Maya - Husky Σιβηρίας

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Καλησπέρα σε όλους,

Με λένε Μιχάλη και είμαι 36 ετών. Μένω στη Νίκαια με τη γυναίκα μου, τον 6 ετών γιο μου Άγγελο και τον 8 χρονών γάτο μου Sly.

Τέλος Γενάρη στην οικογένεια μας προστέθηκε άλλο ένα μέλος, ένα πανέμορφο θυληκό Husky που ακούει στο όνομα Maya.

Για λόγους, τους οποιούς δεν υπάρχει λόγος πλέον να αναφέρω, η Maya ήρθε σπίτι μας μόλις 32 ημερών (γεννήθηκε 24/12/12). Ήξερα ότι αυτό αρχικά θα μας δημιουργούσε προβλήματα, αφού τα κουτάβια καλό είναι να αποχωρίζονται από την μητέρα τους και τα αδέρφια τους σε ηλικία μικρότερη των 8-10 εβδομάδων.

Πραγματικά, τα χέρια μου την πρώτη εβδομάδα ήταν μέσα στην γρατζουνιά από τα πολύ κοφτερά δοντάκια της, ενώ η γυναίκα μου και ο γιος μου την φώναζαν "καρχαρία".

Με πολύ υπομονή, συνέπεια, θετική εκπαίδευση, πολλά ασφαλή για μάσημα παιχνίδια αλλά και time-outs, πλέον μπορείς να βάλεις το χέρι σου στο στόμα της και να νοιώθεις μόνο πίεση. Απλά μην κάνεις το λάθος να το τραβήξεις απότομα :ρ Τα παιδικά δοντάκια ακόμα σκίζουν σαν μαχαίρια.

Όταν την πήραμε ήταν λίγο κάτω από 2 κιλά. Όταν κάναμε το πρώτο εμβόλιο στις 40 ημέρες ήταν 2.2kg. Σήμερα που είναι περίπου 11.5 εβδομάδων ξεπερνάει τα 7kg.

Η εκπαίδευσή της ξεκίνησε στις 7 εβδομάδες και πλέον ξέρει τις εντολές "Έλα", "Κάτσε", "Κάτω", "Όρθια", "Φέρτο", "Πέτα το", "Κόλλα το" και ασφαλώς το "Μη" και το "Μπράβο". Αύριο θα δουλέψουμε στο "Μείνε" με διάρκεια.

Αφού δεν έχουμε τελειώσει με τον πρώτο κύκλο εμβολίων, δεν πατάει ακόμα έξω, αλλά έχει βγει πολλές φορές έξω στα χέρια μου και έχει δει πολλά σκυλιά και ανθρώπους. Μάλιστα την περασμένη Κυριακή την πήγα σε καρναβάλι. Ήταν κυρία και δεν φοβήθηκε καθόλου το καμάρι μου.
Φίλος μου έχει φέρει τα εμβολιασμένα pug του στο σπίτι και έχει παίξει με τα σκυλιά.
Θα περπατήσει έξω πρώτη φορά στις 25/3 στην παρέλαση :)

Την ανάγκη της την κάνει σε πάνες (τουλάχιστον κατά 90% αφού έχουμε και 10% στους 10 πόντους μακριά από την πάνα), τα βράδια και όταν λείπουμε από το σπίτι μένει στο crate της.

Θα επανέρθω με πολλές φωτογραφίες και videos.

Για την ώρα σας αφήνω με μία φωτογραφία της μαζί με τον γιο μου και δεν βλέπω την ώρα να γνωριστώ με τα μέλη του forum στον εικονικό αλλά και πραγματικό κόσμο.

Μιχάλης

Attachments

Last edited:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Να την χαίρεσαι ,πολύ όμορφη!!!Βέβαια δεν ήταν σωστό που την πήρες τόσο μικρή και απο ιδιώτη,γιατί αν διαβάσεις στο φόρουμ θα μάθεις πολλούς λόγους που ήταν λάθος με τον χειρότερο να σου βγάλει διάφορα προβλήματα υγείας περίπου στον πρώτο χρόνο αλλά καλύτερα μην φτάσουμε εκεί και μακριά απο εσάς.

