Canine DNA card

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η Toya έχει export pedigree. Το περασμένο μήνα ξεκίνησα την διαδικασία για να βγει το Βελγικό pedigree. Μετά από μια εβδομάδα ήρθε ο επόπτης του κυνολογικου ομίλου για τον έλεγχο chip & pedigree και για να πάρει δείγμα για το dna test.

Σήμερα έλαβα την ταυτότητα και το πιστοποιητικό με τα αποτελέσματα, τα οποία για μένα είναι κινέζικα.:confused: Το μόνο που αναγνωρίζω είναι το ΧΧ

Βρήκα στο νετ αυτό το site αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Ξέρει κανείς κάτι πάρα πάνω?

Attachments

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εσένα τουλάχιστον στη δώσανε. Εμένα μου στείλανε χαρτιά με κείμενο για ηλιθίους που μου εξηγούσανε διάφορα (π.χ. ότι όντως έχω καθαρόαιμο Αυστραλέζο) και τα υπόλοιπα είναι στη βάση δεδομένων τους. Αν θέλω να τον συγκρίνω με άλλα πρέπει να τρέχω στο AKC.

Eσένα σου κάνανε συγκρίσεις να δούνε αν οι γονείς του σκύλου σου είναι όντως οι γονείς του σκύλου σου?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Eσένα σου κάνανε συγκρίσεις να δούνε αν οι γονείς του σκύλου σου είναι όντως οι γονείς του σκύλου σου?
Οχι, οι γονείς της είναι Ολλανδοί και δεν έχουν το dna τους. Αλλά αν θες να κάνεις εκτροφή, τότε συγκρίνουν το dna των γονέων με το dna των κουταβιών, πριν εκδώσουν pedigree.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Στο Βέλγιο Αλέξια???
Ξέρεις μήπως για Γαλλία και για Ελβετία?Είναι υποχρεωτικό το τεστ προκειμένου να εκδωθούν pedigree?
Επίσης στον ΚΟΕ γιατί δεν είναι υποχρεωτικό???:confused::confused::confused:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στο Βέλγιο Αλέξια???
Ξέρεις μήπως για Γαλλία και για Ελβετία?Είναι υποχρεωτικό το τεστ προκειμένου να εκδωθούν pedigree?
Επίσης στον ΚΟΕ γιατί δεν είναι υποχρεωτικό???:confused::confused::confused:
Ναι, είναι καινούργιος κανονισμός της Société Royale Saint-Hubert, από τις 1.01.09 είναι στο Βελγιο υποχρεωτικό και απο 1.01.10 πρέπει να εχεις το dna προφίλ των γονέων πριν την επιβαση

Για Γαλλία και Ελβετία δεν ξέρω, θα ρωτήσω

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Όχι σε καμία από τις δυο χώρες. Η Ολλανδία το σκέφτεται, έχει ζητήσει την γνώμη των ομίλων.

Υποθέτω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα γειτονικά κράτη, γιατί ούτως η άλλως είναι απαραίτητο το dna προφίλ του επιβήτορα όταν πάει Βελγική σκύλα στο εξωτερικό για επιβαση.

Thanks!!!:p:p:p
Μπράβο οι Βέλγοι!!!:D/:D/:D/
Ναι για μια φορά είναι πρωτοπόροι. Και για τους γεννήτορες που έχουν γεννηθεί από 1/01/08 και μετά χρειάζεται επίσης πιστοποίηση μορφολογίας (τουλάχιστον GOOD) και των 2 γονέων σε έκθεση με Βέλγο κριτή.

Ιδιώτες με γέννα που δεν πήγαν σε έκθεση δεν θα μπορούν πλέον να βγάζουν pedigree

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Ανεβαίνει βλέπω πολύ το επίπεδο και οι απαιτήσεις!!!:):):)
Και πάλι σ' ευχαριστώ Alexia για την άμεση και ολοκληρωμένη απάντησή σου!!!

Στην Ελλάδα τι κάνουμε? Οι όμιλοι δεν ρωτήθηκαν για το τεστ? Η ρωτήθηκαν και δεν συμφωνούν?
Εξάλλου υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να είναι κανείς 100% βέβαιος για τους γονείς?
Άμα δεν υπάρχει γιατί δεν το ζητάμε?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι, είναι καινούργιος κανονισμός της Société Royale Saint-Hubert, από τις 1.01.09 είναι στο Βελγιο υποχρεωτικό και απο 1.01.10 πρέπει να εχεις το dna προφίλ των γονέων πριν την επιβαση
και πολυ καλα κανουν!!:)