Farmina

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
ειναι ασθενεια που κολλαει ο σκυλος απο τσιμπημα μολυσμενου τσιμπουριου,οπως και η αλλη σοβαρη αρρωστια στον σκυλο το καλαζαρ απο τσιμπημα μολυσμενης σκνιπας.
εφοσον δεν εχει ορεξη και εχει πεσμενη διαθεση πρεπει να δει τον σκυλο κτηνιατρος και καλο ειναι να κανεις εξεταση αιματος για αυτα εφοσον δεν εχεις κανει ποτε,συν καποια ακομα που θα σου πει ο κτηνιατρος.

rummen

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
132
94
34
ειναι ασθενεια που κολλαει ο σκυλος απο τσιμπημα μολυσμενου τσιμπουριου,οπως και η αλλη σοβαρη αρρωστια στον σκυλο το καλαζαρ απο τσιμπημα μολυσμενης σκνιπας.
εφοσον δεν εχει ορεξη και εχει πεσμενη διαθεση πρεπει να δει τον σκυλο κτηνιατρος και καλο ειναι να κανεις εξεταση αιματος για αυτα εφοσον δεν εχεις κανει ποτε,συν καποια ακομα που θα σου πει ο κτηνιατρος.
με λιγα λογια που διαβασα για την ασθενεια το αποκλειω να ειναι απο κατι τετοιο για πολλους λογους.
ακομη εχουμε παγωνιες εδω στο αργος ορεστικο και δεν θα ειχαμε τσιμπουρια και σκνιπες,επειτα δεν εχει τα συμπτωματα της ασθενειας αδυναμία,καταβολή δυνάμεως,πυρετός,ίκτερος,αιμορραγική διάθεση (αιματουρία, ρινορραγία- επίσταξη, ουλορραγία, μέλαινα).
Απλα δεν τρωει την τροφη της και ειναι νωχελικη στην βολτα-ασκηση.οταν εχω ποιο ισχυρη λυχουδια για επιβραβευση(λουκανικακι απο γαλοπουλα)και κωλοτουμπες κανει.
μπορει να την βαρεθηκε και να μην την τρωει?
να αλλαξω τροφη?
σιγουρα αμεσα θα την κανω εξετασεις αιματος διοτι δεν την εχω κανει ποτε

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Στα πολύ αρχικά στάδια μπορεί και να μην έχει τα συμπτώματα που ανέφερες (αιμορραγίες κλπ) αλλά μπορεί να έχει μια επιλεκτική ανορεξία και ακεφια. Δεν χάνεις κάτι να το ψάξεις για καλό και για κακό ;)

• Like
Reactions: Luiza and bat-iris

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Μειωμενη ορεξη (για φαγητο) σε Rottweiler ειναι καμπανακι , ειδικα αν ξεπερναει το διαστημα της 1 ημερας , ειναι εξαιρετικα λαιμαργα και κοιλιοδουλα σκυλια

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
με λιγα λογια που διαβασα για την ασθενεια το αποκλειω να ειναι απο κατι τετοιο για πολλους λογους.
ακομη εχουμε παγωνιες εδω στο αργος ορεστικο και δεν θα ειχαμε τσιμπουρια και σκνιπες,επειτα δεν εχει τα συμπτωματα της ασθενειας αδυναμία,καταβολή δυνάμεως,πυρετός,ίκτερος,αιμορραγική διάθεση (αιματουρία, ρινορραγία- επίσταξη, ουλορραγία, μέλαινα).
Απλα δεν τρωει την τροφη της και ειναι νωχελικη στην βολτα-ασκηση.οταν εχω ποιο ισχυρη λυχουδια για επιβραβευση(λουκανικακι απο γαλοπουλα)και κωλοτουμπες κανει.
μπορει να την βαρεθηκε και να μην την τρωει?
να αλλαξω τροφη?
σιγουρα αμεσα θα την κανω εξετασεις αιματος διοτι δεν την εχω κανει ποτε
Κάνε τις εξετάσεις πρώτα να είσαι σίγουρος και μετά θα συζητήσουμε για την τροφή, δεν είναι κακό να την αλλάξεις αρκεί το σκυλί να είναι υγιές.
Από προσωπική εμπειρία (το σκυλί μου είχε συμπτώματα 2-3 μέρες, όχι παραπάνω), αρκούν η υποτονικότητα και το "μιρμίρισμα" στο φαγητό, απ'τη στιγμή που δεν ήταν έτσι πάντα. Συγκεκριμένα, θυμάμαι ότι στον κτηνίατρο είχα πει "Ή κατάθλιψη έχει ή είναι άρρωστος" -δεν ήξερα καν τι εστί ερλιχίωση τότε. Έκτοτε κάνουμε εξετάσεις αίματος + βιοχημικές 2 φορές το χρόνο σε όλα, για να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

