DESIGNER BREEDS

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Τυχαία σε μια ομάδα στο φβ έπεσα πάνω σε ένα cavoodle, δηλάδη σε "εσκεμμένη" διασταύρωση cavalier king charles spaniel με πουντλ. Θυμάμαι είχα διαβάσει στο φόρουμ για γενετική καρδιακή νόσο στα καβαλιεράκια η οποία είναι πολύ διαδεδομένη, και αυτό με έβαλε σε σκέψη. Έως σήμερα σκεφτόμουν αυτές τις προσμίξεις, και τα designer breeds που προκύπτουν (χαρακτηριστική εντύπωση μου είχαν κάνει τα labradoodle) ως τρόπο ικανοποίησης απλά και μόνο της ανθρώπινης αισθητικής. Αλλά, με δεδομένο ότι πολλές ράτσες έχουν κληρονομικά προβλήματα, μήπως πέρα από την δημιουργία μιας νέας ράτσας οι προσμίξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό κληρονομικών ασθενειών;

Θα μπορούσαμε να τις δούμε ως μια 'νέα γενιά' ρατσών, αντί για τον εκφυλισμό των ήδη υπάρχοντών;

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.729
Δραμα
Προφανως και αυτο δεν μπορει να γινει με μια διασταυρωση ουτε με μια γεννα ουτε με 10. Χρειαζεται πλανο/9ρογραμμα/πειθαρχια...δεν ξερω ακριβως πως να το πω.

Απο εκει κ περα δεν ξερω και δε νομιζω οτι υπαρχει καποια φυλη που να ειναι ΟΛΑ τα δειγματα της "καμμενα χαρτια" ωστε να χρειαστει να μπουν αιματα αλλης ρατσας, μιας και χρειαζεται πολυς καιρος για να δημιουργηθει ρατσα δλδ σταθερος φαινοτυπος. Οποτε γιατι να κανεις τετοιο μιξ και να μην πας σε κατι πιο κοντα σου αλλα οκ πιο μακρυα απι το οποιο προτυπο

Υγ @Penguin για καποιο λογο δεν μπορω να σου στειλω πμ. Αν δεν εχεις κανει καποιο εσκιεμενο μπλοκ απο τις ρυθμισεις δες το (y)

• Like
Reactions: Penguin

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Πως θα βοηθησει επίσης ? αφου τις ιδιες κληρονομικες ασθενειες εχουν, π.χ δες τα labradoodle
Για να σταθεροποιηθει η φυλη με τα βηματα, προγραμματισμο που θα ακολουθησει, αργα η γρηγορα το ιδιο θα γινει.
Μερικα πειραματα μου φαινονται μαυρα χαλια παντως, απορεις τι σκεφτονταν και τι οραμα ακριβως ειχαν... νταλι φαση

Untitled.png

• Like
Reactions: Penguin

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@zenio Πείραξα κατι ρυθμήσεις αλλά δεν ξέρω αν έκαναν κάποια διαφορά, αν δεν σου κάνει κόπο δες λίγο και πες μου.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Ειδα απο περιεργεια και τι τιμες παιζουν, δηλαδη πληρωνουν αδρα στην αλλη ακρη του ωκεανου!!! Φανταστηκα μετα την καθε κυρα ματουλα απο το χωριο να πλασαρει το ημιαιμο της σκυλας της που επρεπε να γινει μανα για designer breed . Και να αρχισει να υπαρχει ζητηση και για αυτα.... Ασε καλυτερα :cautious:

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση...Εκτός από τα γνωστά designer breeds αν εμένα μου καρφώσει και θέλω για παράδειγμα ένα σκύλο ΓΠ με χάσκι μπορώ να πάω σε έναν εκτροφέα να το πω έτσι κ έτσι και να μου δώσει έναν σκύλο μισό ΓΠ μισό χάσκι; :whistle:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση...Εκτός από τα γνωστά designer breeds αν εμένα μου καρφώσει και θέλω για παράδειγμα ένα σκύλο ΓΠ με χάσκι μπορώ να πάω σε έναν εκτροφέα να το πω έτσι κ έτσι και να μου δώσει έναν σκύλο μισό ΓΠ μισό χάσκι; :whistle:
σε πρόλαβαν.... το λανσαρουν ηδη και αυτο το μιξ, το λενε και Gerberian Shepsky

Υπαρχει και american canine hybrid club , εδω τα υβριδια