Bull Terrier με πρόβλημα στο πίσω πόδι

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Κάνε μια αναζήτησε στο φόρουμ, υπάρχουν θέματα για ορθοπεδικούς κτηνιάτρους και έχουν συζητηθεί εμπειρίες κλπ. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπειρία από κάποιον συγκεκριμένο για να στον συστήσω, ακουστά όσους έχω.
Ανάλογη εμπειρία πάντως είχα περάσει όταν έψαχνα εκτροφέα. Είχα κλείσει κουτάβι από εκτροφείο στη Γερμανία, μου είπαν ότι είχε παρουσιάσει κάποιο ήπιο πρόβλημα με το πόδι του, αισθητικό ξεκάθαρα κατα τη γνώμη τους. Ζήτησα γραπτή γνωμάτευση κτηνιάτρου, αρνήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι προσβάλλω την εκτροφική τους δουλειά με το να μην εμπιστεύομαι το λόγο τους και μόνο (!) και ακύρωσα την κράτηση.
Αν μπορέσεις να βγάλεις άκρη έτσι όπως σου περιέγραψε ο east, τότε καλώς. Να συνεργαστείτε σωστά με τον εκτροφέα και να πάρεις γραπτώς τη γνωμάτευση ενός ορθοπεδικού δικής σου επιλογής. Αν όχι, τότε πραγματικά μην το αντιμετωπίσεις συναισθηματικά το θέμα, δεν αξίζει

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Θα ηθελα πρωτα να ξεκαθαρισει το θεμα με τον εκτροφεα δεν θελω να εκθεσω ονοματα....αν θελεις μπορωνα στο στειλω με mail

Ευχαριστω και για την αλλαγη ονοματος του θεματος!!!

Spyv σου εστειλα προσωπικο μηνυμα λογω του ενδιαφεροντος σου για το βιντεο.εχεις bull terrier?

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,

...θα εκτιμούσα να ακούσω "κατι πήγε στραβά με το συγκεκριμένο κουταβι, το αναλαμβάνω εγω και σου κλείνω απο τωρα ενα κουταβι απο την επόμενη γεννά αν και εφόσον συμφωνείς κι εσυ".
@vas, φαντάζομαι ότι ξέρεις τι σημαίνει αυτό που θα εκτιμούσες: "το αναλαμβάνω εγώ"... έτσι?

Και, αν δεν ξέρεις, σου απαντάει ο @east49, αμέσως παρακάτω!

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι έχεις ακούσει για ένα γνωστό οικιακό σκεύος, που λέγεται "κουβάς"...

...Αν το προβλημα ειναι σοβαρο κ σοβαρος ειναι κ ο εκτροφεας δεν νομιζω οτι θα υπηρχε τωρα κουταβι να συζηταμε...
Ω, ναι...

Αυτο ακριβως θα ηθελα...και ψαχνω εναν καλο ορθοπεδικο κτηνιατρο!!!!και παλι ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!αν ξερετε καποιον!!!
Καλοί ορθοπεδικοί κτηνιάτροι υπάρχουν μερικοί... και θα ενημερωθείς από τα σχετικά θέματα στο φόρουμ, είτε από άλλα μέλη...

Για μένα, οι καλύτεροι (υπό την έννοια: "δοκιμασμένοι από εμένα και την ευρύτερη οικογένειά μου"), που θα εμπιστευόμουν (αρχικά) τη γνώμη τους, είναι δύο κτηνίατροι:
- Στέργιος Βλαχόπουλος (Νέα Σμύρνη)
- Νίκος Καραμήτσος (Χαλάνδρι)

Spyv σου εστειλα προσωπικο μηνυμα λογω του ενδιαφεροντος σου για το βιντεο.εχεις bull terrier?
Η αλήθεια είναι ότι ο @spyv έχει Bull Terier...
Όμως, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την φυλή του κουταβιού...

Υ.Γ. Αλήθεια, δεν θα ήθελα να είμαι ψύλος στον κόρφος σου... κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό σου και τα συναισθήματά σου...

Εμείς, κάποτε, υιοθετήσαμε ένα αρσενικό γατάκι 30 ημερών, σώζοντάς το κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια... είχε το ίδιο πρόβλημα... όμως, εμείς δεν το υιοθετήσαμε σαν "καθαρόαιμο" και "εκτροφικό"... θέλαμε να το σώσουμε από το δρόμο, που δεν θα επιβίωνε... και είπαμε: "κουτσό? έστω, δεν μας πειράζει"... και το βγάλαμε Ζιντάν, μάλιστα, σκεφτόμενοι ότι ο γνωστός ποδοσφαιριστής είχε πολύ γερά πόδια... τελικά, το πρόβλημα διορθώθηκε σε 1 μήνα περίπου... όμως, επαναλαμβάνω: Δεν ήταν εκτροφικό και καθαρόαιμο γατάκι...

Last edited:

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Εχω υιοθετησει κατα καιρους πολλα αδεσποτα γατακια σε αθλια κατασταση στα οποια βρηκα σπιτι μετα..,ο γερμανικος ποιμενικος που εχω ειναι τωρα 4χρονων και ειναι υγειεστατος και πανεμορφος οταν τον πηρα ειχε ενα@@@ και γενικα ειχε θεματα!!!τον πηρα ομως και τον εκανα καλα..το προβλημα ειναι οτι επειδη τωρα πια μενω στην σαντορινη και εδω δεν υπαρχουν ορθοπεδικοι κτηνιατροι και γενικα παροχες σωστες για να εχω ενα σκυλακι με τετοιο θεμα στο ποδαρακιτου...επισης το σπιτι μου εχει 40 σκαλια για αναβεις....θελω πολυ να το βοηθησω αλλα δεν εχω τα μεσα εδω...και φοβαμαι για την εξελιξη του...ειναι πανεμορφο το μικρουλι...

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
Θα ηθελα πρωτα να ξεκαθαρισει το θεμα με τον εκτροφεα δεν θελω να εκθεσω ονοματα....αν θελεις μπορωνα στο στειλω με mail

Ευχαριστω και για την αλλαγη ονοματος του θεματος!!!

ειχα bt πριν πολλα χρονια, απο τοτε που την "εχασα" δεν ξαναπηρα σκυλο. απλα αγαπω πολυ τη φυλη αυτη.
θελω καποια στιγμη να αποκτησω ξανα. θα δειξει.

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Johnk ευχαριστω για τα τηλ τω γιατρων...επικοινωνησα εστειλα το βιντεο και μου ειπαν οτι μπορει να μην παιρνει ουτε εγχειριση...δεν μπορει να ξερει ακριβωςτι ειναι και σε τι βαθμο αν δεν το εξετασει αλλα θεωρει οτι ειναι δυσκολο να επανελθει...εκτος αν ειναι κατι νευρικο και φτιαξει μονο του...οπως και να εχειειναι μικρο για ακτινογραφια γτ μπορει να μην φανει τιποτα...κοινως δεν μπορουμε να ξερουμε τωρα τι ακριβως εχει....

Spyv σου ευχομαι να αποκτησεις ξανα ενα σκυλακι!!!ενα bull terrier που θες!!!!

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: johnk and spyv

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα,

@vas, φαντάζομαι ότι ξέρεις τι σημαίνει αυτό που θα εκτιμούσες: "το αναλαμβάνω εγώ"... έτσι?

Και, αν δεν ξέρεις, σου απαντάει ο @east49, αμέσως παρακάτω!

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι έχεις ακούσει για ένα γνωστό οικιακό σκεύος, που λέγεται "κουβάς"...

Ω, ναι...
Η δική μου ιστορία -μέσα στο κεφάλι μου- ειχε μάλλον περισσότερα λουλουδάκια, ο σκύλος να ζήσει στο σπίτι του εκτροφέα μεχρι τα βαθιά γεράματα και τέτοια.

• Like
Reactions: johnk

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@vas
Καλα τα λουλουδακια αλλα δεν.....

@johnk
Ξεπερασμενος ο κουβας..... Και βαρβαρος.....
Αν μιλαμε για γενετικο προβλημα κ σε τοσο μικρο σκυλι, η ρεαλιστικη απαντηση λεγεται ενεση.....
Οσο "ασχημο" κι αν ακουγεται δυστυχως.
Και ναι υπαρχουνε φορες που δεν χωρανε λουλουδακια σε προβληματα......

Εξακολουθω ομως να πιστευω οτι αν μιλαμε για σοβαρο εκτροφεα κ τετοιο προβλημα δεν θα ειχαμε κουταβι να συζηταμε τωρα.....

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Η γνωμη μου ειναι οτι σε περιπτωση που δεν παρω το σκυλακι...θα το κρατησει ο εκτροφεας μεχρι καποιων μηνων ωστε να μπορει να διαγνωστει τι ακριβως εχει...αν οντως εχει τοσο σοβαρο προβλημα..θα ηθελα να πιστευω οτι θα το κρατησει...αν λσι πολυ το φοβαμαι...αν το προβλημα ειναι ελαφρυ θα προσπαθησει να το πουλησει-χαρισει....

D

Deleted member 14614

Guest
Ρε παιδί μου, αυτός ο εκτροφέας (μην πεις όνομα, δεν χρειάζεται) είχε δηλωμένη τη γέννα στον ΚΟΕ? Μόνο σε αυτό απάντησε, δεν "καρφώνεις" κανέναν έτσι. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να είναι νόμιμος εκτροφέας και να γίνεται αυτό το πράγμα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γιατί; Στους νόμιμους εκτροφείς οι αρρώστιες διαβάζουν τίτλους και δεν χτυπάνε το κουδούνι; Θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί ακόμα και στον πιο υπεύθυνο. Οργανισμοί είναι τα σκυλιά. Όχι ρομποτάκια.

Και στον δικό μου κόσμο έχει λουλουδακια πάντως...

Εκτός θέματος: Η εγγραφή στον ΚΟΕ δεν είναι η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι νόμιμος ο εκτροφεας. Βασικά ο νόμος δεν ζητάει καν εγγραφή στον ΚΟΕ. Άλλα πράγματα ζητάει.
Η εγγραφή στον ΚΟΕ δείχνει ότι ο εκτροφέας πληροί τις προϋποθέσεις που έχει ο όμιλος στο καταστατικό του. Χμμμμ ορθότερα, ότι θα τις πληρούσε εάν υπήρχαν έλεγχοι από τον όμιλο.

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Ο εκτροφεας ειναι δηλωμενος οτι κανει γεννες...ειναι νομιμος σε ολα...ετυχε λογικα αυτο...το θεμα ειναι τι να κανω με το κουταβακι...ολοι οι γιατροι μου λενε να μην το παρω....δεν ξερω τι να κανω...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Εννοείται πως μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Το θέμα είναι από κει και πέρα τι κάνεις.
Και με το ίδιο το κουτάβι αλλά και με τους γονείς του.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν αφήνεις κάποιον άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.
Είναι ηθικό το θέμα, αλλά και συναισθηματικό για κάποιους ρομαντικούς.
Γιατί χωρίς εσένα δεν θα ερχόταν καν στον κόσμο.

Ο εκτροφεας ειναι δηλωμενος οτι κανει γεννες...ειναι νομιμος σε ολα...ετυχε λογικα αυτο...το θεμα ειναι τι να κανω με το κουταβακι...ολοι οι γιατροι μου λενε να μην το παρω....δεν ξερω τι να κανω...
Το αν κάποιος είναι "νόμιμος" ή όχι, ή "αναγνωρισμένος" όπως λέτε, δεν λέει απολύτως τίποτα - χωρίς να υπονοώ κάτι για τον συγκεκριμένο, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.
Και ακριβώς εκεί έγκειται η δυσκολία ανεύρεσης του ιδανικού εκτροφέα.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Το τι θα κάνεις, εξαρτάται από σένα και το πόσο αντέχεις ψυχολογικά και οικονομικά να ανταπεξέλθεις σε μια τέτοια ευθύνη.

Vabull

Active Member
4 Οκτωβρίου 2015
30
20
41
Yorkaddict συμφωνω απολυτως!!!δεν ειναι ηθικο να κανεις το προβλημα σου προβλημα αλλων...κανονικα θα επρεπε να αναλαβει τις ευθυνες του...αλλα σκεφτομαι οτι το κουταβακι δεν ξερουμε ακριβως τι εχει πως θα εξελιχθει αν θεραπευεται και τι επιπτωσεις θα εχει στην ζωη του εν καιρω...γι αυτο εχω προβληματιστει τοσο πολυ...συν το οτι ειναι κριμα γιατι μπορει να μεινει εκει αβοηθητο...πραγματικα δεν ξερω...συναισθηματικα θελω να το παρω λογικα ομως ολοι οι κτηνιατροι μου λενε οχι....:(

• Like
Reactions: Yorkaddict