Με τους ανθρώπους είναι μάλλον αδιάφορος - εκτός αν τρώνε κάτι, οπότε τρέχει κοντά και τους κοιτάζει με λατρεία στο στόμα. Γενικά δεν αποζητά χάδια ή παιχνίδια με αγνώστους, χωρίς πάντως να δυσανασχετεί αν τον χαϊδέψουν, τον φωναξουν κλπ.
Οι γάτες, τα ποντίκια και οι κατσαρίδες είναι το αγαπημένο κυνήγι του, οπότε έχω το νου μου. Τα βατράχια που συχνάζουν στη βόλτα μας, τον κυνηγάνε αυτά...
Τα κουτάβια ανεξαρτήτως μεγέθους τα αγνοεί. Με τα θηλυκά έχει πιο εγκάρδιες σχέσεις, αλλά παίζει μόνο με ένα δυο συγκεκριμένα. Σε γενικές γραμμές τα πάει καλά, αν και κυρίως παίζει με ένα δυο θηλυκά. Με τα αρσενικά πρόσφατα έχει γίνει λίγο περίπλοκο το θέμα. Σε γενικές γραμμές δεν έχει πρόβλημα, και με μερικά θα παίξει και λίγο. Αν κάποιο ανέβει πάνω του θα αντιδράσει αρκετά έντονα μέχρι να το διώξει, και αφού ξεκαβαλήσει ο άλλος λήγει και ο καβγάς.
Πριν δυο εβδομάδες περίπου έγιναν δύο περιστατικά που με προβλημάτισαν: την πρώτη φορά τρία αρσενικά σκυλιά είχαν καβαλήσει ο ένας τον άλλο γρύλιζαν μεταξύ τους. Όταν έφτασαν δίπλα στον Τζόκερ θεώρησε σκόπιμο να ανέβει στον τελευταίο. Τον ξεκόλλησα και τον κράτησα παράμερα, αλλά το παιχνίδι των άλλων συνεχίστηκε και είδα τον Τζόκερ να παρακολουθεί με ενδιαφέρον, οπότε τον πήρα και φύγαμε. Στο δεύτερο σκηνικό το καμάρι μου έπαιζε έντονα με το αγαπημένο του κορίτσι, κι ένα δεύτερο άγνωστο αρσενικό πήγε δίπλα του. Ο Τζόκερ εξαπέλυσε "επίθεση" στον εισβολέα και τους χώρισα εγώ. Θεωρώ ότι η επίθεση ήταν κυρίως κοκορομαχία, γιατί αφενός τους χώρισα σχετικά εύκολα, αφετέρου μετά τη λήξη παρέμεινε στον ίδιο χώρο με τον άλλο σκύλο χωρίς διάθεση από κανέναν τους για συνέχεια.
Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ένταση, στην πρώτη από τα άλλα σκυλιά, στη δεύτερη γιατί ο ίδιος είχε ανεβάσει στροφές στο παιχνίδι. Στη συνέχεια των περιστατικών έχει συνυπάρξει και παίξει με αγόρια χωρίς παρατράγουδα, όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν χαλαροί. Απ’ ότι βλέπω μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ξεκινήσει ούτε θα τελειώσει έναν καυγά. Από την άλλη, φαίνεται ότι δεν είναι/είμαι σε θέση να διαχειριστεί την ένταση, ακόμα και όταν δεν τον αφορά άμεσα. Τη δεύτερη φορά ξαφνιάστηκα. Με ενοχλεί ιδιαίτερα ότι την πρώτη φορά δευτερόλεπτα πριν χωθεί ο Τζόκερ σκέφτηκα ότι δε μ’ αρέσει το σκηνικό όπως εξελίσσεται, αλλά παρόλα αυτά επέλεξα να αγνοήσω τη σκέψη μου. Προς γνώση μου και συμμόρφωση…