Dogo canario και τραυματισμος.

jimi

Member
17 Φεβρουαρίου 2013
5
0
Γεια σας εχω ενα dogo canario 10 μηνων και ποναει απο χθες..ο τραυματισμος ειναι στην ουρα γιατι την εχει συνεχως κατεβασμενη και οποτε παω να την σηκωσω λιγο ποναει και οποτε ξαπλωνει τη γλυφει συνεχεια..Το προβλημα ειναι ειμαι σε διακοπες και στο νησι εδω δεν υπαρχει καθολου κτηνιατρος..ξερει κανεις τι μπορω να κανω μεχρι να επιστρεψουμε?εχω βρει σε ενα συρταρι ενα κουτι αντιφλεγμονωδη BRASAN και απο οσο ξερω ειναι καταλληλα και για σκυλους..γνωριζει καποιος δοσολογια?να σημειωσω επισης οτι ο τραυματισμος προφανως προηλθε απο το γεγονος οτι χθες ολη μερα επαιζε με τις ανιψιες μου και καπως πρεπει να επεσε ατσαλα καπου.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Τηλεφωνο τον γιατρο που σας παρακολουθει δεν μπορεις να τον παρεις? Καλο ειναι να μην δινουμε απο μονοι μας φαρμακα στον σκυλο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν θα σου προτεινα να κανεις πειραματα με φαρμακα, γιατι μπορει να τον κανεις χειροτερα.
Καλυτερα να παρεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο σας και να σου πει εκεινος τι μπορεις να κανεις σε πρωτη φαση.
Ποναει πολυ το σκυλι? Την κουναει καθολου? Υπαρχει περιπτωση να ειναι σπασιμο?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και επισης ωσπου να τον δει τον σκύλο κτηνιατρος, μην δωσεις παυσίπονο, γιατι μετά αντε να βγάλετε και ακρη πού συγκεκριμένα πονάει.
Πού είναι ο κτηνιατρος που σας παρακολουθεί?

jimi

Member
17 Φεβρουαρίου 2013
5
0
θα γυρισω πισω αυριο για μια μερα απο τις διακοπες για να παω να το δει ο κτηνιατρος γιατι οντως δεν το βλεπω να σηκωνει την ουρα και ειναι πρησμενη εκει στη βαση της..το πιο ασχημο ακομα ειναι οτι οι μικρες μου τα ψιλομασανε για το πως χτυπησε και κατα 99% το χτυπησε γνωστο μου ατομο που δεν γουσταρει καθολου τους σκυλους..ειναι καποιες φορες που μετανιωνω που εκανα το σκυλο μου τοσο κοινωνικο..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
θα γυρισω πισω αυριο για μια μερα απο τις διακοπες για να παω να το δει ο κτηνιατρος γιατι οντως δεν το βλεπω να σηκωνει την ουρα και ειναι πρησμενη εκει στη βαση της..το πιο ασχημο ακομα ειναι οτι οι μικρες μου τα ψιλομασανε για το πως χτυπησε και κατα 99% το χτυπησε γνωστο μου ατομο που δεν γουσταρει καθολου τους σκυλους..ειναι καποιες φορες που μετανιωνω που εκανα το σκυλο μου τοσο κοινωνικο..

Δεν υπάρχει "στα μασάνε". Κανε τους φάλαγγα!
Δεν θες να μεινει σοβαρό πρόβλημα και να μην ξέρεις πώς να αντιμετωπιστεί, αν δεν ξέρεις πώς εχει χτυπηθει!

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
πρηξιμο ισον φλεγμονη...οταν ομως δεν ξερεις τι την εχει προκαλεσει,η την προκαλει δεν την αντιμετωπιζεις συμπτωματικα...

επισης,καναριο που δειχνει να ποναει,σημαινει οτι τα πραγματα ειναι σοβαρα...αμεση αντιμετωπιση λοιπον με ειδικο...

υ.γ. τετοια ζημια δεν θα την αφηνα να περασει χωρις κυρωσεις προς τον υπαιτιο...βρες τον...

jimi

Member
17 Φεβρουαρίου 2013
5
0
Δυστυχως δεν ημουν μπροστα οταν χτυπησε..ευτυχως μετα απο ακτινα διαπιστωσαμε οτι δεν εχει σπασει κατι απλα με καποιο τροπο τραυματιστηκε η ουρα του..μου εδωσε ο κτηνιατροs ενα αντιφλεγμονωδες φαρμακο (moderin) σε χαπακια για μερικες μερες..ηδη απο χθες το απογευμα φαινεται καλυτερα και σημερα σε καποιες φασεις ιδεα να τη σηκωνει..ειχα τρομαξει αρκετα γτ δεν την κουνουσε καθολου και ηταν κρεμασμενη σαν ξενο σωμα στην αρχη..ευτυχως ολα καλα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
jimi, να ξέρεις στο εξής,δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ, τον οποιοδήποτε σκύλο, να βρίσκεται σε χώρο με παιδιά, χωρίς την απόλυτη επίβλεψή μας. Ούτε για δευτερόλεπτα.

Περαστικά του.