DIY crate

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Γεια σας, Συγνωμη αν εχω βαλει το θεμα σε λαθος μερος αλλα δεν ηξερα που ακριβως να το βαλω.

Λοιπον, στο θεμα. Εδω και τοσο καιρο, στο δρομο, πηγαινοντας στη σχολη, βλεπω διπλα στα σκουπιδια καποια επιπλα, βιβλιοθηκες τραπεζια κ.ά., και σκεφτηκα οτι αφου δεν εχω και πολλα λεφτα σαν φοιτητης να παρω καποια μερη απο τα επιπλα αυτα και να φτιαξω ενα crate μονος μου χωρις εξοδα κλπ.

Ορεξη και υπομονη εχω να το κανω αυτο. Η ερωτηση μου ειναι, εφοσον αυτα τα επιπλα βρισκονται στα σκουπιδια, τι ειδους απολυμανση θα επρεπε να τους κανω για να αποφυγω τυχον προβληματα υγειας με το σκυλι, ή δεν θα υπαρχει προβλημα και ενα απλο καθαρισμα θα ειναι ενταξει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Καταρχάς θα πρέπει να σε απασχολήσει, το τι προβλήματα υγείας, μπορεί να προκληθούν σε σένα :-?
Από τι υλικά είναι τα αντικείμενα που βλέπεις; Η χλωρίνη και το dettol είναι τα καλύτερα απολυμαντικά. Αρκεί να μην ξεπαστρέψουν και τα έπιπλα.

Κατά δεύτερον...τι σκύλο έχεις; Σε τι ηλικία; Είναι πλήρως εμβολιασμένος;

Και κατά τρίτον...το crate που αναφέρεις στο τίτλο σου, τι ρόλο παίζει;

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Λοιπον καταρχην, σκυλο δεν εχω ακομα, απλα θελω να εξαλειψω οτι αποριες εχω μεχρι αν αποκτησω. Εναν σκυλο μικρο προς μεσαιου μεγεθους σκεφτομαστε να αποκτησουμε.

Οσον αφορα το θεμα υγειας για μενα, πιστευω οτι τα ξυλα αυτα με εναν καλο καθαρισμο και μια καλυ απολυμανση θα ειναι ενταξει. Ο σκυλο ειναι το θεμα.

Εβαλα τιτλο DIY crate, γιατι το θεωρησα και αυτο που θελω να φτιαξω,crate. Συγνωμη που μπερδεψα τους ορους.

(ελπιζω να μην σας φανει αστειο που ρωταω για σπιτακι ή crate ή οπως το λενε, απο τη στιγμη που δεν εχω σκυλο, απλα πριν παρω το κουταβακι μου, θελω να εχω τα παντα, οτι χρειαστει μεσα στο σπιτι)

Ευχαριστω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Για να δούμε τότε, μερικά απείρως πιο βασικά πράγματα...

...ξέρετε που απευθυνόμαστε για να αποκτήσουμε σκύλο;

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Σε εκτροφεα απευθυνομαστε για κουταβι. Εχω διαβασει παρα πολλα πραγματα στο forum.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μπράβο σας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως.

Αν έχετε καιρό μπροστά σας, μέχρι την απόκτηση του κουταβιού [σε τι ράτσα αλήθεια καταλήξατε;], προλαβαίνετε μια χαρά να τα απολυμάνετε. Ετσι κι αλλιώς ξαναλέω, χειριστείτε το σκεφτόμενοι την δική σας υγιεινή πρώτα.

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Εχουμε καιρο μπροστα μας παρα πολυ μεχρι να το αποκτησουμε. Ακομα η αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαστε για τη ρατσα γιατι υπαρχει κυριως το θεμα το οικονομικο, το κοστος δηλαδη που θα χρειαστει για την αποκτηση του κουταβιου.

Ειχαμε καταληξει στην αρχη στα μποξερ, μετα απο πολυ διαβασμα, αλλα δυστυχως δεν εχουμε την οικονομικη ανεση να διαθεσουμε τα 700-800 ευρω που ζητουν οι εκτροφεις, οποτε αν δεν λυσουμε το οικονομικο, μαλλον θα υιοθετησουμε καποιο αδεσποτακι.

Τωρα, επειδη ημαστε και πρωταρηδες στο θεμα σκυλος, σκεφτηκαμε οτι θα ηταν καλυτερο να αποκτησουμε μια πιο μικρη ρατσα για αρχη, και η αληθεια ειναι πως μας παρουσιαστηκε μια πολυ καλη ευκαιρια να υιοθετησουμε ενα κοκονι, το οποιο ειναι ενα γλυκιτατο σκυλι και αρκετα παιχνιδιαρικο και πολυ καλο για μεσα σε διαμερισμα(μαζι με τις απαραιτητες βολτες φυσικα).

Παντως εχουμε μπροστα μας τουλαχιστον 2 μηνες να το σκεφτουμε καλα πριν παρουμε τη λαθος αποφαση.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Εφοσον θα ειναι απο ξυλο το υλικο του κρειτ ,ειναι πολυ ευκολο να το ροκανισει ο σκυλος.

Το ξυλο να εχεις υπ οψιν σου οτι κραταει μυρωδιες και υγρασια.
Αλλο αρνητικο ειναι η μειωμενη ποσοτητα αερα και η μειωμενη ποσοτητα φωτος.

Συρματινα ειναι μια καλη λυση ,αλλα το οικονομικο θα το δεις μακροπροθεσμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αν καταλήξετε σε κοκόνι τελικά δεν θα έχετε πάρει λάθος απόφαση. Δύο έχω γνωρίσει από κοντά και ήταν από τα πιο γλυκά και κοινωνικά σκυλάκια που έχω δει.
Όσο για το κρέιτ από τα έπιπλα που αναφέρετε μάλλον θα φτιάξετε ξύλινο; Αν ναι δεν είναι πολύ καλή ιδέα για κρέιτ γιατί τα κουτάβια μασουλάνε!!!

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Το θεμα οτι το ξυλο θα μπορει ευκολα να το μασησει ο σκυλος το σκεφτηκα και εγω. Οσον αφορα το θεμα αερα και φως, δεν σκοπευω να φτιαξω ενα ξυλινο κουτι. Θα το εφτιαχνα με παραθυρακια και τα λοιπα. Οπως ειπα και πριν, εχω ορεξη και υπομονη, και η αληθεια ειναι οτι πιανουν τα χερια μου, ή ετσι πιστευω τουλαχιστον.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Για crate τα θέλεις. Δεν το κατάλαβα...sorry...όχι δεν είναι καλή ιδέα.
Αλλωστε δεν κοστίζει και τόσο πολύ, ένα crate για μικρούλη σκυλάκι.
Μπορεί να βρείτε και μεταχειρισμένο σε καμμιά αγγελία.

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Για μικρο σκυλακι ναι, δεν κοστιζει πολλα. Απλα το ανεφερα στην ''μακρινη'' περιπτωση που αποκτησουμε καποιο πιο μεγαλο σκυλι, γιατι για μποξερ που κοιταξα το crate ειναι γυρω στα 80-100 ευρω.