Milbactor 12.5mg/125mg

ail31ou

Active Member
16 Μαρτίου 2018
26
1
45
Εχω ενα θηλυκο γερμανικο ποιμενικο 11 μηνων και 28κιλα.Ο κτηνιατρος συνεστησε ληψη ενος Milbactor 12.5mg/125mg καθε μηνα για προληψη εναντια στο σκουληκι της καρδιας και ορισμενων εξωπαρασιτων. (για πληρη καλυψη απο εξωπαρασιτα συστήνει ταυτοχρονη μηνιαια χρηση αμπουλας). Τι γνωμη έχετε?
Ευχαριστω

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ναι, το δίνω κάθε μήνα στα δικά μου. Αυτό ή milbemax - περίπου το ίδιο είναι. Είναι για το σκουλήκι της καρδιάς και για πολλά ενδοπαράσιτα. Και φυσικά αμπούλα για τσιμπούρια, σκνίπες και ψύλλους.

• Like
Reactions: ail31ou

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Ανασύρω αυτό το νήμα, γιατί μόλις βρεθήκαμε στην πρώτη διαφωνία...

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα τη μικρή μου για το δεύτερο εμβόλιό της. Μαλτέζ, 3 περίπου μηνών. Οι οδηγίες απο την εκτροφέα της σχετικά με το συγκεκριμένο χάπι, ήταν χορήγηση ανά μήνα. Η κτηνίατρος όμως, μου είπε ανά 3μηνο! Σε ό,τι αποτέλεσμα μου έφερε η αναζήτησή μου εδώ, είδα οτι υπάρχει μια διάσταση απόψεων, αλλά επικρατεί οριακά η χορήγηση ανά μήνα.

Με 2 φίλες μου που μίλησα, ο κτηνίατρος της μιας λέει ανά μήνα, της άλλης ανά 3μηνο! Ε, τώρα εγώ τί κάνω??:(

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ανασύρω αυτό το νήμα, γιατί μόλις βρεθήκαμε στην πρώτη διαφωνία...

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα τη μικρή μου για το δεύτερο εμβόλιό της. Μαλτέζ, 3 περίπου μηνών. Οι οδηγίες απο την εκτροφέα της σχετικά με το συγκεκριμένο χάπι, ήταν χορήγηση ανά μήνα. Η κτηνίατρος όμως, μου είπε ανά 3μηνο! Σε ό,τι αποτέλεσμα μου έφερε η αναζήτησή μου εδώ, είδα οτι υπάρχει μια διάσταση απόψεων, αλλά επικρατεί οριακά η χορήγηση ανά μήνα.

Με 2 φίλες μου που μίλησα, ο κτηνίατρος της μιας λέει ανά μήνα, της άλλης ανά 3μηνο! Ε, τώρα εγώ τί κάνω??:(
Που μένεις; Εμείς μένουμε βόρεια και εδώ λόγω κουνουπιών το χάπι αυτό αυστηρά επιβάλλεται κάθε μήνα.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το Milbactor είναι γενόσημο του Μilbemax.

Οι οδηγίες χρήσης λένε πως για τα εντερικά παράσιτα το δίνεις κάθε 3 μήνες.
Αν κάνεις προληπτική θεραπεία για το σκουλίκι της καρδιάς το δίνεις κάθε μήνα.

Treat and control gastrointestinal worms:
• Roundworm (Toxocara canis, Toxascaris leonina)
• Whipworm (Trichuris vulpis)
• Hookworm (Ancylostoma caninum, Ancylostoma braziliense)
• Tapeworm infections (Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus granulosus)​

And, if given monthly:• Prevent heartworm (Dirofilaria immitis)

For control of gastrointestinal worms: MILBEMAX Broad-Spectrum Allwormer Tablets for Small Dogs and Puppies 0.5 – 5 kg bodyweightshould be administered orally to puppies at 2, 4, 8 and 12 weeks of age, then every 3 months.

Δες εδώ της οδηγίες χρήσης. Στο φύλλο οδηγιών χρήσης στην Ελληνική γλώσσα δεν γράφει τίποτα για συχνότητα.

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Που μένεις; Εμείς μένουμε βόρεια και εδώ λόγω κουνουπιών το χάπι αυτό αυστηρά επιβάλλεται κάθε μήνα.
Μένω Αθήνα, αλλά εν όψει των καλοκαιρικών διακοπών, θα μπορούσα να βρεθώ οπουδήποτε. Άρα, υποθέτω πως η χορήγηση ανά μήνα είναι ασφαλέστερη! Σε ευχαριστώ!

And, if given monthly:• Prevent heartworm (Dirofilaria immitis)

For control of gastrointestinal worms: MILBEMAX Broad-Spectrum Allwormer Tablets for Small Dogs and Puppies 0.5 – 5 kg bodyweightshould be administered orally to puppies at 2, 4, 8 and 12 weeks of age, then every 3 months.

Δες εδώ της οδηγίες χρήσης. Στο φύλλο οδηγιών χρήσης στην Ελληνική γλώσσα δεν γράφει τίποτα για συχνότητα.
Ναι, είχα δει οτι στο ελληνικό έντυπο αναφέρει τη δοσολόγια, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στη συχνότητα της χορήγησης, άρα αφού δεν της δίνω τίποτα άλλο για το σκουλήκι της καρδιάς και αφού δεν τίθεται θέμα παρενεργειών, προχωρώ με μηνιαία χορήγηση! Σε ευχαριστώ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr