Morva στον μικρό μας Branco

vaalinde

Member
2 Ιανουαρίου 2010
12
0
Καλώς σας βρήκα και Καλή Χρονιά.
Αν και για μας μάλλον δε μπήκε και πολή καλά. Μόλις πριν 10 μέρες πήραμε τον μικρό μας Branco. Χαρήκαμε απίστευτα που θα τον είχαμε μαζί μας. Ο Branco που σημαίνει άσπρο είναι ένα Labrador 2 1/2 μηνών και όπως καταβαίνεται άσπρος :p
Με τον που τον πήραμε τον πήγαμε στο γιατρό και άντιμετώπησε κάτι σημάδια στην κοιλιά του με καχιποψία, κάτι που είχαμε κάνει και εμείς. Ο γιατρός μας είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχει περάσει μόρβα και έχει μεγάλες πιθανότητες να το ξαναπάθει.
Τις τελευταίες 2 μέρες ο Branco είναι χάλια. Βήχει όλη την ώρα, αρνείται να χάει και έχει αδυνατίσει πάρα πολύ, τα μάτια του είναι κόκκινα και τα κοπρανα του έχουν αίμα.
Ο γιατρός μάλλον πρόσπαθεί να μας προετοιμάσει για τα χειρότερα αλλά εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε ότι μόλις τον αγαπήσαμε θα τον χάσουμε. Σήμερα ήταν ελαφρός καλύτερα μιας και σηκώθηκε και είχε όρεξη να παίξει και να φάει λιγακι.
Ανησυχούμε τραγικά....

Ελπίζουμε σε δικές σας πληροφορίες σχετικά μήπως και γίνει κάτι.

Δε ξέρουμε τι να του κάνουμε παρά να το φροντίζουμε συνέχεια και να το αγαπάμε όσο περισσότερο μπορούμε...

Μακάρι να είναι καλή η χρονιά για σας, για μας αλλά πάνω από όλα για τον μικρός μας Branco.:(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αν ο κουταβος εχει μορβα, ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα και οι ελπιδες να επιζησει ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

Αλλα με ξαφνιαζει η δηλοση του ιατρου, οτι ΕΙΧΕ μορβα και θα την ξαναπαθει!
Αυτο δεν γινεται.
Η την εχει- η την εχει ξεπερασει- και εχει μετα για καμποσο καιρο αντισωματα κανει. Καπος σαν εμβολιο!

vaalinde

Member
2 Ιανουαρίου 2010
12
0
Ναι, το σκυλί αγοράστηκε από pet shop, κάτι στο οποίο προσωπικά είμαι αντίθετη ιδεολογικά. Η σκέψη του να χαρούμε να φιλοξενήσουμε δια βίου τον Branco (μιας και εγώ δε θεωρώ ότι κατέχω μία άλλη ζωή αλλά ότι συμβιώνουμε μαζί κάτω από την ίδια στέγη) ήταν του φίλου μου που έκανε και την αγορά.
Ο γιατρός εννούσε ότι το σκυλί έχει ήδη νοσήσει, με το που άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι τόσο άσχημο νομίζω αυτομάτως σταμάτησα να ακούω και το γιατρό τι μου έλεγε. Τα περισσότερα αναγκάστηκε να μου τα ξαναπεί ένας φίλος που με είχε συνοδέψει.
Δε μετανιώνουμε παρόλα αυτά ακόμα και αν πρέπει να τρέξουμε, να ξοδέψουμε χρήματα και φαινομενικά ταλαιπωρηθούμε. Εμείς θέλουμε απλά να γίνει καλά και να να έχουμε όλο τον χρόνο να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
'Άλλη μία τραγική ιστορία...η οποία θα μπει στο γνωστό topic του forum..
Λυπάμαι πραγματικά γιατι είναι πολύ άσχημο να χάνεις 'ενα κουτάβι το οποίο το έιχες 10 μέρες..είναι φρίκη.
Απλώς η περίπτωσή σας αποδεικνύει αυτό που ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ τόσα χρόνια.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ PET SHOP. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ.
Πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δυστυχώς είναι ένα ακόμη θύμα των πετ σοπ....:(
Ένα από τα πολλά, όπως θα δεις αν διαφάσεις σε ΑΥΤΟ το θέμα, στο οποίο θα αντιγραφεί και η δικά σου ιστορία....:(

Τα πετ σοπ φέρνουν σκυλιά, από άθλιες εγκαταστάσεις, υπό άθλιες συνθήκες μεταφοράς και σε μικρότερη ηλικία απο άυτή που μπορούν να εμβολιαστούν ώστε να προστατευθούν και πολύ συχνά αυτά καταλήγουν!
Η επιλογή χωρίς προηγούμενη ενημέρωση έχει συχνά αυτή την κατάληξη...:(

Ελπίζω το σκυλάκι σας να φανεί δυνατό και να βγει νικητής από αυτόν τον δύσκολο αγώνα που το μπήκε εξαιτίας άλλων....

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
τι σημαδια στην κοιλια του? η δικια μου εβγαλε 2 σπυρακια στην κοιλια και εχω αγχωθει ...βεβαια διαβασα οτι μπορει να ειναι απο επαφη με χορτα...πριν τα εμφανισει την εβγαλα λιγο στην αυλη και ετρεχε και επεφτε πανω στα χορτα

Last edited:

vaalinde

Member
2 Ιανουαρίου 2010
12
0
Έχετε δίκιο. Αν κάποιος είναι εναντίων των pet shop αυτή είναι εγώ ως vegan. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει καλά και εγώ μετά θα τον αφήσω να μου δαγκώνει όσο θέλει τις παντόφλες...

Τα σημάδια στην κοιλιά του είναι μαύρες κηλίδες, σα σημάδια. θα μπορούσε καλίστα να είναι από τα χόρτα γιατί και μας ο γιατρός μας είπε ότι τέτοια σημάδια μπορεί να είναι ακόμα και από ούρα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ο κουταβος εχει μορβα, ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα και οι ελπιδες να επιζησει ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

Αλλα με ξαφνιαζει η δηλοση του ιατρου, οτι ΕΙΧΕ μορβα και θα την ξαναπαθει!
Αυτο δεν γινεται.
Η την εχει- η την εχει ξεπερασει- και εχει μετα για καμποσο καιρο αντισωματα κανει. Καπος σαν εμβολιο!
Ετσι είναι. Πολύ σπάνιο να τη σκαπουλάρει απο τη Μορβα..... οχι αδύνατον όμως. Γνωρίζω ένα μόνο σκυλι που είχε μόρβα και επέζησε... (το ίδιο σκυλι πέρασε επίσης καλααζαρ, ελριχίωση, καρκίνο και έχει και μια πάθηση στα μάτια.... είναι να το'χει που λέμε..... σήμερα είναι 7 χρονών και τη λένε Γλυκούλα. :))

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
ρωτησα απο ενδιαφερον τον ιδιοκτητη...ας απντησει ο ιδιος.εμεις τα περασαμε αυτα πριν 2 μηνες με πιθανο να ειχε μορβα ο σκυλος μας και 2 μερες να περνουσαν ηταν πολυ συμαντικο για την ζωη του σκυλου μας.τελικα δεν ειχε μορβα........οποτε καταλαβαινεις πως δεν ειναι νωρις αγαπητε στελιο.

FINTEL

Member
3 Ιανουαρίου 2010
13
0
ΔΑΦΝΗ
υποτιθεται οτι σκυλια αγοραζονται εμβολιασμενα τουλαχιστον ετσι αγορασα το δικο μου συνοδευομενο απο το πασπορτ με τα αυτοκολλητα των εμβολιων πανω του , ασχετως αν επανελαβα την διαδικασια απο την αρχη για καλο και για κακο. Καποτε ειχα εναν κοπριτακο που επαθε μορβα ομως τελικα τις καπουλαρισε ειχε μεινει 2 μερες χωρισ φαει και νερο με χοντρη αντιβιωση τα καταφερε τον ειχα τοτε στο στρατοπεδο που υπηρετουσα και ειχαν παθει ολα τα σκυλια το ιδιο αλλα φεςνεται τα προλαβαμαι σε πολυ αρχικο σταδιο
\

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Fintel, οταν παιρνεις σκυλι απο πετ σοπ (διαβαζε: puppy mill), ειναι μικρες οι πιθανοτητες το σκυλι να ειναι κανονικα εμβολιασμενο, καθαρισμενο απο ενδωπαρασιτα, γενικοτερα, μικρες οι πιθανοτητες καποιος να το προσεχε. :( Γι'αυτο, και πολλους αλλους λογους, που μερικοι ειναι και συναισθηματικοι, αλλα και σοβαρα προβληματα υγειας οπως δισπλασιες κλπ, φωναζουμε - ΟΧΙ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ PET SHOP!

vaalinde

Member
2 Ιανουαρίου 2010
12
0
Σαε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Branco σημαίνει άσπρο στα πορτογαλικά μιας και ο φίλος μου είναι από τη Βραζιλία μου φάνηκε ωραίο να τον βγάλω έτσι.

Ο καλός μας προς το παρόν περνάει μια βαριά πνευμονία σύμπτωμα της μόρβας. Του κάνουμε θεραπεία και ελπίζουμε να γίνει σύντομα καλά. Ο γιατρός μας είπε ότι αν δε βγάλει άλλο σύμπτωμα για 1 μήνα έχει μεγάλες πιθανότητες να ζήσει μία χαρά.:)

Και εμάς ο γιατρός θα μας κάνει τα εμβόλια από την αρχή γιατί προφανώς δεν τα έχει κάνει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.