English Bulldog, cane corso η presa canario

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητέ ICE, καλή χρονιά!!!

Διαφώνησα λιγάκι (όχι τόσο σοβαρά, βρε αδελφέ) με τον William (και με σένα, κατ' επέκταση) στο ότι το Pressa είναι πιό "εύκολο" από το Cane Corso...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητέ ICE, καλή χρονιά!!!

Διαφώνησα λιγάκι (όχι τόσο σοβαρά, βρε αδελφέ) με τον William (και με σένα, κατ' επέκταση) στο ότι το Pressa είναι πιό "εύκολο" από το Cane Corso...
Με εμενα διαφωνησες, με τον William συμφωνεις. Εκει μπερδευτηκα. :rolleyes:
Δεν εχω εμπειρια απο Κανε, μονο τα presa του φιλου μου γνωριζω και με βαση αυτα λεω οτι ειναι πολυ κοινωνικα και ισορροπημενα σκυλια απο καθε αποψη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν εχω εμπειρια απο Κανε, μονο τα presa του φιλου μου γνωριζω και με βαση αυτα λεω οτι ειναι πολυ κοινωνικα και ισορροπημενα σκυλια απο καθε αποψη.
Και έτσι πρέπει να είναι τα τυπικά σκυλιά και των δύο φυλών.
Αυτό που είπα είναι ότι με το Pressa θέλεις λίγο περισσότερη προσπάθεια...
Το Cane Corso είναι λιγάκι πιο προσανατολισμένο στην οικογένεια. Λίγο πιο ...αγαπησιάρικο, ας πούμε

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Εγώ είμαι κάτοχος ενός Presa Canario χωρίς κομμένα αυτιά. Είμαι υπέρ στο ότι έδωσε η φύση πρέπει να το κρατάμε και κατά στην παρέμβαση του ανθρώπου για κόψιμο αυτιών και ουράς. Τώρα σε ότι αφορά τα τις φυλές πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις ποιο είναι ‘’καλύτερο ‘’ σκυλί’’ . Φυλές όπως Presa Canario , Cane Corso , Boerboel, Tosa Inu Bandog , μοιάζουν τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο χαρακτηρα.

Τα Presa Canario σε γενικές γραμμές δεν είναι δύσκολη φυλή , αλλά εξαρτάτε πάντα από το πόσο χρόνο αφιερώνεις στο σκύλο σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι και τα σκυλιά είναι όπως και οι άνθρωποι . Μπορεί να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλή άλλα διαφέρει ο χαρακτήρας από σκύλο σε σκύλο και ας είναι τις ίδιας φυλής. Τα Presa δένονται υπερβολικά με τον ιδιοκτήτη τους και γενικά με όλη την οικογένεια, αγαπάνε τα παιδιά και δε θα διστάσουν να τους υπερασπιστούν μέχρι θανάτου εφόσον χρειαστεί .

Είναι πολύ κάλοι φυλακές και δεν γαυγίζουν με το παραμικρό. Εάν θα γαυγίσουν να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος λόγος. Είναι κυρίαρχα σκυλιά και θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση χωρίς φόβο. Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη αλλά και πάλι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτό. Όταν βγαίνουν βόλτα πρέπει πάντα να είναι με λουρί και όχι ελεύθερα. Τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα παιδιά , αλλά και με άλλα ζώα τα οποία έχουν μεγαλώσει μαζί , όπως γάτες άλογα , κλπ.

Είναι πολύ έξυπνα και μαθαίνουν πολύ γρήγορα και δεν χρήζουν ιδιαίτερης εκπαίδευσης. Ο δικός μου ζει μαζί μας μέσα στο σπίτι είναι μέλος της οικογένειας και πάει όπου πάμε στην κυριολεξία ( Δουλειά , ψώνια, βόλτες ). Χωρίς εκπαίδευση αλλά από απλή καθημερινή επανάληψη συμπεριφέρεται σαν να είναι εκπαιδευμένος, σε όλους τους τομείς ( Θα τον ζήλευαν πολλοί εκπαιδευμένοι σκύλοι και άτομα που έχουν εξοδεύσει μία περιουσία για εκπαίδευση ,ειδικά φύλαξης και σωματοφυλακής) . Παρουσία του ιδιόκτητη τους είναι ήρεμα αλλά επιφυλακτικά με τους ξένους. Είναι ενεργητικά δραστήρια και γενικά αθλητικά σκυλιά με μεγάλη αντοχή πείσμα και δύναμη.

Last edited by a moderator:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
παναγιωτη παρουσιαζεις το δικο σου ζωο!οχι τα καναρινια γενικα χεχε!αλλα πανω κατω συμφωνω!

ολες αυτες οι ρατσες εχουν πολλα κοινα στοιχεια.απο εκει κ περα,το σημαντικοτερο κ ορθωτερο ολων ,ειναι αυτο που ειπες...εχει σημασια το ποσο θα ασχοληθει ο ιδιοκτητης.εδω ομως μπαινει κ το αλλα...
εχει σημασια οχι μονο το ποσο αλλα κ το πως.θελουν δουλεια κ σωστη επιλογη ζωου.πρεπει ο χαρακτηρας του ζωου να ταιριαζει με τον δικο μας καπως....αν ειμαστε παντελως απειροι,καλο ειναι να μιλαμε τακτικα με καποιον ειδικο κ κατα προτιμηση να γινουν κ μαθηματα.

ασχετο,παιδια το καναριο του παναγιωτη ειναι τουμπανο!

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
παναγιωτη παρουσιαζεις το δικο σου ζωο!οχι τα καναρινια γενικα χεχε!αλλα πανω κατω συμφωνω!

ολες αυτες οι ρατσες εχουν πολλα κοινα στοιχεια.απο εκει κ περα,το σημαντικοτερο κ ορθωτερο ολων ,ειναι αυτο που ειπες...εχει σημασια το ποσο θα ασχοληθει ο ιδιοκτητης.εδω ομως μπαινει κ το αλλα...
εχει σημασια οχι μονο το ποσο αλλα κ το πως.θελουν δουλεια κ σωστη επιλογη ζωου.πρεπει ο χαρακτηρας του ζωου να ταιριαζει με τον δικο μας καπως....αν ειμαστε παντελως απειροι,καλο ειναι να μιλαμε τακτικα με καποιον ειδικο κ κατα προτιμηση να γινουν κ μαθηματα.

ασχετο,παιδια το καναριο του παναγιωτη ειναι τουμπανο!
Πιστεύω ότι λίγο- πολύ ο χαρακτήρας των Presa Canario είναι ο ίδιος. Μικρές αποκλίσεις σίγουρα θα υπάρχουν από σκύλο σε σκύλο. Δεν είναι ρομπότ αλλά ζωντανοί οργανισμοί, όποτε λογικό είναι το κάθε σκυλί να αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα που δέχεται. Περιγράφοντας τον σκύλο μου δεν το κάνω για να τονίσω το πόσο έξυπνος είναι. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα Presa Canario περισσότερο έξυπνα ή λιγότερο έξυπνα από το δικό μου. Απλός μεταφέρω αυτή την εμπειρία συμβίωσης που έχω , (μιας και περνώ 24 ώρες το 24ωρο με το σκύλο μου) για να μπορέσει ό κάθε ενδιαφερόμενος να βγάλει μια γνώμη για τα Presa Canario . Θα συμφωνίσω μαζί σου στο ‘’ ολες αυτες οι ρατσες ( Cane Corso -Tosa Inou – Boerboel- Bandog ) εχουν πολλα κοινα στοιχεια.απο εκει κ περα,το σημαντικοτερο κ ορθωτερο ολων ,ειναι αυτο που ειπες...εχει σημασια το ποσο θα ασχοληθει ο ιδιοκτητης.εδω ομως μπαινει κ το αλλο...
εχει σημασια οχι μονο το ποσο αλλα και το πως.θελουν δουλεια κ σωστη επιλογη ζωου.πρεπει ο χαρακτηρας του ζωου να ταιριαζει με τον δικο μας καπως....αν ειμαστε παντελως απειροι,καλο ειναι να μιλαμε τακτικα με καποιον ειδικο κ κατα προτιμηση να γινουν κ μαθηματα. ‘’

StergiosCC

Member
21 Ιανουαρίου 2011
21
0
Φιλε william πιστευω πως μπορω να σε βοηθησω και να με βοηθησεις μιας και εγω ενδιαφερομαι για την αποκτηση ενος κανε κορσο.Εσυ σκοπευεις να αγορασεις η απλα μελετας την ρατσα?

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Εγώ είμαι κάτοχος ενός Presa Canario χωρίς κομμένα αυτιά. Είμαι υπέρ στο ότι έδωσε η φύση πρέπει να το κρατάμε και κατά στην παρέμβαση του ανθρώπου για κόψιμο αυτιών και ουράς.
Δηλαδή ο σκύλος είναι δημιούργημα της φύσης; Γιατι δεν παίρνεις έναν λύκο τότε; Και ο λύκος απο όπου προέρχεται ο σκύλος έχει κάτω τα αυτιά του; Ποιος ο λόγος να έχει κάτω τα αυτιά; Όχι οτι ειμαι κατά. Απλά μην μπερδεύουμε και την φύση. Φύση είναι ημίαιμο αυτιά πάνω μακρυά ουρά λυκίσια μορφή.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
μπερδευεσαι λιγο φιλε.το οτι ολα αυτα τα "ημιαιμα" εχουν στανταρησμενη εμφανιση κ χαρακτηρα,κοινως υπαρχει καποιο πρωτυπο,ναι ειναι δουλεια του ανθρωπου,αλλα ο ανθρωπος επραττε αναλογα με την καθοδιγηση της φυσης.το οτι βγηκε ενα σκυλι καπως ωφειλεται κατα πρωτο λογο στην φυση.τα κουταβια δεν ειναι τσουρεκια που τα επλασε ο ανθρωπος.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Δηλαδή ο σκύλος είναι δημιούργημα της φύσης; Γιατι δεν παίρνεις έναν λύκο τότε; Και ο λύκος απο όπου προέρχεται ο σκύλος έχει κάτω τα αυτιά του; Ποιος ο λόγος να έχει κάτω τα αυτιά; Όχι οτι ειμαι κατά. Απλά μην μπερδεύουμε και την φύση. Φύση είναι ημίαιμο αυτιά πάνω μακρυά ουρά λυκίσια μορφή.
Αγαπητε φιλε,ο σκυλος ειναι δημιουργημα της φυσης(δεν ''φτιαχτηκε σε εργαστηριο''...αλλο αν οι φυλες ειναι ανθρωπινο δημιουργημα,φυσικο και αυτο ομως).Λυκο δεν μπορουμε να παρουμε γιατι απαγορευεται δια νομου.
Ο λυκος οπως σωστα αναφερεις εχει τα αυτια του πανω εκ φυσεως και οχι εξ επεμβασεως οπως τα presa,dogo,pitbull,boxer,dob και αλλα...πιστευω καταλαβαινεις τη μεγαλη διαφορα μεταξυ αυτων.Με λιγα λογια το κοψιμο αυτιων του σκυλου,ειναι οντως ανθρωπινη παρεμβαση και ουδεμια σχεση εχει με τη Φυση.

Φιλικα,
William.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το κόψιμο των αυτιών
πρακτική απο αρχαιοτάτων χρόνων
ξεκίνησε όταν πολλά σκυλιά έκοβαν τα αυτιά τους σε μεγαλύτερη ηλικία απο ατύχημα και πολλές φορές πέθαιναν κιόλας απο την μόλυνση

αν δεν υπάρχει ο αντικειμενικός λόγος πλέον-ακόμη και αυτοί που το ξεκίνησαν τότε-δεν θα το έκαναν τώρα.....

για λόγους εμφάνισης και μόνο-είναι μλκία
άντε να τα δέσεις λίγο για να γυρίσουν προς τα εκεί που είναι πιο όμορφα
αλλά το κόψιμο είναι κάπως....