CV (Caucasian Volkodav) Κοντότριχο Καυκάσου


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Oι περισσοτεροι γνωριζουν τα Καυκασου με το εντυπωσιακο τριχωμα την ομορφια και την γυριστη ουρα...
Η αλλη εκδοχη του Ποιμενικου Καυακασου με τα καλυτερα δειγματα κυριως στην περιοχη Dagestan ειναι τα κοντοριχα Καυακασου η αλλιως "Λυκοπνιχτες του Καυκασου"..
Αυτα τα σκυλια δεν παιρνουν μερος σε εκθεσεις αλλα ειναι περισσοτερο κοντα στην ιδιοτητα τους στην φυλαξη κοπαδιων ενω παραδοσιακα οπως συμβαινει στα κρατη της Πρωην Σοβιετικης Ενωσης συμμετεχουν σε μαχες...

Οι περισσοτεροι ιδιοκτητες των CV βγαζουν χολη για τα γνωστα Εκθεσιακα Μακρυτριχα Καυκασου..

Οι διαφορες αναμεσα στα δυο ειναι η αντοχη με το κοντοτριχο να υπερτερει....To CV ειναι ισως η πιο "εργασιομανης" φυλη του σημερα στα τοσπανοσκυλα....Το CO(Caucasian Ovcharka) συνηθως σημερα ειναι για φυλαξη και για εκθεσεις....

Βεβαια οπως σε καθε φυλη που εχει σχεση με Πρωην ΕΣΣΔ δεν ειναι ευκολο να βρει τα τελεια δειγματα σε καθαροτητα..Πολλες διασταυσρωσεις με Ασιατικα και ετσι θελει ψαξιμο για να βρεθει καποιο pure σκυλι CV...

Ενα καλο και σχετικα διασημο εκτροφειο ειναι αυτο...
Кавказский волкодав - Welcome to the Frontpage

Υπεροχη φυλη που στην Ελλαδα ξερω μονο 2 ανθρωπους να εχουν..Ο Ενας μαλιστα εχει απογονο του Θρυλικου CV Goroch για οποιον ξερει...
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μονο τις φωτο καταλαβαινω.. ενας φιλος μου Ρωσσος μου ειχε πει.. μοιαζπουν πολυ τα ελληνικα στην γραφη με τα ρωσσικα (??????)
σε english version δεν εχει? :(
ομορφοι σκυλοι ρε συ!!!!! αααχχ!!!!!!!
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Προσωπικα μου αρεσουν πιο πολυ απο τα γνωστα μακρυτριχα Καυκασου..
Γενικα λογω των πολλων διασταυρωσεων που ειπα πιο πανω το συγκεκριμενο εκτροφειο προσεχει πολυ που πουλαει τα σκυλια...
Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις "καθαρο" CV σημερα.....
Αυτα και τα Αρμενικα Gampr σπανιζουν στις μερες μας..Μιλαω παντα ψαχνοντας "καθαροαιμα" σκυλια που να εχουν σχεση με προγονους....

Υ.Γ.Αγγλικα
http://www.tibul.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=57
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Τα κοντότριχα και τα μεσότριχα είναι κι εμένα τα αγαπημένα μου ανάμεσα στα Καυκάσου....
Έχω την εντύπωση ότι πριν από κάποια χρόνια είχε κατέβει ένα στην DIANA, άλλα δεν μίλησα με το ιδιοκτήτη του....
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Το πιο πιθανο να ηταν Ασιατικο με ακοπη ουρα...
Δεν παιρνουν μερος σε εκθεσεις τα CV...
Καλυτερα που δεν παιρνουν....
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όχι, μέσα στον στίβο των Καυκάσιων το είχα δει, άλλα μετά δεν τον βρήκα πουθενά έξω και δεν μιλησα μαζί του να τον ρωτήσω για τον σκύλο του...
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Απο οτι ξερω δεν παιρνουν μερος τα κοντοριχα.....Επισης ειναι υπερβολικα δυσκολο να βρεθει "καθαρο" στο σημερα....
Και στην Diana κιολας??Εδω δεν βλεπεις συχνα στις χωρες της ΕΣΣΔ.
Εχω ενα φιλο στις Σερρες που εχει...Απογονο Goroch
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Ναι, όπως σου είπα δεν ξέρω τίποτα γιατί δεν μίλησα με τον ιδιοκτήτη...
Ήταν ένα θηλυκό, εγώ να φανταστείς στεκόμουν σε άλλο στίβο και μου τράβηξε το μάτι ανάμεσα στα υπόλοιπα μακρύτριχα, άλλα δεν έμαθα τίποτα παραπάνω...
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Oι εκτροφεις αλλα και ιδιοκτητες των Caucasian Volkodav θεωρουν τις εκθεσεις ξενο σωμα...Μαλιστα ουτε καν θελουν να ακουν για αυτες...
Τωρα αν υπηρξε μια εξαιρεση και μαλιστα στην Diana τοτε ειμαστε προνομιουχοι....Επρεπε να ειχες μιλησει...Ενδεχομενως να μην ξανα δεις/δουμε σε δικη μας εκθεση.
 






Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλό είναι όμως να επιβεβαιώσουμε πως είτε μιλάμε για CO, είτε για CV αναφερόμαστε σε πολύ δύσκολη οικογένεια σκύλων ακόμη κι αν θεωρήσουμε το CO αρκετά εξευγενισμένο. Παραμένει μια δύσκολη φυλή, προσανατολισμένης εργασίας που σε πάμπολλες περιπτώσεις χαραμίζεται σε λάθος χέρια.

Το λέω αυτό, διότι κάποιος μη υποψιασμένος αναγνώστης που ονειρεύεται το εύρωστο και μακρύτριχο CO που έτυχε να δει κάποτε αυθαίρετα θα μπορούσε να καταλήξει πως ως πιο εξευγενισμένο είναι και πιο εύκολο.

Master εμείς διαφωνούμε αφ' ενός στο θέμα της αισθητικής πλευράς (όχι απαραίτητα σε θέμα γούστου) ως προς τη βαρύτητα της στην επιλογή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω ότι ξέρεις τι λες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν προσπαθώ να ''στην πω'' με αυτό το ποστ αλλά να προφυλάξω τα ίδια τα σκυλιά απ' τα ακατάλληλα χέρια και τουλάχιστον με τα γραπτά μου να προστατεύσω τα ίδια τα ακατάλληλα χέρια.

Δε μπορώ να ξεχάσω ένα καλοκαιρινό περιστατικό με μια γυναίκα που είχε δύο CO (ας μη σταθούμε στο θέμα αν ήταν εκτροφικά ή πετσοπικά, είναι το λιγότερο αυτή τη στιγμή) και την ώρα του φαγητού αποφάσισε να τα κάνει μπάνιο με πολύ επιζήμια αποτελέσματα απ' την ίδια.

Συμβουλεύω πάντα φίλους που θέλουν να μ' ακούσουν, πως τα σκυλιά δεν είναι παιχνιδάκια για να παίζουμε μαζί τους, ακόμη κι ένα πολύ μικρόσωμο απ' αυτά που καταχρηστικά χαρακτηρίζουμε του καναπέ, μπορεί να σε κάνει να χτυπιέσαι και να σου βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.

Δεν είναι σωστό να παίζουμε μαζί τους γιατί ζουν κι αναπνέουν κι εμείς οι δυνατοί καλούμαστε να τα προστατέψουμε, μα και πέραν τούτου κάποια όπως τα CO ή τα CV εν προκειμένω, δεν ανέχονται παιχνίδια και πειράματα.

Θέλουν αυτό που λέμε στις μηχανές ''φιλοσοφημένους χεράδες'' και όχι ''χειροδύναμους χεράδες'' χωρίς κουκούτσι μυαλό.

Θέλω να καταλήξω για άλλη μια φορά πως είναι δύσκολες φυλές, προσαρμόζονται δύσκολα και πρέπει να επιλέγονται με σύνεση από ανθρώπους που έχουν μια ιδέα από σκυλιά και ένα προσανατολισμό για τους ακριβείς λόγους που θέλουν σκύλο.

Ένας γείτονας όταν ήμουν μικρός είχε ένα CO, μπορώ να το χαρακτηρίσω γλυκύτατο, πάντοτε έπαιζε μαζί μου, αλλά υπήρχαν κάποια κενά που κι ένα άσχετο παιδάκι με ροπή να βασανίζει τα ζώα άθελα, καταλάβαινε πως εδώ δεν το τραβάμε άλλο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μια φυλή που χωρίς να θέλω να κάνω γενικεύσεις την έχω δει κυρίως να προτιμάται από οικογενειάρχες. Μα επειδή οι οικογένειες έχουν και μικρά παιδιά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να προσέχουμε πολύ στις επιλογές μας και όσο μπορούμε να ενημερώνουμε πάντα αυτούς που επηρμένοι απ' τις αμερικανιές φαντάζονται το θεόρατο σκύλο ως πρότυπο και φύλακα μιας ζωής λίγο πιο πάνω και αρκετά καλύτερης απ' το μεσοαστικό διαμέρισμα.
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Μια χαρα ειναι το ποστ σου.Ουτε εχω λογο να διαφωνησω σε κατι...
Τα Καυκασου και κυριως τα γνωστα CO ειναι τα πιο "δυσκολα" σε χαρακτηρα τσοπανοσκυλα....
Αν μιλησουμε για Ποιμενικο Κεντρικης Ασιας,για Κουβατς,για Κανγκαλ,για Καρακατσαν κ.α θα εβαζα τα Καυκασου ανετα πρωτα σε μια λιστα για την πιο δυσκολη να τιθασευτει φυλη..
Ειχα μιλησει με τον Αντρει που εχει το Νταουρ Ντον και εχει και Καυκασου και Κεντρικης Ασιας..Μου ειχε πει....Με το Ποιμενικο Κεντρικης Ασιας αφηνω μωρα μηνων μαζι τους σε δωματιο και παω για υπνο και κοιμαμαι ησυχος...Ποτε ομως δεν θα το εκανα αυτο με Ποιμενικο Καυκασου...Και ολα αυτα απο Εκτροφεα με εξαιρετικες γραμμες σε Καυκασου Παγκοσμιως γνωστο εκτροφειο.....
Τα Καυκασου ειχαν γινει μοδα στην Ελλαδα πολυ απο τα μεσα προς τα τελη της Δεκαετιας 90..Αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι μολις δειλα δειλα αρχισαν αν ερχονται και οι Ποιμενικοι Κεντρικης Ασιας πολλοι εστρεψαν το ενδιαφερον τους εκει.....

Πανω απο ολα παιζει ρολο ο ιδιοκτητης....Να μπορει να επιβληθει σε ενα μεγαλο σκυλι....

Μιλησα πιο πολυ για τα CO στο συγκεκριμενο ποστ γιατι ουτως η αλλως τα CV ειναι σπανια στην Ελλαδα.
 








liverpool69

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2013
86
4
Θεσσαλονικη
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ Κ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ(ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ) ΛΟΓΩ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 2 ΡΑΤΣΕΣ. Ο GOROCH ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥ. EXOYME 2 KOYTABIA 10 MHNΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ. Η ΘΗΛΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ Κ ΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΚΟΝΤΑΒ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ, ΕΤΣΙ;.ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
 


streetraser

New Member
19 Δεκεμβρίου 2013
2
0
καλησπέρα εχω ένα καυκασου θυληκο κοντοτριχο λευκο μας το εδωσε ενας οικογενειακος φιλος εχει ένα ζευγαρι αρσενικο, θυληκο που γενησανε τον οκτωβρη και μας χαρησε ένα,είναι 2,5 μηνων περιπου σκετο νευρο ωραιο σκυλι και από ότι μας ειπε ο φιλος μας είναι γνησιο,καθαρομαιο καυκσου δηλαδή.
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
ωραια κανε καινουργιο θεμα και παρουσιασε το! πηγαινε συζητησεις-εμεις και τα σκυλια μας και πατα νεο θεμα! καλως ηρθες!