frontline spray

dvamv

Member
31 Ιουλίου 2010
18
0
Ξερει καποιος ποιος ειναι ο σωστος τρόπος να βαλεις frontline spray σε σκυλο με μακρυ τριχωμα?? chow??

ευχαριστώ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σηκωνεις το τριχωμα του στην αντιθετη φορα(πως ειναι οι γατες οταν αμυνονται;ε,αυτο) και ψεκαζεις.Ψεκαζουμε ιδιαιτερα σε ακαλυπτα μερη απο τριχες,οπως κωλαρακι,γεννητικα οργανα,κοιλιτσα,πατουσακια απο κατω.Επισης ψεκαζεις την παλαμη σου και βαζεις στο κουτελο,μυτη,μαγουλα.Μη το ψεκασεις κατευθειαν.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
dvamv επειδή τα δικά μας έχουν μπόλικο τρίχωμα, βάζε σε μασχάλες, πατούσες και κοιλιά και θα είναι μια χαρά μιας και χρησιμοποιείς και αμπούλα. Εγώ spray δε χρησιμοποιώ, γιατί το θεωρώ υπερβολή και δε θέλω να τη γεμίζω άδικα με χημικά.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παντως πριν 2 εβδομαδες ειχα προβλημα με τις μυγες πανω στα σκυλια(μαλλον λογω του οτι τρωνε πολυ ωμο)τους καταματωσαν τα αυτια εκτος απο ενα δυο σκυλια ολα τα αλλα ειχαν 50 μυγες πανω τους και τιναζαν συνεχεια τα κεφαλια τους χτυπωντας τα πολλες φορες σε ξυλα,τοιχους κ.τ.λ.,πηγα στον γιατρο και μου εδωσε ενα αλλο φαρμακο το ECTOPOR το οποιο το εβαλα και εξαφανιστηκαν ολες οι μυγες στο λεπτο(ειχα παρει το frontline αλλα δεν εκανε τιποτα)αυτο ειναι για προβατα,αγελαδια κ.τ.λ.22 ευρω 500ml,και κανει και για ψυλους τσιμπουρια κ.τ.λ.,εβαλα σε ολα τα σκυλια(εχει και χρωμα για να βλεπεις που εβαλες,φευγει σε 1-2 ωρες)και περισεψε μισο μπουκαλι,διαρκεια δρασης 2-3 εβδομαδες πανω στον σκυλο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Χαχα! Δεν ήξερα ότι το Ectopor το δίνουν και για σκυλιά.....
Εγώ ήξερα ότι το χρησιμοποιούν για τις αλογόμυγες, όπως λένε ένα εντομο στο χωριό μου....

Το frontline ούτως ή άλλως πάντως δεν ενδείκνυται για μύγες!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αλογομυγες ειχα Φοιβο,και δεν εφευγαν με τιποτα,τωρα εξαφανιστηκαν δεν παει επανω τους τιποτα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν και βάζω Advantix κάθε μήνα, όποτε τους κάνω μπάνιο (~2μήνες) τους βάζω και FrontLine. Βάλε γάντια, ψέκασε αντίθετα απο το τρίχωμα και κάνε μασάζ ώστε να απλώσει παντού

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
καθε ποτε μπορουμε να βαζουμε σπρει ?
και πια η διαφορα αμπουλας και σπρει

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Νομιζω η αμπουλα σε καλυπτει περισσοτερο καιρο την οποια την βαζεις ειτε τρεις με τεσσερις μερες πριν
το μπανιο ειτε τρεις με τεσσερις μετα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εμένα το σπρέι μου φαίνεται ότι κάνει πιο "καλή" προστασία....

και μου φαίνεται επίσης ότι έχει μικρότερη χημική επιβάρυνση στον σκύλο αφού ακόμα κι αν εισχωρεί στο δέρμα,το κάνει με μικρή συγκέντρωση και παντού
ενώ η αμπούλα πάει με πολύ συγκέντρωση σε ένα σημείο και μετά εξαπλώνεται(μαλλον) σιγά σιγά παντού

τελικά
στην αρχή της σεζόν βάζω και τα δύο-πρώτα σπρέι και 10 μέρες μετά βάζω και αμπούλα
και αργότερα ανανεώνω μόνο το σπρέι και την αμπούλα δεν την ξαναβάζω
...καλά πάει μέχρι τώρα

αυτό που είδα πολύ δυνατό αλλά σαν να μας "βάραγε στα αυτιά" ήταν η άλλη αμπούλα η αντβάντιξ....και δεν ξανάβαλα,,,αν και σε αδέσποτα που την έχω χρησιμοποιήσει......δούλευε σκέτο τούρμπο........πήδαγαν τα πάντα απο πάνω τρέχοντας αλλά δεν προλάβαιναν να πάνε και πολύ μακριά....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Όντως, το σπρέι ειναι πιο αποτελσματικό από την αμπούλα frontline, αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι για τη σκνίπα.

Οταν ερχόμαστε νότια προτιμώ την Advantix

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το advntix μπορει να καλυπτει απο τη σκνιπα και απ' οτι λεει και απο αλλα παρασιτα. Κι εγω advantix τους βαζω ολο το χρονο καθε μηνα λογω υπερβολικης σκνιπας εδω αλλα τσιμπουρι μου εχουν πιασει και σε συνδιασμο με scalibor παρακαλω.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το σπραυ ειναι για "ΔΡΑΣΗ" και η αμπουλα για "ΠΡΟΛΗΨΗ "

Το σπραυ το χρησιμοποιεις οταν εχεις παρασιτα και θελεις να τα εξοντωσεις αμεσως
και
την αμπουλα για να αποφυγεις τα παρασιτα .....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν το είχα παρατηρήσει στις οδηγίες αυτό περι σπρέι και αμπούλας...

για το advantix πάντως έχω δεί την αμπούλα να κάνει δράση με τσιμπούρια τέρατα τα οποία έπεφταν και ίσα που κουνιόντουσαν μέσα σε 15 λεπτά απο την εφαρμογή της