Glucantime/ Milteforan

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ετσι ειναι???????

Αν ο σκύλος σας έπαθε καλααζάρ και είχατε την «παράξενη» ιδέα να τον θεραπεύσετε, θα πρέπει να το πληρώσατε πολύ ακριβά και να παρανομήσατε. Κι αυτό γιατί το φάρμακο που μπορεί να σώσει τη ζωή του, απαγορεύεται να κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ενώ πωλείται ελεύθερα στις χώρες της Ε.Ε..!
Όταν ο σκύλος μου έπαθε καλααζάρ, πέρυσι, εποχή που όπως έμαθα αργότερα, η αρρώστια ήταν σε μεγάλη έξαρση λόγω της αύξησης της υγρασίας, ο κτηνίατρος μου έδωσε το όνομα του φαρμάκου, Clucantime της εταιρίας Merial το οποίο, όπως μου εξήγησε, έπρεπε να αναζητήσω στο εξωτερικό.
Από γνωστούς και φίλους, έφτασε στα χέρια μου ένα κινητό τηλέφωνο κάποιου που «μπορούσε να βρει το φάρμακο». Τηλεφώνησα λοιπόν, στον άγνωστο, ο οποίος πράγματι προθυμοποιήθηκε να βρει το φάρμακο. Θα έπρεπε όμως να το στείλουν στο όνομά μου και δεν μπορούσε να μου δώσει εγγυήσεις για το κόστος της διαδικασίας, δεδομένου ότι «υπάρχουν πολλά έξοδα γιατί το φέρνει ένας ταξιδιώτης».
Λίγες μέρες αργότερα με ειδοποίησε ότι όλα είναι εντάξει και μπορούσα να παραλάβω το φάρμακο πληρώνοντας 20 ευρώ το κουτί. Η συσκευασία περιέχει 5 αμπούλες και η θεραπεία απαιτεί 2 περίπου αμπούλες ημερησίως. Χρειαζόταν τουλάχιστον δεκαπέντε κουτιά, όπως μου εξήγησε ο κτηνίατρος, και μετά βλέπουμε. άρα σύνολο 300 ευρώ, αν η τιμή έμενε σταθερή. Για να μη μιλήσει κανείς για τα υπόλοιπα έξοδα (π.χ. αμοιβή κτηνιάτρου, εξετάσεων κ.λ.π.). η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα.
Ο σκύλος δεν φαινόταν καθόλου άσχημα, μήπως μπορούσα να ξεκινήσω λίγο αργότερα; Ο κτηνίατρος ήταν κατηγορηματικός. Χρειάζεται άμεση θεραπεία.

Εντελώς τυχαία έμαθα ότι το συγκεκριμένο φάρμακο στην Ιταλία πωλείται αντί 8 ευρώ το κουτί και στη Γαλλία αντί 11,80 ευρώ το κουτί. Μία φίλη που βρίσκεται στην Ιταλία ανέλαβε να το αγοράσει και να μου το στείλει. Μετά μακροχρόνια θεραπεία και αρκετές εξ Ιταλίας αποστολές του φαρμάκου, ο σκύλος μου είναι πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με τις συμβουλές του κτηνιάτρου, πρέπει απλώς να κάνω συχνότερα τεστ για καλααζάρ ή λεϊσμανίαση. Εξ αιτίας όλης αυτής της ιστορίας ήρθα σε επαφή και με άλλους «ομοιοπαθείς» και συνειδητοποίησα ότι τη γλίτωσα πολύ φτηνά. Κάποιοι είχε χρειαστεί να δώσουν 40 ευρώ το κουτί γιατί τη συγκεκριμένη εποχή που το χρειάστηκαν το φάρμακο είχε έλλειψη και να συναντηθούν μέσα στη μαύρη νύχτα με κάποιους μεσάζοντες.

Η παραπάνω ιστορία μπορεί να είναι αληθινή μπορεί και όχι. Δεν μπορώ να σας πω γιατί κινδυνεύω να διωχθώ ποινικά. Η κυκλοφορία του Clucantime είναι παράνομη στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο οι σκύλοι που πάσχουν από καλααζάρ πρέπει να θανατώνονται. Όπως αναφέρει το άρθρο 9 του Προεδρικού Διατάγματος 400 του 1983 σχετικό με τις Θεραπείες, απομονώσεις, θανατώσεις σκύλων: «Οι σκύλοι που είναι προσβεβλημένοι από λεϊσμανίαση η οποία επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις θανατώνονται ύστερα από έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη με μεθόδους ευθανασίας με ευθύνη των ιδιοκτητών, ή με ευθύνη των ιδιοκτητών τους τίθενται υπό αυστηρή απομόνωση κατά τρόπον ώστε να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοί οι σκύλοι να δηχθούν από φλεβοτόμους (σκνίπες)».

Με βάση λοιπόν αυτή την νομοθεσία δεν τίθεται θέμα θεραπείας και άρα και κυκλοφορίας του φαρμάκου που ωστόσο έχει εγκριθεί σε άλλα κράτη-μέλη.
Το καλααζάρ είναι ζωοανθρωπονόσος είναι δηλαδή αρρώστια που μπορεί να περάσει από τα ζώα (σκυλιά) στον άνθρωπο.

ολο το θεμα

http://hrt-arcadias.gr/dogs_kalazar.html

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι.
Χειρότερα :lol: :lol: :lol: :lol:
Δεν είναι δυσευρετο.
Είναι ακριβό, γιατί τρώνε όλοι.
Δεν είναι πανάκεια, κάνει και ζημιά, ανάλογα την περίπτωση.
Δεν γίνεται αλλιώς.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από τον περασμένο Οκτώβρη κυκλοφορεί στην Ελλάδα ένα καινούργιο φαρμακευτικό σκεύασμα για τη λεϊσμανίωση το οποίο περιέχει την δραστική ουσία Milteforan και ουσιαστικά αντικαθιστά το Glucantime διότι παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα (δεν εμφανίζει ηπατοτοξικότητα κ.α)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Είναι παλιό αυτό το κείμενο. Πλέον υπάρχει κι άλλο φάρμακο, το Milteforan οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένο. Έχω φέρει Glucantime κι από Γαλλία και από Ιταλία πριν 8 χρόνια. Ελλάδα δεν το ξέρανε οι κτηνίατροι και αυτοί που το ξέρανε το πουλούσανε μαύρη αγορά. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως τα κιλά του σκύλου και το διάστημα που θα χρειαστεί να κάνεις θεραπεία και φυσικά δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεται το φάρμακο για να γίνει καλά. Είναι βαρύ και αν το ζώο δεν πλοιρεί κάποιες προυποθέσεις σωματικής υγείας μπορεί μέχρι και να το σκοτώσει.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ολοι το ξέρουν.
Ολοι το εχουν.
Τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να το αγοράσει στην Ιταλία μόνο φαρμακοποιός, και η τιμή έχει ξεφύγει ...

Το καινούριο δεν είναι πολύ σίγουρο, απ'ότι ξέρω ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Noela said:
Άσε μας ρε Κατερίνα ποστάρουμε κάτι κι εμείς. Άντε για ύπνο. :p
Εγώ δεν κοιμάμαι πλεον! Έχω βρικολακιάσει! :twisted:

:mrgreen:

Πάντως καλό είναι να μαζέψουμε πληροφορίες για το Milteforan, μιας που το καλααζαρ είναι πλέον μάστιγα!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τί συμβαίνει με το νέο σκεύασμα Milteforan στην αντιμετώπιση της λεϊσμανίωσης του σκύλου;

Το Milteforan® (miltefosine, hexadecyl-PC) έχει παρόμοια αποτελέσματα με τα άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα στην αντιμετώπιση της λεϊσμανίωσης του σκύλου. Παρουσιάζει όμως ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως π.χ. χορηγείται μία φορά την ημέρα μαζί με την τροφή του ζώου, παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στους ιστούς, δεν εμφανίζει νεφρο- και ηπατοτοξικότητα κ.ά. Στην πραγματικότητα το Milteforan αντικαθιστά το Glucantime στην αντιμετώπιση της λεϊσμανίωσης του σκύλου. Η αγωγή για να έχει καλύτερα αποτελέσματα πρέπει: α) να υπολογίζεται το βάρος του ζώου πριν και κατά τη διάρκεια της αγωγής και να χορηγείται 1 κ.εκ. Milteforan/10 κιλά ζώου, μαζί με την τροφή, μία φορά την ημέρα, για 28 ημέρες, και β) να χορηγούνται στο ζώο, παράλληλα με το Milteforan, 10 mg αλλοπουρινόλη/κιλό ζώου, από το στόμα, ανά 12ωρο (πρωί-βράδυ), για 7 μήνες. Το Milteforan δεν χορηγείται σε έγκυα ζώα (αλλοιώσεις στο έμβρυο).

http://users.auth.gr/~harala/9faa.Erot.Apant.Leishmaniosis.htm

http://www.hevra.org/vmri_spc/spc.asp?Product_Identifier=ES/V/0116/001

Milteforan - Περισσότερες πληροφορίες

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ειμια και μελος του γερμανικου "Leishmaniose Forum" του Παρασιτολογου καθηγητη Thorsten Nauke και του Team του συλλογου "Parasitus ex." .
Εκει αναφερουν καλα αποτελεσματα απο ιταλια και ισπανια με το Milteforan.
Τα ισπανικα σκυλια δεν πηγαιναν παντα πολυ καλα με το Glucantime, σε αντιθεση με τα περισσοτερα ελληνικα (ξερω σκυλια, που χρονια μετα απο θεραπεια Glucantime εχουν αρνητικο τιτλο).

Σιγουρα ειναι αρκετα καινουργιο φαρμακο ακομα- και δεν εχει αποδειχτει πως θα ειναι τα σκυλια μετα απο 5-8 χρονια- μετα το φαρμακο.

Δεν ειναι ουτε αυτο πολυ φθηνο- τα 30μλ , που φτανουν για μια θεραπεια σκυλου 10 Kg βαρος, στοιχιζουν 89 ευρω (σκυλος 50 kg χρειαζεται 5 φιαλες- αρα φτανουμε στα 445 ευρω)
Αλλα το καλο ειναι, οτι μπορει ο ιδιοκτητης να το εφαρμοσει ευκολα μονος του- χορηγειται απλα με το φαγητο, ενω το Glucantime γινοταν ενεσιμο πρωι- βραδυ, κατι που αρκετοι ιδιοκτητες σκυλον δεν μπορουσαν να κανουν μονοι τους.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι,δεν ξερω πως ειναι τωρα,ετσι ηταν ομως...καποτε πριν χρονια που κι εγω χρειαστηκα το Clucantime,εδω το εβρισκα "παρανομα" 5000 δρχ το κουτι και μου το εστειλε με κουριερ, φιλος που ζουσε στην ιταλια,με 1750 δρχ το κουτι.
τις ενεσεις τις εκανα εγω στο σκυλι και ειναι εδω και χρονια αρνητικη μετα την θεραπεια :D .

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να πω ότι εμείς είχαμε κάνει 3 κύκλους θεραπείας μέσα σε ενάμιση χρόνο, με Glucantime (και ταυτόχρονη χορήγηση zylapour η οποία συνεχίστηκε για χρόνια). Μού είχανε πει ότι το γαλλικό ήταν πιο βαρύ. Τις ενέσεις τις κάναμε εμείς. Τον τελευταίο κύκλο τον κάναμε με ορό (γύρω στη μισή ώρα) για πιο αργή απορρόφηση από τον οργανισμό λόγω ισχύς του φαρμάκου.

Κτηνίατρος που μου είχε πει τότε ευθανασία, ανακάλυψε αργότερα το glucantime και το πούλαγε τρελά λεφτά. Εγώ βέβαια δεν ξαναπάτησα εκεί.

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Δοκιμασα το Milteforan σε ενα αδεσποτο σκυλακι της γειτονιας.
Η θεραπεια τηρηθηκε ευλαβικα.

