CBD σε ηλικιωμένο σκύλο

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Καλησπέρα,
έχει κάποιος άποψη περί του θέματος. Με ενδιαφέρει για συνολική ευεξία και λίγο πιο ειδικά για διευκοληνση στο περπάτημα.

Για να σας προλάβω δίνω συμπληρώματα για αρθρώσεις κάποια χρόνια τώρα αλλά δεν μπορώ να πω οτι είμαι και ενθουσιασμένος.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.091
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν έχω εμπειρία με CBD οπότε δεν μπορώ να πω κάτι πάνω στο θέμα, ήθελα να ρωτήσω τι συμπληρώματα δίνεις και ποιο θέμα ακριβώς έχει το σκυλάκι; Ποια ηλικία έχει;

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Καλησπέρα, δινω συμπληρωμα για αρθρωσεις. Δυσκολευεται στο περπατημα και οταν παει να σηκωθει κι αυτο μαλλον τη στενοχωρει απ οτι αντιλαμβανομαι. Ειναι 16 χρονων.

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Εγώ δίνω CBD σε σκύλο πολύ μικρότερο ηλικιακά ( 3,5 ετών) και για άλλο θέμα (χρόνια φλεγμονή του εντέρου και στρες) και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιφλεγμονώδη και υπάρχει και κτηνιατρικο προϊόν που λανσάρεται για φλεγμονές των αρθρώσεων. Δεν νομίζω ότι έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις. Αν στο προτείνει και ο κτηνίατρος σου συζήτησε μαζί του τη χρήση CBD για ανθρώπους. Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τη δόση από ότι σε ένα προϊόν που προορίζεται για ζώα και νομίζω είναι και καλύτερης ποιότητας.

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Εγώ δίνω CBD σε σκύλο πολύ μικρότερο ηλικιακά ( 3,5 ετών) και για άλλο θέμα (χρόνια φλεγμονή του εντέρου και στρες) και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιφλεγμονώδη και υπάρχει και κτηνιατρικο προϊόν που λανσάρεται για φλεγμονές των αρθρώσεων. Δεν νομίζω ότι έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις. Αν στο προτείνει και ο κτηνίατρος σου συζήτησε μαζί του τη χρήση CBD για ανθρώπους. Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τη δόση από ότι σε ένα προϊόν που προορίζεται για ζώα και νομίζω είναι και καλύτερης ποιότητας.
Το ξεκίνησα αλλά για αυτό για σκύλους προφανως μιας και δεν ειχα ξαναδωσει. Εσυ ποιο δίνεις και ποσο δινεις; Εχω φτασει να της διονω 2 σταγονες πρωι και αλλες 2 βραδυ και σταδιακα θα το ανεβασω σε 3 και 3. Ο κτηνιατρος δεν το ηξερε καν...

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Έχω πάρει από κατάστημα που πουλάει προϊόντα κάνναβης σταγόνες 3% της enecta και δίνω μόνο το πρωί 2 σταγονες. Ο σκύλος μου είναι 8 κιλά οπότε είναι λίγο κάτω από την προτεινόμενη δόση και εμείς το χρησιμοποιούμε για συντήρηση. Σε περιόδους μεγάλου στρες δίνω 3 σταγόνες. Προτιμώ προϊόντα ανθρώπινης χρήσης γιατί θεωρώ ότι είναι καλύτερης ποιότητας και δεν έχουν πρόσθετα για γεύση ( ο σκύλος μου είναι ευαίσθητος σε πολλά πρόσθετα).

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Έχω πάρει από κατάστημα που πουλάει προϊόντα κάνναβης σταγόνες 3% της enecta και δίνω μόνο το πρωί 2 σταγονες. Ο σκύλος μου είναι 8 κιλά οπότε είναι λίγο κάτω από την προτεινόμενη δόση και εμείς το χρησιμοποιούμε για συντήρηση. Σε περιόδους μεγάλου στρες δίνω 3 σταγόνες. Προτιμώ προϊόντα ανθρώπινης χρήσης γιατί θεωρώ ότι είναι καλύτερης ποιότητας και δεν έχουν πρόσθετα για γεύση ( ο σκύλος μου είναι ευαίσθητος σε πολλά πρόσθετα).
Η δικια μου ειναι στα 20κ γι αυτο θελω να αυκησω τη δοση σε 3-3. κι εγω το 3% πηρα. Το ειχες συζητησει με το γιατρο να παρεις αυτο για τους ανθρωπους;

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Η δικια μου ειναι στα 20κ γι αυτο θελω να αυκησω τη δοση σε 3-3. κι εγω το 3% πηρα. Το ειχες συζητησει με το γιατρο να παρεις αυτο για τους ανθρωπους;
Δεν το είχα συζητήσει με τον κτηνίατρο καθως ήμουν μεταξύ γιατρών εκείνο το διάστημα αλλά αυτός που πάω τώρα είναι υπέρ και με ρωτάει εντυπώσεις και αν βλέπω διάφορα καθώς το χρησιμοποιούμε περίπου 6 μηνες. Επειδή έχω επαφή με φαρμακευτικές λόγω δουλειάς μπορεσα να πάρω πληροφορίες για τα έξτρα συστατικά οπότε προτίμησα κάτι για ανθρώπους γνωρίζοντας τις ευαισθησίες του σκύλου μου (έχει κάνει διάρροια με πάστα προβιοτικων που βοηθάει στη διάρροια). Έτσι και αλλιώς όλα τα σκευάσματα ανθρώπινα και κτηνιατρικα γράφουν περιεκτικότητα οπότε δεν αλλάζει κάτι, απλά προσαρμόζεται η δοση.

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Οκ. Το ανθρωπινο ειναι κ αυτο σταγονα ανα καποια κιλα σωματικου βαρους; το 3-3 ποσο θα εβγαινε στο ανθρώπινο;εγω πηρα της phyto+

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Εγώ έψαξα σε ξένα σάιτ τη δόση ανά κιλό σωματικού βάρους για τους σκύλους και κατέληξα σε ένα νούμερο που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι, και ψάχνοντας μετά τα προϊόντα (γράφουν περιεκτικότητα ανά σταγόνα στα σάιτ) είδα ότι η δόση για τα κιλά του είναι 3-4 σταγόνες ανά ημέρα. Ξεκίνησα με μια σταγόνα ώστε να δω μήπως τον πειράξει και μετά ανέβασα τη δόση στις 2 και έμεινα εκεί εφόσον πηγαίνει καλά. Έτσι υπάρχει περιθώριο σε περιόδους μεγάλου στρες να ανεβάζω λίγο τη δόση. Αν το έχεις με τα αγγλικά ψάξε CBD dose for dogs ώστε να βρεις τη δόση που χρειάζεται.

• Like
Reactions: alexnt

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Εγώ έψαξα σε ξένα σάιτ τη δόση ανά κιλό σωματικού βάρους για τους σκύλους και κατέληξα σε ένα νούμερο που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι, και ψάχνοντας μετά τα προϊόντα (γράφουν περιεκτικότητα ανά σταγόνα στα σάιτ) είδα ότι η δόση για τα κιλά του είναι 3-4 σταγόνες ανά ημέρα. Ξεκίνησα με μια σταγόνα ώστε να δω μήπως τον πειράξει και μετά ανέβασα τη δόση στις 2 και έμεινα εκεί εφόσον πηγαίνει καλά. Έτσι υπάρχει περιθώριο σε περιόδους μεγάλου στρες να ανεβάζω λίγο τη δόση. Αν το έχεις με τα αγγλικά ψάξε CBD dose for dogs ώστε να βρεις τη δόση που χρειάζεται.
OK ευχαριστω

• Like
Reactions: FrankieChris

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπέρα και από μένα, δίνω cbd τον τελευταίο 1,5 χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα, στην δικιά μου έχουν δημιουργηθεί κήλες στην σπονδυλική στήλη.
Σε συνδυασμο με την χειροπρακτική έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό τα πεσίματα που είχε όταν έσκυβε να μυρίσει κάτι ή προσπαθούσε να στρίψει.
Δίνω ανθρώπινο και full spectrum 5%, παίρνω της εταιρίας pharmahemp. Υπάρχει και σελίδα στο facebook, η διαχειρίστρια έχει πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα και μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα.

Κανναβη και κατοικιδια

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Καλησπέρα και από μένα, δίνω cbd τον τελευταίο 1,5 χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα, στην δικιά μου έχουν δημιουργηθεί κήλες στην σπονδυλική στήλη.
Σε συνδυασμο με την χειροπρακτική έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό τα πεσίματα που είχε όταν έσκυβε να μυρίσει κάτι ή προσπαθούσε να στρίψει.
Δίνω ανθρώπινο και full spectrum 5%, παίρνω της εταιρίας pharmahemp. Υπάρχει και σελίδα στο facebook, η διαχειρίστρια έχει πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα και μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα.

Κανναβη και κατοικιδια
Καλησπερα, τι ηλικια εχει; κι εμενα οταν παει να στριψει πεφτει κ όταν παει να σηκωθει μετα δεν...χειροπρακτικη πας καπου η κάνεις κατι εσυ; αυτο που της δινω εγω ειναι 3% cbd και εχει κ cbda απλα ειναι για σκυλους. Ρωτησα αν ειναι full spectrum και μ ειπε ο πωλητης οτι ειναι αλλα η συσκευασια δεν το αναγραφει. Σε εχασα λιγο στο σημειο που γραφεις οτι δινεις ανθρωπινο και full spectrum. Δηλαδή δινεις 2; δοσολογια και κιλα της σκυλιτσας σου;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Είναι περίπου 11+, εγώ την είχα βρει αδέσποτη και χτυπημένη από αυτοκίνητο. Τόσα χρόνια δεν περπατάει σωστά και αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην σπονδυλική.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχουμε τον τελευταίο καιρό είναι οτι λυγίζουν τα μπροστά της πόδια και πέφτει μπροστά, τα πεσίματα όταν πάει να στρίψει έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.
Την πηγαίνουμε στον κύριο Σκαρπαθάκη, είναι χειροπράκτης ζώων έχει ιατρείο στην Αργυρούπολη και στην Βούλα.
Δεν δίνω δύο διαφορετικά, ανθρώπινα υπάρχουν full spectrum και μη, το λάδι της pharmahemp που παίρνω είναι ανθρώπινο full spectrum. Για το σκυλίσιο συμφωνώ με το μέλος @FrankieChris. Προσωπικά δεν πάω με δοσολογία, της δίνω 4 σταγόνες 5% κι εκεί έχω δει ότι είναι μια χαρά, δεν ξέρω όμως αν είναι η σωστή δοσολογία για τα κιλά της.

• Like
Reactions: alexnt

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Επειδη εχω ηδη ξεκινησει αυτο, μπορει καποιος να μου πει αν ειναι full spectrum;
Οταν τελειωσει θα παρω για ανθρωπους.

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Ξερει καποιος αν το cbd μπορει να χορηγειται παραλληλα με κορτιζονη;

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Ρωταω γιατι το σκυλι εχει οστεοφυτα σε 5 σπονδυλους στην πλατη της που πιεζουν τα νευρα των πισω ποδιων και ο γιατρος που πηγα να της βγαλω την ακτινογραφια ειπε κορτιζονη ενεσιμη για 3 βδομαδες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.091
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ρωταω γιατι το σκυλι εχει οστεοφυτα σε 5 σπονδυλους στην πλατη της που πιεζουν τα νευρα των πισω ποδιων και ο γιατρος που πηγα να της βγαλω την ακτινογραφια ειπε κορτιζονη ενεσιμη για 3 βδομαδες.
Οπότε το θέμα είναι νευρολογικό. Το stride plus που δίνεις είμαι 100% σίγουρη ότι δεν βοηθάει για το συγκεκριμένο θέμα, η κορτιζόνη θα βοηθήσει για κάποιο διάστημα, για CBD μιας και το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι να μειώσει τον πόνο (εάν υπάρχει) επίσης νομίζω πως τσάμπα λεφτά θα δώσεις.
Φυσιοθεραπεία (με ρεύμα) μπορεί να βοηθήσει τα νευρολογικά και ενέσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.