cane corso ΔΙΑΣ

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Nα τον χαίρεσαι!
Το δάγκωμα που κάνει στον μικρό είναι καθαρά παιχνίδι αλλά πρέπει να μάθει το "μη" από τώρα. Επειδή το μικράκι σου είναι μόλις 4 ετών καλά θα κάνετε να είστε πάντα παρόντες στα παιχνίδια τους και να μην ξεχνάτε ποτέ ότι ένας σκύλος παίζει σκληρά , ακόμη και ως κουτάβι , και μπορεί άθελα του να πληγώσει τον μικρό σου.
Σε εκπαιδευτή που δεν γνωρίζεις, εγώ προσωπικά μόνο αν ήταν φίλος μου χρόνια θα του άφηνα σκύλο μου, να μην αφήσεις σε καμία περίπτωση το σκυλάκι σου.
Το έχουν κάνει πολλοί και μετά χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο.
Οπωσδήποτε να είσαι παρόν στην εκπαίδευση.
μου ειπε οτι θα μαι παρον καποιεσ φορες αλλα το κακοειναι οτι εδω δν υπαρχει αλλος!βαιβαια θα το ψαξω ακομα εχει πολυ καιρο!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
μου ειπε οτι θα μαι παρον καποιεσ φορες αλλα το κακοειναι οτι εδω δν υπαρχει αλλος!βαιβαια θα το ψαξω ακομα εχει πολυ καιρο!!
Σε μια δουλεια που την πληρωνεις, διοτι δουλεια κανει ο εκπαιδευτης, αυτος που σκαει το χρημα βαζει και τους ορους. Ετσι θα πεις, οτι θελεις να εισαι παντα παρον στα μαθηματα, να τα κανεις εσυ μαζι του και στο τελος του μαθηματος το κουταβι θα γυρναει σπιτι του. Υπαρχει, δεν υπαρχει αλλος ειναι αλλο θεμα. ;-)

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Ο εκτροφέας δεν έχει καμία σχέση!!!!

Κάποιος πήρε έναν σκύλο από κάπου με pedigree και κάποιος από κάπου αλλού με pedigree και τα ζευγάρωσε!!!
Ο Δίας έχει παπού (απο τον πατέρα του), τον πατέρα του δικού μου.
ακριβως!!μπαμπασ του ειναι ο DARKO LEONARDO DEL SUD KENNEL και μαμα του KIBA ANGEL CANE CORSO KENNEL

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
να τον χαιρεσαι.

λογικο ειναι να μουλαρωνει στην αρχη με το λουρι. παρε μαζι σου καμια λιχουδια (κομματακι τυρι ή αλλαντικο, ακομα και κροκετα οταν ειναι μικρο και λαιμαργο), βαλτο κοντα στην μυτη του, πες του 'παμε΄ και αρχισε να προχωρας αργα. με το που θα σηκωθει και θα κανει 1 βημα δωσε τη λιχουδια. δοκιμασε το πρωτα στο σπιτι, σε χωρο που αισθανεται ανετα και μετα θα το κανει και στο δρομο. κι εμενα το εκανε τις πρωτες 1-2 φορες στη βολτα. αλλα ετσι εμαθε το 'παμε' και οταν κολλαει καπου στην βολτα (μυρωδια εντονη) της λεω ενα 'παμε' και ξεκιναει. μην του δινεις παντα λιχουδια ομως γιατι εμενα το τερας το καταλαβε πολυ γρηγορα οτι αν μουλαρωσει ακολουθει διαδικασια λιχουδιας και το εκανε και για παιχνιδι μετα τις 2-3 φορες. μουλαρωμα ανα 1 βημα με το που καταλαβε οτι εχω μαζι λιχουδια. ηταν ομως προφανες οτι δεν το εκανε απο φοβο γιατι ξερογλυφοταν και ειχε αυτο το βλεμα 'θα κανω ηλιθιοτητα τωρα, εχω φοβερη ιδεα'. οποτε την τραβηξα και λιγακι απο το λουρι και ηρθε το μυαλο (το ποιο???) στη θεση του.

βασικα ομως αρχικα πρεπει να του μαθεις (1-2 πρωτες εβδομαδες) μονο το ονομα του (οτι αν το φωναζεις και ερχεται ειναι καλο πραγμα), το 'μπραβο' και το 'μη' (για να καταλαβει τι δεν πρεπει να κανει).

υπομονη. να μαθει αυτα και μετα συνεχιζεις με το 'κατσε'. μη βιαζεσαι. 1 νεο πραγμα την φορα. 5-10 λεπτα εκπαιδευση, αν εχει ορεξη και αρκετες επαναληψεις ακομα και την ιδια μερα. ειναι μωρο ακομα, δεν ειναι το μυαλο του εκει αλλα στο παιχνιδι. χτιστε αρχικα μια καλη σχεση και η εκπαιδευση να γινει κομματι του παιχνιδιου του αρχικα. μετα να σοβαρεψει. οταν πηξει το μυαλο του λιγακι. να περναει καλα, να μαθει κανονες για φαγητο, βολτα, τουαλετα, αλλους σκυλους και ανθρωπους και μετα τις εντολες.

ψαξε οδηγιες σε ιντερνετ, βιβλια και youtube για 'κατσε', 'ελα/εδω', 'παμε', να μην τραβαει στη βολτα (εγω το λεω 'σιγααααααααααα'), 'κατω', καποια εντολη για να κατουροχεζει (εγω το λεω 'δουλεια σου'). μπορει να μαθει και αχρηστα πραγματα οπως 'το χερι σου' (για να δινει το μπροστινο ποδι), ΄χαιρετα', 'κολλα το'. ας μαθει ολα αυτα και μετα προχωρας και σε πιο δυσκολα. 'μεινε', 'φρονιμα', 'ασ'το', 'φερ'το', 'δωσ'το' και αλλα πολλα πραγματα.

α, και για το δαγκωμα που κανει. του λες μη, κανεις και ενα αυτσ οτι πονεσες και του δινεις αμεσως μετα ενα μασουλητηρι. οταν το μασουλησει αντι για το χερι σου του λες μπραβο.

Last edited:

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
να τον χαιρεσαι.

λογικο ειναι να μουλαρωνει στην αρχη με το λουρι. παρε μαζι σου καμια λιχουδια (κομματακι τυρι ή αλλαντικο, ακομα και κροκετα οταν ειναι μικρο και λαιμαργο), βαλτο κοντα στην μυτη του, πες του 'παμε΄ και αρχισε να προχωρας αργα. με το που θα σηκωθει και θα κανει 1 βημα δωσε τη λιχουδια. δοκιμασε το πρωτα στο σπιτι, σε χωρο που αισθανεται ανετα και μετα θα το κανει και στο δρομο. κι εμενα το εκανε τις πρωτες 1-2 φορες στη βολτα. αλλα ετσι εμαθε το 'παμε' και οταν κολλαει καπου στην βολτα (μυρωδια εντονη) της λεω ενα 'παμε' και ξεκιναει. μην του δινεις παντα λιχουδια ομως γιατι εμενα το τερας το καταλαβε πολυ γρηγορα οτι αν μουλαρωσει ακολουθει διαδικασια λιχουδιας και το εκανε και για παιχνιδι μετα τις 2-3 φορες. μουλαρωμα ανα 1 βημα με το που καταλαβε οτι εχω μαζι λιχουδια. ηταν ομως προφανες οτι δεν το εκανε απο φοβο γιατι ξερογλυφοταν και ειχε αυτο το βλεμα 'θα κανω ηλιθιοτητα τωρα, εχω φοβερη ιδεα'. οποτε την τραβηξα και λιγακι απο το λουρι και ηρθε το μυαλο (το ποιο???) στη θεση του.

βασικα ομως αρχικα πρεπει να του μαθεις (1-2 πρωτες εβδομαδες) μονο το ονομα του (οτι αν το φωναζεις και ερχεται ειναι καλο πραγμα), το 'μπραβο' και το 'μη' (για να καταλαβει τι δεν πρεπει να κανει).

υπομονη. να μαθει αυτα και μετα συνεχιζεις με το 'κατσε'. μη βιαζεσαι. 1 νεο πραγμα την φορα. 5-10 λεπτα εκπαιδευση, αν εχει ορεξη και αρκετες επαναληψεις ακομα και την ιδια μερα. ειναι μωρο ακομα, δεν ειναι το μυαλο του εκει αλλα στο παιχνιδι. χτιστε αρχικα μια καλη σχεση και η εκπαιδευση να γινει κομματι του παιχνιδιου του αρχικα. μετα να σοβαρεψει. οταν πηξει το μυαλο του λιγακι. να περναει καλα, να μαθει κανονες για φαγητο, βολτα, τουαλετα, αλλους σκυλους και ανθρωπους και μετα τις εντολες.

