Joker, american bully-type mix

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Γεια σας κι επίσημα! Να σας συστήσω τον αγαπημένο μου σύντροφο που ήρθε στη ζωή μου πριν 10 μήνες και την έκανε τόσο καλύτερη!

Ο Joker είναι είναι 20 μηνών, πανέξυπνος, απίστευτα πεισματάρης και τραγικά λιχούδης μεγαλοκούταβος. Με εξαίρεση το πείσμα του είναι αρκετά ήπιος χαρακτήρας, περίεργος και πρόθυμος να εξερευνήσει ό,τι υπάρχει γύρω του, κοινωνικός με άλλα σκυλιά και αρκετά παιχνιδιάρης. Μέχρι στιγμής φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με όλους πλην των γατιών εν κινήσει, και είναι απ’ τα θέματα που προσπαθούμε να δουλέψουμε. Στο σπίτι σε γενικές γραμμές είναι ήσυχος, με εξαίρεση όταν φεύγουμε, όπου όντως εκεί ακούγεται – ευτυχώς όχι παρατεταμένα σύμφωνα με τους γείτονες. Από την άλλη δε δίνει καμία (λεκτική) σημασία σε σκυλιά, θορύβους, κουδούνια, επισκέπτες κλπ οπότε το γαύγισμά του κυμαίνεται σε ανεκτά επίπεδα.

Στο θέμα της εκπαίδευσης δεν είμαι όσο συνεπής και επίμονη θα έπρεπε οπότε παλεύουμε ακόμα με μερικά θέματα, αλλά πού θα μου πάει, θα βελτιωθώ. Για την ώρα έχει μάθει να περπατάει αρκετά καλά με τον οδηγό, και κάνουμε πρόοδο στο «άστο» και το «έλα». Ο μικρός βαριέται μάλλον εύκολα, οπότε οι βόλτες μας είναι μια μίξη από παιχνίδι με άλλα σκυλιά, παιχνίδι μαζί μου και περπάτημα για εξερεύνηση. Αναλόγως της ώρας, του μέρους και των ερεθισμάτων γύρω, είναι ελεύθερος ή στον οδηγό του.

Ο μικρούλης αγοράστηκε κουτάβι από γέννα ιδιώτη ως υγιές καθαρόαιμο άμσταφ - και τι έκπληξη (not) δεν είναι τίποτε από τα τρία. Μορφολογικά φέρνει σε αμερικάνικο μπουλντόγκ, ήσσονος σημασίας στην προκειμένη, και γεννήθηκε με στένωση της πνευμονικής βαλβίδας, που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του δεν ήξερε/ήθελε να τον φροντίσει, με αποτέλεσμα ο πιτσιρίκος να βρεθεί ετοιμοθάνατος σε ηλικία πέντε μηνών. Για καλή του τύχη βρέθηκε στο δρόμο του μια κυρία που τον απομάκρυνε από τον ιδιοκτήτη του και με τη βοήθεια εθελοντών τον κράτησαν κυριολεκτικά στη ζωή. Να μιλήσω για φτηνά καθαρόαιμα ή κουτάβια γνωστών γνωστού που είναι γνώστης της φυλής ή πόσο σοβαρά πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε οποιοδήποτε σκύλο; Μμμ μπα, χώρια που δεν έχω και ισχυρότερα επιχειρήματα από τον ίδιο τον Τζόκερ.

Σας είπα ότι ο Τζοκερίτος μου είναι το πιο καλό, έξυπνο και όμορφο παιδί; Σας είπα ότι έχει πολλά ταλέντα;

Για παράδειγμα σε ηλικία 5 μηνών το κεφάλι του σχεδόν εξαφάνιζε τον υπόλοιπο σκύλο:

Από 10 μηνών εξασκεί καθημερινά το θλιμμένο ύφος του:

Ξέρει πάντα ποιο είναι το καλό του προφίλ:

Και 18 μηνών διαπρέπει σε αθλήματα:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
τι κούκλος είναι!!! Ειδικά το θλιμμένο το έχει ο άτιμος!!!

Πώς έφτασε τελικά στην αγκαλιά σου ο Joker? είχες επαφή με τους εθελοντές που τον έσωσαν?
(τώρα ποιος ήταν για ποιον joker, το μέλλον θα δείξει, αλλά μάλλον αμοιβαίο το κόβω)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να τον χαιρεσαι!!!
Τελειος ο κεφαλας. Ειδικα σε αυτη που εχει ακουμπησει το ποδαρακι χαλαρα στην καρεκλα.
Η στένωση πως αντιμετωπίζεται;
Και πως εγινε η διάγνωση. Ποια τα συμπτωματα; Γενικα πες μας ενα δυο πραγματα παραπάνω.

• Like
Reactions: sis

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια, εξάλλου πιστεύω ότι οι καλές σκέψεις βοηθάνε τον Τζοκεράκο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο J

Πριν από δυο χρόνια περίπου έζησα για λίγο έναν καθαρόαιμο πιτ μπουλάκο κι εντυπωσιάστηκα τόσο που αποφάσισα να αποκτήσω ένα. Μετά από ψάξιμο κατάλαβα ότι είναι μια αρκετά μπερδεμένη φυλή και ότι υπάρχουν ελάχιστα εκτροφεία στην Ελλάδα. Αισθανόμουν ότι λόγω απειρίας μου όσο και να διάβαζα ουσιαστικά θα έπρεπε να εμπιστευτώ τυφλά έναν εκτροφέα, κι επειδή δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτό η ιδέα πήρε αναβολή. Αφού το εκτροφικό κουτάβι απορρίφθηκε, το επόμενο βήμα ήταν οι φιλοζωικές. Δεν ήξερα τους εθελοντές που τον είχαν αναλάβει, αλλά ο γούγλης έχει γίνει καλός φίλος τα τελευταία χρόνια και άρχισα να ψάχνω αγγελίες!

Νομίζω ήταν γραφτό μας να συναντηθούμε, γιατί αρχικά πήγαινα για άλλο σκύλο αφενός, κι αφετέρου εκείνη την περίοδο ο Τζόκερ έψαχνε ένα σπίτι για να ζήσει τους τελευταίους μήνες του - και ντρέπομαι που το λέω αλλά τον είχα απορρίψει γι’ αυτό ακριβώς. Τελικά αφού είδα τον πρώτο σκύλο που είχα επιλέξει κατάλαβα ότι οι άνθρωποι που τον φιλοξενούσαν τον είχαν αγαπήσει και το σταμάτησα, κι ενδιάμεσα ο Τζόκερ πήγε σε καρδιολόγο κτηνίατρο που αναίρεσε την άμεση καταδίκη. Μίλησα με τον κτηνίατρο πρώτα, σκέφτηκα ότι μπορώ να του παρέχω ό,τι χρειάζεται, συναντηθήκαμε, και να’ μαστε!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Η δουλειά της πνευμονικής βαλβίδας είναι να ανοίγει για να επιτρέπει στο αίμα να φύγει από τη δεξιά κοιλία και να κατευθυνθεί στους πνεύμονες. Όταν η βαλβίδα δεν ανοίγει σωστά, περιορίζεται η ροή αίματος προς τους πνεύμονες, και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, δύσπνοια, λιποθυμία, ταχυκαρδία, συσσώρευση υγρών, πόνο στο στήθος. Η μέτρια/σοβαρή στένωση όπως του Τζόκερ επιδεινώνεται με το χρόνο, και οι συχνότερες επιπλοκές είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, η υπερτροφία της δεξιάς κοιλίας, η αρρυθμία και ο αυξημένος κίνδυνος μολύνσεων της καρδιάς.

Η διάγνωση γίνεται με υπερηχοκαρδιογράφημα (υπέρηχο) από κτηνίατρο-καρδιολόγο κατά προτίμηση, για ακριβέστερη εκτίμηση. Η τακτική παρακολούθηση γίνεται ανά τετράμηνο περίπου κυρίως με καρδιογράφημα και υπέρηχο, βιοχημικές εξετάσεις για την παρακολούθηση νεφρών/ήπατος λόγω φαρμακευτικής αγωγής, αιματολογική εξέταση ενός πιθανού δείκτη καρδιακής λειτουργίας. Επίσης προτείνεται η τοποθέτηση holterγια 24ωρη καταγραφή.

