FMBB 2010 Cayman vom Adlerauge

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Στην ίδια διοργάνωση, ένας σκύλος, με τον ίδιο κυναγωγό από C 100 σε C Disqualified...

[video=youtube;8XyZu2IOO2c]http://www.youtube.com/watch?v=8XyZu2IOO2c&feature=related[/video]

[video=youtube;leKi4gpcltU]http://www.youtube.com/watch?v=leKi4gpcltU&feature=related[/video]

Ιδιοκτήτης: Edgar Scherkl

Σκύλος: Cayman vom Adlerauge

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δε μου λετε βρε παιδια.Αυτα τα σκυλια δεν εχουν καποια στογμη προβλημα στον αυχενα,στην σπονδυλικη στηλη;Καπου;Με τετοια τραβηγματα;
Σαν τους ανθρωπους πρωταθλητες σε δυναμικα αθληματα,καποια στιγμη,ορισμενοι τσακιζουν μεση,γονατα,κτλ

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Όπως και οι άνθρωποι αθλητές, έτσι και οι σκύλοι αθλητές είναι και πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για την "πίεση" του οποιουδήποτε αθλήματος.

Οι απαιτήσεις ενός ιδιοκτήτη που θέλει ένα σκύλο απλά για συντροφιά είναι μικρές, όσον αφορά την φυσική του κατάσταση, άρα και η καταπόνηση του σώματος του σκύλου είναι μηδαμινή.Αν λοιπόν ένας τέτοιος σκύλος αναγκαστεί, από το πουθενά, να πάρει μέρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες το πιθανότερο είναι πως θα τραυματισθεί (λιγότερο ή περισσότερο).

Το Agility, τα σπορ προστασίας, το Frisbee, το Flyball και άλλα, δεν είναι δραστηριότητες που πρέπει να εμπλακούμε εμείς και ο σκύλος μας από την μια μέρα στην άλλη.Ο κίνδυνος να τραυματισθούμε και οι δύο είναι πιθανός.

Όσο για τα σκυλιά που είναι αθλητές και έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο "x" έχουν τις ίδιες πιθανότητες τραυματισμού με έναν αθλητή.Το σώμα τους και ο οργανισμός τους όμως είναι κατάλληλα προετοιμασμένος να ανταπεξέλθει, ακόμα και σε αυτό, πολύ καλύτερα από τον "απλό" σκύλο ή άνθρωπο.

Επίσης, η εμπειρία, η ετοιμότητα και οι γνώσεις ιδιοκτήτη, κυναγωγού και κτηνιάτρων είναι σε υψηλό επίπεδο και προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Άρα, η σύγκριση δεν θα πρέπει να γίνετε ανάμεσα στον Τζακ, που με κοιτάει ξαπλωμένος στον καναπέ και τον Cayman vom Adlerauge σε τέτοια θέματα.

:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
@djdoctor
Κάνεις πολύ καλά και τα επισημαίνεις όλα αυτά.
Εγώ τα θεωρώ αυτονόητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα σε τέτοιο επίπεδο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν τέτοιες δραστηριότητες γιατί δεν νομίζω πως έχουν οι ιδιοκτήτες τις γνώσεις και το επίπεδο τόσο αυτοί όσο και οι κτηνίατροι στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να είναι κοντά τους.

Ο λόγος είναι πως ελάχιστοι είναι οι κτηνίατροι που έχουν εξειδίκευση σε ένα τόσο δυναμικό άθλημα το οποίο θέλει και αθλίατρο να είναι διπλα σου..και τέτοιες πολυτέλειες σε κανένα τομέα ακόμα δεν έχουμε στην Ελλάδα..τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο..

Το λιγότερο που θα μπορούσαν να πάθουν ιδιοκτήτης και σκύλος είναι πρόβλημα στις αρθρώσεις και στους τένοντες..ή άνετα να βρεθούνε με κανένα σπασμένο πόδι αλλά και προβλήματα καρδιάς μακροχρόνια (μιλώντας για το Agility), γιατί θέλει γνώσεις για να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση..και έμπειρους δίπλα σου επαγγελματίες, σε πολλούς τομείς.

Πάντως είναι πολύ εντυπωσιακές δραστηριότητες πράγματι..

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατια, νομιζω οτι εχουμε αρκετα υψηλο επιπεδο και πολυ καλα σκυλια και εκπαιδευτες. Καποιοι κατεβαινουν και στο παγκοσμιο ή τουλαχιστο προετοιμαζονται γι αυτο. Γνωριζω τουλαχιστον εναν.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Να πούμε πως ο Cayman vom Adlerauge ήταν
- Παγκόσμιος πρωταθλητής εργασίας FCI 2008

- Γερμανικός πρωταθλητής εγασίας το 2009
- Γερμανικός πρωταθλητής εργασίας το 2010
,
ενώ σε όσες εκθέσεις έχει συμμετάσχει έχει χαρακτηριστεί "εξαίρετος" (έχει και μία πρωτιά)!

Μητέρα του είναι η Azra vom Adlerauge (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια FCI το 2006)

Προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα σε τέτοιο επίπεδο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί γιατί δεν νομίζω πως έχουν οι ιδιοκτητες τις γνώσεις και το επίπεδο τόσο αυτοί όσο και οι κτηνίατροι στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να είναι κοντά τους.
Κοίτα να δεις τώρα τι συμβαίνει... ο εκτροφέας του Cayman είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής εργασίας της FCI το 2006 κος Κώστας Χασιώτης που διαμένει μεν μόνιμα στην Γερμανία, αλλά όποτε κατεβαίνει σε διεθνείς αγώνες το κάνει με την σημαία της Ελλάδας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ξανά διάβασε τι είπα Άρη..

Λόγο του ότι έχουμε ελλείψεις σε τομείς στην κτηνιατρική.. με αυτήν την λογική ποτέ δεν θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι σωστά για τέτοια αθλήματα..εκτός αν παίρνουμε απο έξω..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ξανά διάβασε τι είπα Άρη..

Λόγο του ότι έχουμε ελλείψεις σε τομείς στην κτηνιατρική.. με αυτήν την λογική ποτέ δεν θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι σωστά για τέτοια αθλήματα..εκτός αν παίρνουμε απο έξω..
ΟΚ, σορρυ. Αλλά και παλι ειμαστε τοσο πισω σε κτηνιατρικα θεματα οταν μιλαμε για σκυλους που κανουν πρωταθλημα?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
καλα ρε παιδια ποσο συχνα χτυπανε πια αυτοι οι σκυλοι ; εχουν και μια εκτροφη απο πισω τους που εχει κοιταξει αν μπορουν να ανταπεξελθουν

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τα πράγματα δεν είναι τόσο "αυστηρά" διεθνώς, αλλά ούτε και απαγορευτικά για την Ελλάδα.

Πάντα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε τι με μια ποσότητα σοβαρότητας, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε δίπλα μας και ολόκληρη εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων για να κάνουμε μια αρχή σε ένα άθλημα.

Η συγκέντρωση ανθρώπων που ασχολούνται και ακόμα περισσότερο, γνωρίζουν και μπορούν να μεταδώσουν γνώση σε θέματα κυναθλημάτων σίγουρα δε θα μπορούσε να προσδώσει την λέξη "επίπεδο" στην Ελλάδα, αλλά αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει και στην Ελλάδα.

Μπορεί να μη βρεί τα πάντα έτοιμα και έξω από το κατώφλι του, αλλά αυτό ίσως να φανεί και ευεργετικό αφού θα τον κάνει να "ψαχτεί" περισσότερο και να βάλει και τον εαυτό του σε μεγαλύτερη προσπάθεια.Η πιθανότητα, βέβαια, να κάνει λάθη, να μείνει σε επίπεδα μετριότητας και ημιμάθειας, να θεωρήσει σύντομα πως γνωρίζει τα πάντα και απλά να "κάνει κύκλους" με τάση οπισθοδρόμησης είναι ορατή...

εχουν και μια εκτροφη απο πισω τους που εχει κοιταξει αν μπορουν να ανταπεξελθουν
Πολύ καλή παρατήρηση!...Στους ανθρώπους δεν υπάρχει η επιλεκτική αναπαραγωγή, στα ζώα και στα σκυλιά όμως, που δεν θεωρείται ταμπού, υπάρχει εκτροφή με συγκεκριμένο προορισμό.

Στα διάφορα αθλήματα λοιπόν, που σε πολλές περιπτώσεις ήρθαν να αντικαταστήσουν ή να συμπληρώσουν την πραγματική εργασία που πια δεν υπάρχει ή έχει μειωθεί, "διαπρέπουν" και εκτρέφονται ορισμένες φυλές και ορισμένες "γραμμές" που ετοιμάζουν και "βγάζουν" σκυλιά που όχι μόνο "αντέχουν" τις "κακουχίες", αλλά τις χαίρονται και διακρίνονται.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παρόλα αυτά όμως ο κάθε οργανισμός για ότι και να προορίζεται πρέπει να μάθει σωστά και να το κάνει..

και η τίγρης προορίζονται να κυνηγάνε αλλα αν δεν τις μάθει κάποιος σωστά και βρεθούν ξαφνικά σε τέτοιες συνθήκες ίσως και να μην επιβιώσουν καν..μάλλον δεν θα επιβιώσουν..

Οπότε εννοείτε πως πρωταγωνιστικός παράγοντας είναι και η εκτροφή στην επιτυχία.., αλλά λέγοντας κακουχίες όπου μπορεί το μυαλό να πάει παντού θα διαφωνήσω..
Με μια κακή προπόνηση και εκμάθηση και ο καλύτερος παίχτης του μπάσκετ θα χρησιμοποίησει με λάθος τρόπο το ταλέντο του.. και πιθανόν και να τραυματιστεί ανεπανόρθωτα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η γεννετική προδιάθεση είναι ένα από τα "συστατικά", σίγουρα και η σωστή εκμάθηση και καθοδήγηση είναι άλλο ένα, μεγάλο, "κομμάτι του παζλ".

Λέγοντας "κακουχίες" εννοούσα τις δυσκολίες, τον κάματο, την σωματική καταπόνηση που φυσιολογικά υπάρχει σε κάθε άθλημα και τίποτα περισσότερο.

Πάντοτε μιλάμε για την "σωστή πλευρά" των πραγμάτων...Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τα λάθη που μπορεί να γίνουν γιατί είναι τόσα πολλά που μπορεί να πάνε λάθος σε κάθε τι.

Δεν αρκεί τίποτα από μόνο του, η εκπαίδευση, τα σπορ, το αποτέλεσμα και μάλιστα σε τέτοια επίπεδα είναι ένα σύνολο πολλών πραγμάτων.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
στο δευτερο βίντεο ο σκύλος αποκλείστηκε γιατί δεν άφηνε το μανίκι?
γιατί δεν το άφηνε? μου φάνηκε πως δεν άκουγε το παράγγελμα,απο κοντά που του το είπε υπάκουσε.

Επίσης,περίεργο που πέρασε απαρατήρητο αυτό που πρόσθεσε ο Προμηθέας. Εγώ εντυπωσιάστηκε που έχουμε και σε αυτό το σπόρ έναν Έλληνα μέσα στους καλύτερους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
στο δευτερο βίντεο ο σκύλος αποκλείστηκε γιατί δεν άφηνε το μανίκι?
γιατί δεν το άφηνε? μου φάνηκε πως δεν άκουγε το παράγγελμα,απο κοντά που του το είπε υπάκουσε.

Εγώ κατάλαβα ότι αποκλείστηκε γιατί δεν γάβγιζε την ώρα που ήταν σταματημένος μπροστά στον κακό.
Δεν ξέρω αν λέγεται κάπως αυτό.

Επίσης,περίεργο που πέρασε απαρατήρητο αυτό που πρόσθεσε ο Προμηθέας. Εγώ εντυπωσιάστηκε που έχουμε και σε αυτό το σπόρ έναν Έλληνα μέσα στους καλύτερους
Ποιός σου είπε ότι πέρασε απαρατήρητο;
Πολύ εντυπωσιακό αλλά όχι αδιανόητο. Ως γνωστόν, είμαστε χωμένοι παντού και ικανοί για το χειρότερο και το καλύτερο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για εσένα το είχα καταλάβει ότι το παρατήρησες-μην μου πείς πώς...απορώ κι εγώ......
για τους άλλους το είπα
ικανοί για το χειρότερο και το καλύτερο.....

εγώ κατάλαβα απο το κοινό που αλλού χειροκροτούσε και αλλού έκανε (μία φορά στο τέλος) ωωωωωω ότι έπρεπε να αφήσει το μανίκι και δεν το άφηνε(όταν το αφήσει μετά αρχίζει τα γαβ γαβ γαβ γαβ)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι ok..φυσικά και είναι εύλογο πως ένα σκυλί που εκτράφηκε για αυτό, να μην απορούμε πως γίνεται να τρέχει.., να κυνηγάει.., να κολυμπάει ..τόσο καλά..

Και εύλογο ότι κατανοούμε πως λέγοντας κακουχίες.. εξυπονοείται πως μιλάμε για αυτές που έχει η κάθε προπόνηση .., για τον κάθε στόχο..
Τόσο όμως εύλογο.. όσο μπορεί να διατρέχει κίνδυνος σε ορισμένες περιπτώσεις να πιστέψουμε πως μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας νάρκωση επειδή έχουμε διαβάσει ένα βιβλίο με την ελπίδα πως θα ξυπνήσει το σκυλί ξανά μετά από αυτή.

p.s. Τα εισαγωγικά δεν είναι πάντα ορατά..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ kango1

Δε ξέρω αν έχω καταλάβει καλά αυτά που θες να πείς, πάντως συμφωνώ μαζί σου πως ένα καλό γεννεολόγιο και ένας "τέλειος" σκύλος από πλευράς εκτροφής δεν φτάνει για να φτάσει ένας σκύλος ψηλά ή ακόμα και να μη πάθει κάτι.

Χρειάζετε και ένας καλός, έμπειρος, με όρεξη για δουλειά και μάθηση ιδιοκτήτης, κυναγωγός, εκπαιδευτής και πιθανόν και ένας κτηνίατρος που να έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε φυλής και αθλήματος.Αυτά βέβαια, όχι τόσο για μια "αρχή", για τα πρώτα βήματα, αλλά για υψηλότερο επίπεδο.

Να ξαναπώ, πως και στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτά τα σπορ, αρκεί να έχει όρεξη.Δεν είμαστε στο επίπεδο άλλων χωρών, αλλά υπάρχουν άτομα που αν τα βρείς θα χαρούν να σε βοηθήσουν, όσο μπορούν.

Καταλαβαίνω και συμφωνώ επίσης, στο ότι αν υπάρχουν άτομα που βλέπουν αυτά τα videos ή διαβάζουν άρθρα αναισθησιολογίας, χειρουργικής και άλλα, πιστεύοντας ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στην αυλή του σπιτιού τους με ένα manual από το internet ή 2 videos από το utube...θα βρεθούν προ δυσάρεστων, μάλλον, εκπλήξεων.

Σαν συμπέρασμα, αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κάτι σαν αυτό που βλέπετε στα videos απευθυνθείτε στον πλησιέστερο κυνολογικό ή κυνοφιλικό όμιλο για να σας καθοδηγήσουν, ψάξτε την ανάλογη βιβλιογραφία, ρωτήστε έστω τις απορίες σας σε κάποιο φόρουμ...:)