Nα πάρω rott ??

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
Γεια σας παιδια καλη χρονια και οτι επιθυμειτε...εχω ενα ερωτημα που με απασχολει και θελω αν γινετε να με βοηθησετε...ετοιμαζομαι να παντρευτω το σεπτεμβρη και φτιαχνω σπιτι....μολις τελειωσει θελω να παρω ενα σκυλο αλλα για τον σκυλο που θελω να παρω ακουω πολλες αντιδρασεις..θελω ενα rottweiler εχω διαβασει πολλα για το σκυλι αυτο και πρεπει να ειναι παρεξηγημενο απο πολλους....θελω συμβουλες απο καποιους που να εχουν το σκυλο αυτον....τα παει καλα αν ερθει στην οικογενεια ενα μωρο-παιδι? θα αντιδρασει σωστα? σας ευχαριστω και καλως σας βρηκα... :roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλή χρονιά και σε ‘σένα kritikos79,
Σου εύχομαι η ώρα η καλή!
Εγώ έχω ένα υπέροχο ροτβάιλερ 6 μηνών, το οποίο κυριολεκτικά λατρεύω και εγώ και ο άντρας μου! Σκέτη γλύκα είναι ο αγκαλίτσας μου! :p
Είναι εκπληκτικά σκυλιά! Στοργικά, φιλικά, υπέροχα!
Όλα τα σκυλιά βέβαια είναι υπέροχα, άλλα ως σκυλομαμά ροτβάιλερ (ας μου επιτραπεί) είμαι ταγμένη στη ράτσα. :wink:
Εγώ, προσωπικά, πήρα το σκυλί μου στις 17 του Οκτώβρη και διάβαζα, ενημερωνόμουν και συζητούσα με γνώστες της φυλής από πέρυσι το Πάσχα.
Πρώτο βήμα λοιπόν είναι τα γνωρίζεις τις απαιτήσεις της ράτσας. Σκέψου ότι δεν θα παραμείνει για πάντα ένα γλυκό κουτάβι, θα γίνει γρήγορα ένα μεγαλόσωμο σκυλί 45 – 50 κιλών, με τις ανάλογες απαιτήσεις σε χώρο, χρόνο και χρήμα.
Δεύτερο βήμα είναι να το συζητήσεις με τη μέλλουσα γυναίκα σου και να πάρετε την απόφαση υπεύθυνα και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.
Εγώ πήρα το σκυλί μου 3 μηνών από κάποιον που τον αγόρασε παρορμητικά, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τις αντιρρήσεις της γυναίκας του, η οποία μετά από ένα μήνα του δήλωσε «ή εγώ ή ο σκύλος», διότι της χάλαγε το παρκέ και «λέρωνε» το σπίτι…
Από τη στιγμή που σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια, το σκυλί θα πρέπει οπωσδήποτε να το εκπαιδεύσεις για να μπορείτε να ζείτε μαζί αρμονικά. Τα ροτβάιλερ είναι υπέροχα και προστατευτικά με τα παιδιά! Αυτό που χρειάζεται είναι κοινωνικοποίηση από μικρό κουτάβι και εκπαίδευση.
Μην μπεις στη διαδικασία να εκπαιδεύσεις ένα ροτβάιλερ μόνος σου, χωρίς να γνωρίζεις ΑΠΟΛΥΤΑ τι κάνεις, απλά επειδή πήρες κάνα δυο βιβλία εκπαίδευσης σκύλων.
Ένα ροτβαιλερ ΠΟΤΕ δεν ξεχνάει, Για αυτό το λόγο πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στο τι ακριβώς ζητάς από αυτό και τι τρόπους χρησιμοποιείς για να το επιτύχεις.
Εκεί γίνονται τα τραγικά λάθη, από ανίδεους ιδιοκτήτες που θέλουν να το «παίξουν» εκπαιδευτές και «ξερόλες», με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, που έχουν δημιουργήσει την άσκημη φήμη για τη φυλή (δημιουργία απρόβλεπτων θηρίων που το μόνο που εισέπραξαν είναι ανείπωτη βιαιότητα και βέβαια μη γνωρίζοντας τίποτα άλλο, προσφέρουν αυτό που απάνθρωπα διδάχτηκαν).
Το δικό μου σκυλί έχει ξεκινήσει εκπαίδευσης βασικής υπακοής εδώ και 1,5 μήνα. Το κόστος της εκπαίδευσης είναι αρκετά υψηλό (800 -900 ευρώ) και πίστεψε με, αυτό είναι το λιγότερο. Το σημαντικό είναι να βρεις τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ εκπαιδευτή.
Τα ροτβάιλερ είναι δυνατά ζώα και κυριαρχικά σκυλιά και σίγουρα δεν «κάνουν» για όλους.
Πρέπει από νωρίς να τους δώσεις να καταλάβουν τη θέση τους στην αθρωποζωοαγέλη σου, διότι μην το θεωρήσεις απίθανο, κάποια στιγμή να διεκδικήσουν την αρχηγία.
Μην ξεχνάς βέβαια ότι και εσύ, ως σωστός αρχηγός της «αγέλης» θα πρέπει να είσαι, πάνω απ’ όλα, δίκαιος και στοργικός.
Αν όλα πάνε καλά, θα αποκτήσεις ένα μοναδικό αξιολάτρευτο σύντροφο που θα σου χαρίσει απλόχερα την αγάπη και την αφοσίωση του. ΄Ένα σκυλί που ανά πάσα στιγμή θα είναι πρόθυμο να δώσει τη ζωή του για να προστατέψει εσένα και την οικογένεια σου.
Ένα σκυλί θα σας συντροφεύει για τα επόμενα 8-12 χρόνια της ζωής σας. Σκέψου καλά πριν πάρεις την απόφαση, ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και πράξε ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Φιλικά.

S

SwkDoG

Guest
kritikos79 welcome στο dogforum.gr και καλές συζητήσεις!... :)

Δεν νομίζω ότι χρειάζετε να προσθέσω κάτι σε αυτά που έγραψε η ROTTIE,με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
Διάβασε τα με προσοχή και πάνω από όλα σκέψου σοβαρά πριν ενεργήσεις.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Φανατική οπαδός των Rottie και εγώ!!! Αν και το δικό μου δεν είναι και οτι καλύτερο σε χαρακτήρα αν διάλεγα πάλι Rottie θα διάλεγα. Έξυπνα, στοργικά, δυνατά, περήφανα, διεκδικητικά, παιχνιδιάρικα όταν θέλουν, αφοσιωμένα, προστατευτικά, ο δικός μου διαισθάνετε τις αλλαγές στην διαθεσή μου ακόμα και αν κοιμάται.
Αν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο, οποιοδήποτε σκύλο, αλλα ΕΙΔΙΚΑ Rottweiler θα πρέπει να ασχοληθείς πολύ με την κοινωνικοποίησή του. Αυτή αρχίζει από την 8η εβδομάδα δηλαδή από την στιγμή που θα το πάρεις σπίτι. Δώσε στο σκυλί σου πολλές θετικές εμπειρίες, φέρε το σε επαφή με άλλους ανθρώπους κάθε ηλικίας, ειδικά παιδιά, πηγαινέ το σε παιδικές χαρές, έξω από σχολεία, μάθε του να ανταποκρίνετε σε προκλήσεις όπως να ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι, να περνάει μέσα από στενά και σκοτεινά μέρη, να τρώει απο διαφορετικά πιάτα, να πατάει σε διαφορετικές επιφάνειες,φέρε το σε επαφή με ΦΙΛΙΚΑ σκυλιά. Μη προσπαθήσεις να το απομονώσεις για να το κάνεις άγριο, μη το κάνεις να φοβάται, όταν φοβάται μη το παρηγορείς απλά αγνόησε το. Ζήτα την βοήθεια ενός εκπαιδευτή για την κοινωνικοποιήσή του και όχι μόνο για την εκπαίδευσή του. Αυτό που κάνει ένα σκυλί καλύτερο και πιο έξυπνο δεν είναι το pedigree του αλλά οι θετικές και πολλές εμπειρίες που έχει από την ηλικία των 8 εβδομάδων.
Προετοιμάσου και για τα άσχημα όμως, όπως ότι θα λερώνει παντού για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι θα δαγκώνει τα πάντα μέχρι να βγάλει τα δόντια του, ότι μπορεί να γαυγίζει, ότι δεν θα έχεις τον ελεύθερο χρόνο που είχες πριν, ο όρος διακοπές πλέον αλλάζει, θα τον πάρεις μαζί ή θα τον αφήσεις σε κάποιον, τα έξοδα θα αυξηθούν (κτηνιατρική φροντίδα, τροφές, εκπαίδευση, αξεσουάρ) και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή.
Τα νεύρα σου θα "παίξουν" αρκετές φορές αλλά πάλι αυτά τα πλάσματα έχουν την ιδιότητα να σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα με ένα τους βλέμμα και με ένα κούνημα της ουράς τους.
Καλή τύχη!!! :D

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
Σας ευχαριστω πολυ....πολυ σωστα αυτα που λετε γιατι ο σκυλος ειναι μια ψυχη και αυτος οπως τον ανθρωπο...να σαι σιγουρη rottie οτι με τη γυναικα μου το εχουμε συζητησει, ειχε και αυτη σκυλο ενα αδεσποτο μεσα στο σπιτι αλλα ο κακομοιρος μια μερα χαθηκε.....εχετε να μου προτεινετε ενα καλο εκτροφειο για να απευθυνθω γιατι απο petshop δεν το ρισκαρω να παρω(σωστο ή λαθος??)...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα,
Σε καμία περίπτωση δε θα σου πρότεινα να πάρεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκυλί από pet shop!
Τα περισσότερα σκυλιά τα φέρνουν από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, κάτω από άθλιες συνθήκες και τα περιορίζουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε γυάλινες προθήκες μέχρι να βρεθεί ο υποψήφιος αγοραστής… Δράμα!
Εκτός αυτού, δεν γίνεται επιλεκτική εκτροφή διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το γρήγορο κέρδος.
Είναι σύνηθες, όταν μια φυλή γίνεται «μόδα», η ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκυλιά να ανεβαίνει κατακόρυφα (για παράδειγμα, μετά από την ταινία «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας» έγινε χαμός από γονείς που κατέκλυσαν τα pet shop ψάχνοντας για κουτάβια Δαλματίας που ήθελαν να κάνουν δώρο στα παιδάκια τους). Δεν διστάζουν, λοιπόν, να αναπαράγουν σκυλιά ανεξέλεγκτα, (επιμειξίες κτλ) με συνέπεια την δημιουργία άρρωστων ζώων με μοναδικό σκοπό να τα «σπρώξουν» στην αγορά, αδιαφορώντας για αυτά και για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες, απλά για να καλύψουν τη ζήτηση. Εννοείται βέβαια, πως μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Αν και γνωρίζω πολλούς εκτροφείς και μάλιστα ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και γι’ αυτό το κάνουν με μεράκι, από αυτό το βήμα δεν μπορώ να σου προτείνω κανένα, για ευνόητους λόγους.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν σχετικά sites στο διαδίκτυο, οπότε είναι πολύ εύκολο να τους εντοπίσεις.
Εγώ, όταν ήμουν στην αναζήτηση, επικοινώνησα σχεδόν με όλους και επισκέφτηκα πολλά εκτροφεία. Κανείς δεν αρνήθηκε να με πληροφορήσει και να με ενημερώσει και οι περισσότεροι μου άνοιξαν την πόρτα τους όταν θέλησα να τους γνωρίσω από κοντά.
Ελπίζω να σε βοήθησα!
Σου εύχομαι να βρες γρήγορα το κουτάβι που θα σου κλέψει την καρδιά!
Καλή τύχη! :)

labrafk

New Member
24 Ιανουαρίου 2007
2
0
Re: geia sas apo kriti

Γεια σας παιδια καλη χρονια και οτι επιθυμειτε...εχω ενα ερωτημα που με απασχολει και θελω αν γινετε να με βοηθησετε...ετοιμαζομαι να παντρευτω το σεπτεμβρη και φτιαχνω σπιτι....μολις τελειωσει θελω να παρω ενα σκυλο αλλα για τον σκυλο που θελω να παρω ακουω πολλες αντιδρασεις..θελω ενα rottweiler εχω διαβασει πολλα για το σκυλι αυτο και πρεπει να ειναι παρεξηγημενο απο πολλους....θελω συμβουλες απο καποιους που να εχουν το σκυλο αυτον....τα παει καλα αν ερθει στην οικογενεια ενα μωρο-παιδι? θα αντιδρασει σωστα? σας ευχαριστω και καλως σας βρηκα...
Γειά σου και εσένα.
Αν θέλεις ρίξε μία ματιά στο http://www.dogbreedinfo.com/rottweiler.htm
Γενικά τα rottweiler είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά. Όλα εξαρτώνται βέβαια από την εκπαίδευση τους και από το πως μεγάλωσαν. Καλύτερα να το πάρεις από κουτάβι αν το αποφασίσεις.
Το καλύτερο σκυλί βέβαια για να ζήσει με μία οικογένεια είναι ένα λαμπραντόρ. Δεν είναι βέβαια φύλακας ...αλλά μπορείς να το αφήσεις με ένα μωρό και να μην το πειράξει.

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Παιδιά αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε ποτέ ενα μεγαλόσωμο σκυλι της τάξης του rottweiler να ζήσει σε διαμέρισμα (με την καθημερινή του βόλτα κτλ κτλ). Για boxer ξέρω οτι αρκετοι τα εχουν μεσα στο σπιτι (οσο μικρο και αν ειναι) αλλα rottweiler ή doperman είναι έυκολη η συντήρηση τους μεσα στο σπίτι? ποιος εχει rottie ή doper μέσα?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και irish wolfhound ζει μεσα...αρκει να του προσφερεις αυτο που χρειαζονται ολοι οι σκυλοι....ΧΡΟΝΟ!!!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Georgels εμείς μένουμε σε διαμέρισμα με μια dober. Μέχρι προάλλες ήτανε μαζί μας και μια rotti, άλλα έφυγε για παράδεισο, ήτανε καλύτερες φίλες αυτά τα σκυλιά.
Το σκυλί βγαίνει 3 – 4 φορές την ημέρα τακτικές βόλτες με πολύ τρέξιμο και παιχνίδι (χωρίς λουρί), έχει στην διαθέσει τις όλο το σπίτι και μπαλκόνι, πότε δεν γαβγίζει χωρίς λόγο (δεν έχουμε πρόβλημα με τους γείτονες), κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι μου, είναι μια χαρά. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που μένουνε στο διαμέρισμα με μεγαλόσωμα σκυλιά και δεν έχουνε προβλήματα .
:D

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
magi πόσο μεγάλο ήταν το διαμέρισμα? τα rottweilers θέλουν πολύ ιστορία για να συμβιώνουν αρμονικά μέσα στο σπίτι μαζι με ανθρώπους? Θέλω να πω κατα ποσον είναι ευκολο να έχεις ενα rottweiler μέσα στο σπίτι (εαν τηρείς καποιο πρόγραμμα που το ταιζεις, το βγάζεις βολτα κτλ κτλ). Και επίσης εαν το σκυλί το έχω μεσα στο σπίτι, μετά οταν μετακομίσω σε ενα μεγαλύτερο σπίτι με κήπο και το βγάζω να κοιμάται εξω τα βράδια μήπως θα έχει μάθει μεσα και θα είναι ενα μαρτύριο γι αυτην το έξω?

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Για μένα είναι εύκολο να έχω μέσα στο σπίτι ένα σκυλί και μάλιστα μεγαλόσωμο (δεν φαντάζομε ένα μικρόσωμο σκυλί δίπλα μου). Το να τηρείς πρόγραμμα στο σκυλί σου – τάισμα, βόλτες, ασκήσεις, παιχνίδι – δεν έχει σχέση με τι ράτσα είναι και τι βάρος έχει, (δάξι τα μικρόσωμα απλός τρώνε λιγότερο :wink: ), κάθε σκυλί πρέπει να έχει το πρόγραμμα του. Και επειδή είναι πχ. rotti μην νομίζεις ότι κοιτάει πόσα τετραγωνικά σπίτι έχεις, αν είσαι πλούσιος και με τι αμάξι κυκλοφορείς. Περισσότερα κοιτάει να έχει εσένα, την αγάπη σου και την φροντίδα σου.
Για το αν να της αρέσει να κοιμάται κάποτε έξω - σίγουρα όχι, αφού από κουτάβι να μάθει μέσα στο σπίτι μαζί με την οικογένεια σας, για πιο λόγο ξαφνικά να βρεθεί στο κήπο ??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητέ φίλε georgels,
Έχετε ξεκινήσει με boxer, κατόπιν το γυρίσατε σε rottweiler. Τώρα φλερτάρετε με ντόπερμαν. Επί προσθέτως ζητάτε να ζευγαρώσετε την σκυλίτσα σας, χωρίς να είστε εκτροφέας και συν τοις άλλοις είστε κατά της εμπορίας των ζώων (τα κουτάβια τι προτίθεστε θα τα κάνετε?).
Εγώ προσωπικά έχω πάθει μια μικρή σύγχυση! :?
Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι μου θυμίζετε την ατάκα του αείμνηστου Γιάννη Γκιωνάκη στην ταινία «Τα κίτρινα γάντια»!
«Πορτοκαλάδα δεν θέτε, λεμονάδα δε θέτε, βυσσινάδα δεν θέτε, τι θέτε επιτέλους?» :lol:

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε…

georgels said:
magi πόσο μεγάλο ήταν το διαμέρισμα? τα rottweilers θέλουν πολύ ιστορία για να συμβιώνουν αρμονικά μέσα στο σπίτι μαζι με ανθρώπους?
Κάθε ράτσα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Ο γενικός κανόνας, όμως είναι ο εξής:
Όλα τα σκυλιά χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και χρόνο. Ανεξάρτητα αν θα ζήσουν σε αυλή ή μέσα στο σπίτι...

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
φίλε rottie ακριβώς επειδή δεν εχω κατασταλάξει σε μια ράτσα γι αυτο και κάνω ερωτήσεις...με ενδιέφεραν τα boxer και ρώτησα για εκτροφεία boxer, πήρα τηλέφωνα, πληροφορήθηκα. Μαζί τώρα με τα boxer μου αρέσουν και τα rottweiler για αυτο ακριβώς ρωτάω, πληροφορούμαι και μαθαίνω για αυτά και εχω σκοπό να συνεχίσω να μαθαίνω και να ρωτάω οχι μονο για boxer και rottweiler αλλα και για αλλες ράτσες μέχρι να δώ τι θα κανω καθότι δεν θέλω σε καμια περίπτωση να ΒΙΑΣΤΩ να επιλέξω τον σκύλο που θα μου κραταει συντροφία και θα φυλάει τον χώρο. Τώρα οσον αφορα την γεννά της σκυλίτσας μου το αναφερα γιατι και η ίδια όποτε βλέπει αρσενικο κανει σαν τρελή (δεν ειναι βεβαια αυτο κριτηριο να ζευγαρώσει σε καμια περίπτωση) αλλα και ήδη τα 5 σκυλάκια απο αυτά που θα έκανε θα είχαν προκλειστεί απο συγγενείς και άλλα τοσα απο φίλους. Ευτυχώς που έχω φιλόζωο περίγυρο. Αν βρώ thibetan spaniel καθαροαιμο και όλα πανε καλα (απο πολλές αποψεις, να συμφωνησει και ο κτηνιατρος και ολα τα σχετικα) μπορεί να το επιχειρισω. Και στο κατω κατω εβαλα την αγγελία εδω για το tibetan spaniel οχι ΜΟΝΟ για να επιχειρησω την αναπαραγωγη αλλα και να ΜΙΛΗΣΩ με ανθρώπους που εχουν tibetan spaniel και να μου πουν και αυτοι την γνώμη τους. Για να επιχειρησω δηλαδη γεννα θέλω πολύ χρόνο και ψάξιμο πρωτα και αν. Οντως άφησα στο φορουμ το σημάδι του αναποφάσιστου οπως και ΕΙΜΑΙ άλλοστε και γιατι να το κρύψω. Όμως σε καμια περίπτωση δεν ειμαι ασυνειδητος αφου ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ μου και πριν κάνω κατι το σκέφτομαι πρώτα πολύ καλα και το αφήνω να οριμάσει σε βάθος χρόνου όσο πάρει. Εαν αυτη η ιδέα δεν σβηστεί στον χρόνο την πραγματοποιω. Λεπτολόγος λοιπόν μπορεί να είμαι...ασυνειδητος οχι....οσο για την εμπορία ζώων...είμαι κατά αυτης και είμαι της άποψης οτι το να αγοράσεις ενα σκυλί απο εκτροφείο που ξέρεις τι έχει κανει ο αλλος και εχει και χαρτια κτλ κτλ τότε αυτο ειναι καθαρα για βιοποριστικους λόγους του εκτροφέα μιας και εχει δώσει για κάθε κουτάβι πανω απο 150 ευρώ για τα χαρτια του μονον. Το να αγοράσεις όμως κουτάβι απο ιδιωτη πανάκριβα ακόμα και αν ο ιδιώτης δεν εχει αναγκη τοσα χρηματα (δηλαδη δεν ειναι π.χ ανεργος που να πεις οτι ενταξει δεν τα βγάζει περα) τότε δεν συμφωνω...Και εγω προσωπικα δεν έχω πουλήσει πότε ζώο (αν εξαιρεσουμε βεβαια οτι ποτε μου δεν χρειαστηκε ευτυχως) και ειναι κατι που το απεχθανομαι. Η εμπορια δηλαδη ζωων απο κουτοπόνηρους ιδιώτες με πρόθεση μονο και μονο το χρήμα για να καλήψουν τις καπιταλιστικες τους ιδέες και τρόπο ζωης...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπερίζω σε georgels,
Πρώτα πρώτα είμαι λεβέντισσα κοπελιά με τα ούλα μου, γι’ αυτό και γρικώ στο «φίλη» και όχι στο «φίλε»!
Με παρεξήγησες ωρέ σύντεκνε!
Τσε ‘γω Κριτικάκι είμαι, Σιτιακιά και ο άντρας μου κοντοχωριανός σου απ’ τις Αρχάνες! Αγαπώ σας τους Ηρακλειώτες γιατί είστε καλά κοπέλια και νοικοκυραίοι, μα πανάθεμα με αν έχω καταλάβει πράμα ήντα γυρεύεις να κάμεις! Διάολε τσι απολημάρες σου, μα με τσι σκύλοι μου τα ‘χεις περδουκλώσει και στο τέλος θα τσι βγάλουμε τσι μπιμπίκοι μας!
Την επόμενη φορά που θα κατέβω στην Κρήτη ωρέ θα σε βρω στα Λιονταράκια και θα σε κεράσω μια μπουγάτσα στου Κιρκόρ και 2 ρακές και ότι είπαμε νερό και αλάτι! :wink:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.025
Athens
georgels said:
Αν βρώ thibetan spaniel καθαροαιμο και όλα πανε καλα (απο πολλές αποψεις, να συμφωνησει και ο κτηνιατρος και ολα τα σχετικα) μπορεί να το επιχειρισω. Και στο κατω κατω εβαλα την αγγελία εδω για το tibetan spaniel οχι ΜΟΝΟ για να επιχειρησω την αναπαραγωγη αλλα και να ΜΙΛΗΣΩ με ανθρώπους που εχουν tibetan spaniel και να μου πουν και αυτοι την γνώμη τους. Για να επιχειρησω δηλαδη γεννα θέλω πολύ χρόνο και ψάξιμο πρωτα και αν.
Αγαπητέ Georgels,

Υπάρχουν 3 είδη ανθρώπων που ασχολούνται με την αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων, που όπως όλοι ξέρουμε, σφύζουν από προβλήματα λόγω χρόνιας αναπαραγωγής με λάθος κανόνες. Όσον αφορά τη γνώση της ράτσας που έχει κάθε είδος από αυτούς, υπάρχει η εξής σειρά από τον "καλύτερο" προς τον "χειρότερο":

1. Οι κανονικοί εκτροφείς, οι ευσυνείδητοι, που έχουν κατανοήσει τα προβλήματα της κάθε ράτσας και προσπαθούν να τα εξαλείψουν σταδιακά.

2. Οι εκτροφείς της πίσω αυλής ή αλλιώς του κώ...ου που εξακολουθούν να αναπαράγουν τα προβλήματα κάθε ράτσας, παρότι τα γνωρίζουν, στο όνομα πάντα της κερδοφορίας.

3. Οι ιδιώτες - καλή ώρα... - που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες μιας σωστής αναπαραγωγής και λογικό, διότι δεν είναι η δουλειά τους. Είναι δηλαδή σαν να πεις σε ένα χειρούργο να σου φτιάξει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση - ε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!

Καλό θα είναι, οι νο 2 και νο 3 να σκεφτούν:

- Δεν φταίνε τα τυχόν "ανάπηρα" κουτάβια που θα βγουν (και με αναπηρία δεν λέμε μόνο τα κουτσά...)
- Δεν φταίνει σε τίποτα οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες που θα καταβάλλουν δεκαπλάσια χρήματα σε γιατρούς για να συνεφέρουν τα κουτάβια - σκύλους. Κι αν δεν αντέχουν οικονομικά να το κάνουν, τότε θα τα πετάξουν στο δρόμο.

Αν οι φίλοι σου θέλουν τη συγκεκριμένη ράτσα, καλό θα είναι να την προμηθευτούν από ένα σωστό εκτροφέα - εξάλλου αυτό δεν τσαμπουνάμε σχεδόν όλοι σε αυτό το forum και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας?

Δε γίνεται από τη μία να "μανουριάζεις" τον κόσμο εδώ μέσα με τις ράτσες και τους εκτροφείς - και ποιος είναι ο καλό ο εκτροφέας κλπ. και από την άλλη "παιδιά έχω μια σκυλίτσα - τι χαριτωμένο - ας την βάλω να κάνει χαριτωμένα κουτάβια - θα προσέξω βρε παιδιά και θα δούμε τι θα βγει..."

Αν μη τι άλλο σεβάσου το χρόνο των υπολοίπων εδώ μέσα που κατανάλωσαν σάλιο και έπαθαν αγκύλωση να γράφουν για να σε ενημερώσουν για εκτροφείς, για κακή αναπαραγωγή κλπ.

Λεμονάδα κανείς????

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
ROTTIE said:
Καλησπερίζω σε georgels,
Πρώτα πρώτα είμαι λεβέντισσα κοπελιά με τα ούλα μου, γι’ αυτό και γρικώ στο «φίλη» και όχι στο «φίλε»!
Με παρεξήγησες ωρέ σύντεκνε!
Τσε ‘γω Κριτικάκι είμαι, Σιτιακιά και ο άντρας μου κοντοχωριανός σου απ’ τις Αρχάνες! Αγαπώ σας τους Ηρακλειώτες γιατί είστε καλά κοπέλια και νοικοκυραίοι, μα πανάθεμα με αν έχω καταλάβει πράμα ήντα γυρεύεις να κάμεις! Διάολε τσι απολημάρες σου, μα με τσι σκύλοι μου τα ‘χεις περδουκλώσει και στο τέλος θα τσι βγάλουμε τσι μπιμπίκοι μας!
Την επόμενη φορά που θα κατέβω στην Κρήτη ωρέ θα σε βρω στα Λιονταράκια και θα σε κεράσω μια μπουγάτσα στου Κιρκόρ και 2 ρακές και ότι είπαμε νερό και αλάτι! :wink:
Συγγνώμη που σε εκανα γέννους αρσενικου... :D που λες οντως είμαι πολύ μπερδεμένος σχετικά με τον σκύλο που θα πάρω...εχω ακούσει διάφορα και εχω δεί λίγα. Δηλαδή δεν έχω προσωπική πείρα απο rottweiler για να σου πω οτι ξερεις αυτο το σκυλί ειναι έτσι και ετσι. Πιστεύω όμως οτι εαν εξαιρέσουμε καποια στανταρ τα υπόλοιπα εξαρτόνται απο τον τρόπο που θα το μεγαλώσεις. Και δεν είμαι μονο ανάμεσα σε boxer και rottweiler αλλα ανάμεσα και σε pitbull. Δηλαδη αυτες οι ράτσες είναι εκείνες που μου αρέσουν και εμφανησιακά (πανω κατω δλδ ο σωματότυπος τους) αλλα και οσον αφορα τις δυνατότητες τους. Το θέμα ειναι όμως οτι απο φυλή σε φυλη απο τις προαναφερθείσες η διαφορά είναι τεράστια. Θέλω λοιπόν να μου πείτε εδώ δυο λόγια για την κάθε ράτσα σκυλιου. Οπως είπα το σκυλί θα είναι μαζί μου μεσα στο σπίτι με την ανάλογη φροντίδα και φυσικά με την άσκηση του (βόλτες, τρέξιμο κτλ). Επίσης θα ήθελα να έχει και ενστικτο φύλακα (π.χ έχω ακούσει οτι τα Pitbull δεν ειναι καλα στα καθήκοντα φύλαξεις του χώρου παρα μονο του "αφεντικού" τους)...

Υ.Γ rottie οποτε θες κερασμένες οι μπουγάτσες... :eek:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.025
Athens
@boxer

Επειδή ανήκω στους "παθώντες" της κακής αναπαραγωγής (δεν ήξερα και δεν ρώτησα τότε... και ψώνισα από το νο2) και επειδή αυτό το λάθος μας έχει στοιχίσει πάρα - μα πάρα πολύ... γι αυτό !

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
εμενα μου λες..?!
εγω "ψωνισα" απο το νουμερο 3..
και μας εχει στοιχισει και θα μας στοιχιζει για παντα!!!
και καλα να μην ξερει καποιος και να μη φανταζεται καν και να ειναι παραπληροφορημενος..
αλλα να ξερει και παρολαυτα να επιμενει και να τα λεει και δημοσια?!?!?!

:? :? :? :? :?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr