Dogue de bordeaux ή Pitbull;

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Κανένας δεν μου το είπε. Ο φίλος σου είναι εκτροφέας; Είναι εγγεγραμμένος στον ΚΟΕ; Οι γονείς έχουν αναγνωρισμένο νόμιμο pedigree; Η γέννα έχει δηλωθεί στον ΚΟΕ; Το αν έχουν κάνει εξετάσεις ή θα δοθεί προσοχή στη γέννα (πράγματα που τα θεωρώ ούτως ή άλλως αυτονόητα) δεν σημαίνει και υπεύθυνη γέννα.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Όταν απ΄όλα τα όργανα επιμένουμε α αυτό :-({|= δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα η συζήτηση. Έχει στη διάθεση του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, από κει κ πέρα ας κρίνει ο ίδιος. Κ ας παίξει με όσες πιθανότητες θέλει.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
για δες εδώ

όλα αυτά προέρχονται από υπεύθυνους ιδιοκτήτες.

Ο φίλος σου το σκυλί του το έχει καλύτερα από άνθρωπο αλλά το χρησιμοποιεί για να βγάλει χαρτζιλίκι. Εγώ αλλιώς το λέω αυτό...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όταν λέμε λεφτά σε άγνωστο δε μας πειράζει ο "άγνωστος", αλλά η πράξη που αυτός κάνει. Είτε αυτός ο "άγνωστος" είναι ο κυρΜανώλης είτε ο φίλος σου, είναι ένα και το αυτό.
Κι αν εσύ κατέληξες να πάρεις pitbull που δεν είναι καν αναγνωρισμένη φυλή, τότε καλά ξεμπερδέματα. Μια ματιά στο pitbull rescue να έριχνες 10 θα έβρισκες.

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
@betty - τι χαρτζιλικι ρε παιδια...50 ευρώ θα του δώσω του παιδιού. Αυτός δε μου ζήτησε χρήματα απλά εγώ επέμεινα να του δώσω ένα συμβολικό ποσό.

Όσο για το pitbull rescue,το σκέφτηκα κι αυτό,αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν έχω εμπειρία με τα σκυλιά, ''φοβάμαι'' να υιοθετήσω ένα σκυλάκι (ειδικά οταν αυτό είναι pitbull) καθώς δεν έχω ιδέα τι συμπεριφορά θα βγάλει και αν θα μπορώ να τη χειριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...λόγω του ότι δεν έχω εμπειρία με τα σκυλιά, ''φοβάμαι'' να υιοθετήσω ένα σκυλάκι (ειδικά οταν αυτό είναι pitbull) καθώς δεν έχω ιδέα τι συμπεριφορά θα βγάλει και αν θα μπορώ να τη χειριστώ
Απ'τον φίλο σου pitbull δεν θα πάρεις;

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
@betty - τι χαρτζιλικι ρε παιδια...50 ευρώ θα του δώσω του παιδιού. Αυτός δε μου ζήτησε χρήματα απλά εγώ επέμεινα να του δώσω ένα συμβολικό ποσό.

Όσο για το pitbull rescue,το σκέφτηκα κι αυτό,αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν έχω εμπειρία με τα σκυλιά, ''φοβάμαι'' να υιοθετήσω ένα σκυλάκι (ειδικά οταν αυτό είναι pitbull) καθώς δεν έχω ιδέα τι συμπεριφορά θα βγάλει και αν θα μπορώ να τη χειριστώ
Ένας λόγος παραπάνω για να πάρεις από το pitbull rescue, που πρόκειται για ενήλικα σκυλιά και με διαμορφωμένο χαρακτήρα....Νομίζεις πως τα παιδιά εκεί θα σου έδιναν έναν σκύλο που θα είχε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς??? Δε νομίζω....
Το κουτάβι που θα πάρεις από την άλλη, είναι λίγο Joker...Και αν σου κάτσει????

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η γνώμη μου είναι ότι για να πάρει κάποιος pitbull από φιλοζωική,πρέπει να έχει ανεπτυγμένη κυνολογική παιδεία,πάνω από το μέσο όρο.

Έχουν πάρει δύο φίλοι μου από το rescue,σαφώς κ δεν δίνουν σκυλί που να καταστεί τη συμβίωση αδύνατη αλλά είναι αρκετά ιδιότροπα σκυλιά και βεβαίως τα παιδιά έχουν προσαρμόσει την καθημερινότητα ανάλογα.
Ο ένας πχ που έχει μαγαζί,δεν τον παίρνει πλεόν το σκύλο στο μαγαζί όπως έκανε παλιότερα με άλλο σκύλο επειδή η προσωπικότητά του συγκεκριμένου pitbull δεν το επιτρέπει.Οπότε το αφήνει περισσότερες ώρες μόνο του.Επίσης το βγάζει βόλτα βράδυ κ σε μέρη χωρίς άλλους σκύλους κ έχει τα μάτια 14 για γάτες κλπ.Είναι στην τσίτα που λέμε σε κάθε βόλτα.Το άλλο το σκυλί από το rescue πάλι είναι κάπως πιο ήπιο αλλά έχει ένα θέμα με το νέο κόσμο που γνωρίζει.Τελοσπάντων για να μη μακρυγορώ,δε νομίζω ότι το rescue είναι καλή επιλογή για το φίλο μας από εδώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Πιθανόν να μην είναι ο nrjay, καλή επιλογή για το rescue.
Και αυτά τα θέματα που τονίζεις nfeel, μπορεί να προκύψουν με οποιασδήποτε ράτσας κακοποιημένο σκύλο. Γιατί τέτοια, είναι κατά βάση τα σκυλιά του rescue. Ιδιαιτέρως κακοποιημένα. Μέχρι αλλοιώσεως του χαρακτήρα τους.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
nrjay, γεια σου.
Όλοι σου λένε να μην πάρεις σκυλί απο ιδιώτη και πως θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα και αν δεν αντιμετωπίσεις θα έχεις ενισχύσει μια κατάσταση κλπ κλπ ,δε θα σου πω κατι αντίθετο αλλά αν θες άκουσε την ιστορία μου και πράττεις αναλόγως. Κατανοώ οτι τα 1000 ευρώ δε βρίσκονται στο δρόμο και οτι δύσκολα δίνεις ένα τέτοιο ποσό αν δεν είσαι απόλυτα πεποισμένος οτι ο εκτροφέας είναι μονόδρομος.

Λοιπον εγω εχω δυο σκυλιά,
το πρώτο δεν έχει θέση εδω άρα θα σου πω για το δεύτερο. Ήταν ένας τύπος ο οποιος είχε βάλει αγγελία πως ζευγάρωσε τα 2 groenendael του και έψαχνε να δώσει τα κουτάβια, απο το τηλέφωνο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις: το επάγγελμά του σχετιζόταν άμεσα με τα σκυλιά, μας έκανε πολλές ερωτήσεις για το που θα μένει ο σκύλος και πως θα ζει, μας ρώτησε αν έχουμε εμπειρία και πολλά άλλα που έδειχνε οτι ενδιαφέρεται πολυ για το που θα πάει το κουτάβι του. Να μη σου τα πολυλογώ δε θα μιλήσω για τον ιδιώτη και τι συμπεράσματα έβγαλα εγώ αλλά για τον σκύλο μου σήμερα, αντικειμενικά.
Έχω ένα σκυλι που όχι απλά δε μοιάζει εξωτερικά με groenendael αλλα παρατηρώ σημεια πάνω του που κρατάνε απο άσχετες ράτσες (όπως για παράδειγμα απο την οικογένεια των λαμπραντορ και των γκολντεν) , δηλαδή απλα είχε δυο μαύρα "wannabeλυκοσκυλα(που λεμε εδω στην ελλάδα)" τα βάφτισε groenendael, τα ζευγάρωσε και πούλησε τα κουτάβια. Η αμέσως επόμενη ερώτηση σου θα είναι γιατι το αγόρασα.. γιατι δεν ήταν στο χέρι μου. Το σκυλί έχει μια ουρά απο εδω μέχρι την Πάτρα(πολυ μεγαλυτερη απο οσο θα επρεπε ειναι και βγαζει ματι, έχω τραβήξει το άγχος για δυσπλασίες και ακομα συνεχίζω, ευτυχώς ο χαρακτήρας μέχρι στιγμης (10 μηνων) μας έχει βγει άριστος αλλα δε μπορώ να εγγυηθώ το ίδιο και για τα άλλα κουτάβια της γέννας.

Μπορει τον φίλο σου να τον εμπιστεύεσαι και το σκυλι του να είναι άριστο όπως λες αλλα υπάρχουν χαρτια που σου λένε οτι και οι παππουδες του μπαμπα αλλά και της μαμάς ήταν κι αυτοι άριστοι; υπάρχουν χαρτιά που σου λένε οτι δε θα πληρώσεις 3 χιλιάδες για να διορθώσεις πιθανή δυσπλασία που θα πάθει το σκυλί; υπαρχουν χαρτιά που να λένε οτι ο χαρακτήρας του θα είναι σωστός;
ένας σκύλος έχει έξοδα, και δεν είναι 70 ευρώ όπως νομίζεις, είναι πιο πολλά και όταν ερθει ο κούταβος σπίτι θα ξοδεύεις λεφτά απο δω και απο κει χωρις να το καταλάβεις. Μαζι με το σκυλί απο τη γέννα του ιδιώτη (όποιου ιδιώτη) βάζεις στο σπίτι σου και άγχη, προβληματισμούς και αγωνία για το τι θα βγάλει το σκυλί και τι οχι. Κάνε υπομονή και μάζεψε τα χρήματα, διαφορετικά υπάρχουν πιτμπουλ αλλα και αλλα ρατσατα που τα εχουν παρατήσει και ψάχνουν σπιτι. Μπορει να μην ειναι 2 μηνών αλλα υπάρχουν 1-2 χρονών που είναι επίσης μικρά.

Όλα αυτά σου τα λέω εντελώς φιλικά γιατι έχω νιώσει στο πετσί μου τις συνέπειες(και με τον πρωτο μου σκυλο που δεν ειναι εκτροφικος, όσα λεφτά δε δώσαμε στον εκτροφέα, τα δώσαμε μετά στον κτηνίατρο για τις αρρώστιες που έβγαλε + μερικά 100αρικα ακομα-δυο τα λάθη) και ελπίζω να σε κάνω να σκεφτείς.

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλό είναι να λέμε τις προσωπικές εμπειρίες για να περάσουμε μια αντίληψη στο διπλανό,αλλά ρε παιδιά ο αντίλογος από την άλλη είναι γνωστός.Θα σου πει "οκ,εγώ ξέρω έναν άλλον που πήρε από ιδιώτη και είναι τούμπανο ο σκύλος,του βγήκε μια χαρά" κα
Πρέπει το θέμα να τίθεται σε άλλες βάσεις και όχι στο επιχείρημα εγώ έπαθα αυτό,γιατί ο άλλος μπορεί να έχει μια εμπειρία εντελώς διαφορετική από τη δική μας.

Στο φίλο τον nrjay έχει δωθεί πολύ υλικό που θα έπρεπε να αποτελέσει υλικό για περαιτέρω σκέψη.Η mareco του έδωσε link με συζητήσεις έπι συζητήσεων για το τι κ πως.
Νομίζω ότι είχε να του προσφέρει το forum από πλευράς γνώσης κ εμπειριών,του το πρόσφερε ήδη από τις πρώτες κιόλλας σελίδες.Τώρα τι είδους φιλτράρισμα θα κάνει και πως θα τα αξιολογήσει,είναι διαφορετικό θέμα.

Αυτά είχα να πω,με φιλική διάθεση :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
nfeel το θέτεις πολύ σωστά και συμφωνώ απλά επειδή εγω απο το θέμα μη-ελεγχόμενη-"εκτροφή" >> αρρώστιες έχω καεί ,έχω μέσα στο μυαλό μου οτι και όλοι οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να καταλάβουν τη σοβαρότητα χωρίς να το έχουν ζήσει, πράγμα που είναι λάθος. Τέλος πάντων.. +1 περιστατικό για όποιον διαβάσει κάποια στιγμη το θέμα ή και για τον ίδιο τον nrjay .

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
καλημέρα nrjay,

δεν ξέρω αν απαντήθηκε ήδη στις τόσες σελίδες αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάνει το στρατιωτικό σου και αν έχεις εξασφαλίσει ποιος θα αναλάβει το σκύλο εκείνο το χρόνο;

Επίσης, ζύγισε πολύ καλά το χρόνο που έχεις τώρα διαθέσιμο για το σκύλο και τι θα γίνει αν χρειαστεί να δουλεύεις παράλληλα ενώ σπουδάζεις.

Και τα 2 είναι θέματα που αντιμετώπισα προσωπικά και γιαυτό απέκτησα σκύλο αφού είχα καθαρίσει με τα πάντα και αφού απέκτησα μια σχετική σταθερότητα στη ζωή μου.

Η φάση που είσαι τώρα προσωπικά πιστεύω πως ακολουθείται από πάρα πολλές αλλαγές για να πάρεις μόνος σου σκύλο ΕΚΤΟΣ και αν έχεις την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας σου.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
nfeel νομίζω ότι το παράδειγμά σου για τα δύο pitbull υποβιβάζει τη φυλή με τον τρόπο που τα λες. Οι φίλοι σου αυτοί έχουν συμβουλευτεί εκπαιδευτή αν αντιμετωπίζουν όντως προβλήματα;

Είναι λογικό ένα κακοποιημένο σκυλί να έχει μια ζόρικη συμπεριφορά, όπως επίσης κι ένα pitbull κουτάβι ν' αποκτήσει μια εξίσου ζόρικη συμπεριφορά στα χέρια ενός άπειρου ιδιοκτήτη μεγαλώνοντας λάθος.
Η απάντηση και στα δύο είναι εκπαιδευτής.

Και δεν περνάμε από τη μία φυλή στην άλλη έτσι μέσα σε 2-3 μέρες, μόνο και μόνο για να μας βγει τζαμπέ ολέ. Διαβάζουμε, κατανοούμε, αποφασίζουμε.

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
@ atreas- φίλε σ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, αλλά τα έχω ήδη σκεφτεί αυτά και ευτυχώς έχω την υποστήριξη της οικογένειας μου

@ mad00lini - πάντα μ'άρεζαν τα pitbull ,όπως και τα DDB και τα boxer. Δεν είναι μονόδρομος,μια φυλή για κάθε άτομο