Mαγνητική σε πεκινουά

stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
39
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!!
Το σκυλάκι μου εδώ και καιρό έχει πρόβλημα με τη μεσούλα του. Αλλά ο γιατρός μας λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι η μέση του, επειδή η ακτινογραφία δεν μπορεί να το δείξει αυτό με σιγουριά.Και επιπλέον μου είπε ότι δεν υπάρχει μηχάνημα που να κάνει αξονική ή μαγνητική σε σκυλιά, οι οποίες θα έδειχναν καλύτερα το πρόβλημα.
Πρόσφατα όμως διάβασα κάπου εδώ ότι μία κυρία έχει κάνει μαγνητική το δικό της. οπότε έχω μπερδευτεί.
Και αν γίνεται δηλαδή ο γιατρός μας γιατί μας είπε άλλα δεν καταλαβαίνω.
Μήπως υπάρχει μόνο στην Αθήνα;Στο Α.Π.Θ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Στην Αθήνα μπορείς να κάνεις σίγουρα. Στην Θεσσαλονίκη δεν έχουμε ακούσει κάτι. Σε κάποια άλλη πόλη, χρησιμοποιήθηκε ανθρώπινος μαγνητικός τομογράφος, με μια χρονοκαθυστέρηση στο κλείσιμο του ραντεβού.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Επικίνδυνη είναι η νάρκωση, όχι για την μαγνητική, για οποιαδήποτε περίπτωση ανθρώπου ή ζώου.
Η εξέταση έτσι κι αλλιώς, γίνεται με ολική νάρκωση.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Λογικά και η μυελογραφία θα σου δείξει τί πρόβλημα υπάρχει.
(Η μυελογραφία είναι μια ακτινολογική εξέταση. Γίνεται μια ένεση στο σπονδυλικό σωλήνα με μια σκιαγραφική ουσία, η οποία κάνει να φαίνονται ο νωτιαίος μυελός, τα νεύρα και οι ιστοί που υπάρχουν μέσα σ’ αυτόν. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιούνταν άλλοτε για τη διάγνωση μετατοπίσεων των δίσκων, όγκων και τραυματισμών των νεύρων. Σήμερα, η μυελογραφία έχει αντικατασταθεί από τη μαγνητική τομογραφία η οποία είναι πιο αξιόπιστη.)

Μια και βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη, πάρε το σκύλο και πήγαινε τον στις κλινικές του Α.Π.Θ.
Για ραντεβού, 2310 994403, 9.00-12.00 π.μ.
Καζάκος Γεώργιος - νευροχειρούργος
Πράσινος Νικήτας - ορθοπεδικός

stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
39
Θεσσαλονίκη
με νάρκωση ε;οπότε η εξέταση θα πρέπει να είναι άκρως απαραίτητη για να γίνει.
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μάθω τί ακριβώς έχει ο σκύλος μου, επειδή τα prezolon δεν είναι θεραπεία ούτε λύση στο πρόβλημα.
Και κάπου διάβασα στο forum πως δεν είναι καλό να τους τα δίνουμε αυτά τα χαπάκια.
Βέβαια κ εγώ ξέρω πως η κορτιζόνη γενικώς δεν είναι ότι καλύτερο,αλλά ο γιατρός μου επιμένει πως η ποσότητα είναι μικρή και δεν υπάρχει πρόβλημα.τί να πω...

stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
39
Θεσσαλονίκη
Σ'ευχαριστώ πολύ Λουκία για τις πληροφορίες!
Κ εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα.Θα ενημερώσω και τον κτηνίατρό μου και θα πάω στο Α.Π.Θ.
Εσύ έχεις πάει καθόλου στο Πανεπιστημιακό;Είναι καλά;Τα προσέχουν τα σκυλάκια ή τα θέλουν περισσότερο για την έρευνά τους και τους φοιτητές;

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ πηγαίνω τα ζα μου στις κλινικές της κτηνιατρικής από το '93.
Αυτή τη στιγμή Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) καλύτερους από τον Καζάκο και τον Πράσινο δε θα βρεις.
Από εξοπλισμό σούπερ, και ναι τα προσέχουν και με το παραπάνω. :)

Παντού υπάρχουν βέβαια και μαλάκες, οπότε έχε το νου σου σε μια 40άρα μετρίου αναστήματος με κοντό μαλλί στο ακτινολογικό. Όταν την δεις να πάει να απλώσει χέρι στο σκύλο σου να είσαι έτοιμη να της χιμήξεις, μη μασάς.

stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
39
Θεσσαλονίκη
Μακάρι να είναι έτσι μπας και ησυχάσει το κεφάλι μου.το άγχος είναι απίστευτο όταν δεν ξέρεις που να απευθυνθείς σωστά.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Πάρε και κλείσε ένα ραντεβού και όλα μια χαρά. Απλά να διευκρινήσεις ότι θες τους παραπάνω 2 να δούνε το σκύλο σου. Και να είσαι προετοιμασμένη ότι θα φας εκεί όλο το πρωινό σου.
Ότι χρειαστείς και μπορώ, στείλε μου πμ.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα σε όλους! Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτείνει κέντρο στην Αττική για μαγνητική εγκεφάλου?