Miniature Schnauzer

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
:rolleyes: Νομίζω πως μόνο εμείς έχουμε την συγκεκριμένη φυλή, στο forum.
Αντε να έρθει και κανείς άλλος να λέμε τις ιστοριούλες μας.
Πάρτε schnauzer παιδιάαααααα.
Θέλουμε παρέαααααα.:D

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ήρθαμε και εμείς!!!!! Και το ωραίο είναι οτι και οι 3 είμαστε από τον ίδιο εκτροφέα!

Γεια σας Yoko και ΖαΙρα!!!!!!!! :)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Βασικά δεν έχουμε συγγένεια.....

Η Yoko είναι λευκό Miniature schnauzer και η Ζαίρα είναι μαυρο αλλά από προηγούμενη γέννα από τον δικό μου!

Την Κυριακή όμως στο puppies park πρέπει να γνώρισα ένα αδερφό της Ζαίρα, τον Τάσο!!! Μεγάλη μορφή!!

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
τέλεια βρήκαμε το σόι μας....
γιουυυυυπιιιιιιι.
να σας ζήσουν παιδιά.πολύ καλή επιλογή και απο αστέρι εκτροφέα.

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
καλησπερα σε ολους...
εγω ψαχνω για μινι και νομιζω οτι θα ειναι η καλυτερη επιλογη για την οικογενεια μας. Απο το δικο σας ψαξιμο τί προτείνετε; που να απευθυνθω για αγορά; αξιζουν τοσο πολυ παραπανω απο καποιο αδεσποτο κουταβακι;
με ελληνα εκτροφεα που μιλησα μου φανηκε πολυ καλος, αλλα ειμαι εντελως νεα στους σκυλους για να μπορω να κρινω με ασφαλεια.....
να υποθεσω οτι υπαρχει μια μονο ουσιαστικη επιλογη εκτροφεα στην ελλαδα για μινι σναουτσερ;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
αξιζουν τοσο πολυ παραπανω απο καποιο αδεσποτο κουταβακι;
Όλα τα σκυλιά έχουν την ίδια αξία. Σημασία είναι αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο για να δικαιολογήσεις την απόκτηση ενός καθαρόαιμου σκύλου. Ένας κυνηγός για παράδειγμα δεν θα πάει να ψάχνει ότι να'ναι. Ούτε ο στρατός θα ανοίγει την Χρυσή Ευκαιρία για της αγγελίες. Αν δεν θέλεις κάτι συγκεκριμένο απο το σκυλί είμαι τις άποψεις να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο για συντροφιά.

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
ναι, υποθετω σωστα...απλα ειμαι καινουργια εντελως με τους σκυλους....
θελω να μην πεφτουν τριχες (ειμαστε ηδη αλλεργικες στις γατες, οποτε καλυτερα να μην το ρισκαρουμε), να μπορει να μεινει σε διαμερισμα με κηπο, μονο του περιπου 10 ωρες καθε μερα, να ειναι οκ με 5μελη οικογενεια και παιδια απο 5-14, να ειναι μικροσωμο, να μην χρειαζεται μεγαλες βολτες και δεδομενου οτι δεν ειχα ποτε σκυλο να μπορεσω να τα καταφερω μονη μου.
απο τα διαφορα τεστ που εχω κανει στο internet κατεληξα σε αυτο..... δεν υπαρχουν και πολλες αλλες επιλογες... αν νομιζετε οτι κανω καπου λαθος θα βοηθουσε πολυ η γνωμη σας, γιατι με καταφυγιο αδεσποτων και κτηνιατρο που μιλησα, μονο που δεν μου ειπαν αντε γεια.....καμια βοηθεια δυστυχως....

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Το να βρεις σε καταφύγιο κάποιο schnauzer θεωρώ οτι είναι σχεδόν ακατόρθωτο (χωρίς βέβαια να έχω κοιτάξει ποτέ)! Η φυλή αυτή δεν είναι τοσο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Για την απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου (γενικότερα) η λύση ειναι να στραφείς σε κάποιο εκτροφέα! Με τον κτηνίατρο που μίλησες ήταν λίγο ανούσιο, δεν μπορεί να σε βοηθήσει!

Από κει και πέρα αν επιλέξεις να αποκτήσεις καθαρόαιμο schnauzer υπάρχουν 2 εκτροφείς στην Ελλάδα (θα πρέπει να πάρεις κάποιο τηλ στο ΚΟΕ) και φυσικά μετά μπορείς να κοιτάξεις σε κάποιο εκτροφέα στο εξωτερικό!
Το καλό με τη φυλή αυτή είναι οτι δεν μαδάει! Σπάνια θα βρεις τρίχα τους, αν όμως δεν περιποιήθεις το τρίχωμα τους θα βρεις! Θέλει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καλό βούρτσισμα και κάθε φορά περιποίηση μετά από βόλτα γιατί μαζεύει αρκετά σκουπιδάκια!
Βόλτες χρειάζεται! Ισως να μην έχει τις ανάγκες που έχει κάποια άλλη φυλη με μεγαλύτερη ενέργεια αλλα σαφως και χρειαζεται 3 βόλτες την ημέρα!
Στο κήπο καλό θα είναι να βγαίνει μόνο για παιχνίδι! Είναι αρκετά ανθρωποκεντρική φυλη και θέλει συνέχεια να ειναι με παρέα! Εμείς δυσκολευτήκαμε αρκετά στο κομμάτι αυτό και ήταν το μόνο που μας προβλημάτισε!
Με τα παιδιά εμείς έχουμε θέμα! Βέβαια φταίει το γεγονός οτι δεν υπάρχουν παιδιά στο άμεσο περιβάλλον του και μάλλον επειδή τον πλησιάζουν με ουρλιαχτά τα έχει πάρει και λιγο από φόβο! Είμαστε ακόμα στη φάση της κοινωνικοποίησης.

Η συμβουλή μου είναι να μην αρκεστείς στα τεστ! Έλα 5-6 Μαίου στην έκθεση του ΚΟΕ που θα γίνει! Εκεί θα δεις schanuzer αλλά και άλλες φυλές που μπορεί να σου αρέσουν περισσότερο και κυρίως θα μιλησεις με εκτροφείς που σαφώς θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο! :)

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Το θεμα του μαδηματος ειναι πολυ σημαντικο, γιατι θελω να ειναι ελευθερος στο σπιτι.
Με προβληματισε το θεμα του αν θα μπορει να μεινει μονο του 10 ωρες. Απο τον εκτροφεα δεν καταλαβα οτι ειναι αδυνατον, σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο για κανενα σκυλο και ειναι ενας απο τους λογους που δεν ειχα παρει την αποφαση τοσο καιρο....συν βεβαια τα μικρα παιδια.
Δεν ειχα καταλαβει οτι θελει τοσες πολλες βολτες καθε μερα..... δεν θα ηταν ευχαριστημενος με 1 ωρα περιπατο την ημερα;
Έχω επικοινωνησει με τον ΚΟΕ για τους εκτροφεις, εχω μιλησει μονο με έναν (τον δικο σας). Να υποθεσω οτι και οι δυο ειναι το ιδιο καλοι;
και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες

kkkk

Active Member
23 Ιουλίου 2010
37
1
ΞΑΝΘΗ
γεια σας επειδη λειπω πολυ καιρο από το ιφορουμ (λογω οικογειακων προβληματων) θα ηθελα να μου πειτε ξανα από ποιο εκτροφεα το πηρατε γιατι και γω από αθηνα το πηρα.Να πω και γω λογω εμπειριας οτι θελουν πολυ χτενισμα. Τουλαχιστον μερα παρά μερα και δεν θα βρειτε ποτε τριχα. Με τη δικη μου τριχοπτωση καμμια ιδεα? Επειδη εχω χαθει ποσοι είμαστε με αυτά τα υπεροχα σκυλια? Α, και η δικια μου εχει σοβαρο θεμα με τα παιδακια

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
...λογω εμπειριας οτι θελουν πολυ χτενισμα. Τουλαχιστον μερα παρά μερα ... και η δικια μου εχει σοβαρο θεμα με τα παιδακια
το χτενισμα δεν με πειραζει, υποθετω οτι αργα ή γρηγορα θα μπορουν να το κανουν και τα παιδια, αν οχι ο μικρος, σιγουρα οι μεγαλες μου (12 & 14).....

εμας παντως θα πρεπει να συνηθισει αμεσα στην εντονη προσωπικοτητα του μικρου μου (5), και υποθετω οτι και με μερικες βολτες κοντα σε παιδικο σταθμο και σε παιδικη χαρα θα συνηθισει ισως και τα μωρα, μιας και δεν προβλεπονται αλλα μωρα στον στενο οικογενειακο μας κυκλο....
το κλαμα και οι τσιριδες δεν ειναι που τα φοβιζουν;

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
γεια σου phinea καλως ήρθες και εύχομαι να έχεις αποφασίσει για το τί σκυλάκι θα πάρεις.
Εγω έχω 2 παιδια το ένα 19 χρ. και το άλλο 5χρ. το σκυλάκι το έχουμε απο τον Οκτώβριο και περνάμε τέλεια.Με τα παιδιά τρελαίνεται και παίζει, αφου αν πάνε δίπλα σε κάτι φίλους και δεν την πάρουν κλάιει.
Οσο για βόλτες δεν είμαι τυπική όπως θα έπρεπε. Κάθε μέρα δεν την πάω, αν και πρέπει.
Απο θέμα τρίχας τίποτα, κι εγω όσο έψαχνα σκυλάκι το σκεφτόμουν αυτό κι ο εκτροφέας μου είπε οτι όσο μαδάω εγω τόσο θα μαδάει κι εκείνο.Λάθος έκανε ο άνθρωπος γιατί εγω μαδάω ενω η Zaira οχι.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ειστε σιγουροι ότι θέλετε σκύλο γιατί βλέπω πολλούς όρους που βαζετε και για να ειμαστε ειλικρινείς για να τα πετυχετε όλα αυτα που λετε να είναι καλά με τα παιδια, να μην μαδαει, να μενει μονο του, να μην θελει μεγαλες βολτες κτλ κτλ θελει πολύ δουλειά και αν ασχολεισαι εσύ με την 5μελη οικογενεια απλα στο λέω από τωρα δεν θα τα καταφερεις ευκολα γιατί ο σκυλος δεν είναι η μια ωρα βόλτα την μέρα αλλά για να ζήσει με οικογενεια θέλει μεγαλη προσπαθεια . Εμενα μου πειρε πολύ από τον χρόνο μου μέχρι να φτασει η μικρή 16 μηνων και να είναι όπως θέλω και φυσικά ακόμα μου τρωει αρκετό χρόνο

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Νομίζω τα κάνεις να φαίνονται τρομερά δύσκολα ενώ τελικά δεν είναι και τόσο. Εμένα είναι 10 μηνών και δεν μας ενοχλεί καθόλου. Εννοώ δεν μου φέρνει επιπλέον κούραση αλλά το αντίθετο θα έλεγα, όταν είμαι τσαντισμένη ή κουρασμένη με τα παιδιά, χαιδεύω την Zaira και ηρεμώ.
Επίσης έχει κάνει πολύ καλό στα παιδιά μου, αγαπάνε τρομερά τα ζωάκια και δεν φοβούνται καθόλου τα σκυλιά ακόμα και κανένα μεγάλο αν δουν θέλουν να το χαιδέψουν.

nikolas!

New Member
16 Δεκεμβρίου 2012
1
0
athens
nikolaskatsas.blogspot.gr
καλησπέρα παιδιά θα μπορουσατε να μου δοσετε κ εμενα πληροφορίες σκετικα με τα Schnauzer που μπορώ να βρω κ εγω ενα είμαστε μια οικογενεια 3ον ατόμων και θελω ενα σκυλο μικρου μεγεθους να αντεχει δλδ το διαμερισμα και τις μεγαλες βολτες, εξορμήσεις μας.Υστερα απο μια ερευνα που εκανα πιστευω οτι αυτο ειναι η καλύτερη ρατσα για μενα.Μπορειτε να μ πειτε που μπορώ να τα βρω απο εκτροφείο γιατι δε θελω να το παρω απο πετ σοπ αν και μονο εκει εχω βρεi..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Νikolas! καλωσήρθες! :) Χαίρομαι να ακούω και άλλους που ενδιαφέρονται για miniature schnauzer γιατί η αλήθεια είναι οτι νιώθω μοναξιά! :p

Πολύ καλά κάνεις και δε θες από πετ σοπ! Εκτροφείς πάντως υπάρχουν στην Ελλάδα! Θα πάρεις τηλ στον ΚΟΕ και θα σε ενημερώσουν :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L