KIRA - AKITA INOY

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
καλησπερα σε ολους. διαβαζω το φορουμ εδω και μηνες και μπορω να πω οτι εχω μαθει πολλα πραγματα που δεν ηξερα αν και κατοχος σκυλων απο μικρη ηλικια..
Εχω λοιπον ενα θηλυκο ακιτα ινου 2 ετων την Κιρα και μπορω να πω οτι τετοιο χαρακτηρα σε σκυλι δεν εχω συναντησει..
Ελπιζω να τα λεμε συχνα απο δω και περα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Καλησπερα,χρονια πολλα και καλως ηρθες στο φορουμ.Δωσε μερικες πληροφοριες για σενα και για το σκυλι σου αν θελεις.Αααα,και φωτος :p

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Πανεμορφη! καλως ορισες, χρονια πολλα . Πες μας περισσότερα για το ταπεραμεντο της, ποια ειναι τα χαρακτηριστικά που θεωρεις ιδιαίτερα. Δυσκολα σκυλια, κατα γενικη ομολογία.

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Πανεμορφη! καλως ορισες, χρονια πολλα . Πες μας περισσότερα για το ταπεραμεντο της, ποια ειναι τα χαρακτηριστικά που θεωρεις ιδιαίτερα. Δυσκολα σκυλια, κατα γενικη ομολογία.
ειναι σκυλια με χαρακτηρα και προσωπικοτητα.δηλαδη πρεπει να τους δειχνεις σεβασμο για να κερδισεις την αγαπη τους δεν ειναι δεδομενη. απο τη στιγμη ομως που την κατακτας η προσηλωση τους ειναι συγκινητικη. ξερω μπορει να ακουγονται καπως ολα αυτα αλλα αν καποιος εχει ακιτα μπορει να καταλαβει..επισης εχουν και ελαττωματα σαφως π.χ ειναι ξεροκεφαλα και λιγο πεισματαρικα θα κανουν κατι αλλα αφου το φιλτραρουν και δουν οτι αξιζει. ευχαριστω για το καλωσορισμα

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Καλησπερα,χρονια πολλα και καλως ηρθες στο φορουμ.Δωσε μερικες πληροφοριες για σενα και για το σκυλι σου αν θελεις.Αααα,και φωτος :p
το σκυλι μου το εδωσε ο εκπαιδευτης μου που ειναι οικογενειακος φιλος και μας εκανε και τη βασικη υπακοη.δεν ειναι απο συγκεκριμενο εκτροφειο δηλαδη γιατι κι εγω δεν ειχα ασχοληθει με αυτο το θεμα τοτε μας το εφερε μαζι με το δικο του..
καλως σας βρηκα..

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
καλησπερα λοιπον τελικα συμπτωσεις γινονται παντου εχω κι εγω ενα νεο αποκτιθεν κουταβακι θυληκο ακιτα και το εχω ονμασει κι εγω keira χχαχαχαχ ελεος δλδ.Αυτο με το χαρακτηρα το αντιμετωπιζω τωρα εγω βεβαι ειναι μολις 8μιση εβδομαδων αλλα μου φαινεται ηδη λιγο δυσκολο κουταβακι.Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη!

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
καλησπερα λοιπον τελικα συμπτωσεις γινονται παντου εχω κι εγω ενα νεο αποκτιθεν κουταβακι θυληκο ακιτα και το εχω ονμασει κι εγω keira χχαχαχαχ ελεος δλδ.Αυτο με το χαρακτηρα το αντιμετωπιζω τωρα εγω βεβαι ειναι μολις 8μιση εβδομαδων αλλα μου φαινεται ηδη λιγο δυσκολο κουταβακι.Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη!
Μήπως έχετε και τον ίδιο εκπαιδευτή... Εκεί να δεις συμπτώσεις:D...

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
καλησπερα και να χαιρεσαι το σκυλακι σου!
οπως ειπα και πριν τα σκυλια αυτα θελουν σεβασμο στην εκπαιδευση τους δηλ. οχι αγριαδες ουτε πολυ ζορισμα. να σου πω πχ οταν καναμε βασικη υπακοη και πηγε να την πιεσει λιγο παραπανω στο μεινε, εφυγε πηγε ξαπλωσε πιο περα μονη της και κοιταγε στεναχωρημενη.
οσο και να την καλοπιαναμε με μεζεδακια κλπ ,τιποτα..ειχε κατεβασει ρολλα!
Τωρα που μεγαλωσε ακουει απιστευτα, ειναι κολλημενη πανω μου δεν ειναι το ξεροκεφαλο κουταβι που ητανε..
σου ευχομαι ολα καλα να πανε και να περνατε τελεια μαζι!!!

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Μήπως έχετε και τον ίδιο εκπαιδευτή... Εκεί να δεις συμπτώσεις:D...
καλησπερα.. αν εννοεις οτι ο εκπαιδευτης φερνει κουταβια και δινει σε πελατες δεν ισχυει, απλως μαζι με το δικο του εφερε και το δικο μας..

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Εμενα παλι η κουταβινα αμα τη ζορισω κανει σα μωρο...κοντρα στη κοντρα μεχρι να δει ποιος εχει μεγαλυτερη υπομονη.Ξεροκεφαλο κουταβι οντως.Ελπιζω να ειναι παροδικη φαση.Ειδικα αυτο με τα δαγκωματα παναγια μου...ειχα πιτμπουλ και δεν εκανε ετσι!!!!

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
η ξεροκεφαλια ειναι χαρακτηριστικο μας οντως, αλλα αν θελεις αποτελεσμα νομιζω ειναι καλυτερα να περνας το δικο σου μεν, αλλα χωρις αμεση κοντρα μαζι της
Οταν μεγαλωσει φευγει αυτη η "αντιπαλοτητα" και αν εχεις χτισει μια γερη σχεση μαζι της θα κανει τα παντα για να σε ευχαριστησει..

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Γεια σε ολους και ολες.
Το απογευμα στη βολτα ειχαμε μια δυσαρεστη εμπειρια.
Πηγαινοντας στο παρκο που παμε καθε μερα και γνωριζουμε σχεδον ολα τα σκυλια εκει, δεχθηκαμε επιθεση απο σκυλο.
Συγκεκριμενα δεσποζομενο μεγαλοσωμο ημιαιμο θηλυκο, εφυγε απο τα χερια του ιδιοκτητη και σε χρονο μηδεν επεσε πανω στην Κιρα και αρχισε να την δαγκωνει.
Δεεν προλαβα να αντιδρασω καθολου, ταχασα..ευτυχως ιδιοκτητης τη μαζεψε ζητησε χιλια συγνωμη και εφυγε.
Αποτι μου ειπαν το συγκεκριμενο σκυλι στο παρελθον εχει επιτεθει και σε σκυλια και σε ανθρωπους και ειχε πολλους μηνες να το φερει.
Αυτο που με στεναχωρει ειναι που δεν αντεδρασα εγω, ο εκπαιδευτης που το συζητησα μου ειπε οτι θα πρεπε να ειχα μπει μπροστα φωναζοντας να το αποτρεψω, οι παρεβρισκομενοι μου ειπαν καλα που δεν αντεδρασα θα δαγκωνε κι εμενα.
Σορυ για το μεγαλο ποστ αλλα ηθελα τη γνωμη σας γιατι εχω στεναχωρηθει πολυ!!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Να ξεδιαλυνουμε λιγο την κατασταση:
- το δαγκωμα ηταν σοβαρο ?
- το σκυλι σου δεν αντεδρασε?

εσυ προφανως δεν ειχες χρονο αντοδρασης ή φοβηθηκες
εαν δεν εγινε ζημια δεν εχεις λογο να στεναχωριεσαι. Την επομενη φορα αν υπαρξει θα αντοδρασεις ταχυτερα και αποτελεσματικοτερα.

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Σευχαριστω για την αμεση απαντηση Ghost.
κοιτα δεν προλαβε
κανεις μας ναντιδρασει, εφυγε σφαιρα επεσε με δυναμη πανω της τη πεταξε κατω στριμωχνωντας τη κατω απο το πορτ μπαγκαζ ενος αυτοκινητου που ηταν στη εισοδο του παρκου.
Δαγκωνιες δεν ειδα εμφανεις δηλ. ουτε αιματα κλπ αν και θα νομιζε κανεις οτι θα ειχε, με τον χαμο που εγινε. Ισως επειδη ετρεξε αμεσως και την τραβηξε το αφεντικο της, δεν ξερω..
Δηλαδη κι εσυ πιστευεις οτι θαπρεπε να ειχα επεμβει, ε?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Πολλά παίζουν. Η ψυχολογια της στιγμής, η όψη και ταχυτητα του άλλου σκύλου, η απειρία κλπ. Σημασία έχει ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Εισαι απολυτα δικαιολογημενος εφόσον εγινε κεραυνοβόλα. Την επομενη φορα ομως πρέπει να εισαι ετοιμος :)

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
O.K και παλι ευχαριστω, αν και εξακολουθω να αισθανομαι πολυ ασχημα, ισως ακουστει καπως αλλα σα να τη "προδωσα" κατα καποιο τροπο, δηλ. δεν τη βοηθησα οταν επρεπε.
πιστευω το σκυλι μου θα με προστατευε αν χρειαζοταν, αλλωστε το εχει ηδη κανει 2 φορες.
οποτε την επομενη φορα θα ειμαι προετοιμασμεν-η (αν κι ελπιζω φυσικα να μη ξαναχρειαστει).

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Όπως ήδη ειπώθηκε, σημαντικό είναι ότι δεν έγινα κάποια ζημιά.
Ότι δεν αντέδρασες είναι σχεδόν βέβαιο αποτέλεσμα του ξαφνιάσματος και πιθανόν της απειρίας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να το εξισώνεις με "προδοσία" από μέρους σου!

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Νασαι καλα Scalpel, σημερα ηδη αισθανομαι καλυτερα, χθες ημουν λιγο σοκαρισμενη και το πηρα λιγο βαρια.
Βλεπω οτι δεν εχει επηρεαστει και η ιδια (δηλ) απο αποψη φοβου, γιατι το πρωι δισταυρωθηκαν οι δρομοι μας και οχι μονο δεν εδειξε φοβο, αλλα το αντιθετο!
Τελικα μαλλον εγω φοβηθηκα και στενοχωρεθηκα περισσοτερο...