Drontal ή Veloxa?

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλο ειναι να κανουμε εναλλαγες γιατι οταν χρησιμοποιουμε το ιδιο φαρμακο συνεχεια κανουμε "επιλεκτικη εκτροφη" παρασιτων.

• Like
Reactions: Eroe

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εμείς που παίζει θέμα με την δοιροφιλαριωση τι να κάνουμε; Είτε παίζει milbemax 9 μήνες τον χρόνο και 1 φορά drontal είτε milbemax 10 μήνες. Ένα εναλλακτική δεν υπάρχει

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σωστα στα βορεια υπαρχει κι αυτος ο διαολος...
Εδω κατω ευτυχως ειναι ακομα σπανιο αυτο.

Σπόρος

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2018
93
132
49
Σήμερα θα δώσουμε στον μικρό drontal και έχω λίγο φοβηθεί. Την προηγούμενη φορά είχε πάρει erdogan (?) και έκανε εμετούς. Πρέπει κάτι να προσέξω πριν - μετά; Νομίζω πρέπει να είναι νηστικός; Αν το θρυμματίσω και το βάλω στην τροφή πειράζει; Ψάχνω πληροφορίες και έχω λίγο χαθεί.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Το drontal εμείς το δίνουμε αμέσως μετά το φαγητό. Προσωπικά δεν της το βάζω σε τροφή ούτε σε λιχουδιά, αλλά της το βάζω κατευθείαν στο στόμα. Κάποιοι σκύλοι το τρώνε και έτσι μιας και έχει γεύση που καλύπτει τη φαρμακίλα. Να κοιτάξεις να δώσεις την κατάλληλη δοσολογία ανάλογα με τα κιλά του σκυλάκου. Στα drontal είναι ένα χάπι ανά 10 κιλά και κόβεται πολύ εύκολα στη μέση αν πχ ο σκύλος είναι 25 κιλά του δίνεις 2,5 χάπια κοκ. Σε εμάς δεν έχει κάνει ποτέ καμία παρενέργεια

Σπόρος

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2018
93
132
49
Το drontal εμείς το δίνουμε αμέσως μετά το φαγητό. Προσωπικά δεν της το βάζω σε τροφή ούτε σε λιχουδιά, αλλά της το βάζω κατευθείαν στο στόμα. Κάποιοι σκύλοι το τρώνε και έτσι μιας και έχει γεύση που καλύπτει τη φαρμακίλα. Να κοιτάξεις να δώσεις την κατάλληλη δοσολογία ανάλογα με τα κιλά του σκυλάκου. Στα drontal είναι ένα χάπι ανά 10 κιλά και κόβεται πολύ εύκολα στη μέση αν πχ ο σκύλος είναι 25 κιλά του δίνεις 2,5 χάπια κοκ. Σε εμάς δεν έχει κάνει ποτέ καμία παρενέργεια
Σε ευχαριστώ πολύ! 5μιση κιλά είναι ο θηρίος, μισό θα του δώσω και ελπίζω να μην πάθει τίποτα πάλι.

• Like
Reactions: noni_papa

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παντως ετσι ενημερωτικα και η stronghold ειναι για προληψη διλοφιλαριωσης. Εγω τη βαζω στα σκυλια μου γιατι κανει και πολυ καλη δουλεια με τους ψυλους. Και πιανει και εσωτερικα παρασιτα οπως νηματωδη.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ο δικός μου αν και καταπίνει τα πάντα σαν κροκόδειλος το drontal το αφήνει αν το βάλω μέσα στο μπόλ με την ξηρά τροφή. Δεν έχω μάθει την τεχνική να το βάζω βαθειά στο στόμα και η λύση που έχω βρεί είναι μέσα στο κρέας σε τροφή απο κονσέρβα.

Παντως ετσι ενημερωτικα και η stronghold ειναι για προληψη διλοφιλαριωσης. Εγω τη βαζω στα σκυλια μου γιατι κανει και πολυ καλη δουλεια με τους ψυλους. Και πιανει και εσωτερικα παρασιτα οπως νηματωδη.
Κάθε πότε το δίνεις @Amaliaz ;
Προυπόθεση είναι να κάνεις πριν εξετάσεις ;

Fragiskos

New Member
4 Μαϊου 2018
4
17
51
υπαρχουν φαρκακεια στο Πειραια που να τα πουλανε αμεσα; εννοω εκτος απ το διαδικτυο και τους γιατρους;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
υπαρχουν φαρκακεια στο Πειραια που να τα πουλανε αμεσα; εννοω εκτος απ το διαδικτυο και τους γιατρους;
Ανθρώπινα φαρμακεία; συνήθως δεν πουλάνε τέτοια.
Βεβαια εδώ Θεσσαλονίκη υπάρχουν μερικά που έχουν και κτηνιατρικά φάρμακα αλλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και μη φανταστείς ότι έχουν τα πάντα.
Όλα τα αντιπαρασιτικά από πετσοπ τα παίρνω η απευθείας από τον κτηνίατρο

renzo

Member
4 Ιουλίου 2025
6
0
55
Γεια σας.

εχω ενα york shire 15 χρονων εχει καρδιακα προβληματα και ασκιτη, ελεγα να του δωσω ενδοπαρασιτικο και μου προτειναν το Drontal γιατι το Milbemax θελει πρωτα τεστ για Dirofilaria.

Περνει Fortekor kai lasix καθημερινα την παλευει αν και το Fortekor του κoβει την ορεξη.

Οταν μου παρουσιασε στην αρχη το βηξιμο σαν κατι να θελει να βγαλει το μυαλο μου πηγε το μυαλο μου στα σκουλικια καρδιας το ειπα στον κτηνιατρο και μου ειπε ελα ρε σιγα τωρα στο διαμερισμα μην πιασει Dirofilaria του εκανα βεβαια υπερηχο καρδιας στον οποιο δεν φανηκε Dirofilaria και μου ειπε ο υπερηχολογος εαν υπαρχουν τοτε θα ειναι νυφαδες μονο τοτε δεν φαινονται στον υπερηχο.

Το προβλημα της καρδιας το βεβαιωσαμε να μην τα πολυλογω την παλευουμε αφου γλυτωσαμε ενα πνευμονικο οιδημα το προβλημα ειναι με τον ασκιτη στην κοιλια τον δυσκολευει στην κινηση και στην αφοδευση σκεφτηκα μηπως το
ενδοπαρασιτικο βοηθησει αφου οι πρωτεινες ειναι λιγο κατω ολικες 5.0 και η αλκαλικη φωσφαταση 171,4 πηγα και εκανα υτπερηχο κοιλιας και ολα βγηκαν καθαρα.

Φοβαμαι οτι τον ασκιτη τον δημιουργει και δευτερο προβλημα οχι η καρδια μονο γιατι δεν ξεφουσκωνει με τον καιρο και λεω μηπως πρεπει να του δωσω για πρωτη φορα ενδοπαρασιτικο βεβαια δεν εχω καποια ενδειξη σαν διαροια λετε να εχει ρισκο σε αυτη την κατασταση που ειναι.

Ευχαριστω.

Last edited:

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Γεια σας.

εχω ενα york shire 15 χρονων εχει καρδιακα προβληματα και ασκιτη, ελεγα να του δωσω ατιπαρασιτιοκ και μου προτειναν το Drontal γιατι το Milbemax θαλει πρωτα τεστ για Dirofilaria.

Περνει Fortekor kai lasix καθημερινα την παλευει αν και το Forketor του κπβει την ορεξη.

Οταν μου παρουσιασε στην αρχη το βηξιμο σαν κατι ν αθελει ν αβγαλει το μυαλο μου πηγε στα σκουλικια καρδιας το ειπα στον κτηνιατρο και μου ειπε ελα ρε σιγα τωρα στο διαμερισμα μην πιασει Dirofilaria του εκανα βεβαια υπερηχο καρδιας στον οποιο δεν φανηκε Dirofilaria και μου ειπε ο υπερηχολογος εαν υπαρχουν τοτε θα ειναι νυφαδες μονο τοτε δεν φαινονται στον υπερηχο.

Το προβλημα της καρδιας το βεβαιωσαμε ν αμην τα πολυλογω την παλευουμε αφου γλυτωσαμε ενα πνευμονικο οιδημα το προβλημ εινα ιμε τον ασκιτη στην κοιλια τον δυσκολευει στην κινηση και στην αφοδευση σκεφτηκα μηπως το
ενδοπαρασιτικο βοηθησει αφου οι πρωτεινες εινια λιγο κατω ολικες 5.0 και η αλκαλικη φωσφαταση 171,4 πηγα και εκανα υτπερηχο κοιλιας και ολα βγηκαν καθαρα.

Φοβαμαι οτι τον ασκιτη τον δημιουργει και δευτερο προβλημα οχι η καρδια μονο γιατι δεν ξεφουσκωνει με τον καιρο και λεω μηπως πρεπει ν ατου δωσω για πρωτη φορα ενδοπαρασιτικο βεβαια δεν εχω καποια ενδειξη σαν διαροια λετε να εχει ρισκο σε αυτη την κατασταση που εινια.

Ευχαριστω.
γενικα ο υπερηχος δεν ειναι το πρωτο μεσο που χρησιμοποιειται για να δουμε αν υπαρχει μολυνση. δεν ειναι αρκετα "ευαισθητο", εκτος και αν μιλαμε για πολυ βαρυ φορτιο. τα κυρια τεστ ειναι dirofilaria immitis ag ELISA που δειχνει ΜΟΝΟ ενηλικα ΘΗΛΥΚΑ σκουληκια, τα οποια ειναι εμφανη ΜΟΝΟ υστερα απο περιπου 6 μηνες απο την αρχικη μολυνση. υπαρχουν σπανιες περιπτωσεις που ενα σκυλι εχει μονο αρσενικα. αν εχει μονο αρσενικα, το τεστ αυτο θα βγει αρνητικο. αλλα ειναι σπανιο.
για να τσεκαρουμε εαν ενα σκυλι εχει προνυμφες διροφιλαριων, υπαρχει τεστ για ΜΙΚΡΟφιλαριες, που θα μας δειξει οτι υπαρχουν στον οργανισμο μωρα του παρασιτου (σταδιο L3 L4 κλπ). σε περιπτωση που το σκυλι εχει μονο αρσενικα σκουληκια, και αυτο το τεστ θα βγει αρνητικο. εκει και μονο εκει δινουμε περισσοτερη βαση στα απεικονιστικα.

γιατι θελετε να δωσετε ακριβως αντιπαρασιτικο σε ενα σκυλακι 15 χρονων με υπαρχοντα προβληματα υγειας; δεν θα βοηθησει σε κατι. ισα ισα, σε τετοιες ηλικιες και με τετοια θεματα, εαν δεν υπαρχει λογος, καλο ειναι να μην δινουμε παραπανω φαρμακα απο οτι χρειαζετα. εχετε υποψια πως το ζωακι εχει προσβληθει απο σκουληκια; μπορειτε να κανετε μια εξεταση κοπρανων. πολυ προτιμοτερο.

ΥΓ: ακομα και ενα σκυλι που ζει μεσα σε σπιτι μπορει να κολλησει σκουληκι της καρδιας.... λιγο ανοιχτο να μεινει το παραθυρο και να μπει μεσα ενα μολυσμενο κουνουπι, δεν θελει πολυ. οποτε αβασιμο αυτο που ειπε η κτηνιατρος. αλλα απο οτι καταλαβαινω, δεν μιλαμε για διροφιλαρια ετσι και αλλιως.

renzo

Member
4 Ιουλίου 2025
6
0
55
γενικα ο υπερηχος δεν ειναι το πρωτο μεσο που χρησιμοποιειται για να δουμε αν υπαρχει μολυνση. δεν ειναι αρκετα "ευαισθητο", εκτος και αν μιλαμε για πολυ βαρυ φορτιο. τα κυρια τεστ ειναι dirofilaria immitis ag ELISA που δειχνει ΜΟΝΟ ενηλικα ΘΗΛΥΚΑ σκουληκια, τα οποια ειναι εμφανη ΜΟΝΟ υστερα απο περιπου 6 μηνες απο την αρχικη μολυνση. υπαρχουν σπανιες περιπτωσεις που ενα σκυλι εχει μονο αρσενικα. αν εχει μονο αρσενικα, το τεστ αυτο θα βγει αρνητικο. αλλα ειναι σπανιο.
για να τσεκαρουμε εαν ενα σκυλι εχει προνυμφες διροφιλαριων, υπαρχει τεστ για ΜΙΚΡΟφιλαριες, που θα μας δειξει οτι υπαρχουν στον οργανισμο μωρα του παρασιτου (σταδιο L3 L4 κλπ). σε περιπτωση που το σκυλι εχει μονο αρσενικα σκουληκια, και αυτο το τεστ θα βγει αρνητικο. εκει και μονο εκει δινουμε περισσοτερη βαση στα απεικονιστικα.

γιατι θελετε να δωσετε ακριβως αντιπαρασιτικο σε ενα σκυλακι 15 χρονων με υπαρχοντα προβληματα υγειας; δεν θα βοηθησει σε κατι. ισα ισα, σε τετοιες ηλικιες και με τετοια θεματα, εαν δεν υπαρχει λογος, καλο ειναι να μην δινουμε παραπανω φαρμακα απο οτι χρειαζετα. εχετε υποψια πως το ζωακι εχει προσβληθει απο σκουληκια; μπορειτε να κανετε μια εξεταση κοπρανων. πολυ προτιμοτερο.

ΥΓ: ακομα και ενα σκυλι που ζει μεσα σε σπιτι μπορει να κολλησει σκουληκι της καρδιας.... λιγο ανοιχτο να μεινει το παραθυρο και να μπει μεσα ενα μολυσμενο κουνουπι, δεν θελει πολυ. οποτε αβασιμο αυτο που ειπε η κτηνιατρος. αλλα απο οτι καταλαβαινω, δεν μιλαμε για διροφιλαρια ετσι και αλλιως.

Σ ευχαριστω θα πρεπει να του κανω τεστ την Δευτερα για dirofilaria περνοντας του αιμα βεβαια ο γιατρος δεν μου ανεφερε λεπτομερειες οπως εσυ για αρσενικα και θυληκα οποτε αντε να βγαλω ακρη τι εξεταση να του ζητησω ακριβως.
Απο την αρχη το ειχα στο μυαλο μου (Πριν 6 μηνο ειχαμε αρκετα κουνουπια και εβλεπα οτι τσιμπαγαν μιας και αυτο του λειπει το τριχωμα.) αλλα και οι δυο γιατροι και ο υπερηχολογος με απετρεπαν λες και ειναι καμια περιουσια η εξεταση για τη dirofilaria.

Οσο για το ενδοπαρασιτικο χαπι ας αναμενει ισως και να κανω το τεστ με τα κοπρανα που αναφερες ποιο αβλαβες.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Σ ευχαριστω θα πρεπει να του κανω τεστ την Δευτερα για dirofilaria περνοντας του αιμα βεβαια ο γιατρος δεν μου ανεφερε λεπτομερειες οπως εσυ για αρσενικα και θυληκα οποτε αντε να βγαλω ακρη τι εξεταση να του ζητησω ακριβως.
Απο την αρχη το ειχα στο μυαλο μου (Πριν 6 μηνο ειχαμε αρκετα κουνουπια και εβλεπα οτι τσιμπαγαν μιας και αυτο του λειπει το τριχωμα.) αλλα και οι δυο γιατροι και ο υπερηχολογος με απετρεπαν λες και ειναι καμια περιουσια η εξεταση για τη dirofilaria.

Οσο για το ενδοπαρασιτικο χαπι ας αναμενει ισως και να κανω το τεστ με τα κοπρανα που αναφερες ποιο αβλαβες.
θα ζητησετε απλως ενα τεστ για αντιγονο dirofilaria immitis και αν θελετε και ενα για μικροφιλαριες. συγκεκριμενα εγω στο εργαστηριο που τα στελνω πληρωσα 25 ευρω και για τα δυο συνολικα. παμφθηνα. και κακως που σας απετρεψαν. το σκουληκι της καρδιας ακομα και στην αθηνα εχει γινει πιο ενδημικο. νομιζω απο μια ερευνα που διαβασα αν θυμαμαι καλα οτι το 2021, απο εναν αριθμο σκυλιων που τεσταραν, το 21% ηταν θετικο. ενω παλιοτερα ο αριθμος ηταν κατω απο 10%. το ρισκο ανεβαινει, δυστυχως. οποτε πρεπει να προσεχουμε.

πιστευω ειλικρινα αν δεν υπαρχει λογος, δεν ειναι αναγκη να παρει το σκυλι κατι που δεν χρειαζεται. μια εξεταση κοπρανων ειναι οτι πρεπει.

renzo

Member
4 Ιουλίου 2025
6
0
55
θα ζητησετε απλως ενα τεστ για αντιγονο dirofilaria immitis και αν θελετε και ενα για μικροφιλαριες. συγκεκριμενα εγω στο εργαστηριο που τα στελνω πληρωσα 25 ευρω και για τα δυο συνολικα. παμφθηνα. και κακως που σας απετρεψαν. το σκουληκι της καρδιας ακομα και στην αθηνα εχει γινει πιο ενδημικο. νομιζω απο μια ερευνα που διαβασα αν θυμαμαι καλα οτι το 2021, απο εναν αριθμο σκυλιων που τεσταραν, το 21% ηταν θετικο. ενω παλιοτερα ο αριθμος ηταν κατω απο 10%. το ρισκο ανεβαινει, δυστυχως. οποτε πρεπει να προσεχουμε.

πιστευω ειλικρινα αν δεν υπαρχει λογος, δεν ειναι αναγκη να παρει το σκυλι κατι που δεν χρειαζεται. μια εξεταση κοπρανων ειναι οτι πρεπει.
Ατυο που ειδα ειναι οτι δεν ενημερωνονται οι κτηνιατροι οσο θα επρεπε τελος παντων.
Ειναι Αθηνα το συγκεκριμενο εργαστηριο που πατε εσεις.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Αυο που ειδα δεν ενημερωνονται οι κτηνιατροι οσο θα επρεπε τελος παντων.
Ειναι Αθηνα το συγκεκριμενο εργαστηριο που πατε εσεις.
πικερμι ειναι το εργαστηριο του κυριου Κοντου, Hellenic Veterinary Laboratories. αλλιως μπορειτε να πειτε να τα στειλουν και στο Vet in progress της Μπιτχαβα. και τα δυο τα εμπιστευομαι. αναλογα με ποιο συνεργαζεται και ο κτηνιατρος σας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78