Καλησπερα σε ολους. Εχω μια ερωτηση να κανω και οποιος γνωριζει θα εκτιμουσα καθε βοηθεια σας. Εχω ενα Ντογκο αρσενικο 8 μηνων. Εδω και 1 μηνα παρα κατι μερες μου παρουσιασε στη δεξια μερια των πλευρων του μια φουσκαλα σαν λιπωμα. Δεν ειναι σκληρο και ειναι περιπου 2-3 δακτυλα στο μεγεθος. Μια εβδομαδα αργοτερα βγαζει αλλες 2 φουσκαλες ομοιες των πλευρων, αυτη τη φορα μια σε καθε ωμο, με μεγαλυτερη αυτη στον δεξειο του. Παω στον κτηνιατρο και του τραβαει με τη συρηγγα υγρο. Νερομενο αιμα. Στην αρχη ο γιατρος ειπε να το στειλουμε για βιοψεια, αλλα τελικα δεν το καναμε αφου προτιμησε να δοκιμασουμε ενα αντιβιοτικο (Augmentin 625). H αληθεια ειναι πως μετα απο μια εβδομαδα αντιβιοσης οι φουσκαλες επεσαν στο μισο ισως και λιγοτερο απο το αρχικο τους μεγεθος. Με τη διαφορα ομως οτι αυτες στους ωμους να εχουν σκληρηνει, ενω η αλλη στα πλευρα εχει μεινει ως ειχε εξαρχης. Σταματησαμε την αντιβιοση και απο εχθες ξεκινησαμε κορτιζονη για 5 ημερες και βλεπουμε.
Ο κτηνιατρος εκτιμα πως το νερομενο αιμα ειναι "ορος αιματος" και η σκληρηνση των φουσκαλων "γαλακτοποιηση". Στην πραγματικοτητα τιποτα χειροπιαστο. Δευτερη γνωμη γιατρου δεν εχω παρει ακομα περιμενοντας να δω και τα αποτελεσματα της κορτιζονης. Ο κτηνιατρος θεωρει πως ειναι μικρος ακομα για κατι ΣΟΒΑΡΟ εκτος και αν μου εκατσε λαχειο.....
Αν ξερετε η εχετε ακουσει κατι παρομοιο σας παρακαλω ενημερωστε με. Ευχαριστω.
Ο κτηνιατρος εκτιμα πως το νερομενο αιμα ειναι "ορος αιματος" και η σκληρηνση των φουσκαλων "γαλακτοποιηση". Στην πραγματικοτητα τιποτα χειροπιαστο. Δευτερη γνωμη γιατρου δεν εχω παρει ακομα περιμενοντας να δω και τα αποτελεσματα της κορτιζονης. Ο κτηνιατρος θεωρει πως ειναι μικρος ακομα για κατι ΣΟΒΑΡΟ εκτος και αν μου εκατσε λαχειο.....
Αν ξερετε η εχετε ακουσει κατι παρομοιο σας παρακαλω ενημερωστε με. Ευχαριστω.