Brit ή tonus? Αλλαγή σε Οικονομική Ξηρά τροφή






mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Πρίν μια εβδομάδα βρήκα και έχω ένα ημίαιμο λάμπρατορ 5 μηνων. Του αγορασα και του δίνω την tonus για κουτάβια αρνί ρύζι και του κάθησε μέχρι στιγμής πάρα πολύ καλά.
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν μπορω να βρώ κάπου τα συστατικά, οπότε τι να σου πω... Έτσι, στα κουτουρού? Από τη συσκευασία μπορώ να κρίνω μόνο το... γραφίστα..
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
παιδιά εγώ παίρνω από το αγγλικό άμαζον, Arden Grange Lamb & Rice (πράσινη συσκευασία) η οποία θεωρείται super premium και μου έρχεται στα 36 ευρώ το 12κιλο. Δωρεάν μεταφορικά.

Εδώ το λινκ του άμαζον: Arden Grange Adult Lamb and Rice Dog Food 12 Kg: Amazon.co.uk: Pet Supplies

και εδώ από dogfoodanalysis (είναι recommended): Dog Food Reviews - Arden Grange Adult Lamb & Rice - Powered by ReviewPost
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ναι σορρυ λαθος! παρεπιπτοντως η breed line ειναι καλη για κουταβια???
breed line junior της δινω εγω αναμικτο δυο διαφορετικες που βγαζει,,, 1.70 το κιλο χυμα την παιρνω,, αλλα ποτε δεν τη δινω σκετη,,, ολο και κατι βαζω μεσα ειναι καλομαθημενη,,,,,
 


olgaki

Active Member
24 Ιανουαρίου 2013
27
0
Εδώ και μία εβδομάδα της άρχισα την brit large junior και της την άλλαξα σταδιακά ταίζοντας μαζί με την παλιά τροφή και σήμερα πρώτη μέρα έφαγε σκέτη brit και άρχισε να κάνει διάροια είναι φυσιολογικό αυτό από την αλλαγή? Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?
 


emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Πήρα και εγώ την brit large adult αφού την είδα σε αυτό το νήμα και διάβασα τα συστατικά. Τη δίνω ακόμα αναμειγμένη με την παλιά γιατί δεν έχει τελειώσει. Από βδομάδα λογικά θα δίνω μόνο αυτήν. Θα σας ενημερώσω για νεότερα.
 


oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Εδώ και δέκα μέρες περίπου ολοκληρώθηκε η αλλαγή από Cibau large breed σε Tonus puppy large με γεύση γαλοπούλα. Η Tonus μας κάθησε καλά και παρότι η αλλαγή έγινε σταδιακά, δεν αποφύγαμε μερικές διάροιες, που διορθώθηκαν με βραστό κοτοπουλάκι με ρύζι.

Πλέον τρώει αποκλειστικά τη νέα τροφή. Μου κοστίζει από το pet shop 36 € το 15άκιλο σακί και είναι σαφώς οικονομικότερη από τη Cibau. Η κροκέτα της Tonus είναι μικρότερη, αλλά πλέον δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, γιατί ο κούταβος έχει μάθει να κάθεται και να τρώει αργά και σωστά και να μην "επιτίθεται" στο πιάτο του.

Τα κακά του είναι σαφώς λιγότερα από πριν, αλλά η σκληρότητα ποικίλει ανάλογα με τις ώρες. Το πρωί (μετά από μια νύχτα στο crate) είναι σφιχτά, ενώ μετά από τη βόλτα ή την άσκηση είναι πιο μαλακά. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με τη τροφή ή αν εξαρτάται από τη δραστηριότητα του εντέρου του.

Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγές στη διάθεσή του. Διατηρεί την τρέλα και την ενέργειά του στα ύψη.
 


stam13

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
38
0
breed line junior της δινω εγω αναμικτο δυο διαφορετικες που βγαζει,,, 1.70 το κιλο χυμα την παιρνω,, αλλα ποτε δεν τη δινω σκετη,,, ολο και κατι βαζω μεσα ειναι καλομαθημενη,,,,,

Η BREED εχει ως πρωτο συστατικο τα σιτηρα..με 2 ευρω αγοραζετε τροφες με πρωτο συστατικο το κοτοπουλο.!
 


neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ δίνω στον Περρίτο barf αλλά όταν δεν προλαβαίνω να φτιάξω του δίνω Brit τον σολωμό και είμαι πάρα πού ευχαριστημένη. είναι η μοναδική που τρώει με ευχαρίστιση. Βέβαια εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου οικονομική καθώς αγοράζω γύρω στα 15 ευρώ το 3κιλο. αν θυμάμαι καλά το κιλο ειναι 4,70 Ε. Ιδιαίτερες διαφορές στον σκύλο δεν έχω δει εκτός απο τα λιγοστά και σφιχτα κακα του τα οποια είχα και με την barf. Επειδή όμως η barf μου έρχεται γύρω στα 3.5 ευρώ το κιλό, barf και παλι barf! Συν το γεγονός οτι ξέρω τι τρώει ο σκύλος μου γιατί το φτιάχνω εγώ και όλα τα πλεονεκτήματα της που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα ποστ. Αρκεί κάποιος να δει φωτογραφίες του Περρίτο Πριν και μετά barf. Είδα τρομερη διαφορά σε όλη την εικόνα του σκύλου μου. Τρίχωμα, ενέργεια, διάθεση, δόντια, αναπνοή, μυρωδια, μυική μάζα συν τελειες εξετάσεις αίματος απο εκεί που είχε τα χαλια του. Εμένα η barf έσωσε το σκύλο μου. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ανάμεσα σε ξηρά τροφη σίγουρα θα προτιμούσα brit και eukanuba.
 


olgaki

Active Member
24 Ιανουαρίου 2013
27
0
Εμείς λοιπόν ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα την brit για μεγαλόσωμα κουτάβια και ενώ μερικές φορές τα κακά της ήταν καλά τις περισσότερες φορές είναι πιο μαλακά. Θεωρείται ότι αυτό είναι δείγμα ότι δεν της κάθετε καλά η τροφή? Επίσης εδώ και 3 μέρες βγάζει αίμα με τα κακά της και την πήγα στην κτηνίατρο μου είπε ότι δεν έχει κάτι παθολογικό και μάλλον την πειράζει η τροφή ή τα χόρτα που τρώει στο πάρκο. Τώρα για μια εβδομάδα θα τρώει κοτόπουλο με ρυζάκι κ αν συνεχίσει θα την ξαναπάω.. Λέτε να είναι όντως η τροφή που την πειράζει?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU