Loco,ο τρελιάρης!

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πολύ με στεναχωρεί όταν ακούω η εκτροφή, το pedigree και η καθαροαιμία να χαρακτηρίζονται "ελιτίστικες". Και ειδικά όταν γίνεται από ανθρώπους που έχουν σκύλο "καθαρόαιμο".
Χτυπάς και ένα ευαίσθητο σημείο παραπάνω, μιας και λατρεύω τη φυλή.
Δεν έχει κανένας πρόβλημα με τον μικρό σου, ο οποίος είναι ένας γλύκας και σας εύχομαι να ζήσετε μαζί πολλά ευτυχισμένα και απροβλημάτιστα χρόνια, να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται! Στη λογική τέτοιων γεννών είναι αντίθετο το φόρουμ και στην απόκτηση κουταβιού από αυτές. Υπάρχουν πάρα πολλοί σοβαροί λόγοι γι αυτό, αν είσαι ανοικτός σε νέες πληροφορίες και αντίθετες απόψεις θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι έχουν βάση αυτά που προσπαθούν να σου πουν παραπάνω.
Μείνε και δε θα χάσεις, το φόρουμ αυτό είναι πραγματικός θησαυρός πληροφοριών. Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας.
Καλώς ήρθατε :)

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Υποθετω ότι για να διαλέξεις μποξερ, τα αγαπάς και τα θαυμάζεις...
100%...και ειμαι ενημερος για προβληματα υγειας που παρουσιαζουν συχνοτερα απο αλλες ρατσες οπως πχ καρκινογενεσεις αλλα ηταν ενα ''ρισκο'' που ημουν διατεθειμενος να παρω,ηταν ονειρο ζωης αλλωστε.

Το σιγουρο ειναι πως δε θα του λειψει ποτε τιποτα. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ζητω συγνωμη ταπεινα που δεν ειπα ψεμματα εξ αρχης.

Θα επρεπε να πω οτι αγοραστηκε απο καλο εκτροφειο,με pedigree κλπ γτ ο,τιδηποτε αλλο μαλλον θεωρειται κατακριτεο,ε?
Εκτός από ένα τεράστιο ψέμμα, που είπες ήδη, εν αγνοία σου, τι άλλο ψέμμα θα μπορούσες να πεις;

Αν έλεγες δηλαδή ότι είναι από εκτροφείο με pedigree κλπ κλπ, δεν θα σε ρωτάγαμε από ποιό εκτροφείο;

Και πάλι την ίδια κατάληξη θα είχε η συζήτηση, σε διαβεβαιώ.

Τα ψέμματα, δεν βγάζουν ποτέ, πουθενά.
Η ειλικρίνεια και η καλή διάθεση για γνώση, όλο και κάπου καλά, μπορεί να οδηγήσει.

• Like
Reactions: Aslan

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Χαίρομαι που ξεπερνάς τον σκόπελο και θα παραμείνεις αλλά με σκοτώνεις! :p
ΑγαπητΗ είμαι :p:p
Για πες πώς προέκυψε ο Loco? εννοω boxer και όχι κάποιο αλλο?
Ωωωω,ταπεινα συγνωμη τοτε αγαπητη :)

Πως προεκυψε μποξερ λοιπον,ε?
Με κερδισε η αρχοντικη κορμοστασια τους,ο παιχνιδιαρικος χαρακτηρας τους αλλα και η απιστευτη αφοσιωση τους.Ολα οσα εχω συναντησει λιγο πολυ ειχαν αυτα τα χαρακτηριστικα και..με σκλαβωσαν απλα :)

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
100%...και ειμαι ενημερος για προβληματα υγειας που παρουσιαζουν συχνοτερα απο αλλες ρατσες οπως πχ καρκινογενεσεις αλλα ηταν ενα ''ρισκο'' που ημουν διατεθειμενος να παρω,ηταν ονειρο ζωης αλλωστε.

Ε! Βλεπεις λοιπόν; Αυτό που προσπαθουν να σου πουν (του Γκέλλη :Dσυμπεριλαμβανομένου) είναι ότι αυτή η γεννα που εκαναν οι γνωστοι σου, δεν βοηθάει διόλου στη βελτίωση της φυλής που ενδιαφερεσαι και αγαπάς

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
... ηταν ενα ''ρισκο'' που ημουν διατεθειμενος να παρω,ηταν ονειρο ζωης αλλωστε.
Ονειρο ζωής και ρίσκαρες; Γιατί; Και τώρα δηλαδή, πως έχεις σιγουρευτεί, ότι αυτό που έχεις στα χέρια σου, είναι κοντά, στο όνειρο ζωής σου; Επειδή του μοιάζει οπτικά;

Αυτό, sorry αλλά είναι υποχρέωσή σου έτσι κι αλλιώς.

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Εκτός από ένα τεράστιο ψέμμα, που είπες ήδη, εν αγνοία σου, τι άλλο ψέμμα θα μπορούσες να πεις;

Αν έλεγες δηλαδή ότι είναι από εκτροφείο με pedigree κλπ κλπ, δεν θα σε ρωτάγαμε από ποιό εκτροφείο;

Και πάλι την ίδια κατάληξη θα είχε η συζήτηση, σε διαβεβαιώ.

Τα ψέμματα, δεν βγάζουν ποτέ, πουθενά.
Η ειλικρίνεια και η καλή διάθεση για γνώση, όλο και κάπου καλά, μπορεί να οδηγήσει.
Οκ,mea culpa..Αντικατεστησε λοιπον το ''καθαροαιμος'' με το ''ημιαιμος'',αν αισθανεσαι καλυτερα,δε θα παιξω με τις λεξεις.

Μηπως θεωρεις οτι ειπα ψεμματα και για τη ρατσα γενικοτερα?Να το βγαλουμε κοκερ σπανιελ πχ ή πάλι θα ψευδομαι?....

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλωσήρθες εσύ και ο κούκλος σου! Είναι πολύ φάτσα :) Να σας ζήσει!

Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει,αλλά γτ να πρέπει να κριθούν ακριβώς οι γονείς ?
Εδώ σε αυτό που λες δεν έχεις δίκιο. Αν οι γνωστοί σου πραγματικά αγαπούσαν τη φυλή θα ήξεραν ότι εκτός από τις όποιες εξετάσεις για κληρονομικές παθήσεις έχουν οι γονείς (αλήθεια για τη δυσπλασία έχουν κάνει ακτινογραφίες που αξιολογήθηκαν από έναν ειδικό ή απλά τους εξέτασε ένας κτηνίατρος?) πρέπει και να κριθούν αν είναι μορφολογικά κατάλληλοι για αναπαραγωγή. Δεν πρέπει να ζευγαρώνουν όλα τα άτομα που ανήκουν σε μια φυλή και ας έχουν pedigree. Υπάρχει ένα πρότυπο της φυλής και οι κριτές στις εκθέσεις κρίνουν πόσο κοντά είναι το σκυλί σε αυτό το πρότυπο. Κάποια άτομα ίσως αποκλειστούν λόγω μεγάλων ελαττωμάτων, αυτά τα άτομα δεν πρέπει να αναπαραχθούν για να μη μεταδόσουν στους απογόνους τους τα προβληματικά γονίδια. Αυτό πάει να πει αγάπη για τη φυλή - να την κρατάς αναλλοίωτη σύμφωνα με το επίσημο πρότυπο και ελεύθερη απο ασθένειες.

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Ονειρο ζωής και ρίσκαρες; Γιατί; Και τώρα δηλαδή, πως έχεις σιγουρευτεί, ότι αυτό που έχεις στα χέρια σου, είναι κοντά, στο όνειρο ζωής σου; Επειδή του μοιάζει οπτικά;

Αυτό, sorry αλλά είναι υποχρέωσή σου έτσι κι αλλιώς.
Ενταξει φιλε/η μου,με τσακωσες.Με κοροιδεψαν και μου πασαραν διασταυρωση λυκοσκυλου με τσιουαουα..Ασε με τωρα να κλαψω πικρα για αυτο το ''λαθος'' μου αυτο...

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τον κουταβο!
Μεινε και διαβασε γιατι εχεις πολλα να μαθεις.:p Δεν εισαι ο πρωτος που αποκτα σκυλο με λαθος τροπο, το θεμα ειναι απο εδω και περα πως θα το διαχειριστεις και ποσο "ανοιχτος" θα μεινεις για να ενημερωθεις για καποια βασικα κυνολοφιλικα "musts" ουτως ωστε να μην επαναλαβεις το ιδιο λαθος!! ;)

Οταν ομως αναφερω οτι τοσο οι γονεις του Loco οσο και ο ιδιος προς το παρον ''περνανε'' με επιτυχια ιατρικες εξετασεις αθενειων οπως δυσπλασια,μυοκαρδιοπαθειες κλπ,δεν καταλαβαινω που εγκειται το λαθος μου..
Το bold μπορεις να μου εξηγησεις με ποιες εξετασεις το επιβεβαιωσες[και τα υπολοιπα επισης αν δεν σε πειραζει];;

Αν το ολο θεμα γινεται επειδη ο Loco δεν αγοραστηκε απο εκτροφεα (που ουσιαστικα δεν ''αγοραστηκε'' καν αλλα αυτο ειναι θεμα που δεν αφορα εν γενει καποιον αλλον περαν εμου),τοτε λυπαμαι και παλι που σας απογοητευσα.
Η γενικη αποψη του forum σχετικα με την σωστη αποκτηση ενος σκυλου ειναι συνοπτικα αυτη:
  • Εαν καποιος θελει εναν καθαροαιμο σκυλο[δηλαδη σκυλο που εχει γνησιο pedigree], οφειλει να μελετησει το προτυπο και της αναγκες της φυλης, να κανει καποια σχετικη ερευνα και να ενημερωθει οσο πιο πολυ μπορει απο πραγματικους γνωστες της[εκτροφεις, εκπαιδευτες της κλπ] και στην συνεχεια να κανει μια εκ νεου ερευνα για την ευρεση του "σωστου" κατα υποκειμενικη παντα αποψη εκτροφειου, που του εμπνεει εμπιστοσυνη. Κοινως δεν ειναι σωστη η αποκτηση "καθαροαιμης φυλης" απο petshop και byb[εκτροφεις της πισω αυλης].
  • Απο την αλλη εαν καποιος θελει εναν σκυλο[η φυλη δεν εχει σημασια] γενικα, μπορει καλλιστα να σωσει ενα απο την φιλοζωϊκη ή τον δρομο.
Edit: @Michalis-Maya εγραφα ποση ωρα και αφου δημοσιευσα ειδα οτι διευκρινισες για το test δυσπλασιας.:barefoot:

Last edited:
  • Like
Reactions: Chaioth

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Φιλε μου καλως μας βρηκες κ καλα ποσταρισματα σου ευχομαι!
Το φατσονι σου φαίνεται για τρελη μαφια :love: να τον χαιρεσαι για πολλα πολλα χρόνια να τον καμαρωσεις οπως αγαπας κ να τα περνατε παντα καλα κ ευτυχισμενα!
Οσο για ολα τα αλλα...μη σε σκιαζει φοβερα καμια :LOL:, μπες κ πιο παραμεσα, διαβασε συζητα προβληματισου ενημερωσου...
μη τους βλέπεις ετσι, δεν δαγκωνουν :LOL:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το σκυλί σου. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι σαν dogforumίστικη διαστροφή να λέμε ημίαιμο το σκυλί που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ....απλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εκτός από τον/την/το mareco αποκτήσαμε και τον Γκέλλυ...άντε να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση :ROFLMAO:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το σκυλί σου. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι σαν dogforumίστικη διαστροφή να λέμε ημίαιμο το σκυλί που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ....απλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εκτός από τον/την/το mareco αποκτήσαμε και τον Γκέλλυ...άντε να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση :ROFLMAO:
Και καλά ΤΟ @mareco είναι καλυμμένο... εγώ που αποκαλύφθηκε το καλλιτεχνικό μου ότι ειμαι ο (βα-)Γκέλυς?

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Καλησπέρα και να τον χαίρεσαι το σκυλάκο σου!
Είμαι νέα στο φόρουμ και όταν ήρθα εδώ συνειδητοποίησα πόσο δίκιο έχουν για όλα αυτά που υποστηρίζουν για την σωστή απόκτηση σκύλου.

Και εγώ τον δικό μου τον πήρα με τον ίδιο τρόπο. Τον ίδιο λανθασμένο τρόπο. Όταν ήρθα όμως διάβασα και κατάλαβα το λάθος μου.

Την επόμενη φορά χάρη στη σωστή πληροφόρηση φαντάζομαι και οι δυό μας θα κάνουμε ορθότερη επιλογή. Προσωπικά έχω το όνειρο ενός σπιτιού στην επαρχία με 20 σκυλιά! :p
Και τα 20 θα τα αποκτήσω όπως πρέπει.

Να είσαι καλά και εσύ και το σκυλάκι σου (που είναι λίγο τρομακτικό κατά τα λοιπά :p )

• Like
Reactions: Chaioth and spyv

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλως ηλθατε στο φορουμ, κι οι δυο σας! Πολυ μου αρεσει, που ο φιλαρακος σου εχει την ουρα του....ειναι απο τα λιγα μποξερ που βλεπω που εχουν ουρα! Σχετικα με την αποκτηση, οτι εγινε,εγινε τωρα.... απλα οσο θα παραμενεις εδω....και θα διαβαζεις και θα μαθαινεις και θα συζητας θα δεις οτι τελικα, δεν "γαυγιζουμε" τσαμπα εδω μεσα....παντα υπαρχει λογος! Να τον χαιρεσαι τον κουταβο και να ναι παντα υγιης και να σας χαριζει χαρα!
ΥΓ: Μιας και προσεξα στην φωτο το πλακακι κατω,τωρα που ναι ακομα μικρος και ατσουμπαλος και ακομα δενουν τα κοκαλα του, θα σου προτινα η να βαλεις καποιο χαλακι η κουρελου στα πλακακια η να αποφυγετε το εντονο παιχνιδι και τα πολλα τρεχαλητα στο δαπεδο. Καλη παραμονη και καλες συζητησεις!

• Like
Reactions: Chaioth

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τον κουταβο!
Μεινε και διαβασε γιατι εχεις πολλα να μαθεις.:p Δεν εισαι ο πρωτος που αποκτα σκυλο με λαθος τροπο, το θεμα ειναι απο εδω και περα πως θα το διαχειριστεις και ποσο "ανοιχτος" θα μεινεις για να ενημερωθεις για καποια βασικα κυνολοφιλικα "musts" ουτως ωστε να μην επαναλαβεις το ιδιο λαθος!! ;)

Το bold μπορεις να μου εξηγησεις με ποιες εξετασεις το επιβεβαιωσες[και τα υπολοιπα επισης αν δεν σε πειραζει];;

Η γενικη αποψη του forum σχετικα με την σωστη αποκτηση ενος σκυλου ειναι συνοπτικα αυτη:
  • Εαν καποιος θελει εναν καθαροαιμο σκυλο[δηλαδη σκυλο που εχει γνησιο pedigree], οφειλει να μελετησει το προτυπο και της αναγκες της φυλης, να κανει καποια σχετικη ερευνα και να ενημερωθει οσο πιο πολυ μπορει απο πραγματικους γνωστες της[εκτροφεις, εκπαιδευτες της κλπ] και στην συνεχεια να κανει μια εκ νεου ερευνα για την ευρεση του "σωστου" κατα υποκειμενικη παντα αποψη εκτροφειου, που του εμπνεει εμπιστοσυνη. Κοινως δεν ειναι σωστη η αποκτηση "καθαροαιμης φυλης" απο petshop και byb[εκτροφεις της πισω αυλης].
  • Απο την αλλη εαν καποιος θελει εναν σκυλο[η φυλη δεν εχει σημασια] γενικα, μπορει καλλιστα να σωσει ενα απο την φιλοζωϊκη ή τον δρομο.
Edit: @Michalis-Maya εγραφα ποση ωρα και αφου δημοσιευσα ειδα οτι διευκρινισες για το test δυσπλασιας.:barefoot:
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα :)

Σχετικά με τις εξετάσεις που αναφέρεις την περασμένη Τρίτη κάναμε τον πρώτο ορθοπεδικό έλεγχο στον Loco,μιας και είναι αισίως 21 εβδομάδων.
Συγκεκριμένα ο κτηνίατρος του χορήγησε ηρεμιστικό και στην πορεία τον ξαπλωσε προκειμένου να του βγάλει τις ακτινογραφίες.Η όλη εξεταση στέφθηκε με επιτυχία,παρ'ολ'αυτά θα την επαναλάβουμε στους 12 και στους 18 μήνες για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Οι δε γονείς του,σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες (οι οποίοι τυγχάνει να είναι και 20+ χρόνια καλοί φίλοι-το τονίζω,όχι γιατί υποστηρίζω οτι έχουν το αλάθητο αλλά καθαρά απο θέμα εμπιστοσύνης),είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και καθαροί απο μυοκαρδιοπαθειες κλπ.

Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν και ο Loco θα είναι το ίδιο τυχερός σε μεγαλύτερη ηλικία (άλλωστε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο) αλλά τουλάχιστον μένω προς το παρόν ήρεμος ΧΩΡΙΣ φυσικά να εφησυχάζω,μιας και δεν έχω εικόνα του πλήρους γενεαλογικού του δέντρου (Ξέρω μόνο οτι ο ένας απο τους παππούδες έζησε μεχρι τα 13+,χωρίς βέβαια αυτό να λέει κάτι).

Τώρα σχετικά με το θέμα της φυλετικής του ''καθαρότητας'':
Όντως κανείς δεν μπορεί να μου πει σίγουρα (λόγω έλλειψης στοιχείων περί γενεαλογικού δέντρου,όπως προανέφερα) οτι μιλάμε για 100% καθαρόαιμο μποξερ,άσχετα αν ο ίδιος,οι γονείς και οι παππούδες του φέρουν όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά της φυλής.
Ίσως πάλι κάποιοι με παρεξήγησαν και να νομίζουν πως είμαι κάποιος κλασσικος''πιουρίστας'' που θα παρατήσει τον σκύλο αν στο μέλλον διαπιστώσει οτι δεν πληροί τις προυποθέσεις του.
Δεν τους αδικώ,κ εμένα μου τη δίνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν απέκτησα το Loco για μόστρα αλλά καθαρά για συντροφιά και αγαπή προς τον σκύλο γενικότερα.Οπότε ειλικρινά δεν θα πέσω και απο τα σύννεφα αν έχει γονίδια και απο άλλη ράτσα,θα ζήσω πιστεύω και με αυτό. :p

Καλησπέρα και να τον χαίρεσαι το σκυλάκο σου!
Είμαι νέα στο φόρουμ και όταν ήρθα εδώ συνειδητοποίησα πόσο δίκιο έχουν για όλα αυτά που υποστηρίζουν για την σωστή απόκτηση σκύλου.

Και εγώ τον δικό μου τον πήρα με τον ίδιο τρόπο. Τον ίδιο λανθασμένο τρόπο. Όταν ήρθα όμως διάβασα και κατάλαβα το λάθος μου.

Την επόμενη φορά χάρη στη σωστή πληροφόρηση φαντάζομαι και οι δυό μας θα κάνουμε ορθότερη επιλογή. Προσωπικά έχω το όνειρο ενός σπιτιού στην επαρχία με 20 σκυλιά! :p
Και τα 20 θα τα αποκτήσω όπως πρέπει.

Να είσαι καλά και εσύ και το σκυλάκι σου (που είναι λίγο τρομακτικό κατά τα λοιπά :p )
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω :)

Σε τρομάζει ο Loco??? :p

Εδώ μέχρι κ ο αδερφός μου έχει τρελαθεί με την πάρτη του,που έβλεπε σκύλο και άλλαζε χώρα :LOL:

Καλως ηλθατε στο φορουμ, κι οι δυο σας! Πολυ μου αρεσει, που ο φιλαρακος σου εχει την ουρα του....ειναι απο τα λιγα μποξερ που βλεπω που εχουν ουρα! Σχετικα με την αποκτηση, οτι εγινε,εγινε τωρα.... απλα οσο θα παραμενεις εδω....και θα διαβαζεις και θα μαθαινεις και θα συζητας θα δεις οτι τελικα, δεν "γαυγιζουμε" τσαμπα εδω μεσα....παντα υπαρχει λογος! Να τον χαιρεσαι τον κουταβο και να ναι παντα υγιης και να σας χαριζει χαρα!
ΥΓ: Μιας και προσεξα στην φωτο το πλακακι κατω,τωρα που ναι ακομα μικρος και ατσουμπαλος και ακομα δενουν τα κοκαλα του, θα σου προτινα η να βαλεις καποιο χαλακι η κουρελου στα πλακακια η να αποφυγετε το εντονο παιχνιδι και τα πολλα τρεχαλητα στο δαπεδο. Καλη παραμονη και καλες συζητησεις!
Σε ευχαριστώ κ εσένα για τα καλά σου λόγια :)

Κοίτα,σχετικά με αυτό που λες με τα πλακάκια παραδόξως δεν γλυστράνε καθόλου(σε αντίθεση με τα πλακάκια του μπάνιου πχ που ούτως η άλλως ο Loco δεν έχει πρόσβαση εκεί) οπότε ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιο θέμα,παίζουμε με ασφάλεια!

• Like
Reactions: flygirl and Scalpel

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
41
Μιας και σε λίγο ο Λόκαρος κλείνει 3 μήνες συμβίωσης μαζί μας,είπα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις με όποιον μπει στον κόπο να διαβάσει το μικρό πόνημά μου..

Ανέκαθεν αγαπούσα τα σκυλιά.Απο μικρός θυμάμαι να παρακαλάω τη μητέρα μου να αποκτήσουμε έναν μικρό φίλο (μιας και αδέρφια δεν είχα μέχρι την ηλικία των 9-10 ετών) με τις όποιες προσπάθειες μου φυσικά να ξεκινούν απο το ''θα δούμε'' ή ''του χρόνου'' και να καταλήγουν στο ''''όταν μεγαλώσεις και μείνεις μόνος σου πάρε και 10 μήπως σε φάνε κιόλας και γλυτώσουμε απο τη γκρίνια σου''.

Ε,μιας και μεγάλωσα (κάπως...:p) είπα να ακολουθήσω αυτή τη συμβουλή.Μπορεί βέβαια να μην έχω 10 ταυτόχρονα,μπορεί (προς έκπληξη της μητέρας μου) να μη με έχει φάει,όμως σίγουρα ο Λόκο με την ενέργεια,το ταμπεραμέντο του και την όλη αύρα που αποπνέει να με αποζημιώνει,κάνοντας έμενα,την (μέλλουσα) σύζυγο και όλους τους οικείους να νομίζουμε πως είναι 100 σκύλοι στη συσκευασία του ενός.

Διάφοροι,γνώστοι και μη,με ρωτάνε αν τον έχω εκπαιδεύσει,μιας και έχει μια φοβερή ιδιοσυγκρασία σε διάφορες καταστάσεις,που πολλά άλλα συνομήλικα κουτάβια δεν διαθέτουν,και λόγω της μονάδικης υπακοής που δείχνει ως προς το πρόσωπό μου.

Εξ αρχής όμως όλοι θέτουν το λάθος ερώτημα.Δεν τον εκπαίδευσα εγώ...Εκείνος εκπαίδευσε εμένα.Με δίδαξε υπομόνη (που ΠΟΤΕ δεν διέθετα),με δίδαξε επαγρύπνηση (που ανεκαθεν ''κοιμόμουν'' όρθιος),με έμαθε να καλμάρω τα νεύρα μου και να αναζητώ ήπιες μεθόδους στην αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος (απίστευτο για έναν ξεροκέφαλο νευρόσπαστο σαν κ εμένα)...και φυσικά κοντά του συνειδητοποίησα πως,πολλές φορές,ένα χάδι αρκεί για να σε αποφορτίσει απο μια βαριά συναισθηματική κατάσταση και να σε κάνει πάλι χαρούμενο.
Με υπακούει λοιπόν γιατί το ίδιο κάνω κ εγώ με τη σειρά μου...τον ''υπακουώ'' και αφουγκράζομαι πάντα τα θέλω και τις ανάγκες του,χωρίς να καταφεύγω ούτε σε υπερβολές αλλά ούτε και σε αδιαφορία..

Φυσικά έχει πολλά να μου μάθει ακόμα,όπως και εγώ με τη σειρά μου να τον οδηγώ μακριά απο κακοτοπιές και δύσβατα μονοπάτια.Και μιας και η ζωή είναι γεμάτα απο τέτοια,θα συνεχίζουμε παρέα,προσέχοντας πάντα ο ένας τα νώτα του άλλου...