Eρλιχιωση σε Rottweiler

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Γεια σας,

Εχω ενα ροτβαιλερ 3 ετων και ο κτηνιατρος διεγνωσε ερλιχιωση απο την εξεταση αιματος.Εκανε επισης και τεστ για καλααζαρ και βγηκε αρνητικο. Εχει πρηστει η κοιλια της,εχει αδυνατησει,ειναι δυσκινητη.Απο οτι μου ειπε προσβληθηκε τον μαρτιο περιπου απο τσιμπουρι και τα συμπτωματα φανηκαν τωρα λογω της ζεστης και του οτι κουραστηκε ο σκυλος με την κινηση και το κολυμπι στην θαλασσα. Της δινω ronaxan για την ερλιχιωση και lasix και ενα ακομη για διουρηση εδω και δυο μερες και χθες εφαγε βραστο κοτοπουλο και ειδικες κονσερβες που μου εδωσε ο γιατρος .Δεν εχω παρατηρησει αιμορραγια απο την μυτη,εχει ομως "περιοδο" . Απο τις εξετασεις αιματος εχει χαμηλα αιμοπεταλια και πασχει απο αναιμια.
Μπορειτε να μου πειτε σε ποιο σταδιο της νοσου βρισκεται? Και κατα ποσο κινδυνευει ???? Της εχω τρομερη αδυναμια και φοβαμαι παρα πολυ...Πειτε μου αν υπαρχει κατι παραπανω να κανω...

Last edited by a moderator:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
H ερλιχιωση είναι νόσος που θεραπεύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Δεδομένου πως σύμφωνα με το γιατρό η μόλυνση έγινε το Μάρτιο, η σκύλα σου βρίσκεται από πλευράς συμπτωμάτων στην γ φάση της νόσου.

Κατα την πρώτη φάση η μόλυνση είναι ελαφριάς μορφής και τα συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως 10-20 ημέρες μετά την μόλυνση από το τσίμπημα του τσιμπουριού. Ο πυρετός διαρκεί από 4 ημέρες μέχρι και 3 εβδομάδες.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση κατά την οποία δεν υπάρχουν εμφανή ασύμπτωτα και το ζώο φαίνεται να έχει θεραπευτεί. Η φάση αυτή διαρκεί από 40 εώς 120 ημέρες.

Κατά την τρίτη φάση (εμφανίζεται συνήθως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες) τα συμπτώματα είναι κατάπτωση και ληθαργικότητα, πυρετός, ωχρότητα βλεννογόνων, προοδευτική απώλεια βάρους, εκχυμώσεις στο δέρμα και τους βλεννογόνους και ρινορραγία.

Περισσότερα σχετικά με τη νόσο εδώ: http://kynigos.net.gr/veterin/Erlixiosis.html

Παλαιότερη σχετική συζήτηση εδώ: Ερλιχίωση σε ηλικιωμένο σκυλί

Περαστικά στο σκυλάκι σου! :)

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με το σκυλί !!!
Και φυσικά μην διστάσεις να πρήξεις κανέναν κτηνίατρο..

Καλως ήρθες :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr