Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τον κουταβο!
Μεινε και διαβασε γιατι εχεις πολλα να μαθεις.

Δεν εισαι ο πρωτος που αποκτα σκυλο με λαθος τροπο, το θεμα ειναι απο εδω και περα πως θα το διαχειριστεις και ποσο "ανοιχτος" θα μεινεις για να ενημερωθεις για καποια βασικα κυνολοφιλικα "musts" ουτως ωστε να μην επαναλαβεις το ιδιο λαθος!!
Το bold μπορεις να μου εξηγησεις με ποιες εξετασεις το επιβεβαιωσες[και τα υπολοιπα επισης αν δεν σε πειραζει];;
Η γενικη αποψη του forum σχετικα με την σωστη αποκτηση ενος σκυλου ειναι συνοπτικα αυτη:
- Εαν καποιος θελει εναν καθαροαιμο σκυλο[δηλαδη σκυλο που εχει γνησιο pedigree], οφειλει να μελετησει το προτυπο και της αναγκες της φυλης, να κανει καποια σχετικη ερευνα και να ενημερωθει οσο πιο πολυ μπορει απο πραγματικους γνωστες της[εκτροφεις, εκπαιδευτες της κλπ] και στην συνεχεια να κανει μια εκ νεου ερευνα για την ευρεση του "σωστου" κατα υποκειμενικη παντα αποψη εκτροφειου, που του εμπνεει εμπιστοσυνη. Κοινως δεν ειναι σωστη η αποκτηση "καθαροαιμης φυλης" απο petshop και byb[εκτροφεις της πισω αυλης].
- Απο την αλλη εαν καποιος θελει εναν σκυλο[η φυλη δεν εχει σημασια] γενικα, μπορει καλλιστα να σωσει ενα απο την φιλοζωϊκη ή τον δρομο.
Edit:
@Michalis-Maya εγραφα ποση ωρα και αφου δημοσιευσα ειδα οτι διευκρινισες για το test δυσπλασιας.
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
Σχετικά με τις εξετάσεις που αναφέρεις την περασμένη Τρίτη κάναμε τον πρώτο ορθοπεδικό έλεγχο στον Loco,μιας και είναι αισίως 21 εβδομάδων.
Συγκεκριμένα ο κτηνίατρος του χορήγησε ηρεμιστικό και στην πορεία τον ξαπλωσε προκειμένου να του βγάλει τις ακτινογραφίες.Η όλη εξεταση στέφθηκε με επιτυχία,παρ'ολ'αυτά θα την επαναλάβουμε στους 12 και στους 18 μήνες για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
Οι δε γονείς του,σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες (οι οποίοι τυγχάνει να είναι και 20+ χρόνια καλοί φίλοι-το τονίζω,όχι γιατί υποστηρίζω οτι έχουν το αλάθητο αλλά καθαρά απο θέμα εμπιστοσύνης),είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και καθαροί απο μυοκαρδιοπαθειες κλπ.
Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν και ο Loco θα είναι το ίδιο τυχερός σε μεγαλύτερη ηλικία (άλλωστε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο) αλλά τουλάχιστον μένω προς το παρόν ήρεμος ΧΩΡΙΣ φυσικά να εφησυχάζω,μιας και δεν έχω εικόνα του πλήρους γενεαλογικού του δέντρου (Ξέρω μόνο οτι ο ένας απο τους παππούδες έζησε μεχρι τα 13+,χωρίς βέβαια αυτό να λέει κάτι).
Τώρα σχετικά με το θέμα της φυλετικής του ''καθαρότητας'':
Όντως κανείς δεν μπορεί να μου πει σίγουρα (λόγω έλλειψης στοιχείων περί γενεαλογικού δέντρου,όπως προανέφερα) οτι μιλάμε για 100% καθαρόαιμο μποξερ,άσχετα αν ο ίδιος,οι γονείς και οι παππούδες του φέρουν όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά της φυλής.
Ίσως πάλι κάποιοι με παρεξήγησαν και να νομίζουν πως είμαι κάποιος κλασσικος''πιουρίστας'' που θα παρατήσει τον σκύλο αν στο μέλλον διαπιστώσει οτι δεν πληροί τις προυποθέσεις του.
Δεν τους αδικώ,κ εμένα μου τη δίνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν απέκτησα το Loco για μόστρα αλλά καθαρά για
συντροφιά και αγαπή προς τον σκύλο γενικότερα.Οπότε ειλικρινά δεν θα πέσω και απο τα σύννεφα αν έχει γονίδια και απο άλλη ράτσα,θα ζήσω πιστεύω και με αυτό.
Καλησπέρα και να τον χαίρεσαι το σκυλάκο σου!
Είμαι νέα στο φόρουμ και όταν ήρθα εδώ συνειδητοποίησα πόσο δίκιο έχουν για όλα αυτά που υποστηρίζουν για την σωστή απόκτηση σκύλου.
Και εγώ τον δικό μου τον πήρα με τον ίδιο τρόπο. Τον ίδιο λανθασμένο τρόπο. Όταν ήρθα όμως διάβασα και κατάλαβα το λάθος μου.
Την επόμενη φορά χάρη στη σωστή πληροφόρηση φαντάζομαι και οι δυό μας θα κάνουμε ορθότερη επιλογή. Προσωπικά έχω το όνειρο ενός σπιτιού στην επαρχία με 20 σκυλιά!

Και τα 20 θα τα αποκτήσω όπως πρέπει.
Να είσαι καλά και εσύ και το σκυλάκι σου (που είναι λίγο τρομακτικό κατά τα λοιπά

)
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω
Σε τρομάζει ο Loco???
Εδώ μέχρι κ ο αδερφός μου έχει τρελαθεί με την πάρτη του,που έβλεπε σκύλο και άλλαζε χώρα
Καλως ηλθατε στο φορουμ, κι οι δυο σας! Πολυ μου αρεσει, που ο φιλαρακος σου εχει την ουρα του....ειναι απο τα λιγα μποξερ που βλεπω που εχουν ουρα! Σχετικα με την αποκτηση, οτι εγινε,εγινε τωρα.... απλα οσο θα παραμενεις εδω....και θα διαβαζεις και θα μαθαινεις και θα συζητας θα δεις οτι τελικα, δεν "γαυγιζουμε" τσαμπα εδω μεσα....παντα υπαρχει λογος! Να τον χαιρεσαι τον κουταβο και να ναι παντα υγιης και να σας χαριζει χαρα!
ΥΓ: Μιας και προσεξα στην φωτο το πλακακι κατω,τωρα που ναι ακομα μικρος και ατσουμπαλος και ακομα δενουν τα κοκαλα του, θα σου προτινα η να βαλεις καποιο χαλακι η κουρελου στα πλακακια η να αποφυγετε το εντονο παιχνιδι και τα πολλα τρεχαλητα στο δαπεδο. Καλη παραμονη και καλες συζητησεις!
Σε ευχαριστώ κ εσένα για τα καλά σου λόγια
Κοίτα,σχετικά με αυτό που λες με τα πλακάκια παραδόξως δεν γλυστράνε καθόλου(σε αντίθεση με τα πλακάκια του μπάνιου πχ που ούτως η άλλως ο Loco δεν έχει πρόσβαση εκεί) οπότε ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιο θέμα,παίζουμε με ασφάλεια!