cane corso ΔΙΑΣ

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Όχι. Εμένα όταν ήταν κουτάβι και άπλωναν χέρι να τον χαιδέψουν κολλούσε στα πόδια μου.
Δεν έφευγε να τεντώσει ο οδηγός = φόβος.
Δηλαδή, αμυντική στάση είχε, όχι τάση φυγής.

Ο σκύλος μου δεν χαιδεύτηκε από ξένους όταν ήταν κουτάβι γιατί δεν ήθελε, όχι γιατί δεν τον άφηνα εγώ.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν το ανέχεται η του αρέσει.
O simpakos μπορεί να μας απαντήσει.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Όχι. Εμένα όταν ήταν κουτάβι και άπλωναν χέρι να τον χαιδέψουν κολλούσε στα πόδια μου.
Δεν έφευγε να τεντώσει ο οδηγός = φόβος.
Δηλαδή, αμυντική στάση είχε, όχι τάση φυγής.

Ο σκύλος μου δεν χαιδεύτηκε από ξένους όταν ήταν κουτάβι γιατί δεν ήθελε, όχι γιατί δεν τον άφηνα εγώ.
Ετσι πανω κατω συμπεριφεροντουσαν κ οσα ξερω εγω.....
Μονο που:
"Δεν έφευγε να τεντώσει ο οδηγός = φόβος." αυτο απο μονο του ειναι φοβος η ειναι αδιαφορια????

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Εγω δεν το βρίσκο κακό να το χαϊδεύουν στην βόλτα.
Πιστευω οτι ειναι κομμάτι της κυνονικοποίησης.
Τα σκυλιά φυλακές ειναι διαφορετικά στο χώρο τους και αλλιώς
στην βόλτα. Ακόμα και αν δεν το πολυ δέχεται το συνιθηζει και
του αρέσει. Όσο το χαϊδεύουν απο μικρο τόσο το συνιθηζουν.
Εκτός αν απο χαρακτήρα δεν το δέχεται καθολου.
Δεν νομίζω απο μερικά χάδια να χαλάει το ένστικτο της φύλαξης.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
.............. αυτο απο μονο του ειναι φοβος η ειναι αδιαφορια????
Όχι βέβαια.
Το σύνολο της στάσης και της κίνησης θα έδινε το αποτέλεσμα (π.χ. φόβος)
Η αδιαφορία όμως είναι......μία ήρεμη κίνηση του σκύλου π.χ. να φύγει από το μέρος που κάθεται (που τον χαιδεύουν) και να πάει να καθίσει αλλού.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Εμένα πειράζει που μου φαίνεται μεγάλος αγαπούλης?? :LOL:
Το post σου είναι αρκετό καιρό πριν, ελπίζω να μην δαγκώνει ακόμα τα πόδια του παιδιού.. Εγώ στο παρελθόν, όταν δάγκωνε κάτι που δεν ήθελα (για παιχνίδι πάντα), τις έβαζα ένα παιχνίδι της στο στόμα και έτσι της αποσπούσα την προσοχή.
Να το χαίρεσαι το θηριάκι!! :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εγω δεν το βρίσκο κακό να το χαϊδεύουν στην βόλτα.
Πιστευω οτι ειναι κομμάτι της κυνονικοποίησης.
Τα σκυλιά φυλακές ειναι διαφορετικά στο χώρο τους και αλλιώς
στην βόλτα. Ακόμα και αν δεν το πολυ δέχεται το συνιθηζει και
του αρέσει. Όσο το χαϊδεύουν απο μικρο τόσο το συνιθηζουν.
Εκτός αν απο χαρακτήρα δεν το δέχεται καθολου.
Δεν νομίζω απο μερικά χάδια να χαλάει το ένστικτο της φύλαξης.
Για ποιο λογο να κανεις τον σκυλο σου να συνηθισει να χαιδευεται απο αγνωστους?
Αν δεν θελει (θελει = τραβαω για να παω) τοτε με το να "αναγκασεις" να το συνηθισει, ειναι σαν να του περνας το μνμ "καθε ξενος ειναι καλος-ερχεται για καλο".

Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτο σαν ιδεα......
Εμενα μου αρεσει η ιδεα του "αγνοησε τους παντες κ μην τους φοβασαι".
Μην ξεχνας οτι μιλαμε για σκυλια που "ενστικτοδως" δεν ειναι ιδιαιτερα "χαδιαρικα" αλλα ποιο αποστασιοποιημενα απο καταστασεις που δεν ειναι "οικιες".

Και ξαναλεω, αν εχεις ενα μωρο ενος ετους στην αγκαλια σου (ανθρωπινο μωρο) θα το αφηνες να το πασπατευει ο καθε αγνωστος??
Για ποιο λογο??

Το ενστικτο δεν χαλαει. Η τελικη συμπεριφορα ομως ειναι το αποτελεσμα ενστικτου+εκπαιδευσης......

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Για ποιό λόγω;
Το έγραψα παραπάνω. Γιατι πιστευω ότι σκύλος φύλακας δεν χαλάει
απο χάδια στις βόλτες αλλα βοηθάει στην κυνονικοποίηση που
ειναι απαραίτητη σε αυτές τις φιλές.
Αν ο σκυλος δεν τα πολυ θέλει τον βοηθάς να τα θελει.
Αν ο σκύλος δεν τα θελει καθόλου δεν τον πιέζεις.
Αν συναντάς ενα φίλο στην βόλτα και τον χαϊδεύει γίνεται πιό κανονικός χωρίς αυτο να σημαίνει οτι ο φίλος μπορει να μπει
το βράδυ στην αυλή σου.
Οι εκπεδευτές τι λενε άραγε;

• Like
Reactions: sea-mol

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Για ποιό λόγω;
Το έγραψα παραπάνω. Γιατι πιστευω ότι σκύλος φύλακας δεν χαλάει
απο χάδια στις βόλτες αλλα βοηθάει στην κυνονικοποίηση που
ειναι απαραίτητη σε αυτές τις φιλές.
Αν ο σκύλος δεν τα θελει καθόλου δεν τον πιέζεις.
Αν συναντάς ενα φίλο στην βόλτα και τον χαϊδεύει γίνεται πιό κανονικός χωρίς αυτο να σημαίνει οτι ο φίλος μπορει να μπει
το βράδυ στην αυλή σου.
Οι εκπεδευτές τι λενε άραγε;
Ο σκυλος φυλακας, θα επιτεθει να σταματησει τον "κακο" απο το να φτασει σε καποια ορια απο κατι. Απο το σπιτι σας(φυλαξη χωρου) απο σενα (σωματοφυλακη) κλπ.
Αν ο σκυλος μαθει οτι ολοι ειναι "καλοι" "φιλικοι" κλπ γιατι να προσπαθησει να τους σταματησει αν δεν απειληθει ΑΜΕΣΑ?
Νομιζεις οτι καποιος θα παει να απειλησει αμεσα το σκυλο????

Σαφως κ οτι μαθει "λαθος" ο σκυλος σε καποια φαση, με αντιστοιχη η περισσοτερη δουλεια μπορεις να του το αλλαξεις, αλλα δεν ειναι αυτο λογικο.....

Εκτος κι αν καποιος δεν θελει ο σκυλος του να εκδηλωνει κανενος ειδους επιφυλακτικη/επιθετικη συμπεριφορα προς ανθρωπους οποτε θεμιτο ειναι να προσπαθησει να τον πεισει οτι ολος ο κοσμος ειναι καλος κ αγιος!

Για την αποψη των εκπαιδευτων, ας βγει ενας που να ειναι να γραψει την αποψη του.... εγω δεν ειμαι κ το εχω πει πολλες φορες.......

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Oi δικές μας φυλές φιλε east πίστεψε με δεν χαλάνε απο μερικά
χάδια. Το βράδυ όσο και να μην θέλουμε θα την κάνουν
την δουλειά τους.:)

Αν κάποιος θελει απόλυτο φύλακα δεν υπάρχει λόγος να τον βγάζει
έξω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Oi δικές μας φυλές φιλε east πίστεψε με δεν χαλάνε απο μερικά
χάδια. Το βράδυ όσο και να μην θέλουμε θα την κάνουν
την δουλειά τους.
:)

Αν κάποιος θελει απόλυτο φύλακα δεν υπάρχει λόγος να τον βγάζει
έξω
.
Κι αν καποιος ζηταει απο το σκυλο του κ σωματοφυλακη?
Πως θα εξηγησεις στο σκυλο οτι οτι πλησιαζει στο μισο μετρο του επιτειθεσαι για να το απομακρυνεις? Πως μπορει να το καταλαβει αυτο (χωρις πολλαπλασια δουλεια μετα) οταν ξερει (εκ των βιωματων) οτι, ο,τι ερχεται σε αυτη την αποσταση με χαιδευει (οχι μονο δεν κινδυνευουμε αλλα περναω κ καλα?!)?

Αν καποιος συνεχισει την ιδια διαδικασια "κοινονικοποιησης" και στο χωρο του (με ξενους να χαιδευουνε το σκυλι) πως μετα το σκυλι θα μπει στην λογικη οτι "δεν πρεπει να περασει απο δω γιατι δεν ειναι για καλο" οταν ομως ξερει οτι "ο αγνωστος που μπαινει στο χωρο μου με χαιδευει" ?

Εγω απο την τελευταια προταση σου πιστευω ακριβως το αντιθετο!
Οτι αν θες εναν απολυτο φυλακα, πρεπει να εχεις ενα σκυλο που εχει οικειοποιηθει το γενικοτερο περιβαλλον στο οποιο ζει -γνωριζει κατα το δυνατον τα παντα, αλλα απο ολα αυτα που γνωριζει πλην της οικογενειας του που ξερει καλα, του εχεις δωσει σαφεστατα ορια κ δεν θα ανεχεται ουτε επιτρεπει πολλα πολλα σε συγκεκριμενες αποστασεις οπως πχ το μισο μετρο εξω, η τα ορια της περιφραξης μεσα........

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Οτι αν θες εναν απολυτο φυλακα, πρεπει να εχεις ενα σκυλο που εχει οικειοποιηθει το γενικοτερο περιβαλλον στο οποιο ζει -γνωριζει κατα το δυνατον τα παντα, αλλα απο ολα αυτα που γνωριζει πλην της οικογενειας του που ξερει καλα, του εχεις δωσει σαφεστατα ορια κ δεν θα ανεχεται ουτε επιτρεπει πολλα πολλα σε συγκεκριμενες αποστασεις οπως πχ το μισο μετρο εξω, η τα ορια της περιφραξης μεσα........
φωτογραφια του σκυλου μου εβγαλες ρε μπαγασα...:LOL:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ένας σκύλος, η θέλει χάδια ή δεν θέλει. Δεν υπάρχει το ''δεν πολύ θέλει''.
Φαίνεται αν συμμετέχει στα χάδια.(κουνάει ουρά, κατευθύνεται προς το μέρος αυτού που τον καλεί, γυρίζει κοιλιά ή κάθεται πιο αναπαυτικά για να τον χαιδέψουν κ.α.)
Αν δεν θέλει, δεν τον χαιδεύει κανένας. Δεν μπορείς να πας ενάντια στον χαρακτήρα του σκύλου σου σε αυτό, όταν τον έχεις πάρει για σκύλο φύλακα και όχι μόνο για συντροφιά.
Τότε πήρες λάθος σκύλο. (γιατί πιέζοντάς τον να ξέρεις ότι κάποια μέρα θα το αρπάξει το χεράκι που άπλωσε, και ας έχει καλή πρόθεση.)
Η κοινωνικοποίηση δεν έχει να κάνει με τα χάδια, αλλά με όλα τα υπόλοιπα για έναν σκύλο. (π.χ. πρέπει να μάθει να είναι ανεκτικός με τους ανθρώπους που πίνεις καφέ αλλά όχι και να απλώσουν χέρι.)

Τώρα για έναν σκύλο που συμμετέχει στα χάδια, το να μη αφήνεις να τον χαιδεύουν την στιγμή που το κουτάβι κουνάει ουρά και χαίρεται δεν λέει κάτι.
Απλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τον κατευθύνεις - να τον διδάξεις μέσω εκπαίδευσης τα θέλω σου, από κάποια ηλικία και μετά.
Αν το ''έχει'' ο σκύλος θα το καταλάβεις.

ISKENDER δεν μιλάω προσωπικά σε εσένα, γενικά μιλάω.

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Ναι και εγω γενικά μιλάω.
Εντάξει στο θεμα της σωματοφυλακής αλλάζουν τα πράγματα.
Δεν επιτρέποντε τα χάδια. Αλλα νομίζω οτι αυτό ειναι στις
εξαιρέσεις και εγω αναφέρομαι στον κανόνα.
Πιστευω οτι το απόλυτο ή θελει ή δεν θελει δεν υπάρχει στα κουτάβια. Και εκει πρεπει να παρθεί η σωστή απόφαση.

Πιστευω επισεις οτι καλα κοινονικοποιημενος και σωστός φύλακας
(Οχι απόλυτος) μπορούν να συμβαδίζουν.
Βέβαια υπάρχουν και τα σκυλιά που δεν το εχουν με τα χάδια και τις επαφές . Εκει ειναι η απόφαση του καθενός να ζυγίσει την κατάσταση
και τα θέλω του μαζι με το ρίσκο.

Η άποψη μου ειναι (άσχετα αν εγω τα εχω καταφέρει) στις δύσκολες
φυλές προτεραιότητα στην κυνονικοποίηση έστω και με λίγη πίεση
και μετα η φύλαξη. Αυτό πρεπει να ισχύει για τον μέσο ιδιοκτήτη.

• Like
Reactions: sea-mol

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Πιστευω επισεις οτι καλα κοινονικοποιημενος και σωστός φύλακας
(Οχι απόλυτος) μπορούν να συμβαδίζουν.
Δεν διαφωνουμε σε κατι απλα νομιζω οτι οριζουμε διαφορετικα το "καλα κοινωνικοποιημενος"
Για μενα, το εγραψα κ πριν, δεν σημαινει να μαθω στον σκυλο οτι ολοι οι ξενοι ειναι καλοι ανθρωποι κ μας πλησιαζουνε για καλο, ουτε οτι πρεπει να ψαχνει χαδια κ αγκαλιες σε ξενους!

Καλα κοινωνικοποιημενος ειναι ο σκυλος που δεν φοβαται τιποτα, που δεν τον ξαφνιαζει τιποτα, που γνωριζει το ευρυτερο περιβαλλον και κινειται "αδιαφορα" μεσα σε αυτο...... δεν ειναι "σωστα" κοινωνικοποιημενος ενας σκυλος ("φυλακας") που θα δεχεται απο τον καθενα οτι δεχεται απο μενα (=χαδια, παιχνιδια κλπ).

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
ποπο δεν ξερω τι να πρωτοαπαντησω!!λοιπον αθτο που εκανε ο δικος μου στην πρωτη βολτα του γενικα ηταν αδιαφορος με ολουσ αλλα οσοι ερχοντουσαν κοντα να τον χαιδεψουν κουναγε ουρα και πηγαινε προς αυτους..
το αλλο που διαβασα οταν ερχεται κοσμος στο σπιτι ολοι θελουν να τον χαιδεψουν τι να τους πω μην χαιδευεται?η ακομα και παιδακια που ερχονται και παιζουν με το παιδι πανε και τον αγκαλιαζουν εκτοσ κανα 2 που κλαινε μολις τον βλεπουν!!

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Εμένα πειράζει που μου φαίνεται μεγάλος αγαπούλης?? :LOL:
Το post σου είναι αρκετό καιρό πριν, ελπίζω να μην δαγκώνει ακόμα τα πόδια του παιδιού.. Εγώ στο παρελθόν, όταν δάγκωνε κάτι που δεν ήθελα (για παιχνίδι πάντα), τις έβαζα ένα παιχνίδι της στο στόμα και έτσι της αποσπούσα την προσοχή.
Να το χαίρεσαι το θηριάκι!! :p
οχι ευτυχως το κοψαμε αμεσως

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Κι αν καποιος ζηταει απο το σκυλο του κ σωματοφυλακη?
Πως θα εξηγησεις στο σκυλο οτι οτι πλησιαζει στο μισο μετρο του επιτειθεσαι για να το απομακρυνεις? .
αν και σε πολα συνφωνω μαζι σου και το ξερεις east εδω μαλλον εισαι λαθος.
στην σωματοφυλακη οτι ερχετε και σε πλησιαζει δεν σημαινει οτι πρεπει και να δαγκωνετε.
και εμεις κανουμε σωματοφυλακη και εμενα δεν δεχετε χαδια και κοβει χερια αλλα αν βρω φιλο στον δρομο θα κατσει διπλα μου ακινητος και θα δωσουμε ακομα και το χερι.

• Like
Reactions: simpakos

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
αν και σε πολα συνφωνω μαζι σου και το ξερεις east εδω μαλλον εισαι λαθος.
στην σωματοφυλακη οτι ερχετε και σε πλησιαζει δεν σημαινει οτι πρεπει και να δαγκωνετε.
και εμεις κανουμε σωματοφυλακη και εμενα δεν δεχετε χαδια και κοβει χερια αλλα αν βρω φιλο στον δρομο θα κατσει διπλα μου ακινητος και θα δωσουμε ακομα και το χερι.
οποτε τωρα που ειναι κουταβι τα αφηνουμε τα χαδια και σιγα σιγα μεγαλωνοντας τον πονηρευουμε καπως, η το βγαζει μονος του??παρεπιπτοντος εκλεισα ραντεβου αυριο το απογευμα με τον εκπαιδευτη να τον ρωτησω απο κοντα και του ζητησα να δω και κανα σκυλακι!!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Εγώ προσωπικά αν είχα το κουτάβι σου, που απ ότι φαίνεται θέλει χάδια, θα άφηνα να το χαϊδεύουν άνετα έως 7 μηνών περίπου. Από εκεί και πέρα, αφου θα είχα βάλει και καλές βάσεις κοινωνικοποιησης,θα τα περιόριζα αρκετά τα χάδια και θα ξεκινούσα σιγά σιγά σε έναν καλό εκπαιδευτή να κατευθύνω τον σκύλο μου προς την κατεύθυνση που θέλω.
Αν το κουτάβι δεν ήθελε χάδια εννοείται πως δεν θα άφηνα να το χαϊδεύουν απλά σε αυτή την περίπτωση, αυτό το σκυλί θα ήθελε πολύ περισσότερη δουλειά σε άλλα θέματα.

Καλά θα ήταν να σου απαντήσουν και άλλα άτομα μιας και εγώ τέτοιο κουτάβι είχα αλλά δεν ήταν cane corso και δεν προοριζόταν για φύλακας.

• Like
Reactions: simpakos

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ας μου πει καποιος για ποιο λογο να δεχεται το σκυλι μου χαδια απο αγνωστο........
(το "μου" δεν ειναι το δικο μου, ειναι του εκαστοτε ιδιοκτητη)
Εγω θα προτιμουσα οταν το κουταβι ακομα κ αν εκδηλωνει "περιεργεια" (κουταβισια αθωωτητα) προς τον ξενο κ το προσεγγιζει, αυτος να μην πεφτει πανω του κ του τραβαει τα μαγουλα, αλλα απλα να το αφηνει να μυρισει, να περιεργαστει κ μετα (εχοντας ικανοποιησει την περιεργεια του το ζωο) να φυγει......
Ποιο ειναι το μυνημα που πρεπει να λαβει ο σκυλος κ τον αφηνουμε να χαιδευεται απο τον καθενα, περαν οτι ικανοποιουμε τα γουστα των περαστικων????

Καλά θα ήταν να σου απαντήσουν και άλλα άτομα μιας και εγώ τέτοιο κουτάβι είχα αλλά δεν ήταν cane corso και δεν προοριζόταν για φύλακας.
τι εννοει ο ποιητης???

Γιατι το εμαθες να δεχεται οτι θελεις εσυ, οχι γιατι απο μικρο το εμαθες οτι ο,τι πλησιαζει ειναι για καλο!!
Αν το μαθεις ετσι μετα θα φας το διπλο χρονο να του το ξεμαθεις!