Happy days are over ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Denis παροτι το ηξερα για τον νομο..,δεν το ειχα σκεφτει ποτε για το παστερ..
Πολυ πολυ πολυ σημαντικη πληροφορια..!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Μπορείς να πάς ΜΕ τον σκύλο στο Παστέρ και να φύγεις ΜΕ τον σκύλο και διαγνωσμένη λεισμανίαση ? Δεν νομίζω - για προσέξετε το λίγο ...

Οι σκύλοι με διαγνωσμένη Λεισμάνια στην Ελλάδα πρέπει να θανατώνονται άμεσα βάσει νόμου, και το Παστέρ είναι κρατικό ίδρυμα ...
Τα αποτελεσματα ομως δεν βγαινουν επι τοπου ...αρα κατα τη στιγμη της αιμοληψιας , κανεις δεν ξερει το αποτελεσμα.Πως το εννοεις denis ?

Τεσπα , εδω το διαβασα οτι υπαρχει κτηνιατρος εντος του Παστερ :
http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=30099&postcount=8

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εννοώ ότι θα πρέπει να δώσεις στοιχεία για να πάρεις τα αποτελέσματα ... ο σκύλος δεν ξέρω (υποθέτω) ότι θα σκαναριστεί και η κατάσταση μου φαίνεται λίγο "ού μπλέξεις" ... ;)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εννοώ ότι θα πρέπει να δώσεις στοιχεία για να πάρεις τα αποτελέσματα ... ο σκύλος δεν ξέρω (υποθέτω) ότι θα σκαναριστεί και η κατάσταση μου φαίνεται λίγο "ού μπλέξεις" ... ;)
Καταλαβα τι εννοεις ...

Τεσπα , θα τους παρω ενα τηλεφωνο πρωι πρωι να μαθω οριστικα και επισημα τι γινεται ...αν δεν γινονται αιμοληψιες εκει ή αν παιζει τρελο φακελωμα κλπ , θα ψαξω να βρω κτηνιατρο στο Χαλανδρι που να ''ανοιγει'' νωρις για να του παρει αιμα.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Οι σκύλοι με διαγνωσμένη Λεισμάνια στην Ελλάδα πρέπει να θανατώνονται άμεσα βάσει νόμου, και το Παστέρ είναι κρατικό ίδρυμα ...
Κάπου παραπάνω αναφέρθηκαν τιμές (16€ λεϊσμάνια / 25 € έρλιχα).

Εγώ πλήρωσα σε ιδιωτικό εργαστήριο 80€.(Κάπου στα Μεσόγεια είναι, δεν έχω το χαρτί μπροστά μου)

Βλέποντας την διαφορά στις τιμές, αμέσως σκέφτηκα για το Παστέρ.

ΑΛΛΆ, η επόμενη σκέψη - απορία ήταν αυτό που ανέφερε ο Denis παραπάνω:
Αν το σκυλί είναι θετκό στη λεϊσμάνια, με υποχρεώνουν σε ευθανασία?

Αν επικοινωνήσει κάποιος με το Παστέρ και έχει απάντηση, ας μας ενημερώσει
(πιστεύω να μην μου πείτε ΠΑΡΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:p)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
To εκανα εγω πριν 5 λεπτα :

1) ναι , κανουν αιμοληψιες επι τοπου (16 ευρω συνολικο κοστος για εξεταση καλαζαρ)

2) σε δευτερο χρονο , ρωτησα ευθεως αν ''φακελωνουν'' το ζωο .Η απαντηση:
''Εμεις δεν κανουμε κατι τετοιο ...εργαστηριο ειμαστε και δινουμε μονο αποτελεσματα''

Τεσπα , σε δυο ωρες θα σας πω και πρακτικα τι γινεται ...θα αφησω το σκυλο στο αμαξι και θα ρωτησω τον κτηνιατρο τους ευθεως πριν τον αφησω να κανει αιμοληψια στο σκυλο.Αν δεν ζητανε βιβλιαριο ή δεν σκαναρουν microchip , δεν υπαρχει λογος ''ανησυχιας'' (αλλωστε και στα δειγματα που στελνουν οι κτηνιατροι ,δεν τα ζητανε).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Λοιπον , πηγα και γυρισα ηδη :

Πας με το αμαξι και μπαινεις μεσα στο Παστερ , παρκαρεις εξω απο το Κτιριο 5.

Ειδοποιειται ο κτηνιατρος (πολυ καλος κυριος) και κανει την αιμοληψια.Πας στο διπλανο κτηριο και πληρωνεις 16 ευρω για τις εξετασεις του Καλαζαρ.

Οσο αφορα τις παραπανω ''ανυσηχιες'' :

Ο κτηνιατρος που κανει την αιμοληψια δεν σκαναρει το σκυλο / δεν σου ζηταει βιβλιαριο υγειας.Ζηταει το ονομα σκυλου / ιδιοκτητη για να το γραψει πανω στο δειγμα (δεν ζηταει αστυνομ. ταυτοτητα κατοχου).Ο κτηνιατρος αυτος ηταν πιο φιλικος με το σκυλο απο πολλους ιδιωτες κτηνιατρους που ξερω ή εχω ακουσει ιστοριες παροτι το αναμενομενο θα ηταν εντελως διαφορετικο.

Οταν πας διπλα στα ταμεια και πληρωνεις , σου ζητανε παλι
1)ονομα σκυλου (απλη προφορικη δηλωση)
2)αν εχεις ξαναπαει εκει για εξετασεις (προφανως για να κοψουν το τιμολογιο ευκολα απο την μνημη του υπολογιστη)
3)αιτιολογια εξετασεων (πχ προληπτικη)
4)ονομα ιδιοκτητη / πατρωνυμο ιδιοκτητη / διευθυνση κατοικιας / τηλεφωνα (χωρις να σου ζητανε αστυν. ταυτοτητα / αποδεικτικο κατοικιας / αποδεικτικο ΟΤΕ / Cosmote :D)
4)με ποιο κτηνιατρο συνεργαζεσαι (αν θες τους λες - εγω τους ειπα με πολλους)

Ειναι κατανοητο πιστευω απο τα παραπανω πως το Παστερ δεν λειτουργει σαν ''αστυνομος'' και μετανιωνω για την ''καχυποψια'' που ειχα πηγαινοντας.

Τα αποτελεσματα ειναι ετοιμα την επομενη μερα , μετα τις 10:30 και ανακοινωνονται και τηλεφωνικα.

Οι εντυπωσεις μου απο το Παστερ ειναι αριστες ...πολιτισμενα πραγματα / καθαριοτητα / ταχυτητα και ευγενεια (απο τον θυρωρο στην πυλη που σου ανοιγει να παρκαρεις μεσα μεχρι τις κοπελες στα ταμεια) .

Εφυγα απο το Χαλανδρι στις 09:55 και γυρισα σπιτι 10:45 ...πιο πολυ αργησα στην κινηση της Κηφησιας :D

Πισω στο θεμα μου ...μακαρι να βγει αρνητικος :-| Λιγες οι πιθανοτητες αλλα ποτε δεν ξερεις ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ναι , εγω τα εδωσα ...απλα επισημαινω παραπανω πως ειναι ''προαιρετικο'' :)

Τεσπα , επειδη ρωτησα και τηλεφωνικα στο τηλεφωνικο κεντρο αλλα και τον ιδιο τον κτηνιατρο που κανει την αιμοληψια αν φακελωνουν τα θετικα ζωα και ολοι μου ειπαν ΟΧΙ (και μαλιστα με εκπληξη για την καχυποπτη ερωτηση μου) , δεν νομιζω να συντρεχει λογος ανυσηχιας.

Αν σκοπευαν να φακελωσουν το ζωο , θα σκαναραν το σκυλο / θα ζηταγαν εστω ενα βιβλιαριο υγειας ή μια ταυτοτητα ιδιοκτητη ...κατι τελοσπαντων.Ή εστω θα το δηλωναν προφορικα οτι ''Ναι , τα φακελωνουμε'' . Μου φαινεται κουφο να ειναι ''κολπο'' .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι δεν είπα αυτό ... σιγά μην είναι κόλπο ... :)

Περίεργο πάντως να μην σκανάρει κρατικός κτηνίατρος ... :confused: ειδικά για ζώο που έρχεται για ασθένεια που επιβάλλει ευθανασία ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οχι δεν είπα αυτό ... σιγά μην είναι κόλπο ... :)

Περίεργο πάντως να μην σκανάρει κρατικός κτηνίατρος ... :confused: ειδικά για ζώο που έρχεται για ασθένεια που επιβάλλει ευθανασία ...
Ισως να ειναι περιεργο αλλα αν το εκαναν ετσι, θα επρεπε να κανουν το ιδιο και με τα δειγματα που στελνουν οι κτηνιατροι (για μαζικες αποστολες δειγματων , υπαρχει προτεραιοτητα στο γκισε αλλα και διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη οπως αναφερει και το site του Παστερ) . Θα επρεπε πχ να υποχρεωνουν τους κτηνιατρους να στελνουν δειγματα που συνοδευονται απο αριθμο microchip (το οποιο ειναι επισης υποχρεωτικο απο το νομο) και στοιχεια ιδιοκτητη ...Αν ηταν τοσο ''αυστηροι'' , δεν θα εστελνε κανεις δειγματα εκει.

Τεσπα , δεν ξερω αν ειναι καλο να συνεχιζουμε να το κουβεντιαζουμε :D

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Καλό κουράγιο πρώτα από όλα:)Κάνε πως δεν συμβαίνει τπτ,μη μεταδίδεις την κακή ψυχολογία σου στο σκυλάκι σου.Το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό;)

όσο για το Παστέρ εμείς ΔΕΝ ξαναπάμε εκεί:mad:.Χάλια η αιμοληψία....άχρηστη η "νοσοκόμα" που ήταν στη θέση του κτηνίατρου(ήμασταν άτυχοι,πετύχαμε μέρα που δεν ήταν ο γιατρός εκεί).Απορώ με την υπομονή της σκύλας μου,στην θέση της θα την είχα αρπάξει από το σβέρκο την ανίκανη την νοσοκόμα,με αυτά που έκανε στο κοριτσάκι μου...:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θα την είχα αρπάξει από το σβέρκο
Σκυλοποιουμαστε σιγα σιγα..:p:p

Παιδια εγω δεν θα το ρισκαρα...

και αν σου κατσει??:p:D:rolleyes:

Τελος παντων ευχομαι να ειναι καλα τα αποτελεσματα!!!:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για πες... πόσο βγήκαν τα αντισώματα? :(

Πάντως στο καταφύγιο απ'οπου πηρα το σκύλο μου , εχουν πολλά σκυλιά με καλαζάρ που ζουν ΠΟΛΛΑ χρόνια απολύτως φυσιολογικά.... Μην απογοητεύεσαι.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
1600 .

Ξεκινησα το Zylapur ηδη απο χθες .Παραλληλα , θα του δινω και VETRI-DMG για ενισχυση του ανοσοποιητικου μεχρι να δω τι θα κανω με τα Glucantime και τα Milteforan.

Η γιατρος μου προτεινει Glucantime ...ο Χαραλαμπιδης (ΑΠΘ) σε διαφορα αρθρα του προτεινει και τα δυο (με ''προτιμηση'' προς το Milteforan λογω ελλειψης παρενεργειων).Το καλο ειναι οτι ο σκυλος εχει καλα νεφρα / συκωτι και υπαρχει δυνατοτητα επιλογης.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άνοιξα να δω τις εξελίξεις ελπίζοντας ότι θα ήταν αλλιώς τα αποτελέσματα...:(:(Καλή αρχή με την Θεραπεία και να πάνε όλα όσο πιο καλά γίνεται!!!:)