checkup

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Μιλησα με τν κτηνιατρο μου κ οι τιμες π μ ειπε ειναι: 50€ το εμβολιο κ 40€ η γενικη αιματολογικη...Στο ετησιο εμβολιο μας κανει το εξαπλουν κ το pneumodog κ ειπε 8α κανει τιμη 30€ το εμβολιο κ 20€ η αιματολογικη! Καλες δν ειναι οι τιμες?? (επαρχια.)

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
κατι τελευταιο ρε παιδια, (δεν ξερω αν κολαει εδω αλλα εγω θα το πω) εχω ψιλοχασει την μπαλα με τα προληπτικα μετρα στον σκυλο,σχετικα με τον εμβολιασμο (εμεις εχουμε κανει και για καλαζαρ) ξερω οτι θελει επαναληπτικα 1 φορα τον χρονο,αμπουλα καθε μηνα και τις αιματολογικες μας που αναφεραμε πιο πανω.εκτος απο ολα αυτα χρειαζεται και κατι αλλο? π.χ. κατι για σκουληκι καρδιας που ειδα,σκουληκια εντερου κλπ? ειναι η κτηνιατρος μας λιγο φλου και εχω ψιλοχασει την μπαλα.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Ν'αλλάξεις γιατρό αν είναι φλου :confused:

Το σκουλήκι της καρδιάς είναι από το κουνούπι (διροφιλαρίωση)
Σκουλήκι εντέρου εννοείς τα σκουληκάκια, τα ενδοπαράσιτα που λέμε; Γι'αυτά χαπάκι κάθε 3μηνο εκτός κι αν δεις στα κακά του να έχει.

Σοβαρά, άλλαξε γιατρό.

Last edited:

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
θα το κοιταξουμε και αυτο το θεμα..δεν χρειαζεται χαπι για το σκουληκι της καρδιας? ναι τα ενδοπαρασιτα εννοω :sneaky:

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είμαι λίγο μπερδεμένη με τη διροφιλαρίωση. Απ'ό,τι ξέρω, πολλά χαπάκια που είναι για ενδοπαράσιτα είναι και για αυτήν. Απ'την άλλη, έρχεται με τα κουνούπια. Δεν έχω καταλάβει ακόμα, ας μη σε μπερδέψω. Να ρωτήσεις τον καινούργιο σου γιατρό. Αύριο κιόλας. :p

Α,να: http://www.petzoo.gr/xapakia-skoulikia-skilos.html

Οπότε παίζει να είπα πατάτα πριν για το 3πτυχο αμπούλα κλπ, το σβήνω

• Like
Reactions: sharito

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
θα το κοιταξουμε και αυτο το θεμα..δεν χρειαζεται χαπι για το σκουληκι της καρδιας? ναι τα ενδοπαρασιτα εννοω :sneaky:
για το σκουληκι της καρδιας δίνεις κάθε μήνα το χάπι milbemax που είναι και για άλλα ενδοπαράσιτα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αποπαρασίτωση για διροφιλαρίωση, συνήθως γίνεται βόρεια. Εκεί χτυπάει περισσότερο. Θεωρητικά από την μέση της χώρας και κάτω, δεν είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε. Εμείς δεν έχουμε πάρει ποτέ χάπι ειδικά γι'αυτό, όπως και μάλλον κανένα, από τα σκυλιά που ξέρω. Για κάποιο λόγο, δεν προσβάλλει ίσως σε αυξημένες θερμοκρασίες. Δεν το καλοθυμάμαι. Πάντως, δεν είναι από αυτά, που μας ανησυχούν, αν δεν μένουμε βόρεια Ελλάδα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πάντως, δεν είναι από αυτά, που μας ανησυχούν, αν δεν μένουμε βόρεια Ελλάδα.
Ή δυτική, ή νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου.
Όπου έχει ή κρύο, ή υγρασία τέλος πάντων...

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Α, τώρα κατάλαβα, είχαμε κάνει παλιά το Guardian (μέγα λάθος) όταν ζούσαμε πάνω -και το θυμάμαι γιατί όποιος κτηνίατρος έβλεπε το βιβλιάριο μετά καταλάβαινε ότι ήρθαμε απ'τα βόρεια.
Milbemax κάθε μήνα,ναι..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οσον αφορά το σκουλήκι της καρδιάς - για την ανάπτηξή του χρειάζεται το εξής:

1. Το κουνούπι να τσιμπήσει μολυσμένο σκύλο
2. Σε θερμοκρασία άνω των 27 βαθμών Κελσίου το παράσιτο θέλει περίπου 2 εβδομάδες να αναπτηχθεί. Αν οι θερμοκρασίες είναι κάτω των 14 βαθμών Κελσίου το παράσιτο δεν μπορεί να αναπτηχθεί μέσα στο κουνούπι, συνεπώς το κουνούπι δεν μπορεί να μολύνει άλλους σκύλους
3. Να υπάρχουν κουνούπια στην περιοχή

Προσωπικά, θα ρωτούσα τον κτηνίατρο στην περιοχή αν είχε κρούσματα. Με τον ρυθμό μου ταξιδεύουμε σήμερα με τα σκυλάκια μας, δεν βλέπω τον τρόπο πώς να μείνει η ασθένεια σε μία μόνο περιοχή (Βόρεια Ελλάδα). Για παράδειγμα, στην περιοχή που μένω η λεϊσμάνια είναι μία ασθένεια για την οποία πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει καν, κι όμως λίγα σκυλιά είχαν την ατυχία να νοσήσουν, οπότε ναι, συμβαίνει.

• Like
Reactions: haviharakennel

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Παιδιά, να ρωτήσω, ετοιμάζομαι να κάνω αιματολογικές γενικές και μια επανάληψη ερλιχίωσης να δούμε εάν θεραπεύτηκε. Η κτηνίατρος πρότεινε να γίνει επαναληπτικό για λεισμανίαση (επαναληπτικό μεσα σε διαστημα 4 μηνών δεν είναι υπερβολή?) και μου τόνισε και εξέταση για Διροφιλαρίωση επειδή της είπα ότι το σκυλί γενικώς κουράζεται και δεν έχει αντοχή. Πρέπει να συνεννοηθει με το εργαστήριο πρώτα και δε μου ανακοίνωσε ακόμα τιμή. Γνωρίζει κανείς το κόστος για εξέταση Διροφιλαρίωσης ?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Οποσδηποτε θα κανεις τιτλο λεισμανιωσης (κοστος 20-30ευρω) μια γενικη αιματος να δει τα ουδετεροφυλα και να κρινει πως ειναι η πορεια της ερλιχιας (κοστος 20-25ευρω). Να θυμασαι οτι ο τιτλος της ερλιχιας κανει απο 12 εως 18μηνες να πεσει αν το σκυλι νοσησει, οποτε ειναι πεταμενα λεφα να κανεις τιτλο ερλιχιωσης πριν τους 12 μηνες...θα κρινει την κλινικη του εικονα η κτηνιατρος απο γενικη αιματος οπου θα κανετε καθε 3μηνο μαλλον μεχρι να φτασετε τους 12μηνες (κοινως απο την ληξη της θεραπειας και ανα 3μηνο θα κανετε μια γενικη αιματος να παρακολουθειτε την ερλιχιωση). Τωρα για διροφιλαριωση εμεις δεν κανουμε ποτε καθοτι οι εξετασεις αυτες γινονται σε περιοχες με πιο παγωμενο κλιμα (θεσ/νικη,σερρες,κοζανη,φλωρινα,ξανθη κτλπ). καλα αποτελεσματα ευχομαι!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
StellitsaD το εργαστήριο που θα πας ποια ακριβώς εξέταση θα κάνει για διροφιλαρίωση;
Αντισωμάτων, όπως δηλαδή γίνεται για λεϊσμανίωση, ερλιχίωση ή αυτή που ανιχνεύεουν αν υπάρχουν στο αίμα παράσιτα;
Ίσως δε περιγράφω καλά το δεύτερο τρόπο.
Αν εξετάζει αντισώματα μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιο εργαστήριο είναι γιατί ψάχνω και εγώ.

Επαναληπτικό για λεϊσμανίαση σε τέσσερις μήνες, ιδίως όταν έχεις κάνει την προηγούμενη Φεβρουάριο (δηλαδή οι τέσσερις μήνες δεν είναι μέσα στο καλοκαίρι), και εμένα μου ακούγεται υπερβολή. Εκτός αν έχει κάποιον ειδικό λόγο, πχ το συνδυάζει με άλλα συμπτώματα και θέλει να το ελέγξει.

Καλά αποτελέσματα!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
εγω θα προτινα να κανεις ενα τιτλο λεισμανιωσης εμεις παντα κανουμε αρχες ιουνιου και μετα ξανα τελος σεπτεμβρη αρχες οκτωβρη...ετσι αν κατι δεν παει καλα ξερεις περιπου που να το εστιασεις (μεσα στο 3μηνο το καλοκαιρινο η μεσα στο 3μηνο το ανοιξιατικο). Αν δεν εχετε οικονομικο θεμα θα προτινα να κανετε ενα τιτλο καλαζαρ,για να στε σιγουροι.