• Like
Reactions: Orilis and bat-iris

rummen

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
132
94
34
σημερα το πρωι καναμε εξετασεις γενικες αιματος,ερλιχιωση,λεισμανιωση
ολες ηταν καθαρες απο εβδομαδα θα εχω και τα αποτελεσματα των βιοχημικων.
στο κτηνιατρειο την δωσαμε αλλη τροφη να φαει και την εφαγε σαν κανονικο ροττβαιλερ.
το αποτελεσμα ειναι πως βαρεθηκε την τροφη της και ειμαι τωρα σε αναζητηση νεας τροφης.
(θα ανοιξω νεα θεμα για πληροφοριες νεας τροφης)

Υ.Γ. Ζητω συγνωμη απο τον εισηγητη του θεματος μιας και καηκε.

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Μετά από 10 μέρες, με τη Farmina Team Breeders, ομολογώ ότι δεν τον έχω δει ξανά να τρώει με τέτοια λαιμαργία ξηρά τροφή.
Την 1η μέρα μάλιστα,του έβαλα για αρχή 2 μεζούρες, και την καταβρόχθισε αμέσως! Του έβαλα κατευθείαν άλλη μία, να δω αν θα συνεχίσει, και ανοίγω από πάνω του σακούλα με πατατάκια. Ε λοιπόν ούτε σήκωσε το κεφάλι του να με κοιτάξει, παρά συνέχισε να τρώει.
Μιλάμε για σκύλο που ακούει συσκευασία ν ανοίγει απ την άλλη άκρη του σπιτιού κι ακόμα και να κοιμάται έρχεται καρφί!!
Τα κόπρανά του επίσης πιο σχηματισμένα πλέον.
Συστήνεται...... :D

moure

New Member
8 Ιουνίου 2016
4
1
45
Παντως με την team breeder λίγο προσοχή γιατί το ποσοστό λίπους που περιέχει είναι πολύ υψηλό και συνήθως τροφές με τόσο λίπος δίνουμε σε πολύ ενεργητικά σκυλιά

• Like
Reactions: Allendog

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Καλησπέρα!
Σήμερα,μου έφερε ο αδερφός μου για δωρακι, ένα 15κιλο της φαρμινα Charli puppy. Έχει κανείς άποψη για την τροφή Αυτή?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.426
8.398
Καλησπέρα!
Σήμερα,μου έφερε ο αδερφός μου για δωρακι, ένα 15κιλο της φαρμινα Charli puppy. Έχει κανείς άποψη για την τροφή Αυτή?
http://www.farmina.com/gr/ΤΡΟΦΗ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΣΚΥΛΟ-ΣΑΣ/charli/315-puppy-formula.html

Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (36%), ρύζι (25%), καλαμπόκι (15%), λίπος κοτόπουλου (14%), αφυδατωμένο ψάρι, αφυδατωμένος πολτός τεύτλων (3%), ιχθυέλαια (3%), φυτικά έλαια (1%), χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένη ζυθοζύμη (0.3%).

Σε σχεση με αυτη που θα δινεις (αν θυμαμαι καλα Nd ροδι) θεωρω οτι ειναι υποδυεστερη αλλα κρατα την να υπαρχει. Δε ξερεις ποτε θα ξεμεινεις.Εγω αποφευγω το καλαμποκι στις τροφες καθως και το μεγαλο ποσοστο ρυζιου και δημητριακων.

Αντιστοιχο δωρακι που μου εκαναν και δε με τρελανε σαν τροφη το εδινα ως μεζεδακι επιβραβευσης ή το ανακατευα σε μικρο ποσοστο με τη κανονικη τροφη μεχρι εξαντλησεως. Ειναι 15 κιλα ομως, στη χειροτερη θα ταισεις και κανα αλλο σκυλακι αν δε τη χρησιμοποιησεις :)

Last edited:
  • Like
Reactions: Spyros-Akita

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Την αντίστοιχη των ενηλίκων την έδινα στα δικά μου (1 Samoyed και 2 Malamute) όσο ήμουν στην Ελλάδα.
Χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια, ήμουν ευχαριστημένος - όλα την έτρωγαν με όρεξη, κόπρανα λίγα και σφιχτά, τρίχωμα καλό κλπ

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Καλησπέρα!
Είμαι σε αναζήτηση τροφής κ οι N&D μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, ειδικά οι νέες σειρές. Μήπως υπάρχει κάποια νεότερη κριτική; Όσοι την δοκιμάσατε στο παρελθόν, τι γνώμη έχετε τώρα;

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Μετά από 10 μέρες, με τη Farmina Team Breeders, ομολογώ ότι δεν τον έχω δει ξανά να τρώει με τέτοια λαιμαργία ξηρά τροφή.
Την 1η μέρα μάλιστα,του έβαλα για αρχή 2 μεζούρες, και την καταβρόχθισε αμέσως! Του έβαλα κατευθείαν άλλη μία, να δω αν θα συνεχίσει, και ανοίγω από πάνω του σακούλα με πατατάκια. Ε λοιπόν ούτε σήκωσε το κεφάλι του να με κοιτάξει, παρά συνέχισε να τρώει.
Μιλάμε για σκύλο που ακούει συσκευασία ν ανοίγει απ την άλλη άκρη του σπιτιού κι ακόμα και να κοιμάται έρχεται καρφί!!
Τα κόπρανά του επίσης πιο σχηματισμένα πλέον.
Συστήνεται...... :D
Ρε φίλε πως είναι δυνατόν να συστήνεις μία τροφή μετά από μόλις 10 μέρες χρήσης; Στο 10ήμερο μπορείς να έχεις κάποιες πρώτες εντυπώσεις κ να τις μοιραστείς. Αλλά το να συστήνεις μία τροφή, τόσο σύντομα, είναι εξαιρετικά ανεύθυνο! Έπειτα, είναι κ το άλλο... Δεν διάβασες τα προηγούμενα σχόλια; Υπάρχει φίλος που δοκίμασε την τροφή για μερικούς ΜΗΝΕΣ (όχι μέρες σαν εσένα) κ όλα ήταν εντάξει αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρόβλημα. Να ήμαστε λίγο προσεκτικοί ρε παιδιά...

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Ρε φίλε πως είναι δυνατόν να συστήνεις μία τροφή μετά από μόλις 10 μέρες χρήσης; Στο 10ήμερο μπορείς να έχεις κάποιες πρώτες εντυπώσεις κ να τις μοιραστείς. Αλλά το να συστήνεις μία τροφή, τόσο σύντομα, είναι εξαιρετικά ανεύθυνο! Έπειτα, είναι κ το άλλο... Δεν διάβασες τα προηγούμενα σχόλια; Υπάρχει φίλος που δοκίμασε την τροφή για μερικούς ΜΗΝΕΣ (όχι μέρες σαν εσένα) κ όλα ήταν εντάξει αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρόβλημα. Να ήμαστε λίγο προσεκτικοί ρε παιδιά...
1. Με αυτό το ύφος να απευθύνεσαι στους φίλους σου.... Τα "ρε" αλλού... :)
2. Να είσαι σίγουρος πως πριν γράψω κάτι έχω διπλοδιαβάσει τα προηγούμενα...
3. Από που προκύπτει το αποτέλεσμα ότι όντως τελικά υπήρξε πρόβλημα με την συγκεκριμένη τροφή, από τη στιγμή μάλιστα που ο συν-forumίστας έδινε άλλο κωδικό...? Στη χειρότερη απλά το σκυλί βαρέθηκε την τροφή (και επαναλαμβάνω μιλάμε για άλλο κωδικό).
4. Εν κατακλείδι, ο σκύλος μου τρώει τον ίδιο κωδικό, με την ίδια ευχαρίστηση, τους τελευταίους 8 μήνες. Επειδή όσο και να του βάλω θα την φάει, θέλει απλά λίγο προσοχή στη δοσολογία λόγω και του υψηλού ποσοστού λίπους όπως αναφέρθηκε παραπάνω, προκειμένου να κρατιέται στο σωστό βάρος.

ΥΓ. Θα σε παρακαλούσα χαρακτηρισμοί με βαρύνουσα σημασία όπως "ανεύθυνος / ανευθυνότητα" να λείπουν, ειδικά όταν συνοδεύονται από ελλιπή έως ανύπαρκτα επιχειρήματα....

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Μάλλον εσύ πρέπει να προσέχεις το ύφος σου. Δεν είχα επιθετική διάθεση, κάθε άλλο! Το "ρε", από μόνο του, δεν είναι ούτε αρνητικό, ούτε φανερώνει έλλειψη σεβασμού. Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, δεν φταίω εγώ. Αντίθετα, το "Τα "ρε" αλλού", είναι επιθετικό κ τσαμπουκαλίδικο, το σώζεις λίγο με την φατσούλα...
Επί της ουσίας... Ανεύθυνος υπήρξες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ' αυτού. Όταν μετά από 10 μόλις μέρες χρήσης, συστήνεις μία τροφή, είσαι είτε ανεύθυνος, είτε άσχετος. Ξαναλέω, σε 10 μέρες μπορείς να έχεις σχηματίσει ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ κ αυτήν μπορείς να την μοιραστείς με τους υπόλοιπους. Μέχρι εκεί όμως... Για να φτάσεις να προτείνεις μία τροφή, πρέπει να περάσει λίγος καιρός. Αν δεν το ξέρεις αυτό ή αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, λυπάμαι... Το ότι διάβασες το σχόλιο του φίλου, κάνει ακόμη χειρότερο αυτό που έκανες. Δεν έχει σημασία που είναι άλλος κωδικός, ούτε έχει σημασία αν τελικά το πρόβλημα του άλλου σκύλου οφειλόταν όντως στην τροφή. Θα έπρεπε να σε είχε κάνει πιο επιφυλακτικό, να πεις τις πρώτες εντυπώσεις κ να περιμένεις λίγο καιρό πριν φτάσεις στο σημείο να την συστήσεις. Και αργότερα, να σχολιάσεις πάλι κ να πεις ότι ο δικός σου σκύλος δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τώρα ας πούμε, μετά από 8 μήνες, φυσικά κ είσαι σε θέση να έχεις ολοκληρωμένη άποψη, την οποία μάλιστα θα λάβω σοβαρά υπόψιν κ σε ευχαριστώ!

ΥΓ: Θα παρακαλούσα, να επικρατεί το καλό των σκύλων μας ως πρωταρχικό στοιχείο της συμπεριφοράς μας κ όχι ο εγωισμός μας.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Αυτό το πράγμα που βγαίνετε με το δάχτυλο μπροστά να νουθετήσετε τον «κακό» συνάνθρωπο με εξοργίζει πραγματικά!!!

Αυτή την κριτική ήθελε να κάνει κ αυτήν έκανε ...
Αν δεν σας αρέσει/καλύπτει την προσπερνάτε.

Ο χριστός δλδ ...

• Like

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Αυτό το πράγμα που βγαίνετε με το δάχτυλο μπροστά να νουθετήσετε τον «κακό» συνάνθρωπο με εξοργίζει πραγματικά!!!

Αυτή την κριτική ήθελε να κάνει κ αυτήν έκανε ...
Αν δεν σας αρέσει/καλύπτει την προσπερνάτε.

Ο χριστός δλδ ...
Μα δεν είναι θέμα υποκειμενικό, δεν είναι θέμα γούστου. Δεν έχει να κάνει με το τι αρέσει σε μένα... Έκανε ένα λάθος κ για καλό όλων μας κ δικό του, τον διορθώνω. Επί της ουσίας, διαφωνείς μαζί μου; Είναι δυνατόν μετά από 10 ημέρες χρήσης, να προτείνεις μια τροφή; Σε 10 μέρες έχεις προλάβει να δεις ελάχιστα πράματα, δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη γνώμη. Σαν πρώτες εντυπώσεις, ναι, μπορείς κάνεις κάποιες παρατηρήσεις. Έχω άδικο;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.426
8.398
Η τροφη κυκλοφορει με εγκριση και πωλειται κανονικα, αρα θεωρητικα δε συστηνει κατι επικινδυνο ή κακο. Ουτε προκειται για μια τροφη για εξειδικευμενες πχ αρρωστειες.

Ετσι και αλλιως ειτε 10 ειτε 60 μερες ειτε 2 χρονια περασουν το ιδιο σχεδον ειναι, την υποκειμενικη γνωμη του θα πει. Δε μπορει και να θελει να κανει κατι αλλο. Τα συστατικα και το περιεχομενο καθε τροφης που ειναι κατι αντικειμενικο τα βρισκεις παντου στο ιντερνετ. Απο κει και περα ακομα και η καλυτερη τροφη βαση συστατικων μπορει σε ενα σκυλο να μη κατσει καλα, σε αλλον μπορει να κατσει τελεια μια σαβουρα. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος.

Δεν θα κινδυνεψει κανεις απο μια κριτικη απλης τροφης, μην ειμαστε υπερβολικοι...Δεν βρισκω οτι υπαρχει λογος για τοση μανουρα.

Last edited:
  • Like

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Η τροφη κυκλοφορει με εγκριση και πωλειται κανονικα, αρα θεωρητικα δε συστηνει κατι επικινδυνο ή κακο. Ουτε προκειται για μια τροφη για εξειδικευμενες πχ αρρωστειες.

Ετσι και αλλιως ειτε 10 ειτε 60 μερες ειτε 2 χρονια περασουν το ιδιο σχεδον ειναι, την υποκειμενικη γνωμη του θα πει. Δε μπορει και να θελει να κανει κατι αλλο. Τα συστατικα και το περιεχομενο καθε τροφης που ειναι κατι αντικειμενικο τα βρισκεις παντου στο ιντερνετ. Απο κει και περα ακομα και η καλυτερη τροφη βαση συστατικων μπορει σε ενα σκυλο να μη κατσει καλα, σε αλλον μπορει να κατσει τελεια μια σαβουρα. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος.

Δεν θα κινδυνεψει κανεις απο μια κριτικη απλης τροφης, μην ειμαστε υπερβολικοι...Δεν βρισκω οτι υπαρχει λογος για τοση μανουρα.
Φίλε, δεν έχω όρεξη για μανούρα. Εγώ το αυτονόητο έκανα, είδα ένα χοντρό λάθος,το επισήμανα κ έπεσαν πάνω μου. Είχα την αίσθηση ότι αυτοί που σχολιάζουν εδώ ήξεραν έστω τα βασικά.
Η διαφορά στις 10 μέρες με τις 60 κ τα 2 χρόνια είναι γιγαντιαία! Η γνώμη μπορεί να παραμένει υποκειμενική αλλά αυτή η γνώμη σχηματίζεται βάση κάποιων δεδομένων. Τα δεδομένα λοιπόν είναι διαφορετικά σε αυτά τα διαστήματα. Στο 10ήμερο είναι ελάχιστα, έχεις προλάβει να δεις μόνο πως την αποδέχεται ο σκύλος κ κόπρανα. Στους 2 μήνες βλέπεις περισσότερα, μπορεί πχ να δεις διαφορές στο τρίχωμα. Και στα 2 χρόνια τα έχεις δει όλα. Οπότε ο ίδιος άνθρωπος, μπορεί να έχει διαφορετική κρίση για την ίδια τροφή, μετά από διαφορετικά χρονικά διαστήματα χρήσης.
Γενικά, όταν μιλάμε (γράφουμε) δημόσια, καλό είναι να ήμαστε προσεχτικοί. Εδώ είναι ένα φόρουμ με εξειδικευμένο θέμα. Κάποιος επισκέπτης, που είναι παντελώς άσχετος, μπορεί να δώσει μεγάλη βάση ή ακόμα κ να πάρει ως δεδομένα πράματα που θα διαβάσει. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί ή όχι με μία τροφή, και μόνο το ότι θα αποκομίσει κάποιος την εντύπωση πως σε ένα 10ήμερο μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για μία τροφή, είναι δυσάρεστο. Δεν θα τον βοηθήσει στο μέλλον.
Πραγματικά, θλίβομαι κάθε φορά που διαπιστώνω πόσο εγωισμός υπάρχει κ γιατί είναι δύσκολο να δεχόμαστε κριτική κ να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Αν πχ εγώ λέω χαζομάρες τώρα κ εσύ μου το υποδείξεις κ μου το εξηγήσεις, δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες ή "επιχειρήματα" για να κοντραριστώ μαζί σου, απλά κ μόνο για να υπερασπιστώ το λάθος μου. Θα το δεχτώ κ θα σε ευχαριστήσω γιατί θα κάνεις καλό κ σε μένα κ σε όσους διαβάζουν κ αυτό το καλό θα έχει θετικά αποτελέσματα στα σκυλιά μας. Γιατί στην τελική, το ζητούμενο τα σκυλιά μας είναι, όχι εμείς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix