Dogo Argentino (ΠΡΟΒΛΗΜΑ)

Napg13

Active Member
14 Αυγούστου 2008
28
1
Καλησπερα σε ολους. Εχω μια ερωτηση να κανω και οποιος γνωριζει θα εκτιμουσα καθε βοηθεια σας. Εχω ενα Ντογκο αρσενικο 8 μηνων. Εδω και 1 μηνα παρα κατι μερες μου παρουσιασε στη δεξια μερια των πλευρων του μια φουσκαλα σαν λιπωμα. Δεν ειναι σκληρο και ειναι περιπου 2-3 δακτυλα στο μεγεθος. Μια εβδομαδα αργοτερα βγαζει αλλες 2 φουσκαλες ομοιες των πλευρων, αυτη τη φορα μια σε καθε ωμο, με μεγαλυτερη αυτη στον δεξειο του. Παω στον κτηνιατρο και του τραβαει με τη συρηγγα υγρο. Νερομενο αιμα. Στην αρχη ο γιατρος ειπε να το στειλουμε για βιοψεια, αλλα τελικα δεν το καναμε αφου προτιμησε να δοκιμασουμε ενα αντιβιοτικο (Augmentin 625). H αληθεια ειναι πως μετα απο μια εβδομαδα αντιβιοσης οι φουσκαλες επεσαν στο μισο ισως και λιγοτερο απο το αρχικο τους μεγεθος. Με τη διαφορα ομως οτι αυτες στους ωμους να εχουν σκληρηνει, ενω η αλλη στα πλευρα εχει μεινει ως ειχε εξαρχης. Σταματησαμε την αντιβιοση και απο εχθες ξεκινησαμε κορτιζονη για 5 ημερες και βλεπουμε.
Ο κτηνιατρος εκτιμα πως το νερομενο αιμα ειναι "ορος αιματος" και η σκληρηνση των φουσκαλων "γαλακτοποιηση". Στην πραγματικοτητα τιποτα χειροπιαστο. Δευτερη γνωμη γιατρου δεν εχω παρει ακομα περιμενοντας να δω και τα αποτελεσματα της κορτιζονης. Ο κτηνιατρος θεωρει πως ειναι μικρος ακομα για κατι ΣΟΒΑΡΟ εκτος και αν μου εκατσε λαχειο.....
Αν ξερετε η εχετε ακουσει κατι παρομοιο σας παρακαλω ενημερωστε με. Ευχαριστω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο κτηνιατρος εκτιμα πως το νερομενο αιμα ειναι "ορος αιματος" και η σκληρηνση των φουσκαλων "γαλακτοποιηση".
Εγώ αυτά δεν τα κατάλαβα, αλλά δεν είμαι και κτηνίατρος... Σίγουρα θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη, το ότι είναι μικρός δεν λέει και τίποτα...

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
DOGO

ΓΕΙΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΝ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΠΡΤΙΖΟΝΗ ΝΑ ΒΡΕΙς ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΥΧΝΗ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
κ γω συμφωνω για δευτερη γνωμη...μπορει να ειναι κ καποιας μορφης αλλεργεια.
το υγρο που ειχαν μεσα οι φουσκαλες δεν ηταν πυωδες δηλαδη?

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΝ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΠΡΤΙΖΟΝΗ ΝΑ ΒΡΕΙς ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΥΧΝΗ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ
εχεις δικιο σε αυτο που λες, αλλα ισχυει για τους αγκωνες.

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
Τετοιου ειδους (καλους η σκληριες )δεν βλεπουμε μονο στους αγκωνες,μπορεις να δεις και σε αλλες περιοχες του σωματος ενος σκυλου.Ειναι πολυ συνηθες στα ποιντερ τα οποια ξαπλωνουν σε σκληρες επιφανειες.Νομιζω οτι αν οι φουσκαλες στους ωμους ειναι σε παραληλη σχεδον θεση μεταξυ τους,μαλλον εχει να κανει με τα παραπανω.

Napg13

Active Member
14 Αυγούστου 2008
28
1
κ γω συμφωνω για δευτερη γνωμη...μπορει να ειναι κ καποιας μορφης αλλεργεια.
το υγρο που ειχαν μεσα οι φουσκαλες δεν ηταν πυωδες δηλαδη?
Οχι, δεν ειναι πυωδες καθολου. Ειναι φαντασου σαν κοκα κολα με νερο.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Παντως αυτο με τη δευτερη γνωμη, επειδη το χρησιμοποιουμε συχνα, θα ηθελα απλα να επισημανω πως δεν ειναι αυτοματα και η σωστη, μπορει να ειναι η πρωτη, ή ακομα και η τριτη γνωμη γιατρου, εν παση περιπτωση, δευτερη γνωμη συνηθως σημαινει και αλλαγη θεραπειας, εαν βεβαια απλα επιβαιωθει και συμπιπτει με την πρωτη ακομα καλυτερα.

Περαστικα ευχομαι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ο κτηνιατρος εκτιμα ...
Αυτό είναι πάντα ένα θέμα... και ωραία, του δώσαμε αντιβίωση... του δώσαμε και κορτιζόνη... και μπορεί να πέρασε! Αλλά τι ήταν?

Προσωπικά θα ζητούσα βιοψία!

Napg13

Active Member
14 Αυγούστου 2008
28
1
Αυτό είναι πάντα ένα θέμα... και ωραία, του δώσαμε αντιβίωση... του δώσαμε και κορτιζόνη... και μπορεί να πέρασε! Αλλά τι ήταν?

Προσωπικά θα ζητούσα βιοψία!
Το ρεζουμε της ολης υποθεσης αυτο ειναι και για εμενα. Τι ειναι τελικα? Καθε μερα που περναει ολο και πιο πολυ εξαφανιζονται, αλλα και ποιος μου λεει οτι στο μελλον δεν θα εμφανιστουν ξανα?

• Like
Reactions: Χρήστος 29