eukacid + ερεθισμός

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Γεια σας και από μένα! Έχω δοκιμάσει όλα τα αντιπαρασιτικά προϊόντα (χημικά + φυτικά) κι επειδή είδα ότι δεν γίνεται δουλειά με τα πρώτα, κατέληξα στα φυτικά. Ο σκύλος μου φοράει bioband της beaphar που τ' αλλάζω κάθε δύο μήνες για να έχει μυρωδιά και αμπούλες της ίδιας εταιρίας. Για έξτρα προστασία της βάζω κάθε απόγευμα και eukacid. Mία σταγόνα στο κεφάλι και τέσσερις στα πόδια. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στα πόδια έχει κοκκινίσει από μέσα το τρίχωμα, σαν να έχει καεί.
Τι μου προτείνετε; Θέλω να την προστατεύω όσο μπορώ, αλλά χωρίς να την ταλαιπωρώ γιατί είναι αρκετά αλλεργική.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.893
20.271
Τον γιατρό σου πρέπει να ρωτήσεις, για το που μπορεί να οφείλεται ο ερεθισμός αυτός.
Κάθε μέρα σταγόνες και μάλιστα και στα 4 πόδια [που εννοείς; από κάτω στις πατούσες ότι βάζεις;] δεν νομίζω ότι ενδείκνυντε. Είναι too much.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Το Eukacid απο οτι θυμάμαι λέει στις οδηγίες του 2 φορές την βδομάδα και φυσικά δεν βάζουμε τα αντιπαρασιτικά στα πόδια....μην σκέφτεσαι οτι θα ''σκαρφαλώσουν'' πάνω στον σκυλο απο τα πόδια του....

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
H beaphar έχει άλλα συστατικά (mangosa, αζαδιραχτίνη, πύρεθρο) από τα περισσότερα φυτικά συμπεριλαμβανομένου του eukacid (λεβαντίνη, έλαιο ευκαλύπτου, σιτρονέλα). Οπότε μήπως την ενοχλεί κάποιο από τα συστατικά του eukacid;
Αλλά και πάλι αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να κοκκινίζει και στο κεφάλι;
Μήπως στα πόδια επαναλαμβάνεις στο ίδιο σημείο και για αυτό ερεθίστηκε;

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Στο bark Avenue μου είχαν πει ότι μπαίνει εκεί. Όχι στις πατούσες, από πάνω εννοώ.
Δεν υπάρχουν οδηγίες. Εμένα μου είπαν ή μερα παρά μέρα ή κάθε μέρα.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.893
20.271
Τέτοιοι αποχρωματισμοί, συνήθως οφείλονται στο πολύ γλύψιμο που κάνουν τα σκυλιά, για αρκετούς λόγους. Αλλεργικούς και μη. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο ότι οφείλεται στα σκευάσματα. Εχεις δει να γλύφει, επίμονα τα πόδια του; Μήπως το κάνει όταν δεν βλέπεις; Εχεις προσέξει να είναι υγρές οι αντίστοιχες επιφάνειες, ενδεικτικά του γλυψίματος δηλαδή;

Θα πρέπει να το δει γιατρός, μήπως υπάρχει και περίπτωση μυκήτων.

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
H beaphar έχει άλλα συστατικά (mangosa, αζαδιραχτίνη, πύρεθρο) από τα περισσότερα φυτικά συμπεριλαμβανομένου του eukacid (λεβαντίνη, έλαιο ευκαλύπτου, σιτρονέλα). Οπότε μήπως την ενοχλεί κάποιο από τα συστατικά του eukacid;
Αλλά και πάλι αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να κοκκινίζει και στο κεφάλι;
Μήπως στα πόδια επαναλαμβάνεις στο ίδιο σημείο και για αυτό ερεθίστηκε;
Μάλλον αυτό πρέπει να γίνεται.
Ξέρει κανείς πώς πρέπει να μπαίνει το eukacid, με ποια συχνότητα και σε ποια σημεία;
Βλέπω ότι αρκετοί το χρησιμοποιουν εδώ στο forum, αλλά δεν υπάρχει κάτι στάνταρ.

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Τέτοιοι αποχρωματισμοί, συνήθως οφείλονται στο πολύ γλύψιμο που κάνουν τα σκυλιά, για αρκετούς λόγους. Αλλεργικούς και μη. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο ότι οφείλεται στα σκευάσματα. Εχεις δει να γλύφει, επίμονα τα πόδια του; Μήπως το κάνει όταν δεν βλέπεις; Εχεις προσέξει να είναι υγρές οι αντίστοιχες επιφάνειες, ενδεικτικά του γλυψίματος δηλαδή;

Θα πρέπει να το δει γιατρός, μήπως υπάρχει και περίπτωση μυκήτων.
Δεν είναι μύκητας. Είναι μέσα από το τρίχωμα. Έχει κοκκινησει το δέρμα και είναι ακριβώς στο σημείο που πέφτει το σκεύασμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.893
20.271
Το γρηγορότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να σταματήσεις να το βάζεις σ'αυτά τα σημεία. Το eukacid είναι εντομοαπωθητικό. Μια σταγόνα αρκεί. Δεν ειναι για να απορροφάται από το δέρμα.

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Το γρηγορότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να σταματήσεις να το βάζεις σ'αυτά τα σημεία. Το eukacid είναι εντομοαπωθητικό. Μια σταγόνα αρκεί. Δεν ειναι για να απορροφάται από το δέρμα.
Στα πόδια σίγουρα θα το σταματήσω.
Από κει και πέρα να βάζω μια στο κεφάλι; Οι περισσότεροι στο forum λένε ότι βάζουν 5 σταγόνες κάθε απόγευμα γι αυτό ακολούθησα και γω αυτή την τακτική και ακολουθώντας φυσικά και τη συμβουλή του μαγαζιού

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.893
20.271
Οτι ακούς, απ'όποιον και να το ακούς, θα πρέπει πάντα να το φιλτράρεις και να το προσαρμόζεις στον σκύλο σου. Και να διαβάζεις και τις οδηγίες. Οι οποίες λένε...για ζώα έως 5 κιλά, 3 σταγόνες απλωμένες ανάμεσα σε κεφάλι και ουρά, δυό φορές την εβδομάδα. Για μεγαλύτερα ζώα, προσθέτεις 1 σταγόνα για κάθε 8 κιλά.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εδώ μπορείς να κατεβάσεις το φυλλάδιο του eukacid
TRIXIE - Dog Anti-Parasite Products Parasite Treatment for Surroundings EUKACID
με το τι ακριβώς περιέχει και τις οδηγίες.
Στη δοσολογία αναφέρει:
ρίχνουμε δύο φορές την εβδομάδα από το κεφάλι μέχρι την ουρά σε σκύλους έως πέντε κιλά 3 σταγόνες και 1 επιπλέον σταγόνα για κάθε επιπλέον 8 κιλά.

Αυτό με τη ράχη υποθέτω ότι το λέει όχι γιατί είναι άλλη η σύσταση του δέρματος στα πόδια αλλά για να μην μπορούν να γλύψουν το σημείο. Έχει λογική η παρατήρηση της mareco
Τέτοιοι αποχρωματισμοί, συνήθως οφείλονται στο πολύ γλύψιμο που κάνουν τα σκυλιά, για αρκετούς λόγους. (...) Εχεις δει να γλύφει, επίμονα τα πόδια του; Μήπως το κάνει όταν δεν βλέπεις; Εχεις προσέξει να είναι υγρές οι αντίστοιχες επιφάνειες, ενδεικτικά του γλυψίματος δηλαδή;
ιδίως αν ο ερεθισμός είναι μόνο στα μπροστά πόδια (και όχι στο κεφάλι ή στα πίσω πόδια που δε μπορεί να γλύψει).

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Θα το σταματήσω τελείως μάλλον και θα την ψεκάζω με κάτι πιο ήπιο.
Στο bark μου είπαν να το κάνω αυτό που λέει στις οδηγίες αν θέλω να το χρησιμοποιησω ως αμπούλα και αυτό με τις 5 σταγόνες (κεφάλι + πόδια) αν το θέλω για απώθηση σκνιπας.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Προσωπικα.. δεν εμπιστευομαι τιποτα περισσοτερο απο καθημερινο ψεκασμο με σιτρονελα τελικα ;-)
εχουμε λιγη γκρινια βεβαια... αλλα μια χαρα..

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Και γω κάτι τέτοιο θα κάνω. Έχω αγοράσει ένα που λέγεται repeli και εκτός από citronella έχει και neem oil.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.893
20.271
Ας μείνουμε στο eukacid, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος :)

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Οκ, απλώς το ανέφερα γιατι ψάχνω για εναλλακτικές.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Θα τονίσω για ακόμα μια φορά οτι για οτιδήποτε βάζουμε στον σκύλο μας ρωτάμε τον κτηνίατρο (ή τον φαρμακοποιό) μας για τις δώσεις και την συχνότητα και όλα. Οι υπάλληλοι στα πετσοπ είναι ΑΚΑΤΆΡΤΙΣΤΟΙ. Διαβάζουμε πάντα τις οδηγίες χρήσεως οι οποίες για κάθε σκεύασμα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν (εαν οχι τις απαιτούμε απο το κατάστημα). Μπαίνουμε στο σαιτ τις εταιρίας και οχι στα φόρουμ για δοσολογίες. (Οι φαρμακοποιοί εχουν ειδική βάση δεδομένων με σύσταση και δοσολογία για τα σκευάσματα αλλά οι γενικές οδηγίες χρήσης υπάρχουν στα σαιτ της εκάστοτε εταιρίας).

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Θα τονίσω για ακόμα μια φορά οτι για οτιδήποτε βάζουμε στον σκύλο μας ρωτάμε τον κτηνίατρο (ή τον φαρμακοποιό) μας για τις δώσεις και την συχνότητα και όλα. Οι υπάλληλοι στα πετσοπ είναι ΑΚΑΤΆΡΤΙΣΤΟΙ. Διαβάζουμε πάντα τις οδηγίες χρήσεως οι οποίες για κάθε σκεύασμα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν (εαν οχι τις απαιτούμε απο το κατάστημα). Μπαίνουμε στο σαιτ τις εταιρίας και οχι στα φόρουμ για δοσολογίες. (Οι φαρμακοποιοί εχουν ειδική βάση δεδομένων με σύσταση και δοσολογία για τα σκευάσματα αλλά οι γενικές οδηγίες χρήσης υπάρχουν στα σαιτ της εκάστοτε εταιρίας).
+1000 :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.303
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L