Kuzco-Γερμανικός Ποιμενικός

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Καλησπέρα παιδιά!
Πριν από πέντε μέρες πήρα τον μικρούλη μου στο σπίτι. Είναι δύο μηνών και ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό.
Οι γονείς του είναι καθαρόαιμοι αλλά μιας και δεν έχει δηλωθεί η γέννα θεωρείται ημίαιμο, αλλά το σκυλάκι θα πάρει τα χαρακτηριστικά της ράτσας του.Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξω πέρα από τα βασικά.

Πέρα απ'αυτά και κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω. Διάβασα ότι η εκπαίδευση αρχίζει από την πρώτη μέρα του κουταβιού στο νέο σπίτι. Αρχικά, μέχρι στιγμής μάθαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το θέμα με την πάνα, αλλά είναι καλό να αρχίσω από τώρα την εκμάθηση εντολών?

Επιπλέον επιτρέπεται να τον βγάζω στο μπαλκόνι κάποιες στιγμές τη μέρα, τώρα που δεν έχουν συμπληρωθεί τα εμβόλιά του;
Αν και έχουμε προσωρινά την Royal-Canin Gastro-intestinal Junior έψαχνα μία οικονομική και παράλληλα καλή τροφή και καταστάλαξα στη Royal-Canin. Είναι καλή επιλογή?

Και τελευταίο και πιο σημαντικό. Μιας και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη, σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να γυρίσω πίσω στην Ναύπακτο όπου ζω. Δυστυχώς δεν έχω για τη συγκεκριμένη μεταφορά άλλο μέσο, παρά το λεωφορείο. Είναι σώφρον να κάνει ο μικρός ένα τόσο μεγάλο ταξίδι κοιμισμένος στο λεωφορείο?

Αυτά τα λίγα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε και εσείς και τα σκυλάκια σας υγιείς και ευτυχισμένοι!!!

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Καλησπέρα Kuzco και να τον χαίρεσαι τον κούταβο!

Σε ό,τι με αφορά,2 σκυλιά καθαρόαιμα της ίδιας φυλής και με χαρτιά που ζευγαρώνουν βγάζουν καθαρόαιμους απογόνους και όχι ημίαιμα,είτε δηλωθεί η γέννα είτε όχι,άλλο αν δεν ακολουθείται η σωστή διαδικασία

Από κει και πέρα η γνώμη μου είναι πως είναι πολύ μικρό το αγόρι σου για εντολές κτλ.Σταδιακά και πάντα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή σου θα μπεις σε αυτές τις διαδικασίες.Το θέμα της πάνας μπορείς να το δουλέψεις,εννοείται πως θα μαζέψεις άφθονη "μερέντα" & τσισάκια μέχρι να μάθει,και μέχρι να μάθει φρόντισε να κάνεις τη διαδικασία όσο το δυνατόν λιγότερο στρεσογόνα.

Για το θέμα της τροφής,υπάρχουν άπειρα τοπικς στο φόρουμ που μπορούν να σε κατευθύνουν με ένα απλό σερτς,είναι και λίγο τι ταιριάζει και τι δέχεται πιο εύκολα το κάθε κουτάβι πάντως

Δε ξέρω με βεβαιότητα να σου πω για το μπαλκόνι,θεωρώ πως ναι γιατί δεν έχει κάτι που μπορεί να του μεταδώσει το μπαλκόνι,δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα,δεν τρέχει στα χορτάρια κτλ,αλλά πάντα με αυστηρή επίβλεψη από σένα,γιατί ας πούμε το δικό στα κάγκελα έχει κενά και είναι ελαφρώς επικίνδυνο για τόσο μικρό πλάσμα

Να τον χαίρεσαι και ανεβασε φωτό!

• Like
Reactions: tasos malinoua

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οι εκπαίδευση δεδομένου της ηλικίας και του μυαλού του κουταβιού είναι υπό μορφή κατεύθυνσης σε γενικό πλαίσιο και όχι υπό μορφή εντολής και άλλων πολύπλοκων καταστάσεων!

H Royal Canin δεν είναι από τις οικονομικές τροφές!
Υπάρχουν πολύ καλύτερες, πιο φθηνές και είναι της τάξεως των 45 ευρώ!

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Ευχαριστώ πολύ Κρις. Το έχω ψάξει και δεν έχω βρει κάποια. Από όσους γνωστούς μου ρώτησα κατέληξα στην προ πλαν η στην royal canin απλά αν δε βρω κάποια άλλη θα δοκιμάσω αυτές τις δύο.

Στέλιο τι εννοείς λέγοντας κατεύθυνση? Να το ενθαρρύνω και να το καθοδηγώ?
Όσο για τις τροφές μπορείς να μ πεις κάποια ?

Vasgial δεν έχει πλακάκια το δάπεδο. Και εννοώ να το βγάζω να κάνουμε μια γύρα (έχω πολύ μεγάλο μπαλκόνι) και εν συνεχεία να το ξαναβάζω μέσα.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι!
Το κουτάβι θέλει κατεύθυνση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμη σύνθετα πράγματα και αν δει ότι προτρέχεις σε εντολές και προσπάθεια να του δείξεις μπορεί να στρεσσαριστεί ή να εξιταριστεί!
Χαλαρά, επιβραβεύεις σωστές συμπεριφορές με λίγη τροφούλα και χάδι!
Βασικά σε αυτήν την ηλικία κατευθύνεις που θέλεις να δαγκώσει, δουλεύεις τουαλέτα, δουλεύεις προσοχή eye contact, δουλεύεις λουρί μέσα στο σπίτι, δουλεύεις αλλαγές κατεύθυνσης, δουλεύεις χαλαρά να σε ακολουθεί αριστερά σου, επιβραβεύεις το "έλα" σε οποιαδήποτε μορφή, ακόμα και αν σε ακολουθήσει αυθόρμητα!

Είναι υπεραρκετά για το μυαλουδάκι του! Κατευθυντήριες χαλαρές γραμμές θέλει!

Για το μπαλκόνι και τέτοιου είδους πατώματα θέλει προσοχή γιατί τα κουτάβια είναι ατσούμπαλα.

Υ.Γ.: Η τροφή έχει την έννοια της κατεύθυνσης και είναι κινητήριος δύναμη για την επίτευξη ενός στόχου. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω καλά που την αναφέρω γιατί δεν γνωρίζω αν μπορείς να δουλέψεις χωρίς να γίνει ο σκύλος ζήτουλας εν τέλει!

• Like
Reactions: manolo

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@st3li0s υπερβολικά δεν είναι αυτά για κούταβο 2 μηνών?Ειδικά τις αλλαγές κατεύθυνσης και το αριστερά...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καθόλου υπερβολικά...για Γερμανικό Ποιμενικό!
Σαν διαδικασίες όχι δεν είναι καθόλου υπερβολικές! Μπορεί να τις χονέψει το μυαλουδάκι!
Δεν χρειάζεται να τα κάνει κάποιος όλα μαζί να μπουκώσει το μικρό, σιγά σιγά γενικές ιδέες να παίρνει για το τι πρέπει να κάνει!
Καλύτερες είναι αυτές οι τακτικές παρά το να ασχολείσαι με μαλώματα επειδή το κουτάβι δαγκώνει! Γεμίζεις επικοδομητικά την ώρα και αποφεύγεις έξυπνα άσκοπες διορθώσεις, κουράζεις σωστά το κουτάβι και δένεσαι μαζί του.

Σε 1 μήνα το κουτάβι θα βγαίνει βόλτες? Πότε θα τα δουλέψεις πρώτη φορά, όταν θα έχει χιλιάδες ερεθίσματα?

• Like
Reactions: manolo and Aslan

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Δεν έχω ασχοληθεί με ΓΠ,εμένα μαρέσουν τα άλλα,με τα μάγουλα,τα οποία ωριμάζουν & μεγαλώνουν πιο αργά....Αυτό το σιγά σιγά γενικές ιδέες να παίρνει για το τι πρέπει να κάνει ακούγεται πολύ πιο λογικό και όντως,σε καμία περίπτωση μαλώματα
Τώρα που το ξαναβλέπω,αυτό με το εποικοδομητικό γέμισμα της ώρας ακούγεται μια χαρά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει ο μπέμπης και να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου. Υπάρχουν άπειρες συζητήσεις στο φόρουμ, που θα σε βοηθήσουν με τα πάντα που αφορούν την ανάπτυξή του.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω, γιατί να μην δηλώσεις μια καθαρόαιμη γέννα;
Για να μην πληρώσεις τα παράβολα των αιτήσεων; Οχι πολύ ισχυρός λόγος. Αλλά τέλος πάντων, καλό θα είναι, τουλάχιστον να μην τον έχεις πληρώσει.

Gastro-Intestinal Junior, γιατί;

Τελείωσες λοιπόν από Θεσσαλονίκη και πας μόνιμα Ναύπακτο; Εκεί θα έχεις μεταφορικό μέσο; Γιατί ένας τόσο μεγαλόσωμος σκύλος, το απαιτεί, ειδικά αν δεν έχεις κοντά σου γιατρό. Τα ΚΤΕΛ είναι μεγάλη "πληγή". Ελπίζω ότι ξέρεις, ότι απαγορεύεται να μπει στον χώρο των αποσκευών. Και να μην απαγορευόταν βέβαια, έχεις την κοινή λογική ελπίζω, να μην ρισκάρεις την ζωή και την ψυχική υγεία του σκύλου σου, βάζοντάς τον σ'έναν τέτοιο χώρο. Θεωρητικά, θα πρέπει να χωράει σε boxάκι και να τον έχεις μαζί σου. Στην ανάγκη πλήρωσε και δεύτερο εισιτήριο, να τον έχεις στην διπλανή σου θέση, μέσα στο box του φυσικά. Οταν λες "κοιμισμένος" τι εννοείς;

Την σχολή σου την τελείωσες; Αν όχι ακόμη, όταν θα ξαναπάς Θεσ/νίκη, ο σκύλος με ποιόν και υπό ποιές συνθήκες θα ζει; Οταν πας φαντάρος; Διακοπές; Τα έχεις σκεφτεί αυτά;

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Kαλημέρα, ο κτηνίατρος μ είπε να του δώσω την γκαστρο-ιντεστιναλ γιατί τις πρώτες μέρες ίσως έχει άγχος και κάνει διάρροια. Όχι τώρα θα μπρω τρίτο έτος, απλά θα έχω αυτοκίνητο με΄τα το καλοκαίρι. Ζω μαζί με την αδερφή μ σε μεγάλο διαμέρισμα και θα έχουμε και τη γάτα της από του χρόνου.
Όσο για αυτά περί του ταξιδιού τα ήξερα μαρέκο. Απλά δεν ήθελα να έχει μια άσχημη εμπειρία.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
έχει πολλά θέματα το φόρουμ για τροφές και διατροφή γενικά... νέος είσαι(ηλικιακά) άρα θα έχεις και όρεξη και χρόνο για μελέτη.. κάνε αναζήτηση πάνω δεξιά και καλή μελέτη... στον κτηνίατρο όταν ξαναπάς για τροφή.. πες του τυχαία μία τροφή ( που δεν πουλάει) και ζήτα του την γνώμη του..ρίξε σάλτσα πες διάβασα αυτό-εκείνο, κριτικές, σάιτ μα-μου και πες του τι μου προτείνεις ? να την πάρω ?

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Στέλιο, έχω ψάξει εδώ και δεν έχω καταλήξει κάπου.
Αν θέλεις να προτείνεις κάποια πες μου, δεν θα σε κατηγορήσω για διαφήμιση. :Ρ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εφόσον έβαλες ξηρά της τάξεως των 50 ευρώ θα σου πω ενδεικτικά κάποιες!

Arden Grange
Brit Care
Simpsons
Belcando

Από αγορά μέσω internet μπορείς να βρεις μέχρι και Acana σε αυτήν την τιμή!

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Ευχαριστώ. Και την Royal-Canin κ την Pro plan σε αυτήν την τιμή τις βρήκα μέσω διαδικτύου.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν είναι όλες οι τροφές το ίδιο καλές για όλα τα κουτάβια. Μια τροφή που μπορεί να κάτσει καλά σε έναν σκύλο σε κάποιον άλλον μπορεί να τον πάει αίμα.
Ο Στέλιος σου πρότεινε κάποιες καλές, από κει και πέρα το ποια θα κάτσει καλά στο δικό σου εσύ θα το δεις στην πράξη δοκιμάζοντας. Απλά χαλαρά με τις δοκιμές. Όχι κάθε εβδομάδα και άλλη.

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Καλημέρα παιδιά. Τελικά, αφού το έψαξα κατέληξα στη Hill's. Στέλιο στις αλλαγές κατεύθυνσης με το λουρί που μου είπες να δουλέψω τα πάμε περίφημα μέχρι τώρα. Επίσης όταν δεν ασχολείται με το αγαπημένο του παιχνίδι (ένα παπάκι) με ακολουθεί όπου και να πάω, ενώ την κοπέλα μου που συγκατοικούμε την κλάνει κι ας το φωνάζει 1 ώρα;ρ.

Πέρα από αυτό αν είναι δυνατόν πείτε μου καμιά συμβουλή για το τι μπορώ να κάνω. Χρησιμοποιούσα μια συγκεκριμένη μάρκα πάνες που τις αγόρασα ον λαϊν. Μόλις αυτές τελείωσαν (είχαμε κάνει μεγάλη πρόοδο στο θέμα της τουαλέτας) άλλαξα μάρκα, και παίρνω πλέον από το κοντινό μου πετ σοπ. Ο Kuzco όμως από τότε που άλλαξα πάνες δεν έχει πάει ούτε μία φορά τουαλέτα εκεί. Συνήθως πάει και κοιμάται δίπλα τους αντί για τη φωλιά του και εγώ τον απομακρύνω. Άλλες πάλι φορές τις δαγκώνει. Οι πάνες αυτές έχουν και μια μυρώδια, αλλά ρώτησα για αυτό στο πετ σοπ και μου είπαν ότι είναι ελκυστική και όχι απωθητική. Τι μπορώ να κάνω? Επιμένω εδώ και μια βδομάδα περίπου αλλά κανένα αποτέλεσμα...
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Μέσα στη μέρα θα ανεβάσω και φωτογραφίες :Ρ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όταν θα σε ακολουθεί αυθόρμητα θα επιβραβεύεις ΠΑΝΤΑ!(Δεν είναι ανάγκη με τροφή)
Είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για επιβράβευση, για να μην πω από τις σημαντικότερες στιγμές!Όταν επιλέγει ο σκύλος να έρθει κοντά σου από μόνος του! Βάζεις τα θεμέλια για ένα μελλοντικό ισχυρό "έλα" και μία "όμορφη επαφή"!

Όσον αφορά την τουαλέτα μέσα στο σπίτι υπάρχουν διάφορες απόψεις!
Βασικά ο μικρός ακόμα δεν άρχισε να βγαίνει βόλτες οπότες θα πρέπει να έχεις τις λιγότερες απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι. Πολλοί δεν χρησιμοποιούσαν καν πάνω, εγώ τον άφηνα να τα κάνει όπου ήθελε, δεν τον διόρθωνα, απλά ήταν πιο περιορισμένος.
Όταν αρχίσετε να βγαίνετε βόλτες τότε θα πρέπει να κάνεις καλή δουλειά με την διαχείριση των χρόνων βόλτα-φαί-τουαλέτα! Θα πρέπει να είναι πιο περιορισμένος για να διαχειρίζεσαι την συχνότητα που θέλει να κάνει την ανάγκη του, γιατί ως γνωστόν κουτάβι που κινείται συνέχεια=θα κάνει την ανάγκη του συνέχεια.