Bullmastiff και ξηρά τροφή: Προτάσεις & απόψεις

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εισαστε πολυ ευγενικα παιδια οι bullmastifades! ...
Αυτό μην το συζητάς κάν... η ευγένεια αποτελεί τη "σημαία" μας!

...Εγω εχω ξεκινησει εδω και ενα μηνα την Arden Grange Lamp & Rice και παρολο που δεν του την εκανα σταδιακα την αλλαγη, δεν τον επηρεασε καθολου, εχω δει οτι του ταιριαζει και την τρωει μια χαρα. Ωραιο γυαλιστερο τριχωμα, καλη ποιοτητα κοπρανων και οχι παρα πολλα. Μεχρι τωρα εχω μεινει ικανοποιημενος.
Βεβαια δινω και συμπληρωμα γλουκοσαμινης, χονδροιτινης και λαδι σολωμου.
Και η Arden Grange πολύ καλή τροφή!
Την αφομοιώνουν με επιτυχία και άλλα bullmastiff...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Και η Arden Grange πολύ καλή τροφή!
Την αφομοιώνουν με επιτυχία και άλλα bullmastiff...
Και οχι ακριβη τροφη! 50 ευρω το 15 κιλο σακι με το οποιο περναω περιπου 25 μερες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και οχι ακριβη τροφη! 50 ευρω το 15 κιλο σακι με το οποιο περναω περιπου 25 μερες.
Είναι αυτό που λέμε "τίμια" τροφή, σε κόστος/απόδοση

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Στους μεγαλοσωμους δινω arden premium γιατι εχει το λιπος μετα τα 4 πρωτα συστατικα.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Αγαπητοί φίλοι,

Υ.Γ.2. Συγκεκριμένα για το bullmastiff, τώρα, προσανατολιστείτε σε τροφές που α) ταιριάζουν στον συγκεκριμένο σκύλο σας και β) περιέχουν ουσιαστική ποσότητα γλουκοζαμίνης / χονδροϊτίνης... Το τελευταίο ισχύει λιγότερο για τον samsok (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana grasslands θα ήταν ιδανική για τον Καίσαρα) και περισσότερο για τον kimonas (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana wild prairie ή acana pacifica θα ήταν ιδανικές για τον Cargo Junior)... μου προκύπτει από την "οπτική" παρατήρηση που έχω κάνει στα σκυλιά τους, αντίστοιχα... :cool:
Βέβαια, οι "ειδήμονες" μπορεί να πουν ότι κάνω λάθος, πράγμα που δεν θα παρεξηγήσω, σε οποιαδήποτε περίπτωση...:)
Κύριε γιάννη επειδή με ενδιαφέρει και θέλω και εγώ με τη σειρά μου να μαθαίνω ότι μπορώ, απ όπου μπορώ, τι παρατηρείτε με το μάτι σας στον Cargo και μου προτείνεται σαν ιδέα αρχίκα την Acana????Θα θελα να μου μεταφέρετε την άποψη σας μέσα απ τα δικά σας μάτια καθότι εμπειρότερος με τη φυλη...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Στους μεγαλοσωμους δινω arden premium γιατι εχει το λιπος μετα τα 4 πρωτα συστατικα.
σκεφτομαι να την δοκιμασω αυτην την επομενη φορα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τέτοιες λεπτομέρειες πρέπει να κοιτάζει κανείς, όταν φύγει ...η τσίμπλα από το μάτι και εξοικειωθεί με τα σχετικά θέματα...
Προσωπικά, μου πήρε μερικούς μήνες μέχρι να αρχίσω να ...υποψιάζομαι ότι πρέπει να μελετήσω τις συνθέσεις - συστατικά - ποσοστιαία συμμετοχή κλπ.

Κύριε γιάννη επειδή με ενδιαφέρει και θέλω και εγώ με τη σειρά μου να μαθαίνω ότι μπορώ, απ όπου μπορώ, τι παρατηρείτε με το μάτι σας στον Cargo και μου προτείνεται σαν ιδέα αρχίκα την Acana????Θα θελα να μου μεταφέρετε την άποψη σας μέσα απ τα δικά σας μάτια καθότι εμπειρότερος με τη φυλη...
...ουυυ, τι να σου πω... πολύ έμπειρος:D

Πρότεινα, σαν ιδέα - αρχικά, την acana, για ένα απλό (αλλά ιδιαίτερα σημαντικό - αν το καλοσκεφθείς) λόγο: Τη δίνω στο δικό μου σκυλί!!!:cool:

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Παιδια μελετες θεωρουν την συμμετοχη λιπους στα πρωτα συστατικα,ενοχο για συστροφη στομαχου.

Μπορει φυσικα να μην στεκει αλλα....

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Orijen Large Breed Puppy

Crude Protein (min.) 40.0%
Crude Fat (min.) 16.0%
Crude Fiber (max.) 3.0%
Moisture (max.) 10.0%
Calcium (min.) 1.5%
Calcium (max.) 1.7%
Phosphorus (min.) 1.1%
Phosphorus (max.) 1.3%
Omega-6 (min.) 2.6%
Omega-3 (min.) 1.0%
DHA 0.6%
EPA 0.3%
Carbohydrate (max.) 20.0%
Glucosamine (min.) 1400 mg/kg
Chondroitin (min.) 1200 mg/kg
Microorganisms (min.) 120M cfu/kg

Orijen Puppy All Breed

Crude Protein (min.) 40.0%
Crude Fat (min.) 20.0%
Crude Fiber (max.) 3.0%
Moisture (max.) 10.0%
Calcium (min.) 1.6%
Calcium (max.) 1.8%
Phosphorus (min.) 1.2%
Phosphorus (max.) 1.4%
*Omega-6 (min.) 3.2%
*Omega-3 (min.) 1.2%
*DHA 0.7%
*EPA 0.4%
*Carbohydrate (max.) 18.0%
*Glucosamine (min.) 1400 mg/kg
*Chondroitin (min.) 1200 mg/kg
*Microorganisms (min.) 120M cfu/kg

(δεν έχουν και ουσιαστικές - σημαντικές διαφορές αυτές οι δύο τροφές, που στην ουσία αποτελούν την ίδια, απλά η all breed είναι παραλλαγμένη ελάχιστα πιο ''heavy'' σε κάποιους τομείς)

Acana Puppy Large

Protein .....................................33 %
Fat ..........................................15 %
Fiber ...................................... 3.5 %
Calcium .................................. 1.2 %
Phosphorus ............................. 1.1 %
Omega-6................................. 2.5 %
Omega-3 ................................ 0.4 %
Glucosamine ....................800 mg/kg
Chondroitin .......................500 mg/kg
Carbohydrate ...........................29 %

Typical analysis
Sodium ................................. 0.35 %
Chloride................................... 0.5 %
Potassium................................ 0.6 %
Magnesium ............................. 0.1 %
Iron ..................................325 mg/kg
Zinc .................................250 mg/kg
Copper...............................20 mg/kg
Manganese.........................47 mg/kg
Cobalt ................................... 0.55 %
Iodine................................2.1 mg/kg
Selenium...........................0.4 mg/kg
Vitamin B3 (niacin).............230 mg/kg
Vitamin B5 (pan. acid) ..........42 mg/kg
Vitamin B6 (pyridoxine) ........36 mg/kg
Vit. B12 (cyanocobalamin) ..400 ug/kg
Biotin ................................0.6 mg/kg
Folic Acid...........................3.5 mg/kg
Choline...........................3350 mg/kg
Vitamin A ............................18 KIU/kg
Vitamin D3........................2000 IU/kg
Vitamin E ............................400 IU/kg
Vitamin K..............................2 mg/kg
Vitamin C............................85 mg/kg
Vitamin B1 (thiamine)...........75 mg/kg
Vitamin B2 (riboflavin) ......... 44 mg/kg
Lysine ......................................1.7 %
Threonine ................................1.2 %
Methionine .............................. 0.9 %
Isoleucine .................................1.2 %
Leucine ....................................2.2 %
Valine ......................................1.4 %
Arginine....................................2.0 %
Phenylalanine ...........................1.2 %
Histidine ...................................0.9 %
Cystine ....................................0.7 %
Taurine ................................... 0.5 %

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Κοσμα ( Samsok) ποια Arden εδινες στον Καισαρα? Εγω εχω ξεκινησει εδω και ενα μηνα την Arden Grange Lamp & Rice και παρολο που δεν του την εκανα σταδιακα την αλλαγη, δεν τον επηρεασε καθολου, εχω δει οτι του ταιριαζει και την τρωει μια χαρα. Ωραιο γυαλιστερο τριχωμα, καλη ποιοτητα κοπρανων και οχι παρα πολλα. Μεχρι τωρα εχω μεινει ικανοποιημενος.
Βεβαια δινω και συμπληρωμα γλουκοσαμινης, χονδροιτινης και λαδι σολωμου.
εδινα αυτη με το κοτοπουλο και μου εκανε πολλα κοπρανα ,καλα σχηματισμενα αλλα βουνο! επισης ειχε αρχισει και ειχε εντονη πιτυριδα και συχνα εβγαζε καποια σπυρακια σε διαφορα σημεια του σωματος (με λιγο fucicort ηταν οκ αλλα ηταν σπαστικα).Παντως διαρροιες δεν εκανε σχεδον ποτε και ειναι και σε καλη τιμη.Αυτην ομως που λες εσυ δεν την δοκιμασα,απλα ειπα να περασω στην Royal για καλυτερα.Ειδωμεν..
Υ.Γ ξεχασα να πω οτι για κανενα μηνα δοκιμασα Barf αλλα δεν συνεχισα μετα απο μια εμπυρετο γαστρεντεριτιδα ,μπορει να ηταν ιωση ,μπορει ομως και λοιμωξη βακτηριακη και επειδη δεν θελω να το ρισκαρω ξαναπερασα σε ξηρα,συνεχιζοντας αρχικα με ARDEN και μετα περασα σε ROyal (prosfata)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Barf ποτέ των ποτών τα ποτά ''για μένα''.....Τεράστια κουβέντα...Αλλά ποτέ όμως!! Καλύτερα να πληρώσεις χρήμα πολύ για μαγειρευτό μοσχάρι για μαγειρευτό κοτόπουλο και γενικά για ότι ''Barfoειδές'' αλλά μαγειρευτό παρά το ωμό... Πάντα βάση μια ξηρά γιατί είναι ότι πιο πλήρες και ολοκληρωμένο απο θέμα συστατικών και μετά τα άλλα σα συμπλήρωμα , πάντα όμως ξηρά σα βάση...Εννοείται ότι η ΒΑRF δίνει αυτό το εξωπραγματικό τουμπάνιασμα στα bullmastiff αυτό που πολύ ποθούν και βλέπουν σε κάτι μοσχάρια του εξωτερικού όπως και εννοείται ότι τέτοιο πρήξιμο και φούσκωμα μυικό δεν πρόκειται να δώσει καμία ξηρά επ ουδενί.....Τώρα υπάρχουν κάτι σκύλοι που το έχουν φυσικό και είναι καθαρά θέμα δομής σκελετικής-μυικής (σα τους ανθρώπους ένα πράμα) , DNA δηλαδή, που και αέρα να καταπίνουν πρίζονται..Δεν είναι όλα τα bullmastiff για να είναι τούμπανα , όπως δεν είναι και όλα τα bullmastiff για να δείχνουν στεγνά...
Άλλα θα δείξουν λαπάδες δε πα να τους κάνεις διατροφάρα απ το πρωί μέχρι το βράδυ πάλι ντολμάδες θα δείχνουν και άλλα δεν έχουν γυμναστεί ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ και μόνο με μια απλή και συμβατή ξηρά τροφή είναι ΤΕΡΑΤΑ..Απλά DNA και γονίδιο παιδιά μη το ψάχνετε...Πάλι εντελώς τυχαία σαν του ανθρώπους!! Άπαντες θα έχουμε συναντήσει ανθρώπους που μια ζωή γυμνάζονται και μένουν στάσιμοι και δε λένε να βελτιωθούν ποτέ και σίγουρα θα έχουμε συναντήσει και άπαντες ανθρώπους που ποτε δε γυμνάστηκαν καταβρόχθιζαν σουβλάκια και ήταν fit και σουπερ......Έτσι και με τους τετράποδους φίλους μας!! Κάργα off-topic.Απλά ενημερωτικά!!!!!! :)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Καταρχήν ευχαριστήσω το φίλο μου Γιάννη για τα καλά του λόγια (όντως μιλάω σχεδόν πάντα για ξηρά τροφή γιατί αυτή με ενδιαφέρει και αυτή δίνω)...:)
Τώρα, για να απαντήσω στον Κίμωνα, για το θέμα διατροφής έχω γράψει τόσα πολλά και με τόση λεπτομέρεια και ανάλυση που θεωρώ ότι δε μπορώ να προσθέσω πλέον τίποτε άλλο...
Οι θέσεις μου για την "υπερβολική" πρωτεϊνη και τις δήθεν παρενέργειές της (συκώτι, νεφρά, υπερβολική αύξηση βάρους κλπ) είναι καταγεγραμμένες.
Προσωπικά δίνω εδώ και 6-7 μήνες Arden Grange Lamb & Rice με πολύ καλά αποτελέσματα, είναι (μετά από Orijen και Acana) από τις καλύτερες επιλογές και σίγουρα καλύτερη από τη Royal Canin (την έδωσα για 1,5 μήνα παλαιότερα).
Σιγουρα για τον Cargo, με αυτή την τροφή θα χρειαστείς έξτρα συμπλήρωμα glucosamine/chondroitin/msm (πχ Flexicose Plus) και πιθανώς βιταμίνη C τουλάχιστον μέχρι τους 18 μήνες, προσωπικά θα το συνιστούσα (δεν έχει νόημα δύο μήνες να δίνεις και ένα όχι όπως έγραψε ο samsok κατ' εμένα).
Η τροφές που σου πρότεινε ο Γιάννης είναι πάρα πολύ καλή επιλογή, με σημαντικές ποσότητες από τα παραπάνω, οπότε δε χρειάζεται συμπλήρωμα, αν μπορείς να τις αντέξεις οικονομικά μην το σκέφτεσαι παραπάνω...;)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Κιμωνα η barf δεν δινεται για να τουμπανιασει ο σκυλος , υπαρχουν και αλλοι λογοι που μπορεις να διαβασεις εδω μεσα.

