Fish4dogs (κότες και αλλαγή τροφής)

markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
εχω ενα προβλημα με το λαμπραντορ μου. κινηγαει και αν δεν τον προλαβουμε τρωει κοτες. ξερω ειναι θηραματοφορο(retriver), αυτη ειναι η δουλεια του αλλα εκτος απο το οτι του μαθαινουμε σιγα σιγα οτι δεν πρεπει να το κανει αυτο, θα μπορουσε να βοηθησει καθολου αν αλλαζα το βασικο συστατικο της ζηρας τροφης με το ψαρι?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Όπως είπες είναι θηραματοφόρο (retriever) η δουλειά του λοιπόν δεν είναι να σκοτώνει και να φέρνει αλλά να επαναφέρει το ήδη σκοτωμένο θήραμα, είτε από λίμνες είτε στην ξηρά.
Ο σκύλος σου έχει έντονο pray drive και δεν κοινωνικοποιήθηκε από μικρός με κότες ενδεχομένως. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε με ένα ημίαιμο schnautzer πολλά χρόνια πριν που όταν πήγαιναν σε χωριό οι γονείς μου δεν άφηνε κότα για κότα. Δεν έχει σημασία αν θα αλλάξεις την τροφή. Και δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να το κόψεις σε αυτή την ηλικία. Να μην έχει πρόσβαση σε κότες δεν γίνεται;

markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
ποια ηλικια? αφου ειναι πολυ μικρος. απο την πρωτη μερα που συναντησε κοτα (μολις τελειωσε τα εμβολια) την επιασε κατευθειαν. βεβαια καθε φορα το κανει πιο αρεά αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σταματησει εντελως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
ποια ηλικια? αφου ειναι πολυ μικρος. απο την πρωτη μερα που συναντησε κοτα (μολις τελειωσε τα εμβολια) την επιασε κατευθειαν. βεβαια καθε φορα το κανει πιο αρεά αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σταματησει εντελως.
Δηλαδή κουτάβι σκοτώνει κότες και τις τρώει;
Σου ξαναλέω η λύση είναι να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Το ότι ζει πιο πολύ έξω, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα πως εκτονώνεται όπως και όσο θα έπρεπε..
Έχει άλλο σκύλο για παρέα, παίζετε εσείς μαζί του;
Το όλο θέμα με τις κότες , εν τω μεταξύ..πως το διαχειριστήκατε..;;;

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Βασικά AlbaS θα συμφωνήσω απόλυτα.. Ίσως δεν του δίνονται τα απαραίτητα σε ψυχολογικό επίπεδο κκ βγάζει την ενέργεια του καταστροφικά ..

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Βασικά, δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτό, γιατί ο Μάρκος είπε πως σταδιακά το κόβει..(Να κυνηγάει τις κότες, εννοώ)
Αλλά , επειδή από ότι κατάλαβα , αν είναι κουτάβι κ απλά το αμόλυσαν ελεύθερο στον ίδιο χώρο με τις κότες απευθείας, χωρίς να έρθουν καν σε επαφή πριν, λογικό είναι να κυνηγήσει..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Μπορεί να πέσει και στα ναρκωτικά!
Αχαχαχαχχαααα!!!

Εγώ διαφωνώ ότι φταίει η ελλιπής εκτόνωαη. Το ένατικτο ενός σκύλου είναι αυτό, και 10 ώρες να εκτονώνεται την ημέρα θα τις πνίγει και θα τις τρώει.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Αχαχαχαχχαααα!!!

Εγώ διαφωνώ ότι φταίει η ελλιπής εκτόνωαη. Το ένατικτο ενός σκύλου είναι αυτό, και 10 ώρες να εκτονώνεται την ημέρα θα τις πνίγει και θα τις τρώει.
Συμφωνώ με αυτό..
Βασικά, την ερώτηση για την εκτόνωση την έκανα πιο πολύ, για να καταλήξω στο ότι αν είναι ελεύθερος όλη μέρα σε ένα κήπο, δεν σημαίνει ότι είναι οκ όλα..

Αλλά στην προκειμένη, δεν νομίζω ότι μιλάμε τόσο για ένστικτο.. (Θα παίζει κ αυτό τον ρόλο του, σαφώς), αλλά ο Μάρκος είπε πως από την πρώτη στιγμή αντέδρασε έτσι..κ τώρα που το μαθαίνουν να μην το κάνει, το μειώνει σταδιακά..
Νομίζω πως από την πρώτη στιγμή δεν έγινε σωστή κοινωνικοποίηση με τις κότες..
Αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά, sorry..

Πάντως, συμφωνώ με το προηγούμενο post σου..πως η λύση είναι να μην έρχονται σε επαφή κουτάκι & κότες..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εξάκτλυ