Last edited:

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Η Maya (6.5 εβδομάδων εδώ) σε μια άψογη εκτέλεση του "Κάτω" με εκπαιδευτή τον Άγγελο

[video=youtube_share;Km8SoOslO9w]http://youtu.be/Km8SoOslO9w[/video]

Συγνώμη για την ποιότητα είναι από τηλέφωνο.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μια κούκλα!!!αυτα τα ματιά των χάσκι πάντα με καθηλώνουν. Πολύ υπάκουη φαίνεται να σας ζήσει!

eva1983

Member
26 Φεβρουαρίου 2013
20
0
οντος ηταν ριψοκινδυνα μικρουλα οταν την πηρες, μεγαλωνει σε ενα υπεροχο πλασματακι :) να χαιρεσαι την πενταμελη οικογενεια σου! καλο ειναι που την εκπαιδευεις θα ειναι ευκολοτερα τα πραγματα οταν μεγαλωσει

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Κάναμε σήμερα και το επαναληπτικό και θα είμαστε έτοιμοι από Τρίτη για τις βόλτες μας.
Αν είχε έρθει και το σαμάρι από Αμερική τι καλά που θα ήτανε.

Κλείσαμε ένα μήνα σήμερα. Αχ αυτά τα τελωνεία.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω τελικα σαμαρι δεν εχω δει να χρησιμοποιει κανεις στη περιοχη μου,,, φωτο στο ιντερνετ το εχω δει μονο ==))

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Η Maya μας έκλεισε τους 3.5 μήνες και ξεπέρασε τα 10 κιλά.
Η εξερεύνηση στον έξω κόσμο έχει ξεκινήσει δύο εβδομάδες τώρα και πηγαίνει ΠΕΡΙΦΗΜΑ. Κάθε μέρα στην πρωινή μας βόλτα πάμε και σε διαφορετικό μέρος. Το βράδυ πλατεία που έχουμε κάνει πάρα πολλούς φίλους, από πεκινουά μέχρι cane corso.

Έχουμε μπει και σε πρόγραμμα

6:45 Ξυπνάμε και βγαίνουμε έξω για την ανάγκη μας
7:00 Πρωινό
8:00 Πάμε με το αμάξι τον Άγγελο στο νηπιαγωγίο
8:15 Πάμε την πρωινή μεγάλη μας βόλτα
9:00 Επιστροφή σπίτι
11:00 Βόλτα
11:30 Επιστροφή, μπαίνουμε στο crate για να φάμε μεσημεριανό και ο μπαμπάς φεύγει για τη δουλειά
17:00 Η μαμά επιστρέφει από τη δουλειά και βγαίνουν έξω για την ανάγκη της και βόλτα
17:30 Επιστροφή και παιχνίδι με τον Άγγελο
18:00 Απογευματινό
21:30 Επιστρέφει ο μπαμπάς από τη δουλειά και αφού φάει, οικογενειακώς πηγαίνουμε στην πλατεία όπου συναντάμε τους φίλους μας.
23:00 Επιστροφή στο crate

Την "εκπαίδευση" την έχουμε χαλαρώσει και αν και κουτάβι είναι πολύ σοβαρή και μετρημένη. Καμμία ζημιά στο σπίτι, δαγκώνουμε μόνο ότι επιτρέπετε και έχουμε ελάχιστα ατυχήματα/ σφουγγαρίσματα. Στη βόλτα δεν δημιουργεί προβλήματα και τα τραβήγματα της δεν είναι έντονα. Δεν της ζαλίζω και πολύ τον έρωτα και την αφήνω να μυρίζει.

Έξι μηνών, αφού αλλάξουμε και παιδικά δόντια και δεν έχουμε τον πόνο μας ξεκινάμε κανονικά με εκπαιδευτή.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Έχω ακούσει οτι επειδή οι πρόγονοι των χάσκυ έσερναν έλκιθρα, είναι μέσα στο γονίδια τους να τραβάνε περισσότερο απ'ολα τα σκυλιά. Και το σαμάρι τους θυμίζει εκεινα τα σαμάρια που σέρνουν τα έλκυθρα, οπότε τραβάνε ακόμα περισσότερο. Το είχα διαβάσει σε αυτο το βιβλίο Βιβλίο: Το σιβηρικό Χάσκι απο: Βασδέκης - bibliopolio.gr - 35 χρόνια, μια άλλη άποψη για το βιβλίο Δεν ξέρω πόσο ισχύει

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
λατρεύω να βλέπω σκυλιά μαζί με γάτες σε ωραίες φάσεις.

υγ ωραίος ο Sly Cooper.;-)
Μια όχι και τόσο ωραία φάση για τον Sly

ΥΓ: Η Maya είναι μικρότερη σε αυτή την φωτογραφία και δεν έχει ξεκινήσει να βγαίνει έξω και να εκτονώνεται. Είχε περάσει τον Sly για κουτάβι. Τώρα έχει στρώσει. Αν παρεκτραπεί ένα απλό "ΟΧΙ" αρκεί.