Για την ώρα η κατάστασή του μικρού αντιμετωπίζεται με προσοχή στη διατροφή (μείωση αλατιού, λίπους) και με 2 ανθρώπινα φάρμακα πρωί & βράδυ, από τα οποία το ένα μειώνει τους παλμούς της καρδιάς και το άλλο την αρτηριακή πίεση. Τα φάρμακα δε μπορούν να θεραπεύσουν την πάθηση, απλά να καθυστερήσουν την επιδείνωση όσο περισσότερο γίνεται. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση στο μέλλον είναι η τοποθέτηση stent (μπαλονάκι), που τοποθετείται μέσα στη βαλβίδα και «φουσκώνει» ανοίγοντάς τη ώστε να διευκολύνεται η ροή του αίματος, και να μη χρειάζεται η υπερ—προσπάθεια της καρδιάς. Οι πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης είναι γύρω στο 70%, και ο κτηνίατρος δεν τη συστήνει όσο η κατάσταση ελέγχεται φαρμακευτικά. Επίσης η επέμβαση δε γίνεται στην Ελλάδα, το κόστος της είναι μάλλον υψηλό και διαμορφώνεται ανά περίπτωση.

Το πρώτο σύμπτωμα του Τζόκερ ήταν το φύσημα και στη συνέχεια η εύκολη κόπωση. Επειδή δεν έπαιρνε αγωγή επιδεινώθηκε σοβαρά και στα συμπτώματα προστέθηκαν η δύσπνοια και τέλος η κυάνωση – ουσιαστικά ένα κουτάβι 5 μηνών έπεφτε στην κυριολεξία ξέπνοο μετά από ένα μέτρο περπάτημα, και το δέρμα του είχε σχεδόν μαυρίσει. Πλέον τα συμπτώματά του δεν είναι προφανή αν δεν ξέρεις ότι έχει πρόβλημα. Τρέχει και παίζει όπως ένα οποιοδήποτε σκυλάκι, αλλά λαχανιάζει γρηγορότερα και περισσότερο. Αν μου ξεφύγει και δεν τον σταματήσω, κάποια στιγμή θα ξαπλώσει μόνος του για να ξεκουραστεί, και θα συνεχίσει να κατσικίζει μόλις πάρει μια ανάσα.

Έχω κάνει πρόοδο απ’ το πρώτο δίμηνο που έβγαινε μισή ώρα με το ρολόι και στην επιστροφή προσπαθούσα να μετρήσω τους σφυγμούς του για να κάνω δικές μου μελέτες πόσο επιβαρύνει η βόλτα την καρδιά του. Πλέον προσπαθώ να βρω μια ισορροπία ανάμεσα στη φυσιολογική ζωή και το να ζει σα να είναι η τελευταία του μέρα, αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Το αμερικανικο bulldog που το βρηκε?!
Το κεφάλι του και το στέρνο του «μπουλντογκίζουν» περισσότερο απ’ ότι φέρνουν στις άλλες δύο φυλές – σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι είναι, αν και είμαι σίγουρη ότι ο «εκτροφέας» του είχε επιλέξει τα καλύτερα δείγματα για αναπαραγωγή :LOL::ROFLMAO:

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Να τον χαίρεσαι τον κεφάλα σου και μπράβο σου για όλα όσα κάνεις γι΄αυτόν.
Καλή συνέχεια :) ...

• Like

Vermillion

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
45
16
26
Τοσο ομορφος και...ταλαντουχος!!:p
Λατρευω το θλιμμενο φατσακι του, να τον δαγκωσω μου ερχεται!:D

Καλη ζωη να εχετε & ενα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που εκανες την καλη την πραξη, αρχιζω να ελπιζω πως περα απο 'ανθρωπους' υπαρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ τελικα!:love:

• Like

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εχω την αίσθηση ότι στους ανθρώπους, η στένωση αντιμετωπίζεται με αλλαγή βαλβίδας (και τοποθέτηση είτε οργανικής είτε μεταλικής). Στα σκυλιά υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Τώρα που το λες, νομίζω ότι την έβλεπα για καιρό την αγγελία του. Με τεράστια θλίψη και οργή συγχρόνως. Ευτυχώς που τελικά τα πράγματα, ήρθαν έτσι, για τον πιτσιρή. Αμαρτία ήταν, τα όσα πέρναγε.

Μπράβο σου, για την τελική σου απόφαση, να του δώσεις αυτή την ευκαιρία.
Ελπίζω, να φτάσει μέχρι τα βαθιά του γεράματα, έτσι όμορφος και καμαρωτός :)

• Like