Θα κρατησω την blue(72ε τα 13.5κ) εως να χρονισει και σταδιακα θα γυρισω σε Arden grange.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Κοσμά, στο dogfoodanalysis δε συστήνεται η arden με chicken 3* http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=1151&cat=all. Αυτό με επηρέασε και πριν 4 μήνες ξεκίνησα την lamb and rice 4* http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=1149&cat=all.

Καλά κόπρανα, κανένα πρόβλημα με το δέρμα και η Emma τη τρώει με.....λαιμαργία (εσύ ειδικά ξέρεις πόσο μίζερη είναι .....).

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, τώρα το κάθε σκυλί.....

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Κοσμά, στο dogfoodanalysis δε συστήνεται η arden με chicken 3* http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=1151&cat=all. Αυτό με επηρέασε και πριν 4 μήνες ξεκίνησα την lamb and rice 4* http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=1149&cat=all.

Καλά κόπρανα, κανένα πρόβλημα με το δέρμα και η Emma τη τρώει με.....λαιμαργία (εσύ ειδικά ξέρεις πόσο μίζερη είναι .....).

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, τώρα το κάθε σκυλί.....
δεν το χα δει Δημητρη...ποσανατολιζομαι ομως προ nutram ή Blue ή TASTE OF THE WILD μιας και ΑCANA εδω βρισκεται πολυ δυσκολα.Αν παλι παω σε πιο οικονομικη τοτε ισως επιστρεψω στην ARDEN αλλα αυτη την φορα σε lamb and Rice .

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Κιμωνα , δε δοκιμασα αλλη , αρχισα με αυτη που θεωρησα καλυτερη και ειμαι ευχαριστημενος.
Σαφεστατα και αλλες τροφες θα ειναι καλες , αλλα η εμπειρια μου ειναι με την blue και απο την στιγμη που παμε καλα μενω σε αυτη προς το παρον.
Ο εκτροφεας μου συνεστησε την blue και arden grange.
Δεν δινω κανενα συμπληρωμα παντως και ο κτηνιατρος και ο εκτροφεας εχουν την ιδια γνωμη απο την στιγμη που δινω blue.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Κιμωνα , δε δοκιμασα αλλη , αρχισα με αυτη που θεωρησα καλυτερη και ειμαι ευχαριστημενος.
Σαφεστατα και αλλες τροφες θα ειναι καλες , αλλα η εμπειρια μου ειναι με την blue και απο την στιγμη που παμε καλα μενω σε αυτη προς το παρον.
Ο εκτροφεας μου συνεστησε την blue και arden grange.
Δεν δινω κανενα συμπληρωμα παντως και ο κτηνιατρος και ο εκτροφεας εχουν την ιδια γνωμη απο την στιγμη που δινω blue.
Και εγώ σε Blue ή Acana θα κινηθώ....Θέλω Blue πιο πολύ αρκεί να βρω εδώ αθήνα να την πάρω απο κάπου...Έχει κάποια παραλλαγή η Blue σαν τροφή ή είναι μία μόνο τύπου Giant Puppy????? Θες να παραθέσεις κάπως τα συστατικά της και τα στατιστικά της επί τις %????? :D :D :D

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Κιμωνα στην 2η σελιδα στο ποστ αναφερω κια τα συστατικα σε %.
Οπως το γραφει και στην ιστοσελιδα τους.
Θελαμε να αποφυγουμε μεγαλα νουμερα πρωτεινης πριν χρονισει.
Δες την ειναι καλη......οπως και πολλες αλλες.