HD ED μεχρι τι βαθμο?

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Μια και αυτες της ημερες υπαρχει πολλες ερωτησεις και συζητησεις γυρω απο το θεμα..
Ειπα να κανω την εξης ερωτηση..οσο αφορα το HD,ED μεχρι τι βαθμο θα βαζατε εναν σκυλο στην αναπαραγωγη..?

Βλεπω πολλοι που εχουν διαφορετικες αποψης στο θεμα (εννοω απο ανθρωπους που μιλαω εκτος εδω)..και τωρα ειπα να το κανουμε και θεμα εδω..

Ας πουμε ..Στην Γερμανια βλεπουμε HD - ,+/- και ED - ,++

Στην Σκανδιναβια HD - HD +/- (αλλα το HD +/- ζευγαρωνει μονο με σκυλο HD -)
ED - ED +/- (και παλι το αλλο σκυλο πρεπει να ειναι ελευθερο)...
και το +/- το αποφευγουν γενικος..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Λοιπόν

εγώ.

αναλόγως των καταστάσεων θα ζευγάρωνα μέχρι HD + (C) και ED ++ (3)

ποιες είναι αυτές??

πόσο πίστευα στο σκυλί

τις βαθμολογίες δυσπλασίας όλης της γέννας

τις βαθμολογίες δυσπλασίας των προγόνων του γενικά.

φυσικά και θα πρόσεχα πολύ ώστε το ταίρι του σκυλιού να είχε πολύ καθαρό ιστορικό στο θέμα δυσπλασία

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κι εγώ ΠΕΡΙΠΟΥ το ίδιο με ΜΑΚΗ ... με τα ίδια κριτήρια ακριβώς, αλλά με μία διαβάθμιση, την εξής ...

Θα ζευγάρωνα με σκύλο μέχρι και +
Θα έπαιρνα κουτάβι μέχρι και από ++
και θα αναπαρήγαγα ΔΙΚΟ ΜΟΥ σκυλί μέχρι και +/-

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Μαλλον..HD A-B και ED 0-1 (2 μπορει..) το πολυ ...

Αλλα ποτε δεν λεω ποτε..γιατι πολλες ειναι η περιπτωσεις ...
Σιγουρο ειναι οτι εαν ομως θα ζευγαρωνα μια σκυλα με ED 2 θα την εβαζα με εναν τελειως καθαρο αρσενικο..και θα εκανα το σταυρο μου..

Κουταβια θα επαιρνα το πολυ απο HD B- ED 1 απο τον εναν γονιο..ο αλλος με την προυποθεση να ειναι HD A ED 0..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σόρρυ

τώρα είδα ότι εχεις απαντήση ήδη στην ερώτηση μου :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

εννοείτε ότι όταν έχεις έναν σκύλο με κάποιον ελαφρύ βαθμό δυσπλασίας τον ζευγαρώνεις με κάποιο πολύ καθαρό

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Είχα σκύλα CH Janis vom Calibra(Janosh v.d.SCHERAU-Pegi vom CALIBRA)
Στο έλενχο που έκανα 13 μηνών καθηγητής πανεπιστημιου στην Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι θελιά... :D :D :D
Επειδή θα άλλαζε ιδιοκτητη έπρεπε να το κάνω και επίσημα το αποτέλεσμα ήτανε HD C ED2 :shock: :evil: :evil: :evil:

Το τέμα είναι και όχι τι είναι ο σκύλος αλλα και ποιος το υπογραφή.
Υπάρχουν περίπτωσις που ο σκύλος με HD B σε ali χωρα Δανία παίρνει HD A... :?

Η άποψη μου είναι μέχρι στο επιτρεπτό όριο αλλα πάντα ο ένας να είναι A όπως και η περισσότερη πρόγονοι του 8)

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Δεν χωράει να είμαστε απόλυτη και αφού είναι το pedigree καθαρό γιατί εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα
Σίγουρα στην Γερμανία ο HD ελένιος ισχύ περισσότερα χρονια αλλα ακόμη και στο pedigree τον top σκύλων τις Γερμανίας υπάρχουν σκυλί χωρίς ED έλενχο

Πιστεύω ότι σε κάποια χρονια στις όλες υπεύθυνες εκτροφές θα pedigree θα καθαρίσουν από αγνωστους σκύλους χωρίς HD ED
Πριν λίγα χρονια πόση ρωτούσανε για αυτό τώρα δεν διανοείται εκτροφή χωρίς αυτούς ελεγχους

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πάντα θα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα ... όσο περισσότερο προχωράει ο έλεγχος (ο αυστηρός και σωστός όμως) τόσο θα περιορίζεται ... ποτέ όμως δεν θα εξαφανιστεί ...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Στο έλενχο που έκανα 13 μηνών καθηγητής πανεπιστημιου στην Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι θελιά...
Επειδή θα άλλαζε ιδιοκτητη έπρεπε να το κάνω και επίσημα το αποτέλεσμα ήτανε HD C ED2
Πως το καταλαβε οτι ειναι τελεια ?Με το ματι?

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Κοιτα οι αποκτησεις σε βαθμο δυσπλασιας απο εξιδεικευμενους γιατρους για δυσπλασια ειναι μικρες .
Παραδειγμα:
Δινουμε τις ακτινες του σκυλου μας σε ενα εξειδικευμενο γιατρο που ξερει να διαβαζει ακτινες και αφου κανει τις μετρησεις μας λεει οτι ειναι στο οριο για ΗD A και σε σε καποιον αλλο παλι εξιδεικευμενο γιατρο μας λει οτι ειναι ΗD B αλλα με τιποτα δεν υπαρχει περιπτωση να μας πει HD C.

Συνηθως οι μεγαλες αποκλησεις ειναι αναμεσα σε "ασχετους" με το θεμα δυσπαλσια γιατρους.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Αν θα την ζευγαρωνα???
Πλακα μου κανεις?
Θα προτιμουσα παντως κουταβι απο αυτην ακομα και αν ο σκυλος που θα ζευγαρωνε δεν μου αρεσε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr