"Kαρούμπαλο" στο γόνατο

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να πω και την αμαρτια μου- σιγουρα την εχω τρελανει και εγω.
Ειχε ερθει αυτες τις μερες και μια φιλη μου απο την γερμανια, η οπιοα σπουδαζει Tierheilpraktik και την ειδε την Καρλα, και βεβαια το συζητησαμε το θεμα- και οι δυο μας εκτιμισαμε,οτι θα ειχαμε παει τα σκυλια μας να δουμε τι ειναι- και μαλιστα γρυγορα! Και ετσι το συστισαμε και στην Βασω!

Εγώ είμαι της φιλοσοφίας "εμπιστεύομαι τον γιατρό μου και δεν στηρίζομαι σε συμβουλές "ειδικών" " και γενικά το μυαλό μου δεν έχει πάει ποτέ σε τέτοια ακραία σενάρια.
Και ισως καλα κανεις?
Αλλα δυστυχος εχω ακουσει τοσα πολλα και ζησει και η ιδια, που ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ δυνατον να εμπιστευομαι κανεναν πια με την πρωτη!

Εγω εχω φιλη κτηνιατρο, δουλεβω καιολας στο ιατρειο της και εχω δει πολλααααα! Επισης κοντευα να χασω το πρωτο γαλλικο μου, επειδη εκανε λαθος διαγνωση- ή εκτιμιση καταστασης!
Και δεν ηταν και κατι τοοοοσο πολυ πολυπλοκο- ηταν απλα ενα αποστημα.
Αλλα τα επακολουθα (τοξικοση του οργανισνου) παραλιγο να ηταν μοιραια!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν διαφωνώ. Εννοείται ότι ο καθένας ανάλογα και με τις εμπειρίες του, αποφασίζει αν και ποιόν θα εμπιστευτεί.

Και δεν ηταν και κατι τοοοοσο πολυ πολυπλοκο- ηταν απλα ενα αποστημα.
Αλλα τα επακολουθα (τοξικοση του οργανισνου) παραλιγο να ηταν μοιραια!!
Αυτό το περιστατικό πιστεύεις ότι είναι κάτι συνηθισμένο, οπότε λογικά θα πρέπει να πάει το μυαλό σαν πρώτη σκέψη, σε κάτι τέτοιο κακό;

Και εννοείται, δεν αμφισβητώ ότι γίνονται πολλά, απλά ενώ με το παραμικρό κι εγώ επικοινωνώ με τον γιατρό, καλώς ή κακώς δεν πάει το μυαλό μου πάντα στο χειρότερο σενάριο.

Τέλος πάντων, φαντάζομαι σήμερα θα έχουμε νεότερα. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Το απόγευμα θα την πάω στον κτηνίατρο - θα σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγώ είμαι πιό ψύχραιμη..αλλά είμαι έτσι και στον εαυτό μου...!!
Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι όταν αρχίσω και το ψάχνω πολύ...με κάτι λίγο...αρχίζω και βγάζω τρελλά σενάρια...αγχώνομαι...τρελλαίνομαι...χτυπιέμαι...και τελικά..για το τίποτα...
Είναι όπως το παραμύθι με τη κοπέλα που πήγε να πάρει κρασί απο το βαρέλι στο υπόγειο και είδε το τσεκούρι...η σαν το "αι γαμησου και συ και ο γρύλλος σου"..:D:D
Μη τρελλαίνεστε πολύ..."μέτρον άριστον"..που έλεγαν και οι πρόγονοι!!!:D:D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω κατι τετοια δεν τα πειραζω,εχω δει και ανθρωπους με τετοια,αν παω στον γιατρο μου θα με διαλοστειλει,εχει και αυτοε τετοια,τα λιπωματα δε που ειχε τα εβγαλε μονος του.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Πrιν λίγο ήρθαμε από κτηνίατρο. Του είπα για παρακέντηση και μου είπε καλύτερα - και αντί για παρακέντηση - να το βγάλουμε και να πάει για βιοψία διότι η παρακέντηση δεν είναι έτσι κι αλλιώς αξιόπιστη για κάθε περίπτωση.(το είχα διαβάσει αυτό έτσι κι αλλιώς)

Κλείσαμε ραντεβού για το άλλο Σάββατο - θα γίνει με ηρεμιστικό και τοπική νάρκωση. Πιο πριν θα κάνω και ακτινογραφία θώρακος (για ψυχολογικούς λόγους αν και μου είπε ότι με ηρεμιστικό δεν χρειάζεται).

Υπάρχει κάτι άλλο που να προσέξω ή να κάνω σε εξετάσεις ενόψει του ηρεμιστικού λέτε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Πιο πριν θα κάνω και ακτινογραφία θώρακος (για ψυχολογικούς λόγους αν και μου είπε ότι με ηρεμιστικό δεν χρειάζεται)
Τι εννοείς για ψυχολογικούς λόγους;

Δεν παιρνεις και εσυ ενα ηρεμηστικο?:):):)
:D:D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Δεν παιρνεις και εσυ ενα ηρεμηστικο?:):):)
Λέω να αρχίσω ομοιπαθητική... θα το σκοτώσω το βρωμόσκυλο! Χθες στον κτηνίατρο εγώ έσκαγα και αυτή ήταν εντελούς "γιούχου!" και έκανε δημόσιες σχέσεις με ανθρώπους, σκύλους, γάτες (βασικά νομίζει ότι το κτηνιατρείο είναι το Allou Fun Park :D)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ολα καλά - πήγαμε το πρωί και το βγάλαμε και περιμένουμε τη βιοψία σε μία εβδομάδα. Ήταν μια κύστη με υγρό μέσα, ο κτηνίατρος είπε ότι μάλλον δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.

Η FrenchieFan διατέλεσε επιτυχώς χρέη ψυχολογικής υποστήριξης προς δύο εντελώς φρικαρισμένους σκυλογονείς και επίβλεψης χειρουργείου, καθώς ήταν μέσα όλη την ώρα και επόπτευσε όλη τη διαδικασία! :) Το "Ευχαριστώ" για αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να πω...

Έγινε με ηρεμιστικό και τοπικό αναισθητικό. Η Κάρλα συνήρθε αμέσως πολύ καλά και άρχισε πάλι να χαριεντίζεται σαν να μην έγινε τίποτα με τον κόσμο στο κτηνιτρείο και τα σκυλιά εκεί. Μάλιστα πήγαμε και μια μικρή βόλτα στο τετράγωνο.

Τώρα το πόδι στο σημείο της επέμβασης είναι πρησμένο και η Κάρλα κουτσαίνει. Πρέπει να την πονάει γιατί θέλει συνέχεια να το γλύφει. Κι εγώ από πάνω τσολιάς για να μην το πειράξει.

Την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε κάνει και έναν υπέρηχο καρδιάς για να δούμε ότι όλα είναι οκ - είναι μια χαρά!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Λοιπόν πήραμε τη βιοψία και ήρθε η καρδιά μας οριστικά στη θέση της!

Κοκκιωματώδης φλεγμονή είναι η διάγνωση. Δεν έχει στοιχεία κακοήθειας, δεν είναι κάτι ανυσηχητικό και δεν έχει συγκεκριμένες αιτίες. Όμως μπορεί να το ξαναεμφανίσει ο σκύλος. Η μόνη θεραπεία είναι η αφαίρεση, δεν υποχωρεί με αντιβίωση ή άλλο φάρμακο.

Δεν έχω προλάβει να ψάξω ακόμη στο net... θα δω κι εκεί τι θα βρω σχετικά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αντε μπράβο. Ακούγεται άσχημο αλλά προφανώς δεν είναι... ;) Ευχόμαστε πάντως να μην το ξαναπάθετε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ευχαρστώ!

Η Κάρλα είναι μια χαρά - απλά έχει τα ράμματα ακόμη στο πόδι που θα τα βγάλουμε στα μέσα της εβδομάδας. Περπατά όμως, τρέχει και παίζει κανονικά.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι είμαστε που είμαστε "μακάκες" μαζί της από πριν, τώρα απογίναμε, καθώς η μαντάμ Σαρκοζί μας έχει βάλει 4 πόδια σε 1 παπούτσι!:D

Ξέχασα να πω ότι πριν την επέμβαση (που όπως είπα έγινε με ηρεμιστικό και τοπική) κάναμε και έναν υπέρηχο καρδιάς, η οποία είναι μια χαρά!

Επίσης, με προτροπή της FrenchieFan και μιας και βρεθήκαμε στο ακτινολογικό κέντρο, ρίξαμε και μια ακτινογραφία σπονδυλικής στήλης (άσχετο από την επέμβαση στο πόδι) για να ξέρουμε "που βρισκόμαστε" (η σπονδυλική στα γαλλικά μπορεί να είναι θέμα...) και είμαστε και εκεί οκ!

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Ολα καλά - πήγαμε το πρωί και το βγάλαμε και περιμένουμε τη βιοψία σε μία εβδομάδα. Ήταν μια κύστη με υγρό μέσα, ο κτηνίατρος είπε ότι μάλλον δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.

Η FrenchieFan διατέλεσε επιτυχώς χρέη ψυχολογικής υποστήριξης προς δύο εντελώς φρικαρισμένους σκυλογονείς και επίβλεψης χειρουργείου, καθώς ήταν μέσα όλη την ώρα και επόπτευσε όλη τη διαδικασία! :) Το "Ευχαριστώ" για αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να πω...

Έγινε με ηρεμιστικό και τοπικό αναισθητικό. Η Κάρλα συνήρθε αμέσως πολύ καλά και άρχισε πάλι να χαριεντίζεται σαν να μην έγινε τίποτα με τον κόσμο στο κτηνιτρείο και τα σκυλιά εκεί. Μάλιστα πήγαμε και μια μικρή βόλτα στο τετράγωνο.

Τώρα το πόδι στο σημείο της επέμβασης είναι πρησμένο και η Κάρλα κουτσαίνει. Πρέπει να την πονάει γιατί θέλει συνέχεια να το γλύφει. Κι εγώ από πάνω τσολιάς για να μην το πειράξει.

Την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε κάνει και έναν υπέρηχο καρδιάς για να δούμε ότι όλα είναι οκ - είναι μια χαρά!
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και εύχομαι τα καλύτερα. Έχει βγάλει κι εμένα το σκυλάκι μου κάτι παρόμοιο εδώ και 1 βδομάδα. Ο γιατρός μας της έκανε μία ένεση κορτιζόνης και περιμέναμε να δούμε αν θα υποχωρήσει. Τελικά άνοιξε σαν τριαντάφυλλο και έφυγε το κάκαλο και ξαναξεράθηκε. Επίσης άλλαξε σχήμα. Από στρογγυλό που ήταν πατηκόθηκε. Έγινε πιο πλακουτσοτό να το πώ. Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση. Ο γιατρός μου είπε καλύτερα να το αφαιρέσουμε. Όμως θέλει να έρθει να την πάρει και να την κρατήσει 2 ολόκληρες μέρες. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Εσύ αν κατάλαβα καλά το δικό σου, το πήγες, έγινε η επέμβαση και αμέσως μετά το πήρες. Έτσι; Επίσης μου είπε ότι θα της κάνει ολική νάρκωση. Και επιμένει ότι εγώ δεν πρέπει να βρίσκομαι εκεί. Θα την πάρει, θα κάνει τη δουλειά του και θα μου τη φέρει. Επείδή όμως δε συμφωνώ, θα ήθελα να ξέρω τι έκανες εσύ και αν θές να μου στείλεις σε μήνυμα το τηλ. του γιατρού σου γιατί είμαι κι εγώ τρελλαμένη με το σκύλο μου και θέλω να ξέρω κάθε λεπτομέρεια και να είμαι φυσικά παρούσα. Πέριμένω με αγωνία την απάντησή σου. Ευχαριστώ εκ των πτοτέρων.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης θαρρώ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και εύχομαι τα καλύτερα. Έχει βγάλει κι εμένα το σκυλάκι μου κάτι παρόμοιο εδώ και 1 βδομάδα. Ο γιατρός μας της έκανε μία ένεση κορτιζόνης και περιμέναμε να δούμε αν θα υποχωρήσει. Τελικά άνοιξε σαν τριαντάφυλλο και έφυγε το κάκαλο και ξαναξεράθηκε. Επίσης άλλαξε σχήμα. Από στρογγυλό που ήταν πατηκόθηκε. Έγινε πιο πλακουτσοτό να το πώ. Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση. Ο γιατρός μου είπε καλύτερα να το αφαιρέσουμε. Όμως θέλει να έρθει να την πάρει και να την κρατήσει 2 ολόκληρες μέρες. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Εσύ αν κατάλαβα καλά το δικό σου, το πήγες, έγινε η επέμβαση και αμέσως μετά το πήρες. Έτσι; Επίσης μου είπε ότι θα της κάνει ολική νάρκωση. Και επιμένει ότι εγώ δεν πρέπει να βρίσκομαι εκεί. Θα την πάρει, θα κάνει τη δουλειά του και θα μου τη φέρει. Επείδή όμως δε συμφωνώ, θα ήθελα να ξέρω τι έκανες εσύ και αν θές να μου στείλεις σε μήνυμα το τηλ. του γιατρού σου γιατί είμαι κι εγώ τρελλαμένη με το σκύλο μου και θέλω να ξέρω κάθε λεπτομέρεια και να είμαι φυσικά παρούσα. Πέριμένω με αγωνία την απάντησή σου. Ευχαριστώ εκ των πτοτέρων.
Σε ποιο σημείο ακριβώς το έχει η δικιά σου;
Εμείς κάναμε την επέμβαση και φύγαμε - δεν ήταν απαραίτητη η ολική νάρκωση λόγω της περίπτωσης, του σημείου, του μεγάθους κλπ. Εξαρτάται από την περίπτωση κάθε φορά.
Πάντως το να την κρατήσει μέσα 2 μέρες μου φαίνεται περίεργο. Εδώ σε επέμβαση στείρωσης και το παίρνεις αμέσως το σκυλί... Είναι πιο βαριά επέμβαση από τη στείρωση;