι μόνο με το bravecto κοιμάσαι ήσυχα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μαρθα σε καμια περίπτωση δεν υποστηριζω τον εκτροφέα... Απλά λεω οτι οταν μπαινει ενα νεο μέλος και ζητάει βοήθεια για να παρει σκυλο του λεμε α. να επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ και β. οτι ενας εκτροφέας εχει παρουσια στις εκθέσεις....

Οπότε πως μπορεί κάποιος που ΔΕΝ εχει εμπειρία να αξιολογήσει εναν εκτροφέα που και απο τον ΚΟΕ τον βρήκε και εχει παρουσια στις εκθέσεις? (αυτο πάει για το αμφίβολος εκτροφέας)
Η Σάρα και Μάρα πηγαίνει σε εκθέσεις, και αν ξέρει και τον κριτή θα πάρει και βραβείο.
Χωρίς τις απαραίτητες (για τη φυλή) εξετάσεις υγείας (αν έπαιρνα τώρα σκύλο) δεν με ενδιαφέρουν τα CAC, CACIB, JCh και λοιπά.

Κατά τ' άλλα, κάνεις και το σταυρό σου και ανάβεις και κεράκι... voila.

• Like
Reactions: Kanga and l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Bασικά το θέμα είναι ότι το να λέμε σε ένα μέλος πάρε από εκτροφέα δεν είναι η σωστή συμβουλή. Προσωπικά και εντελώς υποκειμενικά θα πω ότι σωστή συμβουλή είναι πάρε ημίαιμο, αν όμως οπωσδήποτε θες καθαρόαιμο δώσε ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο στον εαυτό σου να γυρίσεις και να γνωρίσεις. Και κυρίως να μιλήσεις με πολλούς και να σου μεταφέρουν εμπειρίες. Και πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα την πατήσεις. Γιατί ο εκτροφέας όχι απλώς δεν είναι πανάκεια αλλά σπανίζει και πολύ σαν είδος. Αυτοί που δεν σπανίζουν είναι οι κουταβοπαραγωγοί, και ας ονομάζονται, ακόμη και στο φόρουμ, σοβαροί εκτροφείς.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
.. Advocate το καλοκαίρι για το σκουλήκι της καρδιάς.
Κανένας από τους 40+ σκυλάδες του άλσους που συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά, αλλά και τους τρεις κτηνιάτρους που αλλάξαμε δεν αναφέρθηκε ποτέ σε αυτό.
Θα πρέπει να με προβληματίσει; Τι τρέχει με αυτό το καταραμένο σκουλήκι; Πόσο σοβαρό είναι; Το καλοκαίρι με τα ποτίσματα, το άλσος γίνεται βάλτος και τα κουνούπια και οι Σκνίπες οργιάζουν.. Τι να κάνω; Εκεί που νομίζω ότι έχω τον έλεγχο και ξέρω τι κάνω, εκεί είναι που αισθάνομαι εντελώς απληροφόρητος και χαμένος.
Για την ώρα βάζω κολάρο και την αμπούλα 3D Vectra ως πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με το σπρέι σιτρονέλας λεβάντας, την advantix χωρίς κολάρο τους χειμερινούς, και ως τώρα έχουμε κάνει και την πρώτη δόση του εμβολίου για το καλαζάρ. Φυσικά, δίνω και το χάπι για τα ενδοπαράσιτα κάθε τρεις μήνες, αλλά για το γ@μωσκώληκα της καρδιάς δε μου μίλησε ποτέ κανείς!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κανένας από τους 40+ σκυλάδες του άλσους που συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά, αλλά και τους τρεις κτηνιάτρους που αλλάξαμε δεν αναφέρθηκε ποτέ σε αυτό.
Θα πρέπει να με προβληματίσει; Τι τρέχει με αυτό το καταραμένο σκουλήκι; Πόσο σοβαρό είναι; Το καλοκαίρι με τα ποτίσματα, το άλσος γίνεται βάλτος και τα κουνούπια και οι Σκνίπες οργιάζουν.. Τι να κάνω; Εκεί που νομίζω ότι έχω τον έλεγχο και ξέρω τι κάνω, εκεί είναι που αισθάνομαι εντελώς απληροφόρητος και χαμένος.
Για την ώρα βάζω κολάρο και την αμπούλα 3D Vectra ως πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με το σπρέι σιτρονέλας λεβάντας, την advantix χωρίς κολάρο τους χειμερινούς, και ως τώρα έχουμε κάνει και την πρώτη δόση του εμβολίου για το καλαζάρ. Φυσικά, δίνω και το χάπι για τα ενδοπαράσιτα κάθε τρεις μήνες, αλλά για το γ@μωσκώληκα της καρδιάς δε μου μίλησε ποτέ κανείς!
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα αλλά ξέρω πως στη Β. Ελλάδα έχουν αυτό το πρόβλημα.
Εγώ ζω Βελιγράδι και εδώ έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στα μέρη δίπλα στα ποτάμια.
Ισως να σε βοηθήσει καλύτερα κάποιος από Αθήνα.

• Like
Reactions: d-friend

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Λοιπόν, εγώ τώρα πια που έχουμε ζέστη και το χειμώνα δίνω πλέον το milbemax (είναι για ενδοπαράσιτα και για το σκουλήκι της καρδιάς). Αν υπάρχουν κουνούπια θα υπάρχει και η διροφιλαρίωση οπότε δες το λίγο με τον κτηνίατρο σου.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Νομίζω ότι κατά βάση, οι Αθηναίοι και κάτω κτηνίατροι, δεν πολυανησυχούν για διροφιλαρίωση. Συνήθως προτείνουν drontal και αν δεν το βρεις, τότε μόνο milbemax, ίσα για να μην τρέχεις αλλού.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr