contralac κ παρενεργειες...?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εδω κ 5 μερες δινω contralac στη σκυλα μου επειδη ξεκινησε να κατεβαζει γαλα λογω ψευδοκυησης.
εκτοτε η σκυλα ειναι αρκετα νευρικη,τουλαχιστον για τα δικα της δαιδομενα αφου κοιμαται 15 ωρες την ημερα.
εχει ξεκινησει κ κλαψουριζει πολυ εντονα πραγμα που δεν το εκανε ποτε,με κυνηγαει συνεχεια απο πισω σε ολο το σπιτι κλαιγοντας,προσπαθει να κρυφτει,στριμωχνεται αναμεσα στα ποδια μου κ γενικοτερα δειχνει πολυ ανασφαλης οταν απομακρυνομαι.
επισης ειναι πλεον κ πολυ νευρικη στον υπνο της αφου ξυπναει συνεχεια στριφογυριζει στο κρεβατι κ ολο ανασηκωνει τα παπλωματα προσπαθωντας να κανει φωλια για να κοιμηθει.(κοιμομαστε μαζι)
πιστευω οτι την εχει επιρεασει παρα πολυ η ψευδοκυηση κ ισως να προσπαθει να φτιαξει φωλια για τα "κουταβια" της,μηπως ομως γνωριζεται αν τα φαρμακα μπορει να προκαλεσουν τετοιου ειδους νευρικοτητα.
να προσθεσω οτι ειναι η 4 φορα που παθαινει ψευδοκυηση κ η τριτη φορα που κανει θεραπεια με τα συγκεκριμενα φαρμακα αλλα 1η φορα που παρουσιαζει τετοια συμπεριφορα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απ’ ότι ξέρω τα contralac μπορει να έχουν τέτοιου είδους παρενέργειες. Θυμήθηκα άλλη μια περίπτωση που μέλος του φόρουμ αναγκάστηκε να τα σταματήσει διότι προκάλεσαν δύσπνοια και ταραχή στη σκύλα της:

Μαστιτιδα- ψευδοκυηση

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
4 φορές ψευδοκύηση... δεν ξέρω πολύ δεν είναι? Μήπως να σκεφτείς τη στείρωση? Εφ' όσον είναι η τρίτη φορά που παίρνει τα φάρμακα δεν είναι λίγο απίθανο να την ενόχλησαν αυτά?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
συζητω να την ζευγαρωσω πριν τη στειρωσω,διοτι το συζητησα με τον κτηνιατρο κ μου ειπε οτι ειναι πολυ πιθανον να λυθει το προβλημα με τη γεννα.
βεβαια η αποφαση ειναι πολυ δυσκολη για πολλους λογους.
1)οτι ειναι δυσκολη κ "αγνωστη"ρατσα κ ανησυχω για το μελλον των κουταβιων.
2)δεν υπαρχουν αρσενικα εγγεγραμενα στον κοε κ θα πρεπει να απευθηνθω σε εκτροφεις εξωτερικου.
3)ειναι πολυ δυσκολο το ζευγαρωμα της συγκεκριμενης φυλης,διοτι δυσκολα ζευγαρωνουν απο μονα τους κ θελουν βοηθεια.
4)δεν μου απεκλεισε ο γιατρος οτι μετα την γεννα οτι μπορει να ξαναεμφανισει ψευδοκυηση....κτλ.
κ γενικα ολα αυτα που συνεπαγωνται με ενα ζευγαρωμα...

επισης να προσθεσω δυο επιπλεον στοιχεια στην συμπεριφορα της σκυλας που με κανει να πιστευω οτι ειναι επιρεασμενη απο την ψευδοκυηση,παει κ κρυβεται μεσα στην ντουλαπα μου κ καθεται μεσα...κ γλειφεται εκνευριστηκα πολυ!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
παει κ κρυβεται μεσα στην ντουλαπα μου κ καθεται μεσα...κ γλειφεται εκνευριστηκα πολυ!
Σαν γάτα :D
Εφ' όσον το πρόβλημα θα λυθεί με τη στείρωση και το ζευγάρωμα είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση (άλλωστε είπες ότι θα τη στειρώσεις έτσι κι αλλιώς μετά), γιατί να το κάνεις?

