Nέο μέλος (επιλογή σκύλου)


LtJohnnyWalker93

New Member
8 Μαρτίου 2013
3
0
Οκ. Απαντώντας αποκλείστικα στο σχόλιο του νέου μέλους κι όχι στο αν το λαμπραντόρ θα φυλάξει ή όχι, έχω να πω:

Γνωρίζεις καταρχάς πώς αποκτάται ένας καθαρόαιμος σκύλος;
Έχεις προηγούμενη εμπειρία από σκύλους, έστω σε κοντινό σου περιβάλλον;
Ξέρεις τι θα πει μεγάλωμα κουταβιού και διάπλαση χαρακτήρα για ένα σωστό σκύλο;
Πώς τα πας από ενεργητικότητα και όρεξη σαν άνθρωπος;
Πόσο χρόνο έχεις να διαθέσεις καθημερινά για το σκύλο σου;
Έχεις σκεφτεί το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης σε περίπτωση που χρειαστείς εκπαίδευση και περαιτέρω φύλαξη όπως θες; Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν τη βάζω, πρέπει να την έχεις υπολογίσει ήδη.
Πώς τα πάς από αποθέματα υπομονής και αποφασιστικότητας; Είναι κάτι που θα χρειαστείς στο φούλ.

Είναι πολλά ακόμα που μου διαφεύγουν τώρα..

Σχετικά με τις φυλές και το πως τις έχω εγώ στο μυαλό μου.

Είμαι κάτοχος ροτβάιλερ που έχει περάσει εκπαίδευση βασικής υπακοής και φύλαξης (χώρου και ανθρώπου). Βέβαια, η δική μου ιστορία είναι λίγο μπερδεμένη και μπορεί να μην είναι ο κανόνας στα δεδομένα της φυλής, αλλά νομίζω πως θα σε βοηθήσει στο να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, μπορείς να δεις την περιγραφή εδώ http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/akita.doberman.rottweiler-24188/index2.html στη δεύτερη σελίδα. Λίγα έχουν αλλάξει από τότε.

Οι Γ.Π. με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή είναι εξίσου ήρεμα σκυλιά, γλυκύτατα πλάσματα, αρχοντικά και βλέπεις στα μάτια τους πόσο λατρεύουν το αφεντικό τους. Ωστόσο, χρειάζονται πολύ περισσότερη εκτόνωση από ένα ροτβάιλερ κι εκεί νομίζω θα πιάσουν τόπο τα κυναθλήματα που λες. Όχι ότι ένα ροτ δεν κάνει για κυναθλήματα, αλλά δε νομίζω να έχει τις αντοχές που έχει ένα Γ.Π.

Με λαμπραντόρ δυστυχώς δεν έχω σχεδόν καμία εμπειρία. Υπάρχουν πολλοί στο φόρουμ που μπορούν να σε βοηθήσουν όμως :) Και οι 3 φυλές είναι πολύ δημοφιλείς, οπότε δε θα δυσκολευτείς να ενημερωθείς.

Στο θέμα φύλαξης, νομίζω πως τα δύο πρώτα είναι πιο κατάλληλα. Λόγω δαγκώματος, λόγω σωματικής διάπλασης και φυσικά λόγω ενστίκτων που με την ανάλογη εκπαίδευση είναι θαυματουργά :)
Eυχαριστώ πολύ για την απαντήση!!! Όπως είπα στην αρχή, έχω αρκετή εμπειρία απο σκυλιά, γιατί πάντα είχαμε κάποιο. Τα περισσότερα ήταν ευθύνη του πατέρα μου, αλλά το τελαυταίο μας, ένα ημίαιμο κόλλει, ήταν δική μου.77152_174307119252313_8250427_n.jpg Γνωρίζω για τον τρόπο απόκτησης!!!! Γενικά είμαι τύπος που του αρέσει να αθλείται. Ειδικά όταν έχω παρέα(σκύλος). Οουουου απο υπομονή άλλο τίποτα!!! Αν δεν είχα υπομονή θα τα είχα παίξει με τόσο ζώα μέσα και έξω απο το σπίτι!!! Δεν υπάρχει οικονομικό θέμα! Δόξα το θεό εμείς εδώ στα χωριά έχουμε πολύ δουλειά! Όταν πηγαίνω σε εκθέσεις, μιλάω με διάφορους εκτροφείς και απο τις 3 φυλές που με ενδιαφέρουν και μου λένε όλοι οτι δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο και πως με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορώ άνετα να έχω και τις τρεις φυλές. Απλά πιστεύω πως εσείς ως ιδιοκτήτες, μπορείται να με βοηθήσετε παραπάνω!!! Διάβασα την ιστορία σου! Καλοπερνάς με το ροτ!!! Χαχαχα
 
Last edited:


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Διάβασες 30 σελίδες; Χαρά στο κουράγιο σου!

Αφού λοιπόν είσαι ενημερωμένος και κατατοπισμένος, η επιλογή πιστεύω θα είναι πιο εύκολη :)

Και να μας κρατάς ενήμερους φυσικά.
 


LtJohnnyWalker93

New Member
8 Μαρτίου 2013
3
0
Διάβασες 30 σελίδες; Χαρά στο κουράγιο σου!

Αφού λοιπόν είσαι ενημερωμένος και κατατοπισμένος, η επιλογή πιστεύω θα είναι πιο εύκολη :)

Και να μας κρατάς ενήμερους φυσικά.
Eνοείται!!!