jack russell terrier

dimitrispik

Member
4 Ιουνίου 2015
16
3
38
Αθήνα
Γειά σας είμαι καινούργιος ιδιοκτήτης ενός jack russell terrier και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι . Όταν πήρα το σκύλο μου ήταν 3 μηνών και τον έχω 1,5 μήνα και τα αυτάκια του ήταν πεσμένα όπως ακριβώς είναι η φυλή του . Τώρα εδώ και 3 μέρες είναι συνέχεια όρθια,και δεν ξέρω τι συμβαίνει μήπως πρέπει να ρωτήσω τον κτηνίατρο;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αλλάζει δόντια ο σκυλάκος ?
Αν το σκυλί σου είναι εκτροφικό επικοινώνησε με τον εκτροφέα...αν όχι θα δεις απλά πως θα εξελιχθούν.

• Like
Reactions: dimitrispik

dimitrispik

Member
4 Ιουνίου 2015
16
3
38
Αθήνα
Λογικά θα αλλάζει γιατί δαγκώνει ότι βρίσκει,έχει κόλλημα με τα έπιπλα του σαλονιού. Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αν θα έχει τα αυτιά του κάτω θα είναι όταν έχει ωτίτιδα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νννναι.....το πρότυπο της φυλής δίνει κάτω το αυτί....και ΟΧΙ όταν έχει ωτίτιδα. Δλδ ένα jack πρέπει κανονικά να μην έχει κεραία το αυτί αλλά να σπάει χαλαρά τριγωνικά και να καλύπτει. Όταν έχει κάποιο πρόβλημα στο αυτί , όπως ωτίτιδα είναι πεσμένο αλλά προβληματικά πεσμένο και φαίνεται. Θα το καταλάβεις αν υπάρχει κάποιο θέμα ιατρικό με το αυτί ...έχει διαφορά. Όταν τα σκυλάκια αλλάζουν δόντια κάνουν διάφορα περίεργα με τα αυτιά τους.

Επίσης μην το αφήνεις να δαγκώνει ότι βρίσκει και φυσικά ούτε τα έπιπλα...υπάρχουν ειδικά μασουλητήρια να έχει το σκυλί κατά την χρονική αυτή διάρκεια.

Last edited by a moderator:

dimitrispik

Member
4 Ιουνίου 2015
16
3
38
Αθήνα
Δεν το ήξερα ότι όταν αλλάζουν δόντια κάνουν διάφορα με τα αυτιά τους.Θα δω πως θα πάει με τον μικρό,σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Του έχω πάρει αλλά δεν ξετρελαίνεται,που και που παίζει.Μόνο άμα παίξω εγώ μαζί του θα ασχοληθεί.

που τον βρήκες τον μικρούλη;
Τον είχε μια γνωστή μου και επειδή πήγε για σπουδές στην Κύπρο δεν μπορούσε να τον κρατήσει και μου το έδωσε.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: stamatia

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Επίσης να γνωρίζεις ότι είναι σκυλιά εξαιρετικά ενεργητικά, αθλητικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό εκπαιδεύσιμα. Διαπρέπουν σε κυναθλήματα και χρειάζονται πολύ εκτόνωση για να είναι ήρεμα μέσα στο σπίτι και να συμβιώνεις μαζί τους χωρίς προβλήματα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Νννναι.....το πρότυπο της φυλής δίνει κάτω το αυτί....και ΟΧΙ όταν έχει ωτίτιδα. Δλδ ένα jack πρέπει κανονικά να μην έχει κεραία το αυτί αλλά να σπάει χαλαρά τριγωνικά και να καλύπτει. Όταν έχει κάποιο πρόβλημα στο αυτί , όπως ωτίτιδα είναι πεσμένο αλλά προβληματικά πεσμένο και φαίνεται. Θα το καταλάβεις αν υπάρχει κάποιο θέμα ιατρικό με το αυτί ...έχει διαφορά. Όταν τα σκυλάκια αλλάζουν δόντια κάνουν διάφορα περίεργα με τα αυτιά τους.
στο ιατρικό ίσως είναι καλός, έχει και πράσινη ποδιά και μάσκα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
στο ιατρικό ίσως είναι καλός, έχει και πράσινη ποδιά και μάσκα
Άμα δεν ξέρεις πως είναι το φυσιολογικό....λογικό να μην δεις το προβληματικό :D
Εδώ ο ντοκ του είπε να ανησυχεί όταν πέσει το αυτί...:rolleyes:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
στη δεύτερη φωτογραφία δεν μου μοιάζει και πολύ για jack russell. Έχει pedigree? Η κοπέλα που τον κράτησε 1 μήνα, όταν τον πήρε δεν ήξερε ότι θα πάει να σπουδάζει στην Κύπρο? και απ' ό, τι ξέρω τα jack russell δεν απαγορεύονται εκεί.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Οπως και να ΄ναι, ειναι πανεμορφο.
Η αλλαγη μπορει να οφειλεται σε κακη εκτροφη. Καλου κακου μιλα με τον κτηνιατρο και εφοσον το εξετασει και δεν εχει καποιο προβλημα υγειας στο οποιο να οφειλεται αυτη μην ανησυχεις.

Υ.Γ. Απο που τον πηρε η κοπελα; Ρωτα την, εχεις καθε δικαιωμα να ξερεις ολη την ιστορια του σκυλου σου.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Pedigree τροφή εννοείς;Αν ναι αυτή του δίνω
Όχι καλέ, το pedigree είναι ένα χαρτί που αναγράφονται οι προγόνοι του κουταβιού: γονείς, παπούδες κ.α. Αλλιώς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι πραγματικά καθαρόαιμος.
Και η τροφή pedigree δεν είναι καθόλου καλή, κοινώς είναι σκουπίδια. Αν αγαπάς το σκυλάκι σου, άλλαξε την σε μια πιο ποιοτική τροφή. Μικρόσωμο είναι, δεν θα τρώει μεγάλες ποσοτητες αρα δεν θα είναι πολύ μεγάλο έξοδο.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Pedigree τροφή εννοείς;Αν ναι αυτή του δίνω
Pedigree ειναι ο γενεαλογικος χαρτης ενος σκυλου και πιστοποιει την καθαροαιμια του.

στη δεύτερη φωτογραφία δεν μου μοιάζει και πολύ για jack russell. Έχει pedigree? Η κοπέλα που τον κράτησε 1 μήνα, όταν τον πήρε δεν ήξερε ότι θα πάει να σπουδάζει στην Κύπρο? και απ' ό, τι ξέρω τα jack russell δεν απαγορεύονται εκεί.
Απ' οτι καταλαβα το κουταβι ειναι περιπου 4 μηνων, οποτε και εκτροφικο να ειναι δυσκολα θα εχει pedigree. Για τα υπολοιπα πραγματικα συμφωνω και επαυξανω!

dimitrispik

Member
4 Ιουνίου 2015
16
3
38
Αθήνα
Σας ευχαριστώ για την πληροφορία θα μιλήσω με την κοπέλα που μου το έδωσε για να δω τι παίζει.Οσο για την τροφή θα του την αλλάξω.Μηπως γνωρίζετε καμιά καλή τροφή που μπορώ να του δώσω;