Συμβουλη.. Καντε την θεραπεια με Glucantim.

ΥΓ.Φιλος κτηνιατρος εκανε θεραπεια(Milteforan) σε 3 ζωα με καθολου καλα αποτελεσματα.

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
H Μιλτεφοσίνη (Milteforan) δοκιμάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το 1987 και από το 2002 χορηγείται επίσημα στον άνθρωπο. Από το 2004 και στην Γερμανία.
Γνωρίζοντας το ερευνητικό πρόγραμμα μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του για τον σκύλο και δεδομένων των προτερημάτων του (λιγότερες και όχι τόσο σημαντικές παρενέργειες, κόστος θεραπείας, εύκολη και καθόλου επίπονη χορήγηση) έναντι του Glucantime το θεωρώ καλύτερο. Ένα βήμα μπροστά στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Ο συνδυασμός με αλλοπουρινόλη φέρνει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με την θεραπεία Glucantime+ αλλοπουρινόλη, με καλύτερη διάρκεια μετά την διακοπή της χορήγησης. Μέχρι στιγμής (προσωπική εμπειρία) η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς ήταν η αναμενόμενη και σύμφωνη με τις μέχρι τώρα μελέτες.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Δεν είναι απλή υπόθεση η αντιμετώπιση της Λεϊσμανιασης.Το ΤΙ, πότε, πως και πόσο από το κάθε φάρμακο είναι κάτι που εξαρτάται από τη συγκεκριμένη περίπτωση.Το Glucantime είναι νεφροτοξικό. Είναι γνωστό. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία άν και όταν ο σκύλος έχει πρόβλημα στους νεφρούς η χρήση του δε συνιστάται. Η αλλοπουρινόλη (Zylapour,Zyloric κ.α.) είναι λεϊσμανιοΣΤΑΤΙΚΗ ουσία και όχι λεϊσμανιοΚΤΟΝΟΣ. Γιαυτό χρησιμοποιείται σε συνδιασμό με το gluc. αλλά και από πρόσφατα με την μιλτεφοσίνη.
Σε σκύλους με νεφρική ανεπάρκεια, η μιλτεφοσίνη είναι μονόδρομος.....

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
;) και το καλό για όλους είναι οτι (τουλάχιστον για την χορήγηση) "καταργεί" εμάς!΄;)) Αχρείαστοι να 'μαστε :lol:

john7

Member
20 Φεβρουαρίου 2008
9
0
Το κείμενο ισχύει παιδιά.
Και εγώ πήγα στην Ιταλία ο ίδιος, και αγόρασα τις ενέσεις τότε που ο σκύλος μου είχε Kalazar. Μου είχαν πει πως εδώ στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούσαν και θα μπορούσα να τις βρω στην "μαύρη". Για τιμές δεν το συζητώ.

Πρωτού ξεκινήσει η αγωγή ωστόσο, έκανα εξετάσεις στο συκωτι/νεφρό του σκύλου, γιατί γνωρίζα πως ήταν επιβαρυντικές για τα συγκεκριμένα μέρη.
Οι εξετάσεις ήταν μια χαρά, η αγωγή έγινε για περίπου 2 μήνες (δεν θυμάμαι καλά) και ο σκύλος το ξεπέρασε.

Το 2002-2003 που συνέβει το περιστατικό δεν υπήρχε (τουλάχιστον από όσο μου είχαν πει) άλλος τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας.

Όπως και να έχει, και στην άλλη άκρη του κόσμου να χρειαζόταν να πάω, όσο παράνομο και να ήταν θα το έκανα.

Το να οδηγούμε σε ευθανασία τόσα ζωντανά, επειδή ο ΕΟΦ ξύνει τα @@ του και δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο που κυκλοφορεί ευρέως στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αν μη τι άλλο αμαρτία.

Ας έρθουν να με συλλάβουν.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
GRBandog said:
Μακαρι !!

Σιγουρα ενα ακομη οπλο,ειδικα για σκυλια με πειραγμενα νεφρα.
εννοεις "πειραγμενα νεφρα",λογω της συγκεκριμενης ασθενειας?