geia sas

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
φωτεινη εντυπωσιαστικα με τις γνωσεις σου εισαι κτηνιατρος?δεν ειναι ειρωνικη ερωτηση...απλα επειδη εγω δεν ξερω τιποτα απο γραμμες κτλ
Δεν είμαι κτηνίατρος και να σου πω κάτι οι κτηνίατροι δεν έχουν γνώσεις περί της εκτροφείς, γραμμές, ιστορία κλπ, άλλη είναι η δουλειά τους.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Έλα, εντάξει. Αν πραγματικά είναι εκτροφικό και τους βγήκε εκτός προτύπου τότε μπράβο στον εκτροφέα που το δίνει δωρεάν. Απλά καλό θα ήταν να εξασφαλίσει το μη ζευγάρωμα αυτού με ένα ανάλογο συμβόλαιο στείρωσης.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
οχι το κουταβι το εχω απλα ηθελα να μαθω λιγα παραπανω για την ρατσα τους.
Δηλαδή πήρες κουτάβι χωρίς να μελετήσεις ΠΡΙΝ για τη φυλή αυτή; Εκείνος που σ'το έδωσε δεν σου είπε τίποτα; Μόνο φούμαρα περί γραμμή «Ορλόφ»;

mavri_ma

Active Member
25 Μαϊου 2013
34
0
παιδια χαρηκα πολυ για ολες τις απαντησεις που δωθηκαν.αυριο θα προσπαθησω να βαλω και φωτο...προς το παρων καληνυχτα γιατι 7.30 παμε την πρωινη μας βολτα για....την αναγκη μας!

mavri_ma

Active Member
25 Μαϊου 2013
34
0
Δηλαδή πήρες κουτάβι χωρίς να μελετήσεις ΠΡΙΝ για τη φυλή αυτή; Εκείνος που σ'το έδωσε δεν σου είπε τίποτα; Μόνο φούμαρα περί γραμμή «Ορλόφ»;
σαν τι να μελετησω?αν αποφασιζα να παρω αδεσποτο θα μελετουσα κατι?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Βρε κορίτσι μόυ πριν πάρουμε σκυλάκι τάδε φυλής (για εκτροφεία, χαρακτήρα κλπ) η μη χρειάζεται πολλή μελέτη, όχι μπαμ-μπουμ το πήρα και ήρθα στο φόρουμ για να ρωτήσω. Κατ'αρχας δεν είναι σίγουρο οτι έχεις πάρει λαμπραντόρ άρα τι σηζητάμε τώρα; Για το αν είναι «γνήσιο» η όχι; Δεν καταλαβαίνω ελικρινά.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Έλα, εντάξει. Αν πραγματικά είναι εκτροφικό και τους βγήκε εκτός προτύπου τότε μπράβο στον εκτροφέα που το δίνει δωρεάν. Απλά καλό θα ήταν να εξασφαλίσει το μη ζευγάρωμα αυτού με ένα ανάλογο συμβόλαιο στείρωσης.
Λιγο δυσκολο να δωσει εκτροφεας κουταβι του ακομα κ εκτος προτυπου σε ατομο που δεν ξερει ουτε τα βασικα για τη φυλη!
Προφανως.. :(

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Καθε καθαρόαιμη φυλή έχει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά - ιδιαιτερότητες - ανάγκες.

Ελέγχοντας πρώτα την φυλή, βλέπει κανείς εάν το συγκεκριμένο κατοικίδιο είναι συμβατό με τον ίδιο (τρόπος ζωής, χρόνος που απαιτείται για εκπαίδευση, καλωπισμό, τι διαστάσεις αναμένεται να έχει, ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η φυλή και άλλα).

Αν δεν τα ελέγξεις αυτά, ενδεχομένως να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Εννοειται θα μελετουσες. Πως να το μεγαλωσεις σωστα, πως να διαλεξεις την καταλληλη τροφη,αν θα χρησιμοποιησεις κρειτ η οχι, περι κοινωνικοποιησης και αλλα διαφορα. Σκυλο παιρνεις,οχι ντοματες..

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Λιγο δυσκολο να δωσει εκτροφεας κουταβι του ακομα κ εκτος προτυπου σε ατομο που δεν ξερει ουτε τα βασικα για τη φυλη!Προφανως.. :(
Κοίτα, έχω ακούσει ότι κάποιοι "εκτροφείς" θανατώνουν τα εκτός προτύπου κουτάβια τους οπότε δεν με ξαφνιάζει πια τίποτα. Μην το ωραιοποιούμε ότι όλοι οι εκτροφείς είναι τέλειοι και ενδιαφέρονται που θα πάνε τα κουτάβια τους.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Σκυλο παιρνεις,οχι ντοματες..
Για να πάρουν ντομάτες κάνουν τρεις ώρες βόλτα στη λάϊκη, κοιτάνε, δοκιμάζουν, ρωτούν... Για το σκυλί μπαααα σίγα το πράγμα δεν χρειάζονται γνώσεις δεν είναι και καμιά τοστιέρα που πριν την πάρεις κάνεις μήνες έρευνα αγοράς...

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Κοίτα, έχω ακούσει ότι κάποιοι "εκτροφείς" θανατώνουν τα εκτός προτύπου κουτάβια τους οπότε δεν με ξαφνιάζει πια τίποτα. Μην το ωραιοποιούμε ότι όλοι οι εκτροφείς είναι τέλειοι και ενδιαφέρονται που θα πάνε τα κουτάβια τους.
Εχεις δικιο, για μερικους ειναι καθαρα εμποριο. Πριν το "εκτροφεας" επρεπε νσ ειχα βαλει "σωστος κ υπευθυνος".
Για να πάρουν ντομάτες κάνουν τρεις ώρες βόλτα στη λάϊκη, κοιτάνε, δοκιμάζουν, ρωτούν... Για το σκυλί μπαααα σίγα το πράγμα δεν χρειάζονται γνώσεις δεν είναι και καμιά τοστιέρα που πριν την πάρεις κάνεις μήνες έρευνα αγοράς...
I couldnt agree more. Με εξοργιζει το ποσο ελαφρα παιρνουν την φροντιδα μιας ζωης. Δυστυχως αληθευει αυτο που λες,μερικοι ανθρωποι πιο πολυ σκεφτονται για ντοματες κ τοστιερες παρα για μια ψυχη. Παιρνουν "ρατσας" ετσι απλα.. Κ αν το λαμπ δε συμβαδιζει με τον τροπο ζωης τους η τελικα δεν ειναι αυτο που θελουν? Θα βρεθει δεμενο σε κανενα δεντρο η αδεσποτο..

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
I couldnt agree more. Με εξοργιζει το ποσο ελαφρα παιρνουν την φροντιδα μιας ζωης. Δυστυχως αληθευει αυτο που λες,μερικοι ανθρωποι πιο πολυ σκεφτονται για ντοματες κ τοστιερες παρα για μια ψυχη. Παιρνουν "ρατσας" ετσι απλα.. Κ αν το λαμπ δε συμβαδιζει με τον τροπο ζωης τους η τελικα δεν ειναι αυτο που θελουν? Θα βρεθει δεμενο σε κανενα δεντρο η αδεσποτο..
Ναι, και εμένα με εξοργίζει αυτό και επίσης κάτι άλλο. Ότι πάρα πολλοί θέλουν σκυλί "ράτσας" για μόστρα αλλά το θέλουν και τζάμπα. Το αιώνιο δαιμόνιο του Έλληνα καταφερτζή που παινεύεται: "κοίτα έχω ένα γνήσιο "λυκόσκυλό" (ουτε καν ξέρει το πραγματικό όνομα της φυλής) και το πήρα μόνο 50€.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Ναι, και εμένα με εξοργίζει αυτό και επίσης κάτι άλλο. Ότι πάρα πολλοί θέλουν σκυλί "ράτσας" για μόστρα αλλά το θέλουν και τζάμπα. Το αιώνιο δαιμόνιο του Έλληνα καταφερτζή που παινεύεται: "κοίτα έχω ένα γνήσιο "λυκόσκυλό" (ουτε καν ξέρει το πραγματικό όνομα της φυλής) και το πήρα μόνο 50€.
Ααα ναι! Κ οταν τους πεις δεν ειναι καθαροαιμο,προσβαλονται κ σου κοβουν κ την καλημερα! Το παραδειγμα σου με το "λυκοσκυλο" δε θα μπορουσε να ηταν πιο ακριβες!! Οσο για την μοστρα, το εχω ζησει απειρες φορες κ δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο.. :( να περιφανευεσαι για τα κατορθωματα σου παει στο καλο, αλλα για τη "ρατσα" του σκυλου σου??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

σε αντερώτηση: γιατι λοιπόν πηρες αυτή την "υποτίθεται" φυλή σκύλου?

Αν επαιρνες μπλουζα,δε θα δοκίμαζες αν σου πάει? Στο σκυλι δεν επρεπε να δεις τι προβληματα μαστίζουν τη φυλή, το χαρακτηρα, την ενέργεια, το τελικό μεγεθος και βάρος. Αν τα ειχες δει αυτά, ΠΡΙΝ, τωρα δεν θα ρωτουσες αν ειναι "γνησιο".

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Υπάρχει και βότκα με παρόμοιο όνομα άρα είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ρωσία οπότε δεν θα ήταν απίθανο .

Λέμε τώρα ...