Φαντάσου ότι και το αριστερό έχει δυσπλασία και τώρα πρέπει να στηρίξει όλο το βάρος του πίσω μέρους. Γενικά , όπως τον βλέπω , έχει πάρει σασί γενικώς , το οποίο προβλέπετε με την πάροδο του χρόνου να έρχεται στα ίσια του.η γωνιωση των πισω ποδιων ηταν παντα οπως ειναι στο αριστερο ή τωρα το παταει περιεργα ;
Καλημέρα Anasta,Να ρωτήσω γιατί το θέμα με ενδιαφέρει.Η εγχείρηση αυτή είναι που βάζεις ψεύτικο μόσχευμα στην κεφαλή του οστού???Αν ναι, σου πήρε πολύ λίγα.Εμενα μου είπαν για 3000 περίπου το κάθε πόδι.
Και η δικιά μου έχει δυσπλασία και στα δύο πίσω πόδια(στο δεξί περισσότερο),αλλά δεν έχει συμπτώματα εκτός του ότι κάθεται στραβά πάντα και όταν τρέχει πάει σα ''λαγός''.
Φυσικά προσπαθώ να μην την κουράζω αλλά αν το σκυλί έχει ενέργεια ......είναι αδύνατον να το σταματήσεις.Και σε μας είπε ο γιατρός ότι μπορεί να βγει το πόδι της μια μέρα σε μια απότομη κίνηση και για αν πω την αλήθεια είμαι πάρα πολύ αγχωμένη.
Παρόλα αυτά ο δικός σου φαίνεται μια χαρά.Καλή ανάρρωση σας ευχόμαστε![]()
Δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα,ούτως ή άλλως έχω δώσει πάρα πολλά για το σκυλί μου μέσα σε ένα χρόνο που την έχω(εισαγωγή από Ουγγαρία,βγάλτε συμπεράσματα)να το πω και εγω χυμα σιγα μην του εκοβα το ποδι
δανειο δευτερη δουλεια με δοσεις κατι τετοιο και
στον γιατρο
Αναστασια , χαλαρωσε ... κακως που πηρες bulldog απο Ουγγαρια αλλα η δυσπλασια στα bulldog ειναι διαφορετικη περιπτωση.Δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα,ούτως ή άλλως έχω δώσει πάρα πολλά για το σκυλί μου μέσα σε ένα χρόνο που την έχω(εισαγωγή από Ουγγαρία,βγάλτε συμπεράσματα)
Την άποψή μου λέω μην κάνετε έτσι.Αν έρθει εκείνη η ώρα μπορεί να δρασω διαφορετικά.Μια σκέψη έκανα.Ασε που θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο τι είναι το καλύτερο.
Γιατί το τρίποδο σκυλί σε τι υστερεί??
Πάλι μια χαρά περπατάει.
Bulldog τριποδο ? με ολο το βαρος μπροστα και ενα ποδι πισω , θα σπασει τα μπροστινα σχεδον αμεσως.Γιατί το τρίποδο σκυλί σε τι υστερεί??
Πάλι μια χαρά περπατάει.
Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη εγχείριση δυσπλασίας που κάνουν στην Αμερική. Κάποιος γνωστός μου που πήρε Αυστραλέζο από καταφύγιο και με σοβαρή δυσπλασία του στοίχισε 5000 δολλάρια νομίζω και για τα δυο πόδια αλλά δεν είμαι σίγουρη. Πάντως τώρα το σκυλί είναι μια χαρά.Καλημέρα Anasta,
Η επέμβαση που σου είπε ο κτηνίατρός σου έχει περίπου όσο σου είπε . Φαντάζομαι ότι εννοεί την "Oλική αντικατάσταση της άρθρωσης" (Total Hyp Replacement). Η δική μου είναι "Eκτομή κεφαλής μηριαίου' και κόβεται η κεφαλή του μηριαίου οστού ώστε να δημιουργηθεί με το χρόνο μια ψευδοάρθρωση. Πάντως , μακάρι να μην βγει ποτέ το πόδι του γιατί ο πόνος που νιώθει πρέπει να είναι Φ Ο Β Ε Ρ Ο Σ . Φαντάσου ότι του έφυγαν τα ούρα από τον πανικό και το πόνο.
Το σκυλί μου δεν έχει τίποτα κοινό με αυτά τα bulldog που βλεπω κατα καιρούς (σχεδόν παχύσαρκα).Είναι ψιλή και λεπτή.Εκτός αυτού,τρέχει πάρα πολύ,παίζει συνέχεια και γενικά έχει ΠΑΡΑ πολύ ενέργεια.Συνεπώς όταν ανεβοκατεβαίνει καναπέδες και κρεβάτια τι να κάνω???Κοιμάται μόνο όταν κοιμόμαστε εμείς και όλη τη μέρα εκτονώνεται.Ασε που όταν πηγαίνουμε σπίτι σηκώνεται στα δύο πίσω πόδια και κάθεται έτσι μέχρι να βαρεθεί.Για την γνησιότητα της δεν μιλάω γιατί πλέον δεν μ'ενδιαφέρει.Θα προσπαθήσω να βαλω φώτο να δείτε.Λιγα ομως χρειαζονται δραστικα μετρα ...ο περιορισμος του βαρους , η αποφυγη γλυστερων επιφανειων , σκαλιων και ψηλων αλματων βοηθουν παρα πολυ.
Σιγα μην κοψεις το ποδι του σκυλου ...![]()