H άγνοια σκοτώνει

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Μπορείς να βρεις και κοντά στα 300 από καλό εκτροφείο στην χώρα μας.
Εγω δυστήχως δεν γνωρίζω και πολούς που να θέλουν να το ψάξουν.

Αυτό που έπαθες με την κυρία το έχω πάθει πολλές φορές και είναι πολύ αστείο. Πια προσέχω πως το λέω...
Πραγματι μόνο μου δεν με έδειρε :D:D
και να έμοιαζε αντέ μα δεν μοιάζει.

Επίσης μου έχει κάνει ΜΕΓΑΛΗ εντύπωση το πόσοι άνθρωποι με ημίαιμα από τον δρόμο φαγώνονται να το "βαφτίσουν" ράτσα (κι ότι να ναι!). Τόσο σημασία έχει; Στο παίζουν "αρχιφιλόζωοι" κι είναι πιο ψωνάρες (περί καθαροαιμίας) από εμάς που τρέχουμε στις εκθέσεις!
Και έμας μας ρωτάνε τι ράτσα είναι κόπρος λέμε ε καλά άλλα τι ράτσα τεριε λέμε μπας και ξεμπερδευτούμε και μας λένε α ναι κάλα λες πολυ κάλα τα τεριε :confused::paja1::paja1::paja1:
Ξέρουν και την ράτσα :paja1:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχθές ο φίλος μου με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της εξέτασης, δυσπλασία σε βαθμό που δεν διορθώνεται, ο κτηνίατρος τους ενημέρωσε οτι σε λίγες εβδομάδες το κουτάβι δεν θα μπορεί καθόλου να σηκωθεί, και συνέστησε ευθανασία.
Για αυτο ειστε εντελος σιγουροι?
Ουτε τριπλη οστεοτομη δεν γινεται- που διορθωνει και πολυ βαριες καταστασεις και ειδικα, επειδη το σκυλι ειναι μικρο ακομα!

Ξερω, οτι ο κοστος της τριπλης οστεοτομης ειναι πολυ υψηλος- ιδιαιτερα, οταν πρεπει να γινει και στα δυο ισχυα!
Και επισης ειναι εις γνωσης μου, οτι η μετεπειτα περιθαλψη, κρατιση σε Crate κλπ. δεν ειναι ευκολα.
Αλλα νομιζω, οτι οφειλουν να το ψαξουν οι ιδιοκτητες~!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ. Ο Ερρίκος Τσιπιανίτης είναι εξαιρετικός ορθοπεδικός κτηνίατρος με ειδικότητα σε τέτοια θέματα.
Αξίζει μια επίσκεψη.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ο κτηνίατρος που τον στείλαμε να κάνει την ακτινογραφία είναι πολύ καλός ορθοπεδικός (απο τους εγκεκριμένους για δυσπλασία του ΚΟΕ), αυτό που λές τους το είπα και εγώ όταν υποψιάστηκα το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας, δεν περίμενα τέτοια συμβουλή, ελπίζω να κάνουν το σωστό για το κουτάβι, όπως τους είπα και σε αυτούς είναι το μόνο που δεν φταίει σε τίποτα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά (αφού γίνεται να αντικατασταθεί ολόκληρο το "σύστημα" των γοφών), όμως το θέμα που προκύπτει (εκτός από το οικονομικό) είναι το κατά πόσο αυτό θα είναι βασανισμός για τόσο μικρό κουτάβι.

Προφανώς θα πρέπει να μεγαλώσει πρώτα και μετά να γίνει η επέμβαση. Να μεγαλώσει με φάρμακα; Αυτό μάλλον θα καταστρέψει νεφρά + συκώτι.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

Εγώ έλπιζα μόνο σε κάποιο δέσιμο της περιοχής (ακόμη και με γύψο που αλλάζει ανά τακτά διαστήματα) μαζί με περιορισμό (crate) και ίσως σκευάσματα που υποστηρίζουν την ανάπλαση. Και αυτό "βασανισμός" είναι, αλλά μπορεί να αξίζει ανάλογα με την περίπτωση.

ΤΟΣΟ μωρό... κρίμα το καημένο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το να πέρνει το κουτάβι αντιφλεγμονώδη (NSAIDs) για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ειναι καταστροφικό για την υγεία του (όπως και για οποιοδήποτε άλλο σκυλί).

Είχα αναφέρει και αυτή τη μέθοδο παλαιότερα (χειρουργική), η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο για κουτάβια ως 5 μηνών.

angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παιδιά να το ξαναπω. Δεν ξέρει ο κόσμος που πρέπει να πάει, λέμε. Δεν είναι όλοι βλάκες. Και αν σκεφτείς ότι κάποιοι πληρώνουν τιμές που πλησιάζουν των εκτροφέων, προφανώς δεν είναι και οικονομικό αρχικώς το πρόβλημα. Είναι άγνοια. Οτι λέει και ο τίτλος του θέματος.
Και εγώ δεν ήξερα, νόμιζα ότι πρέπει να πάω στο pet shop γιατί εκεί θα βρώ αυτό που θέλω. Ναι είχα άγνοια, αλλά στην τελική στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκα μεγάλος βλάκας. Αντί να ψάξω εμπιστεύθηκα γνωστή γνωστού δήθεν εκτροφέα η οποία με έστειλε συστημένη στο pet shop. Να φανταστείτε νόμιζα ότι μου έκαναν και χάρη.

Όταν πήγα στον πρώτο εκπαιδευτή (στην φάση που ψάχναμε) οταν άκουσε από που τον πήραμε μας είπε ότι ήμασταν πολύ τυχεροί. Κατάλαβα πλήρως τι ήθελε να πεί όταν πλέον είχα φάει τα ματια μου διαβάζοντας τα διάφορα σχετικά θέματα στο forum.