Laky top start ξηρα τροφη. Μουφα?

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
Προμηθευτηκα τη συγκεκριμενη ξηρα τροφη για τη μικρη που βρηκα και εχω υποψιες οτι δεν ειναι και τοσο καλη. Αυτες οι υποψιες ξεκινησαν με τη χαμηλη τιμη της συγκεκριμενης μαρκας, την καπως δυσαρεστη μυρωδια και το αθλιο site της LΑΚΥ
(κανει κακη εντυπωση ενα αθλιο site).

Θα πρεπει να βρω καποια αλλη μαρκα? Ειμαι ασχετος σε αυτο το θεμα και απ'οτι καταλαβα θελει αρκετο ψαξιμο το οποιο με τη σειρα του θελει χρονο...δεν θελω ομως οσο το ψαχνω να δινω μια πιθανοτατα "χαλια" τροφη στη μικρη μου. Υπαρχει ομως οντως λογος ανησυχιας? Αν ναι, ποιες μαρκες θα προτεινατε?

Επισης της δινω και κατι βιταμινες, ενα χαπι την ημερα οπως μου συστησε και ο κτηνιατρος αλλά εδω διαβασα οτι δεν πρεπει να παιρνει συμπληρωματα βιταμινων ενα σκυλι που τρωει ξηρα τροφη. Τι ισχυει? :-k

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
EE τι ειναι ακριβως το ΒΙΚΗ στη σελιδα??Η εταιρια με τα αλλαντικα δεν ειναι?Αυτο δεν μου αρεσει για αρχη...
Γραφει πουθενα συστατικα?Στο σαιτ δεν δειχνει συστατικα και αυτο υποπτο.!Δες λιγο τη συσκευασια στα συστατικα της και ενημερωσε μας

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
Ειναι τα αλλαντικα ΒΙΚΗ απ'οτι εμαθα, ναι.

Λοιπον αντιγραφω απο τη συσκευασια τις πληροφοριες για τη τροφη

Τυπικη αναλυση τροφης:

Ολικες πρωτεϊνες 32%
Ολικες λιπαρες ουσιες 12%
Ινωδεις ουσιες 4%
Ολικη τεφρα 8%
Υγρασια 9%

Βιταμινες και μεταλλικα στοιχεια - προσθηκες / kg:

Βιταμινη Α (Ε672) 6.400 I.U
Bιταμινη D3 (E671) 640 I.U
Βιταμινη Ε (DL α-τοκοφερολη) 45mg
Χαλκος (Ε4) 9mg

Συστατικα:

σιτηρα, κρεατα και παραγωγα ζωων, παραγωγα φυτικης προελευσης, ελαια και λιπη, βιταμινες, μεταλλικα στοιχεια, αντιοξειδωτικο ΒΗΤ (Ε321) 100mg/kg

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
σιτηρα, κρεατα και παραγωγα ζωων, παραγωγα φυτικης προελευσης, ελαια και λιπη, βιταμινες, μεταλλικα στοιχεια, αντιοξειδωτικο ΒΗΤ (Ε321) 100mg/kg \\αυτο και μονο σου λεει μεινει μακρια!Στο φορουμ εχει πολλες ενοτητες με θεμα διατροφη!κανε μια αναζητηση!

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
....και το θεμα ειναι οτι μου την πουλησε ο κτηνιατρος και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα και δεν πρεπει να ανησυχω.

Θα διαβασω μερικα πραγματα εδω και μεσα στη βδομαδα θα παρω σβαρνα τα pet shops να δω τι μαρκες εχουν διαθεσιμες. Σας ευχαριστω.

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
Λοιπον, πηρα την Royal Canin Pediatric Junior για το μεγεθος του σκυλου μου και επαθα πλακα. Δεν βρωμαει οπως η laky και η μικρη μου Yuki τη καταβροχθισε κατευθειαν. Αισθανομαι ασχημα τωρα που σχεδον ενα μηνα της εδινα αυτη τη βλακεια πριν παρω χαμπαρι τι παιζει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και η μικρη μου Yuki τη καταβροχθισε κατευθειαν. Αισθανομαι ασχημα τωρα που σχεδον ενα μηνα της εδινα αυτη τη βλακεια πριν παρω χαμπαρι τι παιζει.
Υπάρχουν και χειρότερα (που λέει και το τραγούδι)...:D
μα θα στα πω αργότερα...:cool:

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Λοιπον, πηρα την Royal Canin Pediatric Junior για το μεγεθος του σκυλου μου και επαθα πλακα. Δεν βρωμαει οπως η laky και η μικρη μου Yuki τη καταβροχθισε κατευθειαν. Αισθανομαι ασχημα τωρα που σχεδον ενα μηνα της εδινα αυτη τη βλακεια πριν παρω χαμπαρι τι παιζει.
τι σε κανει να πιστευεις πως αυτη που πηρες ειναι τοπ τροφη?σιγουρα πολυ καλυτερη απο την laky αλλα...

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
τι σε κανει να πιστευεις πως αυτη που πηρες ειναι τοπ τροφη?σιγουρα πολυ καλυτερη απο την laky αλλα...
E δεν ειπα οτι ειναι και τοπ, απλα απ'οτι καταλαβαινω ειναι απειρως καλυτερη απο τη laky (αυτο ειναι το σημαντικο) και γενικα αποδεκτη σαν μια απο τις καλες τροφες για σκυλια. Εκτος αν εχω καταλαβει λαθος και ουτε αυτη ειναι καλη.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
καλη ειναι φιλε μου αλλα μεχρι εκει!και σιγουρα υπερτιμημενη!ποσο την περνεις αν επιτρεπεται?
ειναι μια απο τις καλες αλλα την πληρωνουμε σαν να ειναι Η τροφη!και δεν ειναι και αυτο ειναι που με εκνευριζει!και εγω εχω ταισει ρουαγιαλ για αυτο στα λεω!φιλικα παντα!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εγώ επειδή πάντα ένα καημό τον έχω με της κροκέτες θα σου έλεγα σιγά σιγά να ρίξεις και μια ματιά στο b.a.r.fing;)

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
καλη ειναι φιλε μου αλλα μεχρι εκει!και σιγουρα υπερτιμημενη!ποσο την περνεις αν επιτρεπεται?
ειναι μια απο τις καλες αλλα την πληρωνουμε σαν να ειναι Η τροφη!και δεν ειναι και αυτο ειναι που με εκνευριζει!και εγω εχω ταισει ρουαγιαλ για αυτο στα λεω!φιλικα παντα!
Πηρα τη 4κιλη συσκευασια στα 28 ευρω. Ομολογω οτι ναι, κι εγω τη βρισκω καπως ακριβη αλλά λιγο οι τυψεις που ειχα επειδη της εδινα χαλια τροφη μεχρι τωρα, λιγο τα καλα λογια που εχω διαβασει για τη royal canin...ε ειπα δεν πειραζει, θα τη παρω κι ας ειναι και ακριβουτσικη. :D Ειμαι ανοιχτος φυσικα και σε προτασεις για αλλες μαρκες :)

εγώ επειδή πάντα ένα καημό τον έχω με της κροκέτες θα σου έλεγα σιγά σιγά να ρίξεις και μια ματιά στο b.a.r.fing
To b.a.r.f απο το λιγο που ειδα θελει παρα πολυ ψαξιμο και ενασχοληση. Η ξηρα τροφη ειναι μεγαλη ευκολια για μενα, απλα πρεπει να βρεθει η χρυση τομη ποιοτητας/τιμης πιστευω

Last edited:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Ξεκινώντας λοιπόν να αναζητήσεις την ιδανική για την τσέπη και το σκύλο σου κροκέτα θα δεις οτι είναι άλλο ενα μεγάλο ταξίδι! Σε γενικές γραμμές σε όποια κροκέτα και να καταλήξεις προσέξε....
αρχικά επειδή η κούκλα σου ειναι εκ φύσης σαρκοφάγος και ουχί κροκετοφάγος η τροφή σου να έχει σαν πρώτο συστατικό το ΚΡΕΑΣ οσο περισσότερο τόσο καλύτερα να το γράφει ξεκάθαρα ειδη δυνατόν κοτόπουλο πχ τόσο τις εκατό! Τα δευτερα τριτο-τέταρτα συστατικά με μεγάλα ποσοστά να μην είναι υποπροιόντα κρέατος (πουπουλα πέτσες κτλ αηδιαστικά) αλλα ζωικά και αυτά. Να μην έχει αλάτι, ζάχαρη, ενισχυτικά γεύσης και τεχνητά χρώματα και αρώματα....χμμ εαν γίνεται να μην έχει καλαμπόκι (μεταλλαγμένο θα είναι και συνήθως προκαλεί αλλεργίες)...καλό θα ήταν να μην έχει Ε και ειδικά κάτι σαν το Ε 321 γνωστό και ώς βουτυλικό υδροκυτολουόλιο (ΒΗΤ) ή το Ε320butilidrossianisolo (BHA) (δεν μου βγαίνει πως το λέμε ελληνικά...) να μην είναι φούλ στα δημητριακά επιπλέον γιατί πολλές είναι πάνω απο την μιση κροκέτα δημητριακό.

Το βασικό είναι να ταιριάξει και στην μικρή σου και δεδομένου οτι δεν έχεις το μπούσουλα της ρατσας να βρεις την σωστή ποσότητα που πρέπει να ταίζεις.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
οπως τα λεει ο φιλος απο πανω ειναι!και η πολυδιαφημισμενη ρουαγιαλ δεν την αξιζει την τιμη της!αυτο απλα προσπαθω να σου εξηγησω,δηλαδη δεν ειναι ανωτερη ποιοτικα απο την cibau ή belcando και πολλες αλλες παρομοιας ποιοτητας που κοστιζουν πολυ λιγοτερα!σχεδον τα μισα δηλαδη!οπως σου ειπε ο jac σημασια εχει η τροφη να κατσει καλα στο σκυλακι σου!δηλαδη να παρατηρεις τα κοπρανα και το τριχωμα κατα βαση.
παμε παρακατω,βαση συστατικων και μονο η κορυφαια τροφη ειναι η οριτζεν και μετα η ακανα και μετα ολες οι αλλες για μενα!μπες στα σαιτ και συγκρινε τα συστατικα,στην οριτζεν θα δεις τα 10 πρωτα συστατικα ολα κρεας!και μετα φρουτα και λαχανικα και καθολου δημητριακα,μεταλλαγμενα κατα βαση δημητριακα,!
αυτη δηλαδη η τροφη ΝΑΙ τα αξιζει τα 80 της ευρουλακια!γιατι ειναι σχεδον ολη κρεας!να πληρωνω 80 ε για καλαμποκι ή σιταλευρο το θεωρω κοροιδια!
και δεν ειναι μονο η ρουαγιαλ σε αυτη την κατηγορια αλλα και η προπλαν,γιουκανουμπα.
τωρα τελευταια ανακλυψα μια καινουργια τροφουλα,την simpsons premium, βρετανικη τροφη που τωρα αρχισε να εισαγεται στην χωρα μας,ε λοιπον ο κωδικος 80-20 που περνω δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την οριτζεν και δεν κοστιζει ουτα 60 ε!80-20,δηλαδη 80%κρεας και 20%φρουτα και λαχανικα!και 0 % σιτηρα!(αυτα τα φτηνα για βαρος που βαζουν...).εχω σχεδον μια βδομαδα που την δινω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος αν και θελει χρονο για ασφαλη συσμερασματα,απλα το συνηθισμενο προβλημα διαρριας λογο αποτομης αλλαγης(γιατι την εκανα με την μια την αλλαγη και οχι σταδιακα)δεν εμφανιστηκε ουτε στο ελαχιστο!!και νιωθω την ικανοποιηση οτι δινω τα λεφτα μου για κατι ποιοτικο και οχι για καλαμποκια!
παρεπιπτωντος να πω πως τα παιδια της simpsons ηταν εξυπηρετικοτατα και σε 2 μερες ειχα την τροφη!

^Deadly_Sin^

Member
25 Μαϊου 2013
24
0
40
Κατερινη
Σας ευχαριστω για τις συμβουλες, ειναι πολυ χρησιμα ολα αυτα που λετε και σιγουρα ειναι πραγματα που πρεπει να ξερει ενας νεος ιδιοκτητης σκυλου. Φυσικα το θεμα ειναι ιδανικο για μεγαλες συζητησεις αλλά νομιζω πως εχουμε βγει off topic στο συγκεκριμενο thread :)