Greenies - Eπικίνδυνα treats

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Μόλις σήμερα πήρα τέτοια από το πετ-σοπ. Και τέτοια που είμαι, του έδωσα ένα, πριν τα τσεκάρω και στο ίντερνετ.
Πωλούνται κανονικά, για μικρά και μεγάλα σκυλιά.
Κάτι πιο νέο από αυτά, ξέρει κανείς;

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Τις προάλλες που πήγαμε στον κτηνίατρο μας έδωσε ένα δώρο, καθώς φεύγαμε και τον ρώτησα αν ισχύουν αυτά που ακούγονται και μου είπε να μην ανησυχώ. Με ένα φυσικά δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, αλλά αν γνωρίζει κάποιος αν έχει αλλάξει κάτι στη σύστασή τους, ας μας πει. Πάντως βλέπω ότι παρά τα όσα ακούγονται, τα προτιμάει ο κόσμος (στο εξωτερικό τουλάχιστον).

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Και εμενα μια φορα μας εδωσε ενα τετοιο η κτηνιατρος και φυσικα το εφαγε.Υπαρχουν και αλλα τυπου ''dentastix'' της royal canin,ξερει κανεις για αυτα???Απο συστατικα φαινονται μια χαρα

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Είχα δει κατι φωτογραφίες απο εγχειρηση σκύλου που εγινε για να του το αφαιρέσουν απο το στομάχι (??).

Αμα το ξαναβρώ θα βάλω λινκ.
Οι φωτο ειναι λιγο σοκαριστικες.

Edit: Το βρήκα το λινκ αλλα ισως να ειναι αρκετα σοκαριστικές για κάποιους.
Δεν ξέρω αν πρεπει να το βάλω.
Δειχνει την αφαιρεση ενος απο αυτες τις λιχουδειες απο εναν σκύλο.

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Είναι πρόσφατο ή παλιό; Γιατί πρέπει να έγινε μεγάλος ντόρος παγκοσμίως και λογικά θα θορυβήθηκε η εταιρία και θα αναγκάστηκε να αλλάξει τη σύσταση του προϊόντος. Σκέψου ότι αυτό έχει γίνει θέμα από το 2008 ... αποκλείεται να κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εφόσον πρόκειται για εικόνες "επιστημονικού" περιεχομένου μπορείς να τις βάλεις, πιστεύω!Απλά γράψε κι ότι πρόκειται για σοκαριστικές εικόνες ώστε να το ξέρει όποιος δεν θέλει να τις ανοιξει!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εδώ θεωρούνται από τις καλές λιχουδιές. Μάλιστα εγώ παίρνω αυτή τη μάρκα θήκες για τα χάπια του Μουφ όταν είναι άρρωστο και θέλει πολλά φάρμακα, δηλαδή τα έπαιρνα το καλοκαίρι που γύρισε από τη φάρμα στα χάλια του. Το κακό είναι ότι μια μέρα που έλειπα βρήκε τις θήκες το Μουφ και τις καταβρόχθισε, οποτε δεν του ξαναπήρα και τώρα αν είναι να πάρει χάπια, τα βάζω μέσα σε φυστικοβούτυρο.

Όσο για τις συγκεκριμένες λιχουδιές, δουλεύουν μόνο στο κατάλληλο μέγεθος για κατάλληλο μέγεθος σκύλου. Δεν παίρνει κανείς ποτέ το μικρό μέγεθος για μεγάλο σκύλο, οπότε ίσως να φταίει αυτό. Μ' αρέσει όμως που φωνάζουν να μη δίνουμε αληθινά κόκκαλα στο σκύλο (το φλάρο τους!) και να του δίνουμε τα λιχουδοειδή!!

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Οι θήκες που αναφέρεις Sara είναι πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά ούτε καν στην Ευρώπη. Τις έψαχνα κι εγώ, αλλά τα έξοδα αποστολής από Αμερική είναι περισσότερα από την αξία του προϊόντος.

Τα κόκκαλα μην ξεχνάς ότι τα παίρνεις δωρεάν από το χασάπη της γειτονιάς, ενώ τα λιχουδοειδή τα πληρώνεις και μερικά μάλιστα αδρά.

off topic: Sara σε κάποιο άλλο τόπικ είχες πει ότι μια φίλη σου κτηνίατρος (αν δεν κάνω λάθος) σου είπε να αποφεύγεις τις τροφές που είναι grain free. Σε είχα ρωτήσει για ποιο λόγο, αλλά δεν απάντησες. Πες μας δυο λόγια αν θες (έστω και σε πμ). :)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Το χειρότερο είναι ότι παρόλο που διάβασα το φακελάκι, μου φάνηκαν καλά αυτά που έλεγε... τίποτα δεν έχω μάθει! Κρίμα.

Του δίνω κι εγώ πολλά τέτοια (τέτοιου είδους) για τα δόντια. Τα γύρισα πίσω βέβαια αυτά και πήρα κάτι πιο μαλακά της Royal Canin, που λες κι εσύ Labrador27. Θα τα τσεκάρω κι αυτά... Πάντως είναι πιο μαλακά (άρα λιγότερο μάσιμα) και μυρίζουν πολύ φαρμακι-λο-σκυλο-λιχουδ-ίλα.

Βάζω από κάτω τα συστατικά των Greenies για σκύλους 22-45 κιλών.
Συστατικά: Γάλα και παράγωγα γάλακτος, κρέας και ζωικά παράγωγα, παράγωγα φυτικής προέλευσης, εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, μεταλλικά άλατα, έλαια και λίπη.
Περιεκτικότητα: πρωτεϊνες 52%, έλαια και λίπω 4%, τέφρα 4.5%, φυτικές ίνες 1.5%, υγρασία 15%, ασβέστιο 0,1%

Πάντως, ο δικός μου σκύλος, αυτά για τα δόντια, επειδή είναι σκληρά, τα μασάει πολύ καλά σε αντίθεση με την τροφή του.

Άμα δει κανείς το λινκ (εγώ δεν αντέχω να το δω), ας μας περιγράψει πως είναι αυτό που του βγάζουν, κομματάκια, ολόκληρο, μάζα από αυτή την τροφή...(; ) καταλαβαίνετε τι εννοώ!

off topic: Chow σε αυτό το θέμα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ παραθέτει η Krina για τη διατροφή που είναι grain free. Απλά για να το δεις! ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παίδες, εγώ είπα δειλά-δειλά στην κτηνίατρο του Μουφ και στη φιλενάδα μου την κτηνίατρο για τα grain-free diets και με κράξανε και οι δυο τους ΠΟΛΥ! Και ΔΕΝ γνωρίζονται μεταξύ τους!!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
στη φυση δηλαδη τρωγανε σιτηρα; Sara ασε τη γνωμη των κτηνιατρων η δικια σου ποια ειναι; Δοξα τω θεο ξερεις πολυ καλα και διατριβες να διαβαζεις και καθε ειδους ερευνες λογω του επαγγελματος σου η ερευνα ειναι στη φυση σου. Εγω θα σου ελεγα να το ψαξεις και λιγο μονη σου και να βγαλεις τα συμπερασματα σου.Το λεω σε σενα γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα το ψαξεις

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξε, κτηνίατρος δεν είμαι, επομένως η δικιά μου γνώμη είναι για τα μπάζα. Να σου πω την αλήθεια, όταν μίλησα με τις κτηνιάτρους και μου μιλήσανε για επιστημονικά στοιχεία, δημοσιεύσεις, ελέγχους τροφίμων και για δηλητηριάσεις και ακατάλληλες τροφές των δήθεν οργανικών, αισθάνθηκα ακριβώς όπως αισθάνομαι όταν κάποιος άσχετος περί τα αρχαιολογικά έρχεται και μου λέει μ@λ@κίες. Το οποίο δυστυχώς γίνεται. Και λέω τώρα: για να λέει η φιλενάδα μου που την ξέρω από μικρή, και η οποία έχει σπουδάσει κτηνιατρική, έχει μάστερ, έχει ασκήσει το επάγγελμα, έχει διδακτορικό σε έρευνα και μάλιστα δούλεψε με νομπελίστα στα μεταπτυχιακά της και η οποία έχει τώρα δουλειά με κυβερνητικούς ελέγχους και έτσι και μάλιστα μιλάω για διευθυντικό στέλεχος με τις δημοσιεύσεις της και τη διεθνή της αναγνώριση....

το λογικό συμπέρασμα είναι ότι θα ήταν γελοίο να έχω γνώμη περί σκύλων αφού είμαι μόνο ιστορικός/αρχαιολόγος και εκείνη τα ξέρει καλύτερα. 'Οπως ακριβώς άμα έχω ιατρικό πρόβλημα εγώ η ίδια δε θα ρωτήσω διαφόρους άσχετους αλλά θα αποταθώ στον καλύτερο γιατρό που υπάρχει. Π.χ. την εποχή που παιζότανε ακόμα αν θα πρέπει να κάνω εγχείριση στο στομάχι, δήλωσα "φέρτε μου τον καλύτερο γαστρεντερολόγο στον πλανήτη!" Ο οποίος τύχαινε να είναι στη Mayo Clinic. Τα ίδα ακριβώς ισχύουν και για το σκύλο μου...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
καλα θα σου βαλω και γω 10 ερευνες απο κορυφαιους κτηνιατρους παγκοσμιως για τα σιτηρα που λενε το αντιθετο. Εμενα προσωπικα σε 3 μηνων σκυλι κτηνιατρος με διδακτορικο, οχι οτι λεει και κατι, μου ειχε δωσει φαρμακο που μου παρελυσε το σκυλι για 2 μερες τελος παντων εγω εχω την ταση παντα μερικα πραγματα να τα ψαχνω πολυπλευρα και να μη θαμπωνομαι απο δαφνες και πτυχια, πολλες γνωμες και αποψεις αξιολογουμενες σωστα δινουν και καλυτερο συμπερασμα. Δεν αμφιβαλλω οτι η φιλη σου κτηνιατρος ειναι αξιολογοτατη αλλα σε παρακαλω παρεθεσε μια ερευνα που να λεει οτι ειναι καλο οι σκυλοι να τρωνε σιτηρα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
σαρα αυτο που σου λεω για τα σιτηρα δε στο λεω ουτε κακοπροαιρετα ουτε απο αντιδραση μαλιστα θα εκτιμουσα πολυ αν μπορεις να ρωτησεις τη φιλη σου να μας ενημερωσει οσο το δυνατον καλυτερα γενικα περι διατροφης. Μου αρεσει πολυ να ενημερωνομαι σε τετοια θεματα αν ηταν ευκολο θα το εκτιμουσα πολυ να ακουσω και μια αλλη αποψη, παντως εγω μεχρι τωρα οτι εχω διαβασει ολα λενε οτι τα grain free ειναι οτι καλυτερο.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Πάντως παιδιά κι εγώ δεν έχω δει κανένα λύκο ή άγριο σκύλο να τρώει καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι κλπ...
Άρα, δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να αποτελούν βασικό συστατικό της τροφής τους για να τα πειράζει η έλλειψή τους. Επίσης, από αυτά που έχω διαβάσει όλοι (?) λένε πως όντως τα σιτηρά δεν αποτελούν μέρος της διατροφής των σκύλων άρα είναι περιττά, συν του ότι δεν τα χωνεύουν εύκολα και είναι πολλές φορές αιτίες πεπτικών διαταραχών.
Θα ήταν λοιπόν επικοδομητικό και χρήσιμο να αναφερθούν τυχόν έρευνες που λένε το αντίθετο, να δούμε κι εμείς μήπως υπάρχει κάποια βάση...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.654
11.066
Athens
Nαι ο λύκος στη φύση δεν τρώει σιτηρά, όμως έχω διαβάσει το εξής σε barfbook:

Ο ...πρωτόγονος barfer λύκος, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν τρέφεται μόνο με φρέσκο θήραμα αλλά και με πτώματα, αρέσκεται να ξεκινά από το στομάχι του ζώου, μαζί με το περιεχόμενό του. Κοινώς τον πατσά με τα όλα του μέσα (χωνεμένο χορτάρι κλπ.). Αυτός είναι και ο λόγος που στην barf δίνουμε τον πράσινο πατσά και όχι τον άσπρο που εί΄ναι ανούσιος. Πιθανόν, αντίστοιχα με τη μέθοδο των χωνεμένων χορταρικών να παίρνει και κατιτίς από χωνεμένα δημητριακά ...κάτι σε μούσλι δηλαδή :maria::paja1:

Φυσικά όμως το δημητριακό δεν είναι πρώτο συστατικό της διατροφής του - γι αυτό και η barf δεν το θεωρεί υποχρεωτικό, και αν το βάζει κανείς, το βάζει σε πολύ μικρές ποσότητες.