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Στις αντεδείξεις του contralac αναφέρει σαφώς ότι μπορεί να προκαλέσειτον εκνευρισμό. Πριν από καμμιά εβδομάδα σταμάτησα να της δίνω contralac,αλλλά να πώ την αλήθεια δεν παρατήρησα εκνευρισμό. Κατά πάσα πιθανότητα οδηγούμεθα σε στείρωση, η ταλαιπωρία που τραβάει το ζώο μου φαίνεται μεγάλη, μαζεύει πράγματα, κυκλοφορεί με ένα κόκκαλο στο στόμα θεωρόντας το παιδί της, κρύβεται κάτω από κρεββάτια, μυξοκλαίει κλπ.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Σαν γάτα :D
Εφ' όσον το πρόβλημα θα λυθεί με τη στείρωση και το ζευγάρωμα είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση (άλλωστε είπες ότι θα τη στειρώσεις έτσι κι αλλιώς μετά), γιατί να το κάνεις?
δεν ειπα οτι θα την στειρωσω!ειπα οτι πριν "αναγκαστω" να την στειρωσω προτιμω να κανω ενα ζευγαρωμα.
αν φτιαχτει το προβλημα της με γεννα εννοειται οτι δεν την στειρωνω.
εκτος βεβαια κατοπιν νεας συζητησεως με τον γιατρο μου πει ετσι κ αλλιως να στειρωθει...θα δουμε..

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Η γνώμη μου είναι να τη στειρώσεις γιατί,

1. Αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τη γέννα, δεν υπάρχει λόγος ούτε να ρισκάρεις ούτε να μπείτε σε αυτήν την ταλαιπωρία.

2. Είχα στειρώσει την προηγουμενή μου σκύλα και η επέμβαση είναι σχετικά απλή και σε λίγες μέρες είναι όλα όπως πρίν.

Συν τους λόγους που αναφέρεις...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
βασικα ειμαι σε σκεψεις οπως καταλαβαινεις,αλλα η αληθεια ειναι οτι η ταλαιπωρια της ειναι μεγαλη κ βασανιζεται...:(
αυτο που φοβαμαι με την στειρωση ειναι οτι θα παχυνει παρα πολυ καθ οτι κ σαν ρατσα εχουν μεγαλη ταση κ εχωντας τοσο κοντα ποδαρακια επιβαρυνει παρα πολυ την σπονδυλικη κ τις αρθρωσεις των μπροστινων ποδιων.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
βασικα ειμαι σε σκεψεις οπως καταλαβαινεις,αλλα η αληθεια ειναι οτι η ταλαιπωρια της ειναι μεγαλη κ βασανιζεται...:(
αυτο που φοβαμαι με την στειρωση ειναι οτι θα παχυνει παρα πολυ καθ οτι κ σαν ρατσα εχουν μεγαλη ταση κ εχωντας τοσο κοντα ποδαρακια επιβαρυνει παρα πολυ την σπονδυλικη κ τις αρθρωσεις των μπροστινων ποδιων.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παχύνει επειδή θα στειρωθεί, απλά θα της προσέχεις το φαγητό, υπάρχουν και ειδικές τροφές αλλά και την ίδια να συνεχίσεις άμα την προσέχεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παχύνει επειδή θα στειρωθεί, απλά θα της προσέχεις το φαγητό, υπάρχουν και ειδικές τροφές αλλά και την ίδια να συνεχίσεις άμα την προσέχεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
συμφωνω απολυτα κ αν συζηταγαμε για οποιοδηποτε σκυλο αυτη την απαντηση θα εδινα κ εγω...εδω ομως μιλαμε για ενα κυλιοδουλο σκυλο ο οποιος ζει με μια τετραμελη οικογενεια οπου ο καθενας κανει τα δικα του κ τρωει κ το φαγητο της απο πανω.επισης ασκειται υπερβολικα λιγο,να σκεφτεις οταν την βγαζω βολτα ο ενθουσιασμος κραταει τα πρωτα 5 λεπτα μετα σκεφτεται που θα κατσει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για μπασέ... Αυτά έχουν ούτως ή άλλως τάση να παχαίνουν. Παιδιά ό,τι και να λέμε για τη στείρωση οι μισές στειρωμένες σκύλες που ξέρω τα έχουν τα κιλάκια τους.
Πάντως Δέσποινα, στη θέση σου θα τη στείρωνα. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για μπασέ... Αυτά έχουν ούτως ή άλλως τάση να παχαίνουν. Παιδιά ό,τι και να λέμε για τη στείρωση οι μισές στειρωμένες σκύλες που ξέρω τα έχουν τα κιλάκια τους.
Συμφωνώ..
Μια βόλτα στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο θα σας πείσει..

Είναι 4-5 τετράπαχα στειρωμένα..

Δεν έχω δει ακόμα αδύνατο στειρωμένο σκύλο..:rolleyes:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Εγω θα προτεινα να βρεις τροπους να αντιμετωπισεις την ψευδοκυηση.
Τι κανω εγω? οταν ξεκιναει η περιοδος δινω RASPBERRY LEAF της DORWEST και αν παρουσιαστει ή αν τυχη και εχω ξεμεινει οταν παρουσιαστει δινω URTICA URENS 3C απο την DORWEST αλλα νομιζω οτι αυτο το βρίσκεις και σε ομοιοπαθητικα φαρμακεια. 1 καθε 2 ωρες μεχρι να δωσω 6 στο συνολο και μετα καθε μερα για 3 φορες την ημερα μεχρι να φυγει η ψευδοκυηση...
ολα αυτα μου λειτουργουν παρα πολυ καλα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
για τα Μπασέ δεν ξέρω, η αλήθεια είναι αυτή, αλλά η Λίζα (ημίαιμη λυκοσκυλίνα), όπως κ η λώρα δεν πήραν γραμμάριο.... Κ η Λίζα ήταν κ πολύ λιγούρα.
Θέλει προσοχή κ μέτρο αν τα σκυλιά είναι κοιλιόδουλα.

Η λώρα, από την άλλη πχ δεν είναι έτσι, το αντίθετο θα έλεγα....
Είναι στειρωμένη από τον Σεπτέμβριο κ θεωρώ ότι είναι πιο αδύνατη από πριν..... :D
Δεν παίρνει κιλό λέμε.......

Last edited:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Εγω θα προτεινα να βρεις τροπους να αντιμετωπισεις την ψευδοκυηση.
Τι κανω εγω? οταν ξεκιναει η περιοδος δινω RASPBERRY LEAF της DORWEST και αν παρουσιαστει ή αν τυχη και εχω ξεμεινει οταν παρουσιαστει δινω URTICA URENS 3C απο την DORWEST αλλα νομιζω οτι αυτο το βρίσκεις και σε ομοιοπαθητικα φαρμακεια. 1 καθε 2 ωρες μεχρι να δωσω 6 στο συνολο και μετα καθε μερα για 3 φορες την ημερα μεχρι να φυγει η ψευδοκυηση...
ολα αυτα μου λειτουργουν παρα πολυ καλα...
σ ευχαριστω για τις πληροφοριες.ομως αυτο θα επρεπε να το ειχα κανει μαζι με την περιοδο ετσι δεν ειναι?τωρα εχει 2 μηνες που εχει τελειωσει...
μιλησα πριν λιγο με τη γιατρο κ μου ειπε να αλλαξω τα φαρμακα σε galastop για 7 μερες κ να κανω δροσερες κομπρεσες με μολυβονερο.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τα σκυλια που ειναι στις φωτο ειναι ολα αθλητικου τυπου,εδω μιλαμε για τρενο καρβουνιαρη.βεβαια αν οδηγηθουμε σε στειρωση θα προσπαθησω για το καλυτερο..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr