H άγνοια σκοτώνει

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πρίν λίγες ημέρες ήμουν σε φίλο εκπαιδευτή, εκεί γνώρισα μια οικογένεια που είχε φέρει το 5 μηνών γκόλντεν ριτρίβερ για να κανει την βασική εκπαίδευση, με την πρώτη ματιά ένα πανέμορφο και γλυκό κουτάβι, παρατήρησα όμως γρήγορα οτι δυσκολευόταν να περπατήσει, να σηκωθεί να τρέξει ούτε συζήτηση.
Ο εκπαιδευτής τους μιλούσε για ακτινογραφία, αμέσως τον ρώτησα απο πού πήρε το κουτάβι, μου απάντησε οτι το πήρε 2,5 μηνών απο την γνωστή αλλυσίδα, δέν είχαν ιδέα περι εκτροφέων, πιθανών προβλημάτων υγείας κλπ., το μόνο που ήξεραν ήταν ήθελαν ένα καθαρόαιμο γκόλντεν και οτι αγαπούσαν πολύ το κουτάβι τους, αυτό φαινόταν άλλωστε το λάτρευαν.
Και πως θα μπορούσαν να μην το λατρεύουν τόσο γλυκό και πανέμορφο πλάσμα.
Προσπάθησα να πάρω πληροφορίες ελπίζοντας να είναι κάτι άλλο απο αυτό που φαινόταν, τους ρώτησα μήπως είχε μείνει στην βιτρίνα πολύ καιρό γι'αυτό να είχε δυσκολίες, η απάντηση τους ήταν "μπα όχι αυτοί δεν προλαβαίνουν να πουλάνε κουτάβια, αφού μου είπαν οτι ποτέ δεν πουλούσαν περισσότερα απο τώρα με την κρίση".
Φυσικά ο εκπαιδευτής τους έστειλε πριν αρχίσουν εκπαίδευση για ακτινογραφίες.
Εχθές ο φίλος μου με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της εξέτασης, δυσπλασία σε βαθμό που δεν διορθώνεται, ο κτηνίατρος τους ενημέρωσε οτι σε λίγες εβδομάδες το κουτάβι δεν θα μπορεί καθόλου να σηκωθεί, και συνέστησε ευθανασία.
Η οικογένεια απαρηγόρητη, παιδιά και γονείς κλαίνε εδώ και μέρες, φυσικά πήραν έξαλοι τηλέφωνο την γνωστή αλλυσίδα καταστημάτων με τα σκυλιά απο τα καλύτερα εκτροφεία, η απάντηση "σιγά μωρέ τι έγινε, έλα να σου δώσουμε άλλο".

:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.797
4.104
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το καημενο :(
Λες και ειναι τηλεοραση που χαλασε και "ελα να σου δωσουμε αλλη"...:mad:
Κριμα, αλλα ελπιζω οταν το ξεπερασουν, πως θα πανε σε εκτροφεα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Amalthea εγώ ως κοινή θνητή που πολύ εξοργίζομαι πλέον με τα pet shops που εμπορεύονται σκυλιά με αυτό τον τρόπο (άσε τους bybs είναι άλλη ιστορία), ομολογώ ότι παρόλο που δυστυχώς ασχολούμαι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής μου, έμαθα για τα δύο αυτά κακά της μοίρας τους (pet shops & bybs) τους τελευταίους μήνες, μέσα από το forum. Δεν πήγαινε ποτέ το μυαλό μου σε όλα αυτά. Βέβαια είχα την τύχη να βρεθούν μπροστά μου μόνο αδέσποτα, οπότε δεν ξέρω να σου πω τι κινήσεις θα έκανα, αν μου είχε κατσικωθεί να αποκτήσω σκυλί εδώ και τώρα και να το ήθελα και ράτσας. Πες μου όμως τελικά πως θα ενημερωθεί ο κόσμος σε μεγάλη κλίμακα; Γιατί καθημερινά κι εγώ προσωπικά "απειλώ" πολλούς γνωστούς, φίλους, ακόμη και αγνώστους που μπορεί να τύχει να δω να τραβολογούν κανένα ζωντανό, να μεταδώσουν κι αυτοί με την σειρά τους αυτά που έμαθαν από εμένα. Αφού πρώτα κλείσουν το στόμα τους που μένει να χάσκει με όσα ακούνε. Προφανώς όμως αυτό δεν φτάνει. Γιατί να μην γίνονται πρώτα θέματα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων ας πούμε και όχι μόνο 2λεπτα θεματάκια εμβόλιμα σε ζώνες τηλεθέασης όπου το συγκεκριμένο κοινό δεν θα δώσει καμμία σημασία; Γιατί να μην γίνονται καμπάνιες από τους Δήμους; Οι εκτροφείς δεν ενδιαφέρονται να προσφέρουν σε αυτό; Θα μάθει δηλαδή μόνο όποιος του κόβει να κάτσει μπροστά σε μια οθόνη και να σερφάρει; Δεν ξέρω ρε παιδιά. Το πρόβλημα το αναδεικνύουμε καθημερινά. Την λύση του προβλήματος δεν βλέπω πουθενά. Ούτε καν ένα μικρό φωτάκι προς την κατεύθυνση αυτή. Στο να καταγγέλνουμε είμαστε πολλοί καλοί. Στο να προλάβουμε την καταγγελία πάσχουμε. Sorry αλλά φούντωσα πρωί-πρωί :-|

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
στην ελλάδα πρέπει να μένουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίδια αλλά τα ΜΜΕ δυστυχώς δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου λες και δεν υπάρχουν. Λίγοι απο τους πολιτικούς είναι πραγματικά φιλοζωοι να περάσουν κανένα καλό νόμο, ο ΚΟΕ ασχολείται μόνο με τις εκθέσεις, τι να πω δύσκολα....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν καταφερουμε να περάσει νόμος που να μην επιτρέπεται η πώληση ζώων σε pe shop..θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα.
Απο media δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά...και από κΟΕ...(μη τα ξαναλέμε)..:):)

THEODOROF

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
152
0
ΠΑΤΡΑ
Kαλημέρα σε όλους/όλες.Την περασμένη Δευτέρα πήγα να κάνω μάθημα μουσικής,όπως και κάθε Δευτέρα.Πάντα βρίσκω μια μητέρα η οποία περιμένει το γιο της να τελειώσει.Συζητά με τη γραμματέα το θέμα "απόκτηση σκύλου".Κι ενώ λένε,λένε διάφορα τη ρωτάω με απορία.Απο που θα πάρετε το σκύλο?
Και προς μεγάλη μου έπληξη απαντά "Απο εκτροφέα φυσικά".Όταν το άκουσα έσκασα ένα τρελό χαμόγελο που την προξένησε απορία.Της εξήγησα ότι χάρηκα που το άκουσα,επειδή αυτό δεν ισχύει.Με την κουβέντα ανακάλυψα ότι πίσω απο τη γνώμη της υπάρχει συγγενικό της πρόσωπο που έχει δικά του σκυλιά και τη συμβουλεύει.
Πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο αποτελεσματικός αν και αργεί να διαδοθεί,αν περιμένουμε απο τα ΜΜΕ....σωθήκαμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Αν καταφερουμε να περάσει νόμος που να μην επιτρέπεται η πώληση ζώων σε pe shop..θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα.
Απο media δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά...και από κΟΕ...(μη τα ξαναλέμε)..:):)
Ε, τότε από που να υπάρξει ενημέρωση βρε συ Κατερίνα (καλημέρα :) ) ;;; Τι διάολο μπορεί πια να γίνει για να ξεστραβωθεί ο κόσμος (που στην τελική δεν φταίει πάντα) ; Ας μας πει κάποιος που μετράει ο λόγος του για να τον βοηθήσουμε...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Με την κουβέντα ανακάλυψα ότι πίσω απο τη γνώμη της υπάρχει συγγενικό της πρόσωπο που έχει δικά του σκυλιά και τη συμβουλεύει.
Πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο αποτελεσματικός αν και αργεί να διαδοθεί,αν περιμένουμε απο τα ΜΜΕ....σωθήκαμε.
Δεν αρκεί. Είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Και με τέτοιους τρόπους ενημέρωσης (από στόμα σε στόμα) ούτε στην Ουγκάντα δηλαδή... Από την άλλη, αν μου λέτε ότι δεν ενδιαφέρεται ο ΚΟΕ ή όποιο άλλο όργανο, δεν ξέρω κιόλας, υπάρχει ούτε οι εκτροφείς ούτε τα ΜΜΕ, τότε με συγχωρείς αλλά κι εγώ θα προτείνω στους άσχετους, όπως ήμουν κι εγώ, να πηγαίνουν μόνο στα καταφύγια και πουθενά αλλού. Γιατί να είμαι εγώ υπέρμαχος των καθαρόαιμων αν δεν είναι αυτοί που τους νοιάζει;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλημέρα..!!!
Δεν υπαρχει ένας που να μετράει ο λόγος του..υπάρχουμε εμείς, που αν γίνουμε πολλοί θα μετρήσει ο λογος μας.
Ήδη η ΠΦΟ έχει στειλει επιστολή στη Μπιρμπίλη για αυτο το θέμα . Και άλλες οργανωσεις με υπογραφες από πολλά σωματεια έχουν στείλει επιστολή με το ίδιο αίτημα..
Εγω θα έφτιαχνα petition form με όσες ύπογραφες θα μπορούσα να μαζέψω...συνεχεις διαμαρτυρίες και επιστολές...κλπ.
Αν αρχίσουμε και τους σπάμε τα νεύρα συνέχεια, ελπίζω κάποια στιγμη να ξυπνήσουν...:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Εγω θα έφτιαχνα petition form με όσες ύπογραφες θα μπορούσα να μαζέψω...
Πιστεύεις ότι έχει αποτέλεσμα;

Κι όμως η μέθοδος στόμα με στόμα έχει σώσει αρκετούς!
Ναι ρε παιδί μου αλλά δεν μπορεί να υπάρχει μόνο αυτό που στηρίζεται στην καλή διάθεση του καθενός μας.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Κι όμως η μέθοδος στόμα με στόμα έχει σώσει αρκετούς!
αυτο και μερη σαν τουτο! για οσους κανουν το καλο και ψαξουν πριν.

απιστευτη δυσπλασια παντως! και εδω θα κανω τον δικηγορο του διαολου. αυτο θα μπορουσε να συμβει στον οποιοδηποτε εκτροφεα <(ψιλοαπιθανο για τοσο μικρο ζωο αλλα στα ορια του πραγματοποιησημου) οποιος το ιδιο πραγμα θα ελεγε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι, και σε εκτροφεα μπορει να συμβει...η διαφορα όμως είναι ότι από pet shop 8 στα 10 σκυλιά βγάζουν τέτοια προβλήματα ενω στον εκτροφέα θα έιναι 1 στα 20.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τα Lab και τα Golden ειναι απιστευτα δημοφιλη τα τελευταια χρονια ...τραγικα λογικο και δυστηχως επομενο να δουλευουν υπερωριες οι κουταβομηχανες της Ανατ. Ευρωπης :(...αν δεν αλλαξει κατι , προβλεπω ραγδαια πτωση της υγειας τους (οπως εχει συμβει και σε αλλες δημοφιλεις φυλες)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα Lab και τα Golden ειναι απιστευτα δημοφιλη τα τελευταια χρονια ...τραγικα λογικο και δυστηχως επομενο να δουλευουν υπερωριες οι κουταβομηχανες της Ανατ. Ευρωπης :(...αν δεν αλλαξει κατι , προβλεπω ραγδαια πτωση της υγειας τους (οπως εχει συμβει και σε αλλες δημοφιλεις φυλες)
Αυτο είναι μεγάλη αλήθεια...:(:(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο υπεύθυνος εκτροφέας που θα του τύχει αυτό το κακό θα χρησιμοποιήσει αυτήν την γνώση για όφελος, οι άλλοι ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα σκυλιά με δυσπλασία.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.797
4.104
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν ζευγαρωσεις σκυλια HD A ED 0, μπρει να βγει κουταβι με δισπλασια; (ειμαι ασχετη, γι αυτο ρωταω).
Αλλα τα λαμπ και τα γκολντεν εχουν ενα θεματακι με τη δισπλασια, αυτο ειναι αληθεια. :(

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Lab και τα Golden ειναι απιστευτα δημοφιλη τα τελευταια χρονια ...
Πράγματι. Γι' αυτό και θεωρώ την μεγαλύτερη βλακεία να πάρεις τέτοιο σκύλο από μαγαζί.

Η Χ.Ε. έχει δεκάδες γέννες. Ναι, γενετικά την ίδια ποιότητα με τα πετ-σοπ έχουν οι περισσότερες γέννες αυτές (αφού οι γονείς είναι κι αυτοί από μάντρες της ανατολικής ευρώπης) αλλά υπάρχει μιά μεγάλη διαφορά.

ΠΟΛΛΕΣ διαφορές δηλαδή:

1) Τα κουτάβια των ελληνικών γέννων (ακόμη και των BYB) δεν ταλαιπωρούνται (στις περισσότερες περιπτώσεις) αφού δεν "στιβάζονται" σε φορτηγά και κλούβες. Αυτό τα κάνει αυτόματα πιο υγιή (ΚΑΙ ψυχολογικά). Το γάλα της μάνας και η έλλειψη αλλαγής περιβάλλοντος προσφέρει πολύ χαμηλότερο ρίσκο (για μεταδιδόμενες αρρώστιες των πετ-σοπ).

2) Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το κουτάβι που το αρέσει. Βλέπει τους γονείς (τουλάχιστον τη μάνα). Πληρώνει πολύ λιγότερο (για ΚΑΛΥΤΕΡΟ κουτάβι από το ίδιο του πετ-σοπ) και το κυριότερο:

3) Δεν συμβάλλει στο βασανισμό ζώων.

Αρα, αν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του σκύλου (και δεν έχεις ΙΔΕΑ για κληρονομικές ασθένειες και δεν θέλεις να μάθεις), αν δηλαδή θέλεις απλά ένα καθαρόαιμο κουτάβι,
ΚΑΛΥΤΕΡΑ (από ΚΑΘΕ πλευρά) να πάρεις ένα από την Χ.Ε. (από γέννα Ελληνική) κι ας ΕΙΝΑΙ από "άσχετους" ΒΥΒ, παρά να πάρεις σκύλο από μαγαζί.

Στην Αθήνα έχει ΑΠΕΙΡΕΣ γέννες με γκόλντεν και λαμπραντόρ (κι άλλες "διάσημες" φυλές). ΠΟΤΕ επιτέλους θα σταματήσει ο Ελληνας να θέλει "γουρούνι στο σακί" ;

Ως πότε θα είναι ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι ΒΛΑΚΕΣ γιατι θεωρούν ότι το pet shop είναι το σωστό μέρος για να παρει κάποιος σκύλο..
Όπως και ο χασάπης για να πάρεις κρέας, ο μανάβης για λαχανικά και το φαρμακείο για φάρμακα..
Σου λεει ο ΒΛΆΚΑΣ...μαγαζιά για ζώα είναι αρα θα 'εχουν και καλύτερο προιον...:(:(:(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Αν ζευγαρωσεις σκυλια HD A ED 0, μπρει να βγει κουταβι με δισπλασια; (ειμαι ασχετη, γι αυτο ρωταω).
σπάνια αλλά ναι γίνεται

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78