ψαξε οδηγιες σε ιντερνετ, βιβλια και youtube για 'κατσε', 'ελα/εδω', 'παμε', να μην τραβαει στη βολτα (εγω το λεω 'σιγααααααααααα'), 'κατω', καποια εντολη για να κατουροχεζει (εγω το λεω 'δουλεια σου'). μπορει να μαθει και αχρηστα πραγματα οπως 'το χερι σου' (για να δινει το μπροστινο ποδι), ΄χαιρετα', 'κολλα το'. ας μαθει ολα αυτα και μετα προχωρας και σε πιο δυσκολα. 'μεινε', 'φρονιμα', 'ασ'το', 'φερ'το', 'δωσ'το' και αλλα πολλα πραγματα.

α, και για το δαγκωμα που κανει. του λες μη, κανεις και ενα αυτσ οτι πονεσες και του δινεις αμεσως μετα ενα μασουλητηρι. οταν το μασουλησει αντι για το χερι σου του λες μπραβο.
σευχαριστω!!ναι εχω δει και εχω διαβασει πολλα εχω καποια εμπειρια με σκυλια!!και μενα περνει αυτο το βλεμα!!κραταω και παντα λιχουδια απο τη κροκετα που τρωεει του πηρα σοκολατακια για σκυλους αλλα σαν τη κροκετα του δεν τη τρωει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Koύκλος!
Όρια, συνέπεια, ηρεμία, εκτόνωση, καλή τροφή. Είναι τα βασικά συστατικά για να μεγαλώσεις ένα ισορροπημένο κουτάβι.
Aνέβασε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το Photobucket.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Koύκλος!
Όρια, συνέπεια, ηρεμία, εκτόνωση, καλή τροφή. Είναι τα βασικά συστατικά για να μεγαλώσεις ένα ισορροπημένο κουτάβι.
Aνέβασε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το Photobucket.
εχω το lightshot δεν ειναι το ιδιο?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
To πρωτο πραγμα που πρεπει να μαθει ο σκυλος ειναι το "ελα" κ κατ'επεκταση το "μαζι".
Μετα σε ενα σκυλο που το σωμα του κ η δυναμη του θα μεγαλωσουνε πριν πηξει το μυαλο του, καλο ειναι να μαθει το "αστο" οχι ως αχρειαστο, αλλα ως απολυτα αναγκαιο αμεσα.
Ολα τα υπολοιπα ερχονται μετα κατσε-σηκω κλπ κλπ.

Για το δαγκωμα, απλα οταν δαγκωνει απασχολησε τον με κατι που του επιτρεπεις να δαγκωνει οπως τα παιχνιδια του.

Να τον χαιρεσαι!

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
To πρωτο πραγμα που πρεπει να μαθει ο σκυλος ειναι το "ελα" κ κατ'επεκταση το "μαζι".
Μετα σε ενα σκυλο που το σωμα του κ η δυναμη του θα μεγαλωσουνε πριν πηξει το μυαλο του, καλο ειναι να μαθει το "αστο" οχι ως αχρειαστο, αλλα ως απολυτα αναγκαιο αμεσα.
Ολα τα υπολοιπα ερχονται μετα κατσε-σηκω κλπ κλπ.

Για το δαγκωμα, απλα οταν δαγκωνει απασχολησε τον με κατι που του επιτρεπεις να δαγκωνει οπως τα παιχνιδια του.

Να τον χαιρεσαι!
το ελα το ψιλοακουει αν και σχεδον παντα με ακολουθαει και αν κατσω ερχετε και καθεται στα ποδια μου!τωρα το μαζι αν ενοεις το διπλα θα ναι δυσκολο γιατι δεν εχει συνηθισει ακομα το λουρι.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Ωραίος ο Δίας, φοβερό μουτράκι! Σιγά σιγά και όλα θα γίνουν, απολαύστε την κουταβοπερίοδο όσο διαρκεί (με την προϋπόθεση ότι τα σοβαρά λάθη -τύπου δάγκωμα παιδιού- θα διορθώνονται επιτόπου), καλή ζωή να έχει ο κούκλος.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
εντωμεταξυ η κτηνιατρος μου συνεστησε να αυξησω κιαλο το φαι του καιμην μενω στισ δοσολογιες τησ τροφης!ρωτησα μηπως επιβαρυνθουν τα κοκαλα του και μου ειπε οτι οσο και να βαλει επειδη ειναι κουταβι αφομειωνετε στα κοκαλα του και στουσ μυς του.και το κουταβι παρολο βαρυ φενεται μια χαρα και σηκωνει κιαλα!!εσεις τι λετε?του δινω th royal canin large bread

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
το ελα το ψιλοακουει αν και σχεδον παντα με ακολουθαει και αν κατσω ερχετε και καθεται στα ποδια μου!τωρα το μαζι αν ενοεις το διπλα θα ναι δυσκολο γιατι δεν εχει συνηθισει ακομα το λουρι.
Το μαζι εννοω ο σκυλος να περπαταει μαζι σου -οχι σε στρατιωτικο βημα κοιτωντας σε στα ματια, αλλα "μαζι σου" δλδ χωρις να ξεμακραινει απο σενα με η χωρις λουρι.

Αν εχεις κτημα η καποιο χωρο ανοιχτο κ ησυχο, μπορεις να το δοκιμασεις χωρις λουρι, να το μαθεις να σε ακολουθει.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Ωραίος ο Δίας, φοβερό μουτράκι! Σιγά σιγά και όλα θα γίνουν, απολαύστε την κουταβοπερίοδο όσο διαρκεί (με την προϋπόθεση ότι τα σοβαρά λάθη -τύπου δάγκωμα παιδιού- θα διορθώνονται επιτόπου), καλή ζωή να έχει ο κούκλος.
thanks!ναι τα διορθωνο ολα ειναι παντοσ πολυ καλος και σχετικα ακουει καλα για την ηλικια του δεν το περιμενα και ακομη δεν εχει κλεισει ουτε εβδομαδα που τον εχω!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Ο σκύλος μου, με ακολουθεί παντού. Μέσα στο σπίτι, δεν ξεκολάει από πάνω μου. Στην κυριολεξία. Πρέπει, να με ακουμπάει συνεχώς. Εκτός σπιτιού, αν με χάσει από τα μάτια του λυσσάει στο γάβγισμα. Αν πχ βγω από τ'αμάξι και τον αφήσω μέσα, αν είναι σε κλειστό/περιφραγμένο χώρο και πάω 5 μέτρα παρακεί, κλπ.

Το "έλα" όμως, το 'χει σπάνια. Και σχεδόν ποτέ, όταν το θέλω εγώ. Μόνο όταν το θέλει εκείνος. Και αν προκύψει σοβαρός περισπασμός, δεν το 'χει με την καμμία. Δηλαδή...μην εφυσηχάζεις. Καμμία σχέση, το "με ακολουθάει παντού" με το να 'χει το "έλα" :)

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Το μαζι εννοω ο σκυλος να περπαταει μαζι σου -οχι σε στρατιωτικο βημα κοιτωντας σε στα ματια, αλλα "μαζι σου" δλδ χωρις να ξεμακραινει απο σενα με η χωρις λουρι.

Αν εχεις κτημα η καποιο χωρο ανοιχτο κ ησυχο, μπορεις να το δοκιμασεις χωρις λουρι, να το μαθεις να σε ακολουθει.
χωρις λουρι τον εχω συνεχεια εδω που μενω ειμαστε μονοι μας ουτε γειτονουσ ουτε τιποτα και θελω αυτο που λεσ να με ακολουθαει παντου χωρισ λουρι!!το σπιτι ειναι σε οικοπεδο 25 στρεματα με τεραστιο κηπο μπροστα και παει ολη μερα μεσα στη πρασιναδα και κανει τουμπες!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
εντωμεταξυ η κτηνιατρος μου συνεστησε να αυξησω κιαλο το φαι του καιμην μενω στισ δοσολογιες τησ τροφης!ρωτησα μηπως επιβαρυνθουν τα κοκαλα του και μου ειπε οτι οσο και να βαλει επειδη ειναι κουταβι αφομειωνετε στα κοκαλα του και στουσ μυς του.και το κουταβι παρολο βαρυ φενεται μια χαρα και σηκωνει κιαλα!!εσεις τι λετε?του δινω th royal canin large bread

Αν διαβασα καλα ποιο πριν ειναι 9,5 βδομαδων κ 12 κιλα.
Ειναι απο αρκετα ως πολλα, εξαρταται βεβαια κ απο την γενικη του εικονα.
Παντως οχι μην μεινεις στην δοσολογια της τροφης.
Με το ματι θα τον βλεπεις τον σκυλο σου κ αναλογως αυξομειωνεις.

Υ.Γ. Μην τον κανεις σαν μπαλα ολοστρογγυλο αλλα μην ειναι κ σαν κινουμενη ακτινογραφια......