K9 Advantix και μπάνιο

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Πήγαμε προχθές στον κτηνίατρο για να βάλουμε την αμπούλα αλλά δεν του την έβαλε επειδή τον είχα κάνει μπάνιο. Μου είπε πρέπει να περάσουν 2 ημέρες απ όταν τον έκανα μπάνιο για να την τοποθετήσω. Οι 2 ημέρες πέρασαν αλλά ο Hachi μιας και είναι άσπρος είναι πάλι μέσα στην μπίχλα. Τι να κάνω; Να του περάσω τώρα την αμπούλα; Να τον κάνω μπάνιο και μετά από 2 ημέρες να του τη βάλω; Αυτός κάθε 3-4 ημέρες θέλει μπάνιο. Με το μπάνιο δεν χάνεται η ισχύς της αμπούλας; Και πρίν αρχίσετε για το θέμα του μπάνιου να ενημερώσω πως έχω ειδικό φαρμακευτικό σαμπουάν που μου έδωσε η κτηνίατρος το οποίο δεν πωλείται, και αναγράφει στις οδηγίες χρήσης ότι μπορώ να τον κάνω μπάνιο κάθε 2-3 ημέρες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Some dogs apparently have frequent water exposure due to swimming or washing. As a general recommendation, if a dog needs to be bathed or shampooed, this should be done before product application. Like Advantage®, advantix® may be applied right after the coat is dry without any waiting period.

advantix® remains effective if the animal becomes wet. However, prolonged, intense exposure to water should be avoided. In cases of frequent water exposure the persistent efficacy may be reduced. Do not retreat more frequently than once weekly.

Studies have been conducted to evaluate the impact of water and shampoo on advantix® efficacy. The dogs where either rinsed with water following a standardized procedure on days 2, 9, 16 and 23 or shampooed and rinsed at day 14 after treatment. Infestation was performed at weekly intervals using Castor Bean ticks I. ricinus or Brown Dog ticks R. sanguineus and/or the cat fleas C. felis. In all the intervals, the efficacy for ticks and fleas was significantly above the required minimum of 90%.

http://www.animalhealth.bayerhealthcare.com/4714.0.html

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Οπότε θα τον κάνω μπανάκι αύριο και μόλις στεγνώσει καλά θα του την περάσω. Ο γιατρός μου είπε μόνο στο πάνω μέρος σε 3 σημεία να τη βάλω. Απο κάτω δεν χρειάζεται καθόλου;

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Οχι, οπως σου ειπε ο κτηνιατρος...αν κ στη σελιδα λεει The entire contents of the advantix® pipette should be applied evenly to four spots on the top of the back from the shoulder to the base of the tail

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, την αμπούλα την έβαζε πάντα ο κτηνίατρος αλλά επειδή του είπα ότι τον έκανα μπάνιο και την είχε βγάλει ήδη από τη συσκευασία (τη χάρτινη) έπρεπε να την πληρώσω και να τη βάλω μόνος μου.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το σκυλι δεν πρεπει να το πλενεις τοσο συχνα. Οσο το πλενεις τοσο λερωνει. Καθε τριμηνο το πολυ. Εγω τις δικες μου τις πλενω 2 φορες το χρονο και ειναι πεντακαθαρες. Καλο βουρτσισμα θελει να ανανεωνεται η γουνα. Με το να το πλενεις συνεχεια καταστρεφεις τη φυσικη χλωριδα του δερματος. Αν εχει κυλιστει σε κοπρανα η ψοφιμια λογικο να τον κανεις μπανιο, αλλα σε νορμαλ καταστασεις οπως σου ειπα.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Βρωμάει μονίμως ποδαρίλα και γίνεται μαύρος, επειδή μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να τον έχω έτσι να κυκλοφορεί.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οσο τον πλενεις τοσο θα βρωμαει. Πρεπει να ξερεις οτι ο σκυλος πανω στο δερμα εχει ενα λιπαρο στρωμα. Ολα τα παρασιτοκτονα αποροφουνται απο το στρωμα αυτο. Με το μπανιο του αφαιρεις αυτο το στρωμα το οποιο κανει μερικες μερες να επανελθει. Μεχρι να δημιουργηθει ξανα το σκυλι ειναι εντελως εκτεθειμενο. Και αμπουλα να του βαλεις θα παει χαμενη γιατι δεν εχει απο που να απορροφηθει. Και κολαρο να του βαλεις μεχρι να επανελθει το στρωμα αυτο στην κανονικη του κατασταση για να απορροφησει τις δραστικες ουσιες ψιλοαχρηστο θα ειναι. Αστον, ξεκινα το μπανιο μια φορα το μηνα και αραιωνε το σιγα σιγα. Μια φορα το μηνα, μετα απο κανα δυο φορες πηγαινε το στους δυο και ουτω καθεξης. Ολα τα παρασιτοκτονα να αφηνεις μερικες μερες μετα το μπανιο πριν τα βαλεις. Οι κινδυνοι οταν το σκυλι ειναι χωρις προστασια ειναι πολλοι, σκνιπες, τσιμπουρια κτλ, και απειλουν αμεσα τη ζωη του.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Για να τον γλυτώσω από το μπάνιο δοκίμασα να τον σκουπίζω με μωρομάντηλα, δεν έβγαλαν ούτε τη μυρωδιά αλλά ούτε και τη βρωμιά από πάνω του. Καμία άλλη λύση; Έχουμε και ωτίτιδα τώρα, σε λίγες ημέρες τελειώνω τη θεραπεία του, τα αυτιά του κάθε μέρα που του βάζω το υγρό γίνονται μαύρα :/

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μια λυση ειναι αυτη που σου ειπε η Berna παραπανω. Περασμα με ενα πανι μουλιασμενο με αραιωμενο μηλοξυδο. Παντως συμβιβασου με την ιδεα οτι το σκυλι μια μυρωδια θα την εχει, μην περιμενεις να μυριζει τριανταφυλλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Gherudos ποδαρίλα παιδί μου αποκλείεται να μυρίζει το σκυλί εκτός αν φοράει αθλητικά χωρίς κάλτσες!!! Αλλά εάν αραιώσεις το λούσιμο και κάνεις συχνό-καθημερινό βούρτσισμα θα δεις μεγάλη διαφορά, ένα πεντακάθαρο σκυλί που θα μυρίζει λιγότερο...μυρίζει πολύ γιατί το πλένεις τόσο συχνα όσο και αν δεν το πιστεύεις. Είχα κατάλευκο σκύλο,σαμογιεντ , και απλά την βούρτσιζα και μόνο το καλοκαίρι την έλουζα κάθε μήνα και ήταν πεντακάθαρη!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Θα το επιβεβαιώσω και εγώ αυτό Gherudos που έχουμε και την ίδια φυλή, και το ίδιο χρώμα, και περίπου την ίδια ηλικία.....
Μου το έχουν πει και εκτροφείς.... Akita και μπάνιο σπάνια....Χτένισμα συνέχεια......
Εγώ ακόμα μπάνιο δεν το έχω κάνει και δεν μυρίζει τίποτα.... Μόνο μία φορά με σκέτο νερό.....
Χτένισμα συνέχεια.....
Άσε που μπορεί ο δικός σου να λερώνεται όλη την ώρα επειδή ξέρει πως θα τον κάνεις μπάνιο, και επειδή το απολαμβάνει λόγω ζέστης να σου κάνει "κόλπα"....

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ο κύριος Hachi κάνει μόνος του μπάνιο καθημερινά, βουτάει στο μπώλ της Μίνας που είναι αρκετά μεγάλο, πλέον δεν χωράει και βάζει τα πόδια του μόνο, καμιά φορά το αναποδογυρίζει, πέφτει το νερό και κυλιέται πάνω του. Όταν είναι μέσα στο σπίτι μου σκάβει το δικό του νερό και το βγάζει όλο έξω από το μπόλ του, γεμίζει τα πλακάκια νερό κι έπειτα κυλιέται πάνω του. Είναι συνεχώς μέσα στα νερά και βρωμάει σαν τυρίλα, ποδαρίλα κάτι τέτοιο. Δεν έχω βρεί λύση με το νερό, τον λυπάμαι γιατί ξέρω πως ζεστένεται, του έχω το air condition αρκετά συχνά αλλά έπαθε ωτίτιδα και μου είπαν ότι ίσως οφείλεται στο air condition, όμως είμαστε 50 ημέρες στο νέο μας σπίτι, μετά από 50 ημέρες τον πείραξε το air condition; Όσο για το θέμα του νερού δεν βρίσκω λύση, δεν θέλω να τους το βγάζω και να τους δίνω ανά 1 ώρα υπό την επίβλεψη μου επειδή ζεσταίνονται τα σκυλιά και θέλω να έχουν συνέχεια νερό...

Όσο για το χτένισμα που λέτε, να του αγοράσω furminator από τώρα; Ή να χρησιμοποιώ μια απλή βούρτσα για σκυλιά;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το Furminator δεν ειναι για καθημερηνο βουρτσισμα. Μια φορα τη βδομαδα το πολυ. Για την καθημερινη περιποιηση παρε μια κοινη βουρτσα για σκυλο.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Κ γω πιστευω οτι ειναι νωρις για φουρμινεϊτορ......Παρε μια απλη βουρτσα κ κανε δουλεια σου.Εγω σε κουταβι (προσωπικη αποψη) δε θα χρησιμοποιουσα φουρμινεϊτορ ακομα....Ειναι μεν καλη αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ "σκληρη" στο τριχωμα.Κ γω αν κ εχω το χρησιμοποιω πολυυυ σπανια. Εχω βρει την υγεια μου με την ZoomGroom

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
θα δώ αν έχουμε μυλόξυδο να τον σκουπίσω, για τι αναλογία μιλάμε; Δεν θα τον τσούξει το μυλόξυδο αν έχει καμία πληγή;

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Βρωμάει μονίμως ποδαρίλα και γίνεται μαύρος, επειδή μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να τον έχω έτσι να κυκλοφορεί.
εγω εχω μια ερωτηση αφου ειναι μεσα στο σπιτι πως λερωνεται?
και εμενα καταλευκη ειναι και δεν λερωνει ετσι και να σκεφτεις οτι 2 φορες τη μερα παιζουμε σε χωραφι με χωμα

επισεις
οταν ο σκυλος βραχει αναδυει ενα αρωμα/μυρωδια/βρωμα (αναλογα ποιος το μυριζει) και αυτο χανεται οταν στεγνωσει
οποτε αν μυριζει λογω του οτι βρεχεται με το νερο του δεν ειναι αυτος λογος για μπανιο

εγω αν θελω να την καθαρισω μουσκευω μια πετσετα με διαλυμα νερου/μηλοξυδου 50/50 η και 40/60
και με αυτην την περναω ολοκληρη ενα χερι δυνατα και γινεται αστραφτερη λες και της εβαλα κρεστ χαχαχα :D

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Έχω μεγάλη αυλή και την πόρτα μονίμως ανοιχτή μιας και το σπίτι μου είναι κάπως μικρό, ο κύριος προτιμάει να είναι έξω και παίζει πολύ άγρια με τη γριά Μίνα, δαγκώνονται, κάνουν κωλοτούμπες και όλα τα παιχνίδια που μπορούν να κάνουν 2 σκύλοι μεταξύ τους, έτσι λερώνεται, κυρίως επειδή βρέχεται από το μπόλ της Μίνας και μετά κυλιέται κάτω.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Για να τον γλυτώσω από το μπάνιο δοκίμασα να τον σκουπίζω με μωρομάντηλα, δεν έβγαλαν ούτε τη μυρωδιά αλλά ούτε και τη βρωμιά από πάνω του. Καμία άλλη λύση; Έχουμε και ωτίτιδα τώρα, σε λίγες ημέρες τελειώνω τη θεραπεία του, τα αυτιά του κάθε μέρα που του βάζω το υγρό γίνονται μαύρα :/

Υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού για σκυλιά επανασφραγιζόμενα ακριβώς όπως τα μωρομάντηλα. Κι εγώ τον δικό μου τον έχω μέσα στο σπίτι και κάθε μέρα μετά τη βόλτα του καθαρίζω τα πόδια, όλο το σώμα και το πρόσωπο μ αυτά. Βγάζουν όλη τη μαυρίλα και έχουν και ωραίο άρωμα. Αυτά που χρησιμοποιώ εγώ είναι μαντηλάκια καθαρισμού trixie.