Καλή χρονιά και σε ‘σένα kritikos79,
Σου εύχομαι η ώρα η καλή!
Εγώ έχω ένα υπέροχο ροτβάιλερ 6 μηνών, το οποίο κυριολεκτικά λατρεύω και εγώ και ο άντρας μου! Σκέτη γλύκα είναι ο αγκαλίτσας μου!
Είναι εκπληκτικά σκυλιά! Στοργικά, φιλικά, υπέροχα!
Όλα τα σκυλιά βέβαια είναι υπέροχα, άλλα ως σκυλομαμά ροτβάιλερ (ας μου επιτραπεί) είμαι ταγμένη στη ράτσα. :wink:
Εγώ, προσωπικά, πήρα το σκυλί μου στις 17 του Οκτώβρη και διάβαζα, ενημερωνόμουν και συζητούσα με γνώστες της φυλής από πέρυσι το Πάσχα.
Πρώτο βήμα λοιπόν είναι τα γνωρίζεις τις απαιτήσεις της ράτσας. Σκέψου ότι δεν θα παραμείνει για πάντα ένα γλυκό κουτάβι, θα γίνει γρήγορα ένα μεγαλόσωμο σκυλί 45 – 50 κιλών, με τις ανάλογες απαιτήσεις σε χώρο, χρόνο και χρήμα.
Δεύτερο βήμα είναι να το συζητήσεις με τη μέλλουσα γυναίκα σου και να πάρετε την απόφαση υπεύθυνα και
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.
Εγώ πήρα το σκυλί μου 3 μηνών από κάποιον που τον αγόρασε παρορμητικά, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τις αντιρρήσεις της γυναίκας του, η οποία μετά από ένα μήνα του δήλωσε «ή εγώ ή ο σκύλος», διότι της χάλαγε το παρκέ και «λέρωνε» το σπίτι…
Από τη στιγμή που σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια, το σκυλί θα πρέπει
οπωσδήποτε να το εκπαιδεύσεις για να μπορείτε να ζείτε μαζί αρμονικά. Τα ροτβάιλερ είναι υπέροχα και προστατευτικά με τα παιδιά! Αυτό που χρειάζεται είναι
κοινωνικοποίηση από μικρό κουτάβι και εκπαίδευση.
Μην μπεις στη διαδικασία να εκπαιδεύσεις ένα ροτβάιλερ μόνος σου, χωρίς να γνωρίζεις
ΑΠΟΛΥΤΑ τι κάνεις, απλά επειδή πήρες κάνα δυο βιβλία εκπαίδευσης σκύλων.
Ένα ροτβαιλερ ΠΟΤΕ δεν ξεχνάει, Για αυτό το λόγο πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στο τι ακριβώς ζητάς από αυτό και τι τρόπους χρησιμοποιείς για να το επιτύχεις.
Εκεί γίνονται τα τραγικά λάθη, από ανίδεους ιδιοκτήτες που θέλουν να το «παίξουν» εκπαιδευτές και «ξερόλες», με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, που έχουν δημιουργήσει την άσκημη φήμη για τη φυλή (δημιουργία απρόβλεπτων θηρίων που το μόνο που εισέπραξαν είναι ανείπωτη βιαιότητα και βέβαια μη γνωρίζοντας τίποτα άλλο, προσφέρουν αυτό που απάνθρωπα διδάχτηκαν).
Το δικό μου σκυλί έχει ξεκινήσει εκπαίδευσης βασικής υπακοής εδώ και 1,5 μήνα. Το κόστος της εκπαίδευσης είναι αρκετά υψηλό (800 -900 ευρώ) και πίστεψε με, αυτό είναι το λιγότερο. Το σημαντικό είναι να βρεις τον
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ εκπαιδευτή.
Τα ροτβάιλερ είναι δυνατά ζώα και κυριαρχικά σκυλιά και σίγουρα δεν «κάνουν» για όλους.
Πρέπει από νωρίς να τους δώσεις να καταλάβουν τη θέση τους στην αθρωποζωοαγέλη σου, διότι μην το θεωρήσεις απίθανο, κάποια στιγμή να διεκδικήσουν την αρχηγία.
Μην ξεχνάς βέβαια ότι και εσύ, ως σωστός αρχηγός της «αγέλης» θα πρέπει να είσαι, πάνω απ’ όλα, δίκαιος και στοργικός.
Αν όλα πάνε καλά, θα αποκτήσεις ένα μοναδικό αξιολάτρευτο σύντροφο που θα σου χαρίσει απλόχερα την αγάπη και την αφοσίωση του. ΄Ένα σκυλί που ανά πάσα στιγμή θα είναι πρόθυμο να δώσει τη ζωή του για να προστατέψει εσένα και την οικογένεια σου.
Ένα σκυλί θα σας συντροφεύει για τα επόμενα 8-12 χρόνια της ζωής σας. Σκέψου καλά πριν πάρεις την απόφαση, ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και πράξε
ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Φιλικά.