Eξετάσεις

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τώρα το Μάρτη που ο σκύλος μου γίνεται 1 έτους θα κάνουμε και τις πρώτες του εξετάσεις, για καλαζαρ, ερλιχίωση κλπ.... Αυτό που θα ήθελα είναι να μου προτείνετε που να τον πάω να του κάνω τις εξετάσεις και πόσο περίπου στοιχίζουν. Ρωτάω γιατί ο κτηνιατρος που τον παω τώρα τελευταία μου είπε οτι μπορεί να τις κάνει στο ιατρείο του και να πάρω τα αποτελέσματα σε 5 λεπτά, αλλά αναρωτιέμαι κατα πόσο αξιόπιστα θα είναι τα αποτελέσματα μιας τόσο γρήγορης ανάλυσης..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Να του ζητήσεις, να σου κάνει τις κανονικές εξετάσεις και όχι το σναπ τεστ. Αν δεν σε παίρνει οικονομικά, μπορείς να πας και στο Παστέρ, να κάνεις τις εξετάσεις, μόνη σου.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
για το καλαζάρ και την ερλίχια υπάρχει το σναπ τεστ που βγάζει αποτελέσματα πράγματι σε 5'...κατ΄εμένα είναι αναξιόπιστα και αξίζει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν επείγει να έχεις μια άμεση πρώτη γνώμη για την υγεία του σκύλου....
αν ο γιατρός σου επιμένει να κάνει τις εξετάσεις με αυτόν τον τρόπο ,εγώ προσωπικά δεν θα τον εμπιστευόμουν και θα πήγαινα σε άλλον....

αν είσαι στην Αθήνα έχεις και την δυνατότητα να τις κάνεις στο Παστέρ με πολύ καλή τιμή....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το κόστος είναι αναλόγος τι εξετάσεις και τον κτηνίατρο(περιοχή). Μια καλή ετήσια εξέτασει περιλαμβάνει γενική αίματος, βιοχημικές (μόνο πρωτόκολλα νεφρού και σικώτι), λεισμάνεια και ερλιχίωση.
Για εξετάσεις λεισμάνεια και ερλιχίωση θα του ζητήσεις ΚΑΙ τον τίτλο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μάλλον στο Παστερ θα τον πάω τότε γιατί θέλω να του κάνω όλες τις εξετάσεις, να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα και να μην με "γδύσει" ο κτηνίατρος...

Για εξετάσεις λεισμάνεια και ερλιχίωση θα του ζητήσεις ΚΑΙ τον τίτλο.
Ντρεπομαι λιγο για την ασχετοσυνη μου αλλα επειδη δεν του έχω ξανακάνει εξετάσεις τι εννοείς να ζητήσω τον τίτλο??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καταρχάς μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου, πόσο θα σου κοστίσουν οι κανονικές εξετάσεις αν τις κάνεις σ' αυτόν.
Είναι λιγάκι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο μη γένοιτο, προκύψει κάτι από τις εξετάσεις, στον γιατρό σου θα πρέπει να πας για θεραπεία.
Μπορεί να μην είναι τόσο ακριβός, όσο νομίζεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ο κτηνίατρος κάνει το πρόχειρο τεστ, αυτό των 5 λεπτών, απλά θα δείξει αν είναι αρνητικό ή θετικό το σκυλί.
Αν κάνει εξέτασει για λεισμάνια θα δείξει επιπλέον και τον τίτλο. Ο τίτλος σου δείχνει σε τι βαθμό υπάρχει.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
οκ καταλαβα ευχαριστω!!
Μπορεί να μην είναι τόσο ακριβός, όσο νομίζεις.
δεν με νοιαζει τοσο η τιμη οσο τα αποτελεσματα. δεν θελω να γινει προχειροδουλεια. δεν θελω το τεστ των 5 λεπτων, θα τον ρωτησω και αν κανει μονο αυτου του ειδους τις εξετασεις και θα αποφασισω

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχε υπόψη σου ότι κάποιοι παρεξηγούνται με την ερώτηση... Το έχω ακούσει κάποιες φορές και μου έχει τύχει. Όταν πρωτομετακόμισα και έψαχνα γιατρό ο πρώτος που ρώτησα στράβωσε απίστευτα. Μου απάντησε κάτι του στυλ "δεν θα μου πεις εσύ μετά από τόσα χρόνια πώς να κάνω τη δουλειά μου" :shock:
Γιατρός κατά τα άλλα συστημένος, με γνώσεις και εξοπλισμό...

Δεν το λέω για να μην ρωτήσεις βέβαια, απλά για να το ξέρεις :)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ρώτησα σήμερα τον κτηνίατρο και μου είπε οτι θα μου πάρει 70ευρω για ολες τις εξετασεις. Επειδη δεν έχω μετρο σύγκρισης είναι καλή τιμή ή με συμφέρει να πάω στο Παστερ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τι περιλαμβάνει; Γενικές, ερλείχια, καλαζάρ; Οχι το τεστ.
Αν ναι, είναι καλή τιμή.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ναι μου ειπε οτι θα του κανει τα πάντα και θα τα στείλει έξω σε εργαστήριο. Και μενα δεν μου φάνηκε πολύ ακριβος..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μάλλον στο Παστερ θα τον πάω τότε γιατί θέλω να του κάνω όλες τις εξετάσεις, να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα και να μην με "γδύσει" ο κτηνίατρος...
Στο παστέρ μπορείς να κάνεις μόνο τις εξετάσεις για καλααζαρ και ερλιχίωση. Τις γενικές δεν τις κάνουν.

Οσο γι'αυτό που λέει η xotikouli, είχα κι εγώ παρόμοιο περιστατικό (κτηνίατρος επέμενε οτι δε χρειάζεται να κάνουμε εξέταση για ερλίχεια αν οι γενικές είναι καλές.... ή αν κάνουμε για ερλίχεια, να μην κάνουμε γενικές.....!Ακόμα λέει κι αν έβγαζε θετικο αποτέλεσμα η εξέταση για ερλίχεια, αν δεν είχαν πρόβλημα οι γενικές δεν θα κάναμε θεραπεία, μέχρι να δούμε πρόβλημα στις γενικές! Προφανώς έφυγα τρέχοντας.....).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρώτησα σήμερα τον κτηνίατρο και μου είπε οτι θα μου πάρει 70ευρω για ολες τις εξετασεις. Επειδη δεν έχω μετρο σύγκρισης είναι καλή τιμή ή με συμφέρει να πάω στο Παστερ?
Καλή τιμη είναι αν όντως κάνει την κανονική εξέταση αίματος με τίτλο (αντισώματα) για καλααζαρ και ερλιχίωση. Αν κάνει το σναπ τεστ, δεν είναι καλή.

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Και εμένα τόσα μου είπε ο δικός μου κτηνίατρος για όλες τις εξετάσεις (γενική,καλαζάρ κλπ). Τώρα για το Παστέρ δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ok ευχαριστώ! Απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει ήθελα να το ψάξω λίγο γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλεύονται την αγάπη που έχουμε στα σκυλάκια μας (και την αγνοια μας) και ζητανε όσα θέλουν... Θα του τις κάνω τελικά στον δικό μας και ελπίζω να πάνε όλα καλα...