Φαγώθηκες

... Ο 1ος, ο Μουσταφά, ήταν κοντούλης, αλλά είχε νεύρο, ήταν καλός για τσοπάνης. Ο 2ος, ο Λιάρος, ήταν γομάρι, μας έριχνε ένα κεφάλι και καμιά 15-20 κιλά, κοντά στα 45-50 τον έκανα. Αλλά ήταν τεμπελάκος, όποτε πηγαίναμε στο χωριό και μας έπαιρνε πρέφα, παρατούσε το κοπάδι και ερχόταν και άραζε έξω από το σπίτι μας.
Ευκαιρίας δοθείσης να πω ότι στο χωριό μας και στα τριγύρω χωριά που κυκλοφορούμε τα μόνιμα κοπάδια είναι μικρά και τα σκυλιά λίγα, γι' αυτό και είμαστε σχετικά χαλαροί στις βόλτες. Το καλοκαίρι ανεβαίνουν κάποια κοπάδια από τα χειμαδιά της Λάρισας με περισσότερα άτομα και κατ' επέκταση πιο πολλά σκυλιά, αλλά και σε αυτά έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν κάθε χρόνο έχουν νέους σκύλους και ελάχιστους από τους παλιούς. Να πω επίσης ότι δεν έχω δει Ελληνικούς Ποιμενικούς όπως τουλάχιστον τους έχουμε γνωρίσει εδώ στο forum, ούτε Μολοσσούς φυσικά.
Στα παραδοσιακά βλαχοχώρια, Σμίξη, Σαμαρίνα, Αβδέλλα, τα κοπάδια που έρχονται το καλοκαίρι είναι πολύ μεγαλύτερα, 3-4 χιλιάδες γιδοπρόβατα, οπότε φαντάζομαι ότι και τα σκυλιά θα είναι πιο "επαγγελματίες". Εκεί αν πηγαίναμε χαχαχαχουχουχου σίγουρα θα είχαμε θέματα.
Κάποια στιγμή θα ψάξω σε παλιές φωτογραφίες μήπως και βρω τα σκυλιά